Biblioteket.

Morgonpromenaden är undan, och nu är jag på biblioteket. Skall vara här någon timme och försöka få lite ordning på en inlämningsuppgift. Skulle vara över lycklig om den blir klar tills fredag!

Dessutom har jag haft turen att få låna Jacs nya dator. Min egen har inte de program jag behöv, och så stänger den av sig ibland, och då finns det risk att något kan försvinna. Synd, för annors är datorn väldigt okej!! Så jag har börjat se på datorer, skulle vilja ha en med 13-14 tims skärm. Tycker mini-pcn är för små, och 15,6 som jag har är lite för stor.

13-tiden skall jag till jobbet, och köpa mat. 15.30 skall vi starta till Langhus, utanför Oslo för att kolla på match.. Idag måste Runar vinna!! Håll tummarna. Harkört dit en gång förr, men vet att det finns en snabbare väg, så skall skriva upp kartbeskrivningen från nätet nu, så får vi hoppas vi hittar rätt... Isåfall skall vi åka 8km under vattnet=)

Ha en bra dag alla!

Grattis

Grattis Världens bästa syster på 12- årsdagen. Herregud du börjar ju bli stor!!Ha en bra dag Emma, jag saknar dig!

Första höstlovsdagen.

Började dagen med en 45minuters promenad, men promenaden blev inte helt som jag hade tänkt mig. många uppförsbackor, så valde fel väg. Och dessutom hittade jag en överkörd katt. :(

Nu är jag på biblioteket, borde få läst 30sidor ännu. Men fan vad det går trögt. Och efter jag läst dem skall jag sätta igång med uppgiften på 5 sidor. Mitt mål är att bli ganska färdig tills fredag, får se hur det går! Inleverering först 9.10, men vill ju ha det klart före det.

Halv 4 skall jag och min sambo ha köttbullsdejt, sedan iväg till gymmet:) Skall ta arm och benövningar, men måst vara otroligt försiktig så att inte pulsen stiger för mycket.


Ha en fin höstferie, ni har det inte hemma ännu??

Söndag.

- Startade med smoothie och bröd.
- 1 timmes promenad.
- Läste 1 kapitel i en skolbok.
- Lagade köttbullar och mos.
- Var ute med familjen Olsson-Nilsson i 2 timmar.
- Såg Wallander, Kuriren.
- Åt chips+morötter med dipp.
- McFlurry.
-Playa del Sol.
- Kommisarien och havet filmen.
- Godnatt!

Imorgon börjar mitt höstlov. Skall starta dagen med en morgonpromenad, sedan till biblioteket. Och en promenad på kvällen. Så skönt att vara ute i härliga höstvädret.

6 dagar tills jag får gå till gymmet:)

:(

Blev förlust 23-24:( Jac gjorde 4 stráffmål, bomma resten. inget bra av någon idag.

Runar - Elverum

Idag är dagen här, som Jac och de kämpat och väntat. Seriestart mot ingen annan än Elverum, som Runar slog i cupfinalen ifjol. Spännande match, och alla tror att Elverum vinner.
Väntas långt över 1000 till hallen, det måste det komma.Jac med sina 186cm ser ut som en liten kille.

Matchen går via tv, så den kommer säkert på nätet oxå.

Håll tummarna ikväll.

Tröstshopping.

Idag gick jag 40minuter, och det gick bra. Så imorgon skall jag gå 60minuter, i lugnt tempo. Blir så sur då jag inte alls ha fått röra mig. Så imorgon vill jag att vädret är på min och Emmelies sida. Har turen att få vara med henne ca 16-21 imorgon. Det blir cafemys, ut och gå samt Idol. Emmelie är kock så kanske vi kockar någon god mat eller så äter vi ute. Jac har kampförberedelser imorgon, så vi har lägenheten för oss själva som vanligt.

Idag var jag och shoppade lite, hittade 2 jätte fina och sköna t-skjortor, och en långärmad svart grej. Det blev 290 kronor, ca. 28 euro. Var verkligen billigt! Enda som var synd r att en knapp fattades i min vita skjorta, så skall be om en ny.Ignonera mitt flotiga och osminkade face. om 2 dagar skall jag försöka tvätta det ordentligt, då borde ömheten i ansiktet har släppt lite.


Nu skall soffpotatisen som känner sig som en klimp se på Idol. Hurra!!Tisdag.

Dagarna går fort, och jag ligger som vanligt fast klistrad i soffan och funderar på mat. Om en vecka vill jag göra mer nytta än det här.
Idag skall jag försöka skriva lite till på grupparbetet, samt börja forska lite i mitt individuella arbete. Men tror inte detta dröjer mer än 2 timmar.

Räkningar skall jag betala idag, duktig flicka. Och ikväll blir det Idol och Skipbo.


3 dagar kvar tills säsongstart, låt veckan gå fooort!

Måndag

Nu drog Jac iväg på sitt 5h arbetspass, och jag är ju sjukledig ännu hela veckan så får vara ensam hemma. Jac har träning från 17-19 idag, så lite tid får vi tillsammans på kvällen!
Idag skall jag börja med lite ideer till inlämningsuppgiften, hoppas jag får något gjort iallafall. Annors får jag stå på ordentligt imorgon.

Ringde precis till sjukhuset, och väntar att min läkare skall ringa upp. Jag skall få veta när jag kan börja med sköljning av näsan. Intressant.

Nu är det 5 dagar kvar tills seriestart, jag längtar!
Ha en bra vecka!! Har nån av er läst denna bok? Tror jag skall ta tag i den igen idag, har stannat på 50sidor.


Emma fixar.

Emma har fixat på min blogg idag, och det blev bra tycker jag! Du är duktig Emma, trodde inte det skulle bli så fint som det blev ;)Här skulle jag gärna vara igen.


Nu är det dags för fotboll, jippi.... Väntar mest på kl.16 så att jag får se handboll.

emma är..

JAG ÄR VÄRLDENS SNÄLLASTE SYSTER :D

Lördag.

Vi började lördagen med att vara 2 timmar på sjukhuset, grymt äckligt att ta bort grejjerna från näsan och att få blodet att sluta rinna. Där efter kände jag att jag verkligen behöv lite frisk luft, så vi drog till nya fotbollsstadion och såg på lite bedriftsfotboll. Jacs jobb förlorade.

Sedan såg vi lite fotboll på tv, åt chips, åt knackkorvar, åt pops, drack vatten och slutligen såg vi Män som hatar kvinnor. Ätnligen har jag sett den, och nästa helg har vi planerat in ett biobesök för att se fortsättaren.

Det känns mycket bättre nu när allt e borta från näsan, och jag äter och dricker som vanligt. Men borde väl äta mindre nu när jag inte rör mig, men det skiter jag totalt i. Om 2 veckor skall jag träna igen, vet ni hur jag längtar?? Att äntligen få träna och få luft på ett helt annat sätt, så träningen kommer säkert gå jätte bra och vara mycket roligare efter detta:)

Idag har vi inga planer, jag har ätit lite chipsrester, och ser nu på en film. Jac är på golfbanan en sväng. Sedan skall vi se på Alingsås-RIK, och hejja på Ville. Skulle ha lust att se cupkamp i nya Larvik Arena ikväll, men tror faktist inte det blir något. Bättre på soffan för mig. Imoron skall jag ut och gå en liten stund har jag tänkt, bara fr att få lite luft och se hur näsan reagerar.


Emma, kan du inte jobba lite med min blogg?=)

uppdatering.

Då Jac for på jobb kom Lisa och barnen hit. Vilde var smårädd för mig, men det är inte så konstigt. :) Då hon gick hem var jag ensam ca en timme, såg på Efterlyst, sedan kom Margrethe. Nu kommer Jac hem 10minuter, sen skall han på träning. Men då avlastar Emelie honom, så skall hon få hjälpa mig att laga pastasallad. Tack för att ni hälsat på mig idag!!

Har ätit en halv smoothie och en halv Mcflurry, brödskiva. Så måst verkligen skärppa mig, och göra allt för att få i mig tillräckligt. Längtar efter att få bort allt tejp och bandage från näsan, för går ej att äta. :( Skall suga på choklad ikväll har jag bestämt, om ens det smakar:)

ber att detta va sista gång jag måst opereras på lång tid. amen.!!


Men bättre dagar i sikte:)

Operationen.

Jag var 10 på sjukhuset, då fick jag gå in och pga rumsbrist fick jag vara i barn förberedelse rummet, så sängen var ganska kort. De märkte att jag var väldigt nervös, så fick lugnande direkt jag satt mig i sängen. Kanylsticket gick väldigt bra, jess. Halv 12 slutade ruset verka, och jag var klarvaken igen, vilket var lite synd eftersom jag ville vara lite borta då de tog mig in i salen. Halv 1 fick jag åka in dit, lite försenat. Först stoppade han upp långa grejjer i näsan, och sedan mätte d min käk. De var oroliga då jag inte hade så stort gap, hur det skulle gå vid sövningen.

Sedan skulle de sätta dropp, och det fick de inte till, fär min nål hade hamnat lite snett. Men de byggde nån ställning under armen och allting fixade sig. Kl. 13 såg jag å klockan sista gången, och sen somnade jag gott.

14.45 vaknade jag av att de sa att ja skulle flytta mig till min egen säng, och vi pratade lite med sköterskan om hur allting gått.Op. tog lite längre än beräknat iaf.  Före op. sa hn att ja int kommer att minnas något av vakningen, och sova gott någon timme ännu, men fel hade hon. Jag böev klarvaken direkt, och ville bara på wc och dricka. Men fick inte göra någon dera, eftersom de var rädd att jag skulle svimma och inte kunna svälja. Efter lite tjat fick jag ändå saft. Fick se mig i spegeln, och det var en konstig syn.

Jag skulle få åka hem kl.16 eftersom jag var i så bra form, sköterskorna var överraskade över det:) Men pga trafikolycka hamnade Jac sitta en timme i kö så det tpg lite längre. Blodet börja rinna massor, och jag kunde ha samma kompressor under näsan i 20min före det var fullt. Det forsatte ut över kvällen, men idag har de kommit brunaktig vätska istället. Skall och ta bort alla grejjer till sjukhuset imoron, skönt.

Jac är världens underbaratse skötare, love u. Han skall pröva jobba någon timme nu på förmiddagen så kommer han kanske hem på dagen. Han gav mig glass,en smörgas och ett glas vatten, dt var gårdagens föda. Kunde unte äta så bra eftersom det tog ont.

Skall lägga in en bild från långt ifrån, vill inte visa närbild.Sånt läge skall jag ha idag oxå, men får röra mig lite mer. Om 10 dagar får ja ha lätt träning, och så måst jag gå ut o gå sakta nästa vecka. För att det skall börja fungera i näsan igen. 


Kl. 16 skall Emelie komma hit om jag mår okej, så hon får hjälpa mig att laga pastasallad, får ju int äta nåt varmt.  Och efter idol kör jac hem mig, occh så somnar ja säkert pga 6h sömn inatt. Svårt att sova.

Hungrig och nervös.

Jag bara älskar mat, o fast jag tränar massor så händer aldroig nåt med kroppen just för den orsaken. Men mat o onyttigheter måste jag ha, så det så.

Nu sitter jag hungrig och ser på då Jac slukar morgongröten. Jag vill äta!! Men får nöja mig med en sockrad tripp. Hoppas maten smakar ikväll, annors får jag leva på kall smoothie och glass någon dag.

Nu skall vi bege oss in till Tönsberg. Äcklig känsla att va nersövd, men månne int jag vaknar igen. Och ser ut som ett monster!!!

Måst behärska mig med hetsätande nu i 2 veckor, då jag knappast gör av med så mycket energi. Önsketänkande.

Nu ska MJ iväg och få ig en ny näsa, som jag kan andas igenom. Jippi.

Nervöst.

På torsdag skall biåhlorna utvidgas, cystorna tas bort och näsväggen lagas rak. Fy faaan. Är så jävla nervös!!
Hoppas jag får lov att vara frisk en tid efter detta iaf. Och att jag får börja träna så fort som möjligt. har varit tillräckligt stilla och sur över alla skador:)

Det som är lite komiskt ändå, är att min pappa skall göra lite liknaden operation imorgon!

Så hoppas allting lyckas med mig och pappa.


FredagHär är jag på praktiken. En aktiv student är jag.


Runar - Drammen 33-33. Och min kille spelade en toppen match! Hoppas int hans dumma ben ställer till det för honom inför morgondagens match som är mot Haslum. Söndag möter de Stord. Så ni kan tänka er vad vi gör denna helg.

Godnatt!

Senaste veckan.

På lördag firade vi vår 4 årsdag med att se på handbollsturnering i Oslo, Ikea och slutligen middag på Peppes. Villes lag vann turneringen med 2 mål i finalen, trots en bitter poängdelning mot ett ganska dåligt lag.
Jac var nöjd som fick prata med Auer och Ville, så det är iaf bra. Dessutom blev domaren ritkigt irriterad på Jac då han aldrig förstår att hålla käften om domslut vare sig han spelar eller inte, så efter matchen fick han sig en läxa.

På lördag kväll började jag känna mig hängig, och stegring och flunssa blev det. Jag som aldrig har stegring eller halsont. Praktiken började på måndag, och jag har varit sur då jag bara måst sitta hemma på kvällen och inte kunna träna med alla andra, löjligt. Men skulle inte varit så sur, men vet att jag skall opereras nästa vecka, bläh.

Emelie har flyttat hit igen, så denna vecka har vi avverkat 2 mil och skvallrat;)

Idag var jag på Spenst, och dessutom en sista gång hos naprapaten. Min käk är så bra den kan bli med hans hjälp nu, så nu måst jag jobba hårt med mina övningar. Finns en liten chans att det kan vara en visdomstand som int dykit upp som käken reagerar på, men eftersom jag inte haft ont i tandköttet är det nästa uteslutet. Det ber jag iaf.

Jag vill verkligen att det är sista krämpporna på en ång tid som plågar mig nu. Amen.


Nu är det slut skrivet, har inget att skriva om längre och texten är inte ens bra då jag helatiden koncentrerar mig till att få det till ett rätt och korrekt språk. Men eftersom jag annors bara använder norskan blir det lätt konstiga meningar. Därför är det en bra övning för mig att skriva i bloggen:)Vårt "nya" vardagsrum.

Och vi är super nöja :)


Men ....Svarta läderfärgen har lossnat nära sömmen på där man sitter. Och där har det gråa kommit fram, men de är lädret så det är inte hål. Vad skall man göra me detta mystiska hack?! Vet inte om det kommer att bli hål i framtiden.Malin + Jac 4 år.Tänk vad åren gått fort. Vi skall fira med att dra in till Oslo, först Ikea o se på nya dynor till vår nya soffa:) Sedan Kempa cup, där bland annat Villes lag Alingsås deltar. Ikväll skall vi ut och äta.

Love you Jac:)

RSS 2.0