tv-dag.

Idag har jag sett på tv från kl.10-16.30. Stressigt liv, int sant? Såghär ser varje vardag ut för mig då jag är hemma. The Days of our lives, Oprah, Rachel Ray, Tillbaka till Aidensfiled, The days of our lives,Nya tiden och till sist doktorn kan komma. Kl. 16 är det matpaus, o kl.17 är det topmodel. Suck. Däremellan gymppar jag det lilla jag kan.
På kvällen var jag hos Millo några timmar, skönt att ha nån att snacka med, får fel i huvudet av att sitta hemma.

Imoron är det sista dagen som jag är hemma, kommer tillbkaa efter 1-4veckor, man vet aldrig. Jag skall se på tv, vara med Emma, träffa lotta?. Samt få bort stygnen, jippi. Imorgon har oxå 1/3 del av väntetiden gått, hoppas resten av veckorna går lika fort.

Nu skall jag snacka med Jac lite och sen o sova. Jag har ingen lust att resa tillbaka på lördag redan, men kanske det blir rikit roligt. Hejhej

Onsdag

Inatt sov jag dåligt, var så orolig. Kl.9 infann jag mig på ekenäs sjukhus för att ta röntgenbilder, o fick träffa på iq befriad personal. Sedan  vidare till privat häslostationen Medek där min Harri var;)
Röntgen bilderna visade att skruven hade hållits på plats, så det var positivt. Tyävärr såg man ännu ingen läkning, så jag vet inte vad jag skall tro mera. Men H trodde på att det skulle börja läka nu, så det är nog bäst för honom och framförallt mig själv. Det kan ta 3 månader tills benet är helt läkt, så det känns lite konstigt. 25.4 skall jag till hesa o träffa honom, visar det att det inte har läkt el är nåt annat fel måst jag på operationsbordet igen, men det tror de knappat. Så jag vill int ens tänka på d. Tills vappen skall jag kunna gå, PUNKT. Annors orkar jag inte mer.

image93

Min opererade fot,  har skrapat benbitarna så hålet blev större. VÄX IHOP!!!! O spiken, ge mig inga problem inom närmaste året.

Efter att vi kom hem har jag bara chillat o haft tråkigt. 18.30 kommer Abbe hit, men han får nog klara sig själv. Nån som vill göra något senare ikväll?

På fredag kväll skall jag ta medicin som minksar chanserna för blodpropp, samt ha stödstrumpor på när jag flyger. Hur gammal  e jag nog igen? Får se hur länge jag stannar i härliga Norge, iaf så länge som flickorna ligger på playan.

Ciao

Perfekt dag

På dagen var jag till Malin och stannade där någon timme, sedan kom jag hem och åt underbar lasagne. 18-tiden kom Henrica o sökte mig, vi förde blommor till Millo samt pratade en stund med henne. Sedan kom elin med o vi for och såg på en tråkig wt-match. Därefter blev det Abc, Lotta kom oxå dit.
Visst låter det bra?

Hoppas jag har 3 lika underbara dagar till medan jag är hemma.

Imorgon får jag veta om allting står rätt till med foten, usch. Men det måst vara bra nu. Jag har lidit tillräckligt, vill bli mig själv igen. Flickan som älskar att träna,jobba och festa. Om 5veckor förhoppningsvis.... var på min sida gud.

Nu skall jag o sova, för e så nervös:) gonatt, o tack tjejer för en underbar dag.

Tisdag

-Steg upp vid 8 o sitter nu och frossar gröt.
-Tvätta såren o mig själv
-Till Malin 12-tiden
-Kanske träffa alexandra el millo?
-Umgås med Elin o Henrica hela kvällen.

Hörs inte mina planer bra? Älskar när jag redan har någonting att göra...:) Imorgon skall jag på extra röntgen + kontroll, de ville första tt ja sku komma vid v.6. Men när jag är så orolig så vill jag få det försäkrat att allting är okej före jag drar hem till Norge igen. så det känns skönt, men är orolig. Men sån otur borde jag inte ha mera, så hoppas allting är greit. så hör ni inget av mig imoron är jag så arg att jag inte vill skriva någonting. Snälla gud, var med mig nu, 13v e tiräckligt.

Grattis till en blöjkompis, och grattis Alexandra på 20 årsdagen! Nu skall jag göra mig redo för dagen, är så sliten o smutsig.

Ny vecka

Sen onsdagsnatten har jag levt som en princessa, men idag for han som gjort mig glad hem igen. Men de här dagarna var perfekta o väl behövda för vår del.:)

Nu är det måndag igen, vilket betyder att det är ny vecka igen en gång.
Den här veckan skall jag:

- försöka hålla mig borta från alla godheter ( väger 5kg mera efter några dygn med jac;)
- Träffa så många vänner som möjligt.
- Onsdag skall jag o röntgas samt snacka med han som opererade mig.
- Ringa till läkaren i Norge o fixa mer sjukledigt, behöv ju pengar!!
- På fredag skall stygnen bort, skönt. Trött på att sköta om dem varje dag.
- Gratta min lillebror som blir 18 år.
- På lördag flyger jag iväg till Norge igen, men vet inte hur länge jag stannar... Hoppas bara foten är så som den skall vara, så att jag kan resa.
- Söndag skall jag hejja fram runar till en seger, de måst vinna för att få silvret.
- Då den här veckan är slut är det bara 3,5 veckor kvar.. Men lättare om 10 dagar då jag får börja stöda på foten, sen går d fort. Då kan jag oxå kanske börja med någo små muskelövningar igen. Men bränna fett får ja först i maj, så kan räkna med att ja blir lite lösare ännu.

Så nu vill jag att det är april så är det inte så länge kvar mera. Börjar bli trött på detta. Längttar efter att jag får börja cykla igen, men det är alltför länge dit. Min mardröm e att foten inte ens är bra tills maj, då sliter jag håret av mig. målet äör att hållas exakt lika som jag är nu, önska mig lycka till.

Den här veckan fyller många bekanta år. alexandra,Henrica,Kurtte,Kim,Johan. glömde jag någon?=)Saknar Jacs kramar redan:) Nå det är inte länge kvar... :) Ikväll sku vi väl göra nåt me flickorna, så det är skönt..:)

Äkta krabbissöndag.


Idag har det kännts som en krabbissöndag, man är sliten och trött. Men ändå väldigt glad efter en lyckad natt.

Jag har ätit middag hos Jacs som vanligt, får skämmas när jag äter här helatiden. Ätit 3 påskägg, sett på björn gustafssons klipp på youtube. Roligt. Nu ser Jac på fotbollsmatch o jag sitter och datanördar och skall bläddra i nya numret av VR.
Efter matchen blir det Serendi pity ( första gången sen jag kom hem) med Lindberg, Jac o kanske nån till? Hoppas det inte är så mycket männiksor, för då måst jag skippa det. Tar extremt mycket plats med min fot :D Jag har längtat efter pizza hela dagen, det var 3v sedan jag åt skitmat senast, det är nytt rekord för mig sen jag säkert blev 18. I norge har vi haft som tradition nästan varje söndag att äta någo smarrigt, o före det var det krapulamat som gällde på söndagar. Idag leker jag att jag var ut igår.

Är skitglad över att jac kom hem under påsken, fast han tyckte att han inte hade något hit att göra. men lyckat blev det.

Nu skall jag läsa tidningen samt vänta på att klockan blir 18 så att fotismatchen e slut. Enda positiva i denna fotismatch är att ronaldo är med;)  Tycker han är het.

om 1v har jag min egen dator.

Söndag

Idag är det söndag, vilket betyder att det är sista dagen Jac är i Karis:( Igår var vi först i Tenala o hälsade på kusiner samt ökade midjemåttet, sedan vidare till min mommo för att göra det samma. Helt trevlig dag.
På kvällen blev jag skittrött och lite konstig, berodde säkert på medicinerna. Det var ingen kö i affes så Jac tänkte fara dit, men när jag vaknade 1-tiden var han ändå brevid mig. Idag vaknade jag kl.9 pga att väckarklockan ringde, killen ser på formula. suck.
Dagens planer är inte så stora, men min första sväng till serendi skall jag ta. Lättare o säkrare att göra det då Jac är med, o då får jag förhoppningvis se lite andra människor.

Imorgon åker Jac hem, trist. Men bra tillika eftersom det är bevisat att tiden går fort. Imorgon är det 4,5v kvar, tänk 1,5v har gått såhär fort. Tyckte det var igår jag grät och var skiiit nervös.
I veckan har jag inte så mycket planer, men på onsdag skall jag till sjukhuse på kontroll. Samt så ska jag träffa Martina,Malin,Lotta J och troligtvis Antte. Kanske nån mer? Sedan lyfter mitt plan tillbaka till Norge, skönt att komma till eget hem, fast det är aningen ensamt o slött där. Men kan ju komma hem till finland när som helst igen.

Hoppas alla som var ut igår hade en bra kväll, men att nu när ni vaknar lider av en enorm krabbis idag. haha.

Tack lotta jung för dina uppmuntrande sms igår, o att ja fick skriva av mig lite. puss

lördag

Gårdags kvällen tillbringade jag hos Sandra med en hög flickor, så tiden gick fort.
Dagen har inte fått någon bra start, pga det här jävla snövädret. Usch. Det betyder att jag knappt kan röra mig utomhus med kryckor.
Idag är det påskhäxornas dag, så skall snart hem o sminka upp Emma. 15-tiden skall vi fara till Jacs kusiner i Tenala. Där blir vi säkert till 19-tiden och sen vet jag inte vad som händer. Skulle mer än gärna vilja till Serendi eller nånting, och se lite människor.

Nej, nu skall jag väcka Jac sedan be honom att köra hem mig!!

Långfredag

Idag vaknade jag 11-tiden, blev glad då jag såg att det var fint väder. Men nån sekund senare blev jag arg pga fina vädret, för min del skulle det kunna vara sånt skitväder för jag har ingen nytta av fint väder. Såg 1 avsnitt avtwo and a half man, bra start på morgonen. Dock är det extra bra för mig att det inte finns svensk text till, så kanske jag lär mig lite engelska. önsketänkande.
Sedan blev det rusgrynsgröt och ett varv hem till åsvängen. Nu kom jag tillbaka till Jacs, är ensam här. Bröderna är på träning,pappan ute o bygger, mamman tvättar fönster. 16-tiden blir det mat, och sedan till pappas bygge. Skall bli intressant att se hur långt han har kommit. På kvällen skall Jac agera kusk åt mig och Lotta, vi skall till Sandra och skvallra. Nån långkväll blir det inte för mig, för kl.22 kommer en film jag skall se=) Men sönt att ha lit program , för vill ändå inte fara med när Jac träffar nån kille. hah.

Så den här dagen kommer att bli bra!:) En sak som gör det bättre är att nu är det bara 5veckor kvar tills jag borde kunna gå lite bättre. Det är blandande känslor, så jävla lång tid dit men ändå skönt att veta att då borde det vara bra. Synd så blir det inget tränas före maj, nån annan som är sugen på att vara 4,5 månader utan träning före sommaren? Tror inte det. Min mage är en bulldeg, skönt att ta på;) Men skall bli härligt att slippa kryckorna till sommaren..:) Och att kunna springa ute när vädret är varmt. Ge mig maj nu!!!

Den här veckan har jag ätit godis, eller nånting annat dåligt varendaste en dag, nästa vecka får jag komma igen. Lättare dessutom då när Jac åkt hem igen. Men jag tröstar mig med att jag ändå inte sulle inneha en fin kropp i slutet av april, så lika bra ha ja kunnat äta d ja vill denna vecka;) I maj skall jag bo på landsvägarna.

Imorgon kommer påskhäxorna, vilket betyder mer godis för bullan. Nice. Sedan blir det Tenala.


image92

Alla som kan dansa,festa,gå osv, njut av påsken! 40 dagar kvar för mig...


Påsk

Idag börjar då påsken, tycker själv att det är en löjlig högtid, men roligt när alla är lediga.

Igår satt jag uppe och väntade på Jac, 00.15 kom han hem. Vi snackade o kramades till 2.30. Idag har vi sett på two and a half man, bra serie. På dagen har jag varit hemma o luggit på soffan som vanligt medan han har varit o träffa killen som hade sönder min fot. Just nu är Jac på länk, han hamnar träna ganska hårt fast han är hemma. Sedan blir det väl film eller något annat, får se. skulle gärna vilja till serendi, men stället är säkert fullproppat idag.

Det är underbart att Jac är hemma, så har jag sällskap. Är så trött på att varje dag vara utan planer. Men denna underbara tid räcker bara tills måndagen, men då är jag redan i bra skick;)

förresten så känns det som om jag int får på mina byxor mera, eller jag får dem inte. det beror på att magen har svällt så mycket pga alla starka mediciner. ( övertalar mig om att det inte är pga att jag är soffliggare;) Men det kan inte hindra mig ifrån att vara glad just nu=)

Ha en bra helg allihopa!


Drömmen

Några av mina vänner (ni vet säkert alla vem jag menar:) åker till sydligare breddgrader 28.3. Är jag avis? Nej;) Min dröm skulle vara att oxå kunna resa någonstans inom nån vecka. Men jag får vänta 9veckor eller tills juli. så min tid kommer, mamma betalar en resa åt mig då foten är i skick och det är BRA,

image88

Jag på kärlekssemester på rodos 07

image91

ca 25 karisbor på dåkan resa i sunny beach, tungt men roligt.

Av dessa 2 alternativ skulle jag helst åka iväg på kärlekssemester igen, eller med bara 1 kompis. För klarar int av det där dåkande lika bra som förut mera. i juli 2006 var jag o Millo nyktra endast 11 dagar, är det inte galet? och då vet alla  hur vi typ var varendaste en kväll, fattar inte hur vi kunde hålla på sådär helatiden:D aldrig mer.

Nu skall jag ner o s epå topmodel och sen vänta på att klockan går. 7,5 timmar kvar... :)

Grattis Orry

Idag fyller minstingen i huset,jacs lagkamrat o vår vän 20 år. Han fick den bästa present man kan önska sig, han kom med i norska landslaget för 20åringar, så nu i påsken skall han lira handboll i tyskland..
Härligt Orry.

image87

mittwoch

Är inte ens säker på att man stavar ordet sådär..

Igår somnade jag efter att jag hade läst en hel romantisk bok. Jag drömde att jag var på hawaii o hade nån massör som uppvaktade mig på ett speciellt sätt ;) Drömma får man, för i verkligheten vet jag inte ens vad romantik är mera. ha. Int så l ätt med den här jäkla foten, men om 6v hoppas jag på att jag får så mycke romantik att jag blir trött på det. till verkligheten.

Idag har jag inga planer, vill nån komma hit? Kl.20 skall jag till Karlssons o sncka med dem, o sen skall någon av dem söka Jac från flygfältet. Hoppas jag är vaken då han kommer, så kan jag babbla på fler timmar i sträck. På torsdag skall vi chilla,chilla o åter igen chilla. Emma ska bjuda oss på kaka. Enda som jag måst pina jac att göra, är träna!! Han kan int slappa såhär många dagar i sträck. Jag har aldri förut sett fram emot att få träffa mannen såhär mycket, är jag sjuk? På sönda skall emma komma med oss till tenela, hon vill med överallt.

Idag är det alldeles vitt ute här igen, måst säga att jag hellre sku vilja vara i Norge. Där har det varit 2 dagar i rad 13c i skuggan, det är inte så dåligt va?:) Men ja kan ändå sitta inomhus så nog har jag väl d bra som jag har det.

Önskar att dagen går fort, så har jag iaf s'llskap resten av veckan, så tråkigt att sitta flere timmar ensam...:(:)

Sista jag skall skriva, är att jag är mycket gladare nu än jag varit pålänge, så skönt att veta att nu borde foten iaf bli bra, o int vänta 11v...Funderingar

Idag har Malin Nyman varit här nån timme på dagen, vi snackade om allt o lite till. Alltid lika roligt att träffa henne. 16-tiden kom elin ett snabbt varv, vi låg i soffan och chilla:) Det är skönt när någon orkar ta sig tid att komma hit, känns så ensamt annors.

Imorgon natt kommer Jac hem, så då har jag iaf fast sällskap, hatar att vara ensam!!!

En sak jag började fundera på idag. är det tillåtet att sakna varandra såhär mycket fast vi umgicks senast för 9 dagar sedan? Han kommer tom hem för att vara med mig. Skulle jag vara   frisk lovar jag att vi skulle festa minst 2 dagar av påsken, men man måst anpassa sig lite efter omständigheterna, tyvärr. sku mer än allt vilja stå o skaka rumppa på dansgolvet på helgen. Men min tid är i sommar. Jag vill åka så tidigt som möjligt tillbaka ti Norge, det är ändå mitt hem just nu. Är det konstigt? Bara jag kan gå igen kommer jag att vara världens lyckligaste o gladaste tjej.
Efter Norge tiden inser jag nog att jag faktist är beroende av killen, men just nu är jag viktigast, för jag måst bli bra igen. Men härligt att ha en som gör allt i sin makt för att föröska passa ihop med mig. dock har det varit svårt den här tiden, men imorgon skall vändpunkten komma :)

Är det farligt att bli beroende? Det tycke rjag, men när vi ha bott utomlands så händer det alltför lätt, han känner mig utan o innan o vet precis vad jag vill. Samma med honom. Skulle han få en skada sku ja göra allting för att göra livet lättare för honom. Konstigt. För 1 år sedan skulle jag ha tyckt att det är skoij att kunna göra allting utan honom;)

Jag älskar min bästa vän och pojkvän. Så är det bara, har vi klarat den här vintern så klarar vi av mycket. När alla andra firar påsk tänker jag fira kärlek,hah. Enda jag kan göra.

image86En annan sak som är viktigt i mitt liv är mina pojkar o flickor. Gymnasietiden var en härlig tid och vi alla var supertighta, det var vi mot världen.;) Många pojkar o några flickor ha följt med sin min uppväxt, tänk att man kan  hållas vänner sen man var liten? härligt. När fymnasiet slutade splittrades hela vårt gäng mer el mindre. Många är i militären,studerar på annan ort eller har lämnat landet.
Jag flyttade själv i slutet av sommaren, och det beslutet ångrar jag aldrig. Många nya goda vänner fick jag, från olika håll. Man får lite annan syn på livet, för  man måst faktist kämpa för något, ingen människa kommer hem o knackar på dörren o frågar om man kan bli vänner. Enda minuset med flytten är att man kanske int riktigt alltid hänger med vad alla pratar om o sånt när man är i finland, men det kommer fort. Jag vill iaf rekommendera alla att nångång i lviet lämna finland, det är roligt o bra.:) Efter detta år lockar int studier i finland mera, men man vet aldrig  var jag hamnar.
Skall man i vår ålder vara riktigt bundisar? eller räcker det om man ses 1gång per vecka, månad eller år? jag funderar för mycket idag. skall avsluta nu, men mitt liv kommer att bli bra, o  de närmaste dagarna ska vara en bra start på mitt nya liv utan kryckor.


Tänkte lägga en bild på alla mina vänner, men har bara nån där 4 kanske är med, så det får bli. men ni vet vilka ni är!
TJ 38

Idag är det tisdag, och jar har inga planer alls. Nån som vill ge nån plan till mig?

Gårdagen var underbaraste dagen hittills, värken minskade o hade lite att göra. Elin  agerade sjuksköterska och duschade såren åt mig. Bra gick det.

Yes, om 16 dagar får jag börja gå på foten  lite mera. Och imorgonnatt får jag äntligen känna de bekanta armarna runt mig, härligt. Kärlek är underbart, jac är genomsnäll när  han kommer hem för att se hur jag mår. Hoppas helgen blir perfekt, men det tror jag=) o om rtg bilden visar bra nästa vecka får jag flyga:):)

Livet känns lättare. I maj får jag börja träna, får int ens cykla före det. men jag har 4v på mig att få känna mig fräsch före sommaren, har motvilligt int träna dne här  vintern, så de måst männiksor ha avseende för o int slänga ut sina spydiga kommentarer. Då kan ni brinna i helvete för min del ;)

Hör av er om ni vill göra nåt! Nu till nedre våningen o där hamnar ja bli tills nån kommer hem igen. Ciao!!

Skön dag

Den här dagen ha r förlöpt bra, har inte haft så mycke negativa tankar. Elin var hit en stund på dagen, sedan kom hennes älskling hem fårn sverige så hon for till honom en stund. Jag har ätit o luggit på soffan sen dess:) Nu är Elin påväg hit igen, vilket jag uppskattar högt. Så tråkigt att vara ensam.

Jag vet att allting måst ordna sig. Nu är det 6v kvar tills min for borde vara bra. Jac kommer hem på onsda o tillbringar lite tid med mig, det behöv vårt förhållande, och jag tror det blir perfekt för oss. Vintern har varit hård. Men allting skall ordna sig på bästa möjliga sätt.

Idag är det TJ 39. Hoppas tiden går fort nu!

om 2 dygn får jag sitta hemma hos Karlssons o umgås med Gitta tills mannen kommer. Skall vara fast i hnoom tills söndakväll. ooohhh vad jag längtar. Nu skall jag vänta på Elin, härligt att du kommer:)

Måndag igen en gång

Natten gick bättre än den förra , så jag fick lite sovit iaf.
Den här veckan är lite mer speciell än de f örra för min del.

- Idag kommer Elin hit och fördriver tiden med mig, härlit. o kanske d händer någonting annat ännu?

-Imorgon händer inte så mycket som jag kommer på nu, vill någon komma och hälsa på mig?

-Onsdakväll kommer Jac hem. skall bli jävligt skönt att få prata ut om allting som varit. Förhoppningsvis ork vi umgås med varandra enda tills söndagkväll, för sedan är det ca 4v paus tills vi träffas igen. Skit i affes,stridigheter osv, viktigast de här dagarna är att vi faktist vill fortsätta vara tillsammans. Det är det som gäller, märker vi redan efter fösta dagen att det int går så behöv jag inte se honom resten av dagarna. Nämen ja älskar killen o vill njuta av de här dagarna. Vi ska få den bästa påsk som vi bara har drömt om.

-Torsdag-söndag står väl Jac högst upp på programmet. Men på fredag var det väl tjejkväll hos Sandra, så då skall jag dit troligtvis:) O jac kan fa ti serendi på paren kalla, fö rhan passar it in i vårt tjejsnack. Lördag skall vi kanske fara till tenala o sen har vi tänkt se på film. o söndagen är nog inte så speciell den heller.

efter att det hände det här med foten har jag fobi för fester o dylikt, hoppas det försvinner snart. tur att jac är hemma medan alla andsra fetsar bort påsken, för sku int se en enda själ då. Den här veckan kommer att gå fort har jag på känn, och då är det bara 4,5v kvar;)

image85


Här är en bild från lördagen, och flickor jag kanske börjar hålla med om att jag inte är så värst bra fotograf... För det var inte många bilder som var sådär jätte bra, men tilanne bilder är jag bra på:D

Ge mig 25.4

Mina 6 närmaste veckor kommer jag att gå med en robotliknande grej på foten. Men känns skönt att veta att efter de här 6 veckorna borde pinan vara övere. Slipper den värk,pina o järmande som jag o mina medmänniskor stått ut med i 18veckor den 25.4. Halleluja, ge mig dne dagen NU. Då skall jag sannerligen fira på vappen, men dansandet får vänta.

Om 3 dagar kommer Jac hem för att umgås med mig, härligt att veta att han gör det för min skull.

6 skitveckor till, sen är jag med igen. Det får mig att orka.
image84

Dödar tid igen en gång.

SENASTE GÅNGEN.
Du grät: Inatt före jag for och sova, jag gråter oftare än skrattar känns det som.
Du tränade: Förra 6 dagar sne cyklade jag, nästa gång blir om 7v.
Du solade solarium: ett år sedan
Du skällde på någon: Herregud,  är det enda jag gör känns det som.
Du var utomlands: Norge på tisdagen
Du köpte nya kläder: En ny tunika för ca 2v sedan
Du åkte buss: Från flygplanet till flygfältet på tisdag
Du åkte taxi: Måndag från tågstationen till sjukhuset i tönsberg
Du åkte tåg: Tisdag till gardemoen
Du smsade någon: 30min sedan.
Du ringde någon: 30min sedan, dock utan svar
Du camade med någon: iiingen aning

HAR DU NÅNSIN.
Hoppat studsmatta: Självklart, vi har en stor här hemma
Ätit fiskbullar: Jag vet faktist int om jag har gjort det?!
Tagit kort på dig själv: Jepps
Skrattat så att du börjat gråta: Nångång har det nog hänt
Skolkat mer än 3 skoldagar i rad: tyvärr jo
Sovit mer än 10 stycken i ett tält: 6st har jag iaf varit med om..
Badat mitt i natten: Det har hänt!
Åkt berg o dalbana och spytt efter det: Jo, sista gången jag gjorde det.
Gråtit till en bok: Jo, fäller tårar ofta då jag läser.
Varit rädd för tomten: Minns inte..
Fått IG: Har hänt ett antal gånger i gymnasiet

FAVORIT.
Band/artist:
Takida är bra, finns många.
Låt: måånga
Mat: Allt från husmanskost till pizza, svårt att säga en maträtt
Färg: Svart o nån fin sommarfärg
Dryck: VAtten o mjölk
Känsla:  att få känna sig älskad
Lukt:  nån god mat...
Årstid: SOMMAR
Dag: Lördag
Lärare: Gunilla var det kanske i gymnasiet
Glass: chokladnougat
Godis: choklad, äter allting jag ser...
Alkoholdryck: kossukola, men just nu får tanken på alkohol  mig att vilja spy
Klädaffär: GinaTricot, Vero Moda, matbutik.
Film: Romantiska komedier
Bok: Liza Marklunds böcker.
Kändis: hm, vet inte.
Plats/ställe: Härligt är det ute vid Jacs landställe på sommaren, samt när man är på någon resa. Just nu är favoritstället i sängen, bekvämast så.

lördagen

Jag sov nästan ingenting natten efter operationen, och var helt yr och mådde dåligt på lördagmoron. Linda o lotta kom hit på eftermiddagen så vi for och se på BK-ÅIFK. Tråkig match och handboll. Tänkte somna. Tur att bk vann.
Efter matchen kom jag hem o vilade en stund och 19-tiden samlades många brudar hos Henrica för att snacka o äta onyttigheter. Vi pratade om allt från hur människor ändras när de skriver blogg till vädret på Lanzarote. Men andra ord var kvällen lyckad. hoppas på fler sådana här kvällar då jag är hemma, för dör av tråkighet när jag sitter ensam här.

Igår såg jag såret på foten o har ännu rikit dåligt att vara. På onsdagkväll kommer Jac hem för att umgås med mig så vi får hoppas att allting reder upp sig nu.. Kommer troligtvis att stanna här lite längre, så uppskattar att han kommer. Men jag sa till honom att jag int vill ha honom hem om han far ut, för då är alla ut utom jag. Jag är självisk, men sån är jag.

Nu skall jag äta lite smörgås, för mår jäkligt illa. kanske beror på alla värktabletter... ciao

Senaste dygnet.

Igår kl.11 böt jag om till fula sjukhuskläder och la mig ner i en säng. fick starka mediciner  så böev lite törtt, men det var meningen att jag skulle somna av dem men ikke. 11.45 blev jag inkörd till operationssalen och de skulle söva ner mig. Jag är livrädd för sprutor osv.  Han stack mig 2ggr i på vänstra handen utan att lyckas, så på tredje försöket på högra handen gick det. Det var inte roligt. 2s senare visste jag inget om världen längre.

Vaknade upp 15-tiden och var lite yr. Kommer inte ens ihåg att jag har pissat på en stickbäck. En timme senare åt jag 1,5 smörgåsar o en chokobit, det gick bra. Nån fysioterapeut kom och pratade med mig men kommer int rikit ihåg vad han sa mera. Nu har jag ett 35cm långt o 15 cm brett skydd på foten, kommer att vara jävligt jobbigt.

Planen ser ut såhär. Om 2v skall jag ta bort stygnena. Och vecka 0-3 får jag lite sätta hälen i golvet då jag går, men det är svårt eftersom det här är så klumpigt. vecka 3-5 får jag stöda lite med hela foten och vecka 6 får jag gå med all vikt på den. Sen borde det vara okej, och då är det vappen redan. Är sjukledig tills 12.5, så blir inget jobb för min del i Norge mera.

Måst bara berätta att det här är det jävligaste jag varit med om i mitt liv hittills. Ständig värk o väntan på bättre dagar. Men nu borde det ju iaf se ljusare ut om 6 veckor. men tänk sååå länge det är!! Men i maj skall jaf för helvete vara bra. Då har det gått 20v sedan detta hände, det är lite mindre än ett halv år. Usch. Jag har mistat alla mina nerver o skulle behöva prasta ut om ganska mycke. Hemskt att hålla allting för sig  själv. Tur så kommer Lotta Kihlstedt hit idag en sväng iaf.
Vi skall väl se på herrmatchen och sen vet jag int rikit vad jag skall göra. Såret skall tvättas iaf, så det kan jag inte själv se, börjar må dåligt.

Saknar Jac som FAN, o vill att jag kan bli lika glad som förut o han en likadan pojkvän...


Operation

Efter 3h skall jag vara på Klinikka22 i Helsingfors. Harri Hietaranta skall skrapa mina benbitar, sätta in lite annat ben dit o en 4cm skruv. Jag skall sövas ner så vaknar väl upp sne någon timme efteråt. Det sim är bra är att jag slipper gips, skall få  nån platta istället så att jag kan duscha såret. Liver är orättvist ibland.

En personskadeanmälan skrev ortopeden för min del, för de har gjort fel från början med mig. Ett sånt brott jag har MÅST man operera direkt. Så nu väntar jag mig mycket cash, men får säkert ändå ingenting.

Tack Sam o Eddie för kvällen igår o att ni ville vara med mig:) skulle int ha klarat av att vara ensam,blä. 00.30 stupade jag i säng.

Jag saknar Jac massor... Och nu måst operationen lyckas, sån otur kan jag inte ha..... <3 Väntar på 28.3 så att jag får bort stygnen och är sen redo att sätta mig på planet tror jag, men får se hur länge jag stannar.

Jag vill att allting blir lika bra som före julen, trivdes så bra med mitt liv!


Snöväder.


Idag när jag steg upp fick jag riktigt dåligt att vara. Det är 95% säkert att detta är min sista dag utan gips på länge. Jag steg upp som vanliga människor gör, gick med en krycka till datorn. Varför har det inte blivit bra? Tror inte jag klarar en gipstid till. Skall fråga ortopeden om jag måst ha gips längre än 3v, måst jag det så skall jag nog fundera noggrant  hur jag gör före jag fattar slutgiltiga beslutet.
Jag är inte en människa när jag har gips, kan bara sitta hemma. Igår när jag var till Henrica kände jag mig NORMAL, jag kunde oxå sitta o vicka på fötterna som de andra gjorde, kunde gå utan kryckor och blabla. Vill inte att denna lyckliga känsla skall försvinna från mig!! Idag efter kl.18 vet jag säkert hur det blir.

Som sagt så har de här 11v tagit hårt på mig, och nu var det första dagarna jag kände mig lycklig igen, jag kunde cykla,gå ut från huset själv. Mitt förhållande tar stryk av detta. Jag är en elak flickvän som gråter helatiden, det tycker Jac är jobbigt. Medan jag tycler att det är jobbigt att han inte kan förstå mig..
Slut snackat om det. Enda jag kan be om är att Harri tycker att det har blivit bra på 1v, så slipper jag allt elände igen. Vill inte vara en bitterfitta i 16-17veckor..

Jag hatar snövädret som är utanför finland, saknar vädret i Norge. Hoppas det snöar där medan jag är borta;)

Hur kan livet ändra så mycket på en endaste minut? Från att vara en lycklig flicka som är ute bland vänner till en bitterfitta som vill vara ifred.. Jag undrar.

Hemma i Karis

Efter ett telefonsamtal igår betsämde jag mig för att komma hem, 1h senare satt jag på tåget. Då hade jag glömt passet, o efter ringas hit o dit   så fick jag reda på att man bara behövde körkortet. Det var skit trist att  behöva åka hem, ville int alls släppa taget om Jac. Förhoppningavis ses vi inom 1 månad...

Orsaken till att jag åkte hem var att idrottsortopeden Harri från hesa ville träffa mig, eftersom han anser att det inte är så stor ide att vänta 4v o se om det då läkt ihop. Benet har bara läkt 1/3 del på 11v, o därför tvivlar han. Om han tycker jag  skall opereras sker det på fredag. Jag tror nog det är bättre att lyssna på honom än norska läkarna, för jag vill ju kunna spinga o träna som vanligt. Men risker finns det ju förstås... Så lite svårt att avgöra vem jag skall lyssna på. Iaf så vägrar jag att ha gips längre än 4v.Så jag får hoppas jag är i skick tills vappen, orkar inte med detta längre. Det tar kål på  mitt förhållande och på mig själv.
Men ja kan ju inte avgöra om en operation kan göra det sämre, som de i norge påstod, medan han här vill operera det. Så vad ska ja veta vad som är bäst?! Underligt att de inte säger likadant..

Har iaf tänkt stanna 2v efter operation, för att de skall kunna kontroller det. Tiulls 30.3 skulle jag vilja vara i norge igen, eftersom Runar har sin sista match, och det är en bra match. Men får se.
Jag kommer att sakna ihjäl honom, tur så håller tidningarna mig upplysta om vad han gör osv:)

image83

Igår bowlade han med laget och vann överlägset. Bildet tagen från sandefjords blad.

"? Finnen er ikke god å ha med og gjøre, konstaterte Einar Veierød da Runar-spillerne koblet av med bowling dagen før kamp. Med 194 poeng ble Jac Karlsson suveren vinner av den uhøytidelige turneringen. På plassene bak fulgte Peder Trevland og Jonas Degnbol."

Ha ne bra dag, hoppas jag hittar på någo att göra idag så går tiden fort... Imorgon kl.18 vet jag hur det blir med mig..

finland.

om 1h sätter jag mig på tåget till oslo. 19-tiden landar jag i hesa ikväll. hejdå-.

ta ett djuuupt andetag.

Efter att jag skrivit mitt förra inlägg råkade min mamma ringa mig. Hon ville att jag skulle föröska se något positivt i det här. Här är några av hennes postivia förslag.

1. tänk på att du just har lärt dig att börja ta några steg, utan att det tar sjukt.
där fick hon 1p.Det stämmer, för om det inte gör såå ont nu så är det väl förhoppningsvis på rätt väg.

2. tänk om foten är bra om 4v. Jaa, tänk om, kanske inte det lättaste alltid.

3. om jag opereras i april så är foten bra tills mitten av sommaren. Där blev jag tokig på henne, om det hände i december borde det int vara lov att det kan räcka så länge. Och då har jag förstörd avslutningen o början av sommaren. Blä

4. vissa människor kan leva med att ha ett litet benbrott. Jo,det kan man, bara man äräldre o int tycker om att idrotta.

Skall jag opereras om 4v blir det gipstid igen men förhoppningsvis kortare rehabtid. Men foten skall bli bra tills april!! För jag kan inte se nån positiv sak med det här mera, idag borde jag ju ha fått höra : "ojj va bra, allting är bra o du behöv inte komma tillbaka på kontroll igen". Men det gick int så dne här gången heller, hoppas iaf att nästa kontroll är sista gången. annors gömmer jag mig i sommar.

Tänkte fara till gymmet o cykla lite ikväll igen, men är inte på det humöret just nu. Och har lite ont i högra foten, eller är det inbillning?! musklerna är sjuka men hoppas det inte är benet som är det. Om 3 dagar borde mina finska läkare ha mina rtg-bilder, så kanske det blir en finlandsresa den hör veckan ännu! Nu skall jag försöka bli glad o se på two and a half man, bra serie... Gud var med mig de här veckorna.

jag är sönder.

Benet hade int alls läkt ihop, o en läkare tyckte att det hade blivit sämre o 2 tyckte att det hade blivit bättre. Ny kontroll om 4veckor, är det inte bra då opereras jag 10.4. hur FAN skall jag orka vänta så länge o leva i ovisshet?? Tänk om jag inte kan gå på avslutningen:(:( O dessa fula skor slipper jag inte pålänge. Satan jag vill slå någon just nu.

Förösker få upp rtg-bilderna på datorn, men det fungerar inte.
Nu vill jag inte skriva mer, för är på underligt humör, varför börja gå o leka glad om allt ändå skiter sig?! Hoppas,hoppas,hoppas att benet nu läker ihop tills april.annors blir det ingen sommar för min del.

Godmorgon!

Inatt sovde jag dåligt, vaknade ofta och hittade inte ens en bekväm ställning att somna i. Nu skall jag äta vanliga morgongröten och sne klä på mig någo kläder jag orkar gå i hela dagen. Bäst med myskläder, för ingen bryr sig ändå vad jag går med. 12-tiden skall jag börja fara iväg till tönsberg, antagligen med tåg. Där blir det röntgen samt läkarkontroll.De ville ju att jag skulle lämna bort kryckorna för 1v sen redan, men det kommer nog att ta en tid till. Ont har jag int, så jag får hoppas att benet lite har läkt ihop. Är det nånting negativt igen så går jag bokstavligt sönder.

Om allt gått bra hpos läkaren blir det gym ikväll. Annors får jag sitta hemma o deppa. Den här veckan skall jag kanske börja jobba på torsdag, men får se hur det går med den saken. Jac åker på bortamatch, så får vara ensma hemma 1,5dygn själv, vad sklal jag rikit göra?:)

Saknar min egen dator. Ha en bra dag alla!

Glad

Igår i butiken provade jag att gå lite utan kryckor för första gånmgen, och det gick. Jag skrek tefter Jac för jag var så lycklig, o han skämdes. När vi kom hem fortsatte jag prova några steg o lyckan steg bara. såhär såg jag ut:

image82

Jag hoppas jag är lika glad efter läkaren imoron...

Tråkiga Jac

Jag trodde lördagen skulle bli rolig o mysig, men Jac har börjat gambla med riktiga pengar på internet(poker) så han satt där hela lördagen. enda vettiga jag gjorde igår var att jag cyklade, skönt att komma bort hemifrån lite. Underligt nog lyuckades jag klämma in alltför mycket choklad efter det. filmen jag skrev om tidigare var helt okej,kan int rikit beskriva den.

Nu blir det gröt, sedan tortillas o träning på kvällen. Tänker undvika Jac hela dagen, får bara på nervena när han int kan göra nånting annat än vara på datorn o se på tv.

Imorgon skall jag o röntgas kl.2 o efter det till läkaren, är lite nervös. Men eftersom jag inte har ont, och kan gå lite på foten borde det väl ha gått frammåt? Enligt min teori iaf.

Kan int bestämma mig om jag kommer att tillbringa en stor del av sommaren i sandefjord eller Karis-ekenäs.Vet att jag lätt blir rastlös här, men det blir jag nog oxå hemma ibland. Om jag int alls är intresserad av att festa om en tid, så lutar det nog åt att jag blir här. För annors dras jag lätt ned i träsket igen, o så slutar det väl att jag sitter i rullstol resten av sommaren.Dock så är det så jäkla skönt att ligga o chilla på stranden i ekenäs. O jag vet att jag får några jobbturer om jag vill både i finland o här. Så jag får se hur det blir:)

Ha en bra söndag!

Kvällens film

Komedin License to wed! Nån som har sett den? Jag hoppas att den förgyller min kväll :)

image81  

Har inte fått en endaste en kommentar på ett va mina tidigare inlägg. min fråga var, hur skulle just DU känna dig om du råkade ut för en lika olucka som jag? Kanske du skulle känna dig glad när du får ligga i soffan i 11veckor.För ni kan int förstå denhär känslan jag upplevt, asigt att se hur allting föränmdras. Men nu är det på rätt väg iaf, bara bättre kan det gå .:) Han en fin kväll-

:):)grattis kvinnor.

Är nyss hemkommen från gymmet, cyklande går bara bättre o bättre. Idag känner jag att jag tagit ut mig, härligt. Dock lider jag av sån benvärk, underligt när jag inte ens har några muskler i högra benet.
hör på detta, idag har jag gått någon meter utan kryckor!!!! Det tog inte ont, men kändes konstigt. Så nu är det bara att öva lite ibland så kanske jag får slänga helvetiska kryckorna någon dag.
Eftersom det är kvinnodagen idag så belv jag erbjuden gratis massage samt sminkkurs på gymmet, men jag hann inte stanna eftersom vi skulle o handla.
Det blir grisfile (som mamma hade med sig hit) till mat idag, och imorgn blir det tortillas. Ikväll blir det choklad och chips ätas samt filmtittande jag älskar lördagar.

Njut av dagen kvinnor, dock så bryr jag mig inte så mycket om denhär dagen. Om 2,5 veckor får vi besök från Karis!!
Nu o äta.

kvällsprat.

Måst säga att jag är en underbar kock, iaf då det gäller skinksås. Nam så gott det var;)
Ikväll har jag int gjort så mycket, slappat o sett på tv. För tilfället är Jac hos svenskarna o dricker öl.Jag orkade inte följa med. Har ont i huvudet o e trött. Nu skall jag vika kläderna i sovrummet, sen nuta av att läsa nya veckorevyn innan jag somnar in. Hamnar troligtvis somna ensam, men fan vad sur jag blir om jag blir uppväckt;)

Varje gång jag läser om att flickorna skall träffas hemma i finland, får jag så ledsamt. tänk att få sitta där o höra på deras sjuka historier,vara ut o gå,festa, helt enkelt bara umgås. Dock har jag tröstat mig att jag ändå inte skulle hinna med i deras hektiska program då jag är handikappad, så veckorna har gått bra sedan jagn kom tillbaka hit. Men direkt då jag anländer hem vill jag ha en riktig tjejkväll med skvaller,sexprat,skitätas mm. Då skall jag även börja vara i skick, kommer dock att känna av skadan någon månad ännu,men bara jag kan gå är huvudsaken. längtar.

Jag vet inte när jag kommer att dricka nästa gång, är livrädd för att stå o jora på ett dansgolv, eller vara där som många människor är. Men det är ju sånt som sätter sig på hjärnan,tyvärr. Så jag undrar när det blir min tur att festa o jora på dansgolvet nästa gång utan att vara rädd? amt att få gå med sådana skor jag vill? Dock vet jag om jag är riktigt full så kommer nog nån att bli nerdränkt, fast jag inte är arg annors. Men visst harmar det för alla som vet vem jag snackar om vet att han lätt skadar andra när han e full.. Men min vän är han för det.

Måst skriva om det hät oxå när jag engång är igång. Nu har otopeden fårn finland fått ta dle av mina bilder o läkarskrifter. Allt är ok enlit honom, men det finns ett stort men. Det är att när det har gått såhär lång tid kan det lätt bildas en falsk led där, vilket betyder att det kan ge problem åt mig när jag går. Men just nu tar det inte ont när jag står på foten, så vi får hoppas det växer riktigt. Annors hamnar jag opereras, iaf om jag vill röra mig på det sättet jag önskar i framtiden oxå. Tänk att ett så litet ben kan ge såhär stora problem? Det är snart 3 måander sen det händer, o jag kan räkna med minst 3 månader till före jag är heelt bra, om det inte växer nåt falskt skit där.

Hur skulle ni reagera om ni skulle bryta nånting som gör så att ni inte kan röra er?? Den frågan han jag funderat på många gånger då jag fått kommentarer som: "du e it ju alls fet", "var int barnslig", " var inte så negativ". Skulle ni råka ut för detta så tror jag ni nog skulle reagera liknande som jag har gjort. Iaf efter att gång på gång vara beredd på att opereras. Så jag hoppas benet växer rätt, annors är jag så förbannad som jag ännu int har varit. På måndag får jag veta hur det läker, OM det alls läker. usch:(

Nu skall jag sluta prata och fara till sovrummet. Saknar er där hemma!!


Olycka:)

Efter att jag rett upp allting med mina sjukpengar så skulle jag gå till spenst. kände mig jätte svag så tänkte att en smoothie skulle kunna hjälpa. Jag beställde min smoothie, o expeditören frågade om han skulle hjälpa mig att bära dne till bordet. Jag tackade nej för tyckte jag skulle klara av det. Efter 2m fäller ja ner hela smoothien på mig själv, o på golvet. Det var genant. Gulliga killen gav mig en ny gratis och hämtade den till bordet.
Så av den här händelsen lärde jag mig att sluta leka så tuffer o tro att jag klarar allting själv. För jag är handikappad o behöv hjälp.

Gymmande gick bra och jag cyklade alla de kilometer jag satt upp som mål, samt stod en stund på balansbräde.. så om allt går som det skall nu tror jag att jag kan lämna kryckorna lite efter 1vecka:)

Nu skall jag chilla en stund o sen laga mat. Hoppas fullkornpasta e gott, men det borde väl smaka likadant typ som vanlig pasta?
Imoron är det storhandling, och jag skall köpa min favorit choko, lääängtar. Vi skall kanske oxå o simma, om jac kan glömma golfen för nån dag till.

Nu är det helg, yes. Mina bästa dagar i veckan;)


image79   

Jac är så kär i kissor, så dne här pryder bakgrunden på datorn

Godmorgon!

Jag vaknade av att de ringde från trygdekontoret, är så jäkla sur på dem. Fattar int varför jag skall betala 36% skatt på de pengarna jag får nu? Det blir ju inga pengar då, blä. så nu ska ja först o gnälla ti skattekontoret o sen tillbaka till trygdekontoret. hoppas det fixar sig...
Sedan skall jag o träna, fast har ont i kroppen idag, men vill så gärna slippa att bli sååå lös. Igår cyklade jag o det börjar gå riktigt bra. Fysioterapeuten tyckte jag gick fint, men att jag har högra höften för långt upp. Så hon lärde mig olika övningar och så hadejag all vikt på högerfoten några gånger. Det gjorde jävligt ont i vristen. Så jag kan gå några steg, men det ser int normalt ut. Så det kan nog dröja till påsken ännu.
Sedan skall jag komma hem och laga pasta med skinksås. Jac har handlat fullkornspasta, så vi ska se om det smakar nåt annorlundare. Då är det ätnligen helg och Jac är hemma med mig, förutom att de har träningar denna helg, men iaf:)

Vad skall ni göra på helgen?


Hejja Irc-gallerian

Irc är en av de onödiga sidorna jag är medlem på. Just när jag skulle logga in, gick det inte. Ett meddelande kom upp i rutan: :             Kuvassa pornograafista tai liian eroottista materiaalia.

Vi fick oss ett gott skratt, e d månne nån som har anmält min "oletuskuva"?

Är det nån av er som ser någo pornografiskt i denna bild? Ni är isf mycket sjuka i huvudet.

image78

Vi är ju söta barn som har roligt, men kanske det är någon sjuk pedofil som finner nånting intressant i denna bild. Skräpprona borde vridas om åt er.

Min gårdag

Började dagen med att äta morrongröt, posta brev och ta ut pengar. Sedan till runarhallen kl.11. Då började bussfärden. Det tog sammanlagt 4h till elvrerum, så det var inte så farlit. Dock fick jag vara me dom några norska kolonikörningar, på vissa ställen är vägarna så smala så man kör turvist från både sidorna. Efter 4h blev det matpaus på ett motell i Elverum. Det var 10cm snö överallt o kallt, usch. Jag åt min sedvanliga grovbaguette med ost. Sedan var det dgas för spelmöte så vi fick vänta snällt. Det firades silverbröllop i bussen så vissa satt o hivade in öl.

Sedan iväg till hallen, o alla visste att elverum är svåååra att slå på hemmaplan, det har bl.a Steffen Stegavik som är norges största löfte just nu.Steffen spleade ypperligt lite, för han pådrog sig en vristskada. Samt att Runar fick 3 onödiga 2 minuter i början, o några till domslut mot dem. I paus var det 14-12. andra halvleken gick bättre o runar leder med 5 vid 50min spel. Då det återstår 2,5min leder de med 3 mål. då bommar bla. jac en straff,Rustand och Ståhle ett friläge, o matchen är jämn. Men runar skall vara jävlit nöjda över 1p, för de andra hade 20s på sig ännu att anfalla men sjabbla bort det...Så 30-30 blev resultatet. Det var roligt att vara med o se, sån jäkla stämning i hallen. De hade stoora läktare på bara ena sidan, så det var lite annorlunda. Dock var det runt 1000 männiksor där, o 15 av dem var runarfans;) Det  var skoij. Enda som int var roligt var att Peder mista en del från framtanden, usch.

Hemvägen var tung. Jag åt en liten smörgås till o hade så ont i magen då jag inte hade ätit någo mycke. tur så fick jag lite sömn iaf. Hemma var vi kl.1, så det var passligt. dock tycker jag synd om dem som skulle tidigt på jobb idag:)

Nu blir det gröt, sedan,trygdetaten,fysioterapi och gym ikväll. Skönt. Ha ne fin dag!


image77

Tack tack till publiken. Jac står lite längre bakom-

inlägg nr 3 för idag.

Ja vet, jag saknar ett liv. Men har så tråkigt så måst fördriva tiden.

Eftersom jag jobbar på en kosmetika affär som heter vita, får vi ju pröver på en massa produkter, skall visa det jag fick därifrån idag:
image76

-niveas nya oxygen serie
-Garniers "gravdis brunare" lotion för kroppen samt spray för ansiktet.
-Maxfactors nya mascara.

Tycker mascaran ser kletig ut, så tror inte jag kommer att använda den, o knappast graniers produkter heller. Men man vet aldrig. I synnerhet nu på dagarna då jag är rastlös så kan jag gott prova nåt nytt.

Nu kommer killen hem o stannar 20min, sen är det träning som gäller för hans del, o jag får börja förberede skinkpajen.Jag vill ha ett liv. skall föröska att int skriva mer idag, o imorgon far jag upp till Elverum,hoppas ja klarar bussresan o att runar skulle råka vinna.

Heippa!

Äntligen.

Andra inlägget för idag. Dock ointressant för er vanliga läsare, detta inlägg är mest till släkten o familjen.


1 månads tid har vi, framför allt Jac väntat på att få en ny bil, idag kom den. :) Bilen är riktigt fin, o passar bra till oss när vi är bara 2. Man ryms bra o sitta i baksätet så det är bra, bagageluckan är inte så överdrivet stor, men men. Jac lyyser värre än solen nu :)
Bilen är värd över 200 000 nok, så jag vet inte om jag vågar köra den, eller om jag en FÅR köra den. Nu hyr jac bilen för några tusen i månaden, trivs han bra med den så fortsätter han på det viset. Annors köper han en annan billigare bil på sommaren. Men hyr han bilen i 3 år tid så behöver han bara betala lite till efter det o bilen är hans.O efter det kan han sälja den o få en stor del av pengarna tillbaka. o i detta land lönar det sig att ta nya  bilar med garantier, eftersom reparationer o besiktningar på gamla bilar e sjuukt dyra.
O Jac varken shoppar eller festar, så där sparar han in lite:) Samt att han har 160% jobb i månaden. Så jag tycker att han är värd lite nya saker:) Min söta pojke.

image73              


Bäst at allt är att det är diesel turbo, haha... Fråga mig om ni vill veta nåt om bilar, kan en del ;)

Jag älskar våren och kärlek

Varje dag stiger jag upp med ett leende på läpparna, det beror på att solen lyser och det är 8c i skuggan. vi bor ovanför en liten gågata, så människorna är glada o går med sina caffe latten i handen. Senare på dagen sitter alla på något ute cafe´. Jag hoppas detta väder håller i sig, för jag skulle inte orka med någon vinter. Hoppas vädret är fint på helgen, då skall jag sitta ute vid hamnen en stund, för Jac vill säkert o golfa.

Imorgon skall jag åka 10h me buss som jag redan berättat, kl.11 är det start. Lite onödigt att åka med, för runar får säkert stryk, men roligare är det ändå att se på än att sitta ensam hemma.

En annan sak som händer imorgon är att jag o Jac har två och ett halvt årsdag, fan vad tiden går fort. när vi blev tillsammans var inget så allvarligt, hade aldrig trott att jag skulle bo med honom nångång senare. Men iofs sa jag länge att jag inte kunde bli kär i honom heller, fats Lotta Jung såg på mig för ca 3 år sedan att jag var kär i honom:)
Vårt förhållande är bra och vi är lyckliga tillsammans, kommer aldrig att ångra att jag flyttade med honom hit. för jag tycker att förhållandet blir så mycket mer allvarligt när man bor ihop.

Nu skall jag klä på mig mina vanliga rotiga kläder, och sedan kommer jac efter mig (troligtvis med nya bilen:) och vi måst åka o handla. skall bli skinkpaj o sallad ikväll:)

O igår cyklade jag 7km, o d tog int ont. Kanske allt ordnar sig snart?:)

image71


Måndag

Dagarna går så fort, det är inte klokt. nu borde jag egentligen kunna gå av mig själv, men kan knappt med kryckor, så är lite små orolig. På onsdag skall jag åka o se på jacs bortamatch, 10h i buss sammanlagt:)

Idag har jag skickat mina nya rtg bilder till ortopeden harri, så han skall göra slutgiltiga beslutet. hjäälp. Var också in i Gina Tricot, blev helt till mig när jag såg alla ljuvliga vårkläder. Det slutade med att jag köpte en tjockrosa topp/klänning. Har aldrig ägt ett klädesplagg i denna färg. Jag vill känna mig vårig o fräsch som alla anrda, därför provade jag en ny färg. För jag inbillar mig att jag efter ca 2v kan gå ute på stan som alla andra i nya snygga kläder. Dock inte snygga skor, men iaf. Hoppas verkligen allt är okej, jag skulle inte orka få gips en gång till. då vet jag iaf en kille som kommer att bli blöt på krogen i sommar.

Tänkte att jag skulle visa mitt nya köp, bara för att ni ser att jag o kan se positiv ut med hjälp av färg på kläderna;) Dpck skall ni int titta på mig så noggrannt eller på fotot överhuvudtaget, svårt att hålla balansen så kortet blev inte bra.

 Här presenterar jag en flicka som börjar tro på att helvetet är slut, hon är proppmätt o blek, men just nu fpkuserar jag bara på att kunna börja leva normalt:

image69           


Nu skall jag börja laga maletköttsoppa, samt förbereda mig på att vara godisfri några dagar. Adios!

Dagen fortsatte bra.

Efter morgonmålet for vi iväg till flottaste gymmet i stan. Jag cyklade 5km, det var en såå konstig känsla. dock kunde jag inte trampa med högra benet så mycke, så effektivt var det inte. Men för mig kändes det bra. Sedan lite styrka till. Efter gymmet for vi och hyra en film, och köpte glass. Kunde inte tillåta mig själv att åka hem direkt då vädret var fint, så vi for ut till hamnen och sitta en stund. Terrasserna var fulla av männsikor och det kändes som april.Härligt.

Sedan hem och laga mos o ugnskorv, enda maträtten Jac vill ha på söndagar, det är hans lyxmat. Men gott var det nog. Nu ha vi sett på handboll, kommer en massa macther i tvn helatiden. Ikväll blir det film o nånting till. Imoron skall jag försöka få tag i en fysioterapeut.

Varför ser bloggarna på papper ut på det viset som de gör nu? eller har jag bara fel på datorn? Skit fult är det, glad att jag slutade blogga där. Men förhoppningvis är det bara något tillfälligt fel, för just nu är bloggarna tråkiga där.

Denna dag har varit perfekt. hoppas på många sådana dagar nu, eftersom jag borde bli bättre helatiden:)

kram!

En bra start på dagen.

Vi vaknade kl.10 av att kyrkklockorna ringde. Ute är det 7c i skuggan o full sol, hoppas vintervädret på allvar har hoppat över Sandefjord denna "vinter". som bäst är batonger i ugnen och havregrynsgröten kokar. Jac städar undan från en av våra ätardagar. Träningsvärk har infunnit sig i mitt sjuka ben samt armarna. Kan det bli en bättre start på en ledig söndag?

Helst av allt skulle jag vilja ut på länk eller nånting, men tyvärr. Men istället får jag "gå" till videobutiken, och senare sitta brevid fönstret och känna solstrålarna mot kroppen. Nu borde foten bara bli bättre o bättre, så efter 1v kanske ja kan gå själv, man vet inte.Men det kommer nog att dröja 1 månad tills jag får powerwalka. Imorgon skall jag prova cykla.je.

Jag älskar söndagar'!! Nu morgonmål.


Veckans bästa dag.

Gårdagen var perfekt. först ut på en liten roadtrip med I&M, sedan tjejkväll hos iselin. Vi såg en rikti tjejfilm och åt onyttigheter. Snart igen.

Idag var det meningen att vi skulle åka över till sverige med Eric o överraska Johan. Han har hemmamatch idag. Tyvärr så blir det inget, en annan gång.

Idag ser min plan ut enligt följande:
- Fara till gina tricot
- "gå" till spenst och där träna det jag klarar av. ska även prova cykeln.
- Se på dålig runar b-kamp
- Chilla med min kille, samt föröska få honom att göra nåt roligt.

Jag måste oxå få tid till en fysioterapeut så tidigt som möjligt, eftersom min fot bara hänger. snyggt om den blir såhär. Om 1v skall jag på röntgen igen, är nervös. Mitt mål är att känna mig ganska normal till påsken, det borde jag väl ändå få? man tycker ju att 12v pina borde räcka.

Ja vill ha min egen dator tillbaka!! Ha en bra lördag alla.
list-kungen

Är nyss hemkommen från Iselins så kan inte få sömn ännu, så vad passar bättre än att jag gör en lista igen? Bra tidsfördriv. Listan är tagen från jassmiin.blogg.se :)

VAD ÄR KLOCKAN: 00.22
NAMN: Malin Maria lindroos
SMEKNAMN: Malle
ANTAL LJUS SOM FANNS PÅ DIN SENASTE FÖDELSEDAGSTÅRTA: jaa du, minns inte.
LÄNGD: 174,5 borde det vara,
ÖGONFÄRG: Blå-grön
HÅRFÄRG: Brun
PIERCING: 3 i öronen
TATUERING: Nej
FÖDELSEPLATS: Ekenäs sjukhus
HÖJDRÄDD: Lite
KÖR FÖR FORT: jo, har en tendens att tävla med allt jag ser
VARIT MED OM EN BILOLYCKA: nej, men har kört in i några saker själv.
TVÅ ELLER FYRA DÖRRAR PÅ EN BIL: Fem, finns inte nåt som heter 4dörrar
HÅRT ELLER MJUKT BRÖD: Färskt rågbröd, så mjukt
SPRITE ELLER 7UP: ingen dera
FÄRG PÅ STRUMPORNA: Vita
LÅT JUST NU: gabriellas sång
VARFÖR: Elin har den på sin blogg.
FILM: många, romantiska komedier
FAVORITREPLIK FRÅN EN FILM: Martin Becks granne, den om när han har björnfittan på huvudet
FAVORITDAG: Lördag
MATRÄTT: Kyckling,skinksås o pasta
FISK: fiskpinnar
NUMMER: 3
BLOMMA: Solros eller vanlig ros
RESTAURANG: I norge är det italienska Da vinci, enda "fin" restaurang ja har besökt.
TV-PROGRAM: Grannfejden,tre kronor,rederiet,top model, efterlyst, djurpolise mm,...
SPORT JAG TITTAR PÅ: Handboll,fotboll,friidrott.
VARFÖR: Intressant att se om laget man hejjar på spelar
GLASS: Valios choklad-nougat
HUSDJUR: nej
STÖRSTA ÖGONBLICK: ?! finns många, tex min studentdimission, faan va lycklig jag var.
DISNEY-FIGUR: Kajsa anka
VÄRSTA ÖGONBLICK: Senast då jag skadade mig på juldagen, o många efter d som har med foten att göra
DRYCK: Vatten o mjölk
FÄRG PÅ SOVRUMSMATTAN: Blå
SNYGGASTE BILFÄRGEN: Silver,vinröd eller vit
NAMN PÅ BARNDOMS GOSEDJUR: Totifisen.Idag kl.11, har haft 11 sjukhusbesök sen 26.12.
SENASTE SJUKHUSBESÖKET: Tönsbergs sykehus
ALLERGISK: nep, inte mera
BÄSTA EGENSKAP: Svårt, jag vet faktist inte.
NAMN PÅ VÄNNER SOM LEVER LÄNGS BORT FRÅN DIG:Ingen av mina "gamla" vänner bor i samma land som mig mera.Så allihopa.
MEST IRRITERANDE: människor som vänder kappan efter vinden
FRUKOST: Havregrynsgröt
LUNCH: Wook med maletkött
MIDDAG: Äter aldri mat 2ggr, så det måste väl vara godiset vi åt hos Iselins på kvällen.
ÅRSTID:Sommaren
SKÅDESPELARE: Robert gustavsson.ha
SKÅDESPELERSKA:Eva longoria 
SENASTE CD:Lyssnar aldrig på skivor
FAVORITAFFÄR:Gina tricot, men just nu matbutiker eftersom det är jobbigt att prova en massa kläder, o inget passar pga fettet jag lagt på mig de senaste månaderna.
LAND: Grekland är vackert
FRUKT:Banan o apelsin
GRÖNSAK: gurka
FLYGRÄDD:Nej, men hatar landningen pga mina öronoperationer
SYSKON:Kim o emma
FÄRG:Vit,lila,svart
STAD:sandefjord,karis,sthlm
VÄRLDENS BÄSTE IDROTTSMAN:Jac är duktig på mycket inom idrott, så måst väl säga honom.
TV kanal:Svenska tv3 o tv4
BOK:Magdalena Graafs självbiografi
BÅT:Har inte åkt båt sedan augusti,påväg ti swe. fyy fan så äcklig båtfärd.
SKRATTAR ÅT:Ganska mycke när jag är på sånt humör:)
UTBILDNING:Har gått gymnasiet klart. skall väl fortsätta nästa år el 09
FAVORIT ORDSPRÅK:kommer inte på nåt, så knappast har jag nåt
ÖVRIGA I FAMILJEN: mamma eva o pappa jörgen samt min sambo jac.
FAVORITPLAGG:favoritbyxan e träningsbyxor från hm för 99kr, ha gått me dem mer el mindre sen 26.12.ha.
PRYL:Telefonen,datorn o mina smycken.
REGN ELLER SNÖ:snö
KÄNDIS DU MÖTT:senast stefan kretzschmar o så möter ja ju varje dag jac.;)
INTERNETTIPS: hänger bara på pixbox o på andras bloggar, så inte så mycke ti tips:)
SLOTT ELLER KOJA: Slott
SKOSTORLEK: 38
SAMLAR DU PÅ NÅGOT:gjorde det när jag var mindre, glansbilder,o vanliga samlarstuff.,
FAVORITSPEL:Alias o huuto
KATT ELLER HUND:nja, ingen dera egentligen
VAD ÄR KLOCKAN: 00.48.

Godnatt på er allihopa, önskar en klumo som just fått chock då hon sett sig i spegeln. mosch.

RSS 2.0