Jaaaaa:)

Runar spelar final mot Fyllingen imorgon kl.15 :) Grattis!





bild från sb.no


Nu ska ja snart lägga mig. Har sett på filmen mamma,pappa och barn. fan vilket svin pappan är. Imorgon skall jag ut och gå på morgonen och sedan iväg till Drammen. På kvällen blir det fest!

Final four + vappen + sommarlov.

Ifag kör slutspelet i Drammen igång, äntligen!!! Kl.19.00 skall Runar möta elkvrerum. Det kommer att vara massor med publik och förhoppningsvis bra match. Vinnaren spelar om guld imorgon, och förloraren spelar om bronset. blir intressant och se hur det går för Runar. Dessutom blir det intressant och se om Jac kan kamma ytterligare hem ett norskt pris denna säsongen, men oddsen är väl inte så stora att man får någonting 3 år på rad. Men får han det, dör jag av stolthet. :)


Själv skall jag ha jentekveld hos mig imorgon. Skoij! Men nu skall ja köra till Tönsberg, och sen hem till sandefjord efter Kristin och då äntligen Drammen. Bra med körkort och bil!!


Ha en fin vapp alle sammans!! Blir inget sånt för mig i år, menlika bra det tycker det är en påtving till fest och ofta riktigt dåligt!



Hejhej från solstrålen!

babynamn

Jag gör som Sandra (sandraochsalt.ratata.fi) och reserverar mina (förhoppningsvis) kommande barnnamn.

Jacquline och Linnea skall våra flickor heta. Första nmanet har varit Jacs förslag, och efter många om och men så gillar jag det. Men vet inte hur man skall stava det. haha

Lucas skall vår pojke heta.

Nu vet ni det, våga inte ens sno dem! Och ifall någon jag känner får baby före mig och döper dem till något ovanstående namn, så skall vår baby för det heta samma :)


Gå in på linn.papper.fi och delta i gallup!! jag kan inte laga linkar från bloggar ännu, men youtube har jag lärt mig.

Hjälp mig!!

Jag ser knappt på kläder mera, är helt ute med det. Men jag skall troligtvis på bröllop i sommar, vad skall man lägga på sig?? Har sett i lite butiker och finner inget som jag tycker är bra.

Hjälp mig!

Snart läggdags.

Snart är det äntligen läggdags, bara paradise hotel kvar. Skall bli skönt efter en dålig dag!

Det enda jag har gjort är att suttit framför datorn och försökt skriva, men blev nog mest internet. Fick även godkänt i två uppgifter, så imorgon skall jag ta mig tid till att rätta upp lite i dem. Men känns onödigt att rätta upp en av dem, det är godkänt o vi behöver den inte till examen.
Jag var också upp en tur till en klasskamrat, och gick de 2km hem i långsam takt. Under hela dagen har huvudet värkt, så skall be Jac massera mig.

Imorgon skall jag vakna upp gladare, gå ut en stund på morgonen och sen jobba lite aktivt framför datorn. 15.00 skall plattan som är sydd fast i näsna dras ut, vet inte om jag skall skratta eller gråta. Hoppas inte det tar ont.




Vi märker att det börjar närma sig Norges största dag, 17 maj. De börjar öva att gå i tåg på gatorna. Det riktiga tåget tar ca 2 timmar att gå igenom, tänk så många tusen människor det handlar om. Det är något alla borde uppleva i sitt liv, har aldrig trott att en nationaldag kan ha såhär stor betydelse!!

Irriterande lista.

- skolan skiter sig.
- Jag har ont.
-Kan inte sova på nätterna.
- Skall dra ut en platta från näsan imorgon.
- Vi måst börja packa , hoppas vi inte hamnar ut från lägenheten inom närmaste veckorna.
- Jag kan int träna eller röa något annat på mig.
- Ansiktet är fullt av sår och är uppsvällt.
- Jag klarar att tänka själv och är 22 år.



Idag har jag en skit dag, men inom närmaste dagarna skall jag skriva en bra lista.

Lyssna och le.



Lördag

Börjar känna mig mer som en människa igen, skönt. Då jac har träning imorgon skall jag förhoppningsvis gå i bugårdspakren i det fina vädret. Eller gå och gå, får gå så sakta jag bara kan och max 1.5km. Men det är nog för mig, måst lyssna på kroppen! Hatar bara att alltid ha dumma skador före sommaren, det är ju så tråkigt att börja träna pånytt på sommaren, då vill man bara slappa och njuta av att kunna ha ledigt. Men inget att göra med, huvudsaken är att jag får LUFT igen :)

Resten av lördagen skall vi bara ta det lugnt. Skall laga kock Erics korvsås med ris och fruktsallad. Dessutom måste jag vara snäll med Jac, han har sin sista hemmamatch på söndagen, otrolig vitkgit kvartsfinal. KAnske rent utav den sista kampen med haukeröd laget.


Har någon av er något bra filmtips??

Eller har någon av er erfarenhet med att studera på distans via nätet?



Ha en god helg folket!



Sista matchen för Runars kapten? ( Men jag tror Runar vinner med 3 mål hemma... )

Drömma om mat.

Eftersom jag inte får äta varm mat har jag såklart bara lust på det. Men idag måst jag sluta med kex- och sugrörsdieten, så har försökt komma på något god och kall maträtt. Det blev tortillas, ja får vänta tills köttet är kallt. Så det får Jac tillreda ida! Hoppas dessa 4 timmar går fort nu, för är hungrig!





Kött, majs, sallad, römme, salsa, lök, tomat.... Jag vill ha det nu.

Torsdag

Är otroligt trött och näsan rinner ännu! Men tanken på att det snart är helg, får mig att le med undreläppen. Övreläppen kan jag inte röra på.
Idag skall jag kanske ta mig ut på en bänk och sitta en stund. Idag skall jag även äta middag, och inte kex-smoothie middag. Jac har tränat tidigt idag, så han har ledigt ikväll. De förlorade med två mål på bortaplan igår, så de har alla möjligheter att vinna på hemmaplan och på det viset ta sig till final four i Drammen. Morsthy vann också igår, så det ser helt okej ut för tillfället.



Här är soffpotatisen! 2/3 år i norge har varit riktigt dåliga träningsår, men nästa sommar skall jag vara i toppskick, i år är det tyvärr ingen ide mera. Tur så har vi nya soffor iallafall, bekvämt att ligga i dem :D

Ps. Om man skall köpa ny säng, vad skall man tänka på?


Onsdag

Det har inte blivit mycket sömn på mig sedan natten till söndag, så är lite sliten. Jag har inte alls blött någonting, men istället har jag haft en hemsk värk. Idag startar slutspelet för Jacs del, så han kommer att vara borta från kl.14-23. blir länge att vara ensam ´hemma:(

Danska laget börjar även kvalspelet idag, vi får be till gud att de hålls kvar i ligan, annars har jag ingen aning om var vi skall bo. Hoppas det är 8.5 nu, så är allting klart:)


Ingen iphone ännu heller....

hemma igen.

Hemma igen, har inte ätit mycket idag och blöder en del så energin finns inte. Men skirver mer imorgon!

är bara nöjd att jag int behövde tejpa hela näsan denna gång, och inte ha tamponger i näsan. nu har jag platta istället, som skall tas ut om en vecka.



Iphone

Dessa telefoner har jag själv tyckt att är överskattade och klumpiga. Nu har jac skaffat sig en sådan, och gissa vem som kanske skall köpa sådan imorgon? Det får bli min lilla morot efter denna dag ;)



Här sitter Jsc och vår flotta granne Edwin och umgås.

Nu skall jag ta på bekväma kläder, och leta fram mina fula sandaler. Sedan emla-plåster på händerna och så inväntar jag min taxi Jac. Och så hoppas vi alla att helgen fort är här, så har jag sluppit det värsta.

operation.

Imorgon skall jag operera bihålorna igen. Nervöst. Men väntar redan nu på helgen, för då mår ja säkert bättre! :)

?

Svenska landslaget och delar av norska landslaget är ute på byen, och här sitter jag nergrävd i soffan med pyjamas och magen full av chips. Vad håller jag på med??

Tacka Gud för att jag har en finsk landslagsman hemma, haha :) ( Sorry Jac)

De senaste dagarna.

Måndag-onsdag satt jag och pressade ner text om religion, det var tungt och slitsamt. Men lite nytt lärde jag mig!
På fredag hade Jac födelsedag, så det blev handbollsmatcher och kalas hos oss. Idag har vi tränat, ätit, gått på stan och golfat.

Bilder:



Vår svenska polare gjorde debut på A-landslaget. OCh bättre debut kunde ha inte få, grattis.



Hoppas vi ser dig i Danmark snart Sebbe



Första hjälps killen tyckte det var tråkig kamp.



Namnam. Dock blev det inte mycket till oss, Sebbe tryckte i sig 3/4 delar av kakan. Måste klaga på Staffan att de får dåligt med mat ;) haha.



Jac 24 år!

Grattis älskade sambo på din dag. Dagen till ära har han faktist träningsfritt, och vi skall fira kvällen med att se på Sverige-Tyskland och Norge-Danmark. Skall hejja ihjäl oss på duktiga Sebbe.



Jag älskar dig Jac. Är så glad att vi vågade ta steget bort från hemlandet, tänk så mycket nytt vi helatiden får uppleva tillsammans :)



Till sist skall jag hålla ihjäl mina tummar för att Mamma och gudmor får sticka iväg på resa på lördag. Dumma Island.

Lördag






Ännu ett snälla.

Emma hade stegring nu på kvällen, så hoppas hon kan komma. Hon får fast vara sjuk här imorgon, för då har vi ändå många dagar på att umgås. Jag vill så gärna plocka upp min sötnöt på flygfältet imorgon, får nästan ont i hjärtat om hon inte kan komma :) Men då får vi fixa en ny resa :)

Puss på dig lilla gumman!


Nej :(

Emma ligger hemma och är sjuk. Snälla, snälla, snälla, hoppas hon blir frisk nu!! Har väntat massor på imorgon :(

Tisdag

Vaknade först då Jacs klocka ringde, 8.40. Skönt! Jag åt gröt, var och handlade till mat och kaka tills imorgon. Nu sitter jag på biblioteket och skall se på Rle uppgiften som vi skall skriva. Jag har lånat två barnbiblar av nya testamentet.

 

Om en stund skall jah hem och dammsuga och torka golvet. Jac har inte "hunnit" göra det. Sedan killer träning och sen soffan. Vilken spännande dag!!

emmaetmarta.blogg.se

Denna bild hittade jag där:



Här sitter systrarna för ett år sedan på torget, äter våffla tycks vi också göra. Typiskt norskt.

Måndag

Vi steg upp tidigt och drog till gymmet kl.11. Nu sitter jag ensam hemma, Jac drog och golfade med Trevland. Så idag skall jag pröva läsa några sidor religion och städa lite. Ikväll har Jac träning som vanligt, så vi umgås inte mycket idag. :)

Tisdag skall jag läsa och träna, och på onsdag städa och laga mat/baka. Sedan får vi besök, Gitta & Johan och Emma. Onsdag är det derby i byen, hoppas Runar tar hem det. På torsdag skall jag på en kort skoldag, tills kl.12, och på fredag skall jag till sjukhuset kl.12. Så jag har mycket tid att umgås med gästerna!!

Nu skall jag sätta igång, annars somnar jag. Tråkigt att ha ledigt!!!

Mera nytt.

För mig är det otroligt viktigt att ha bra löp/träningsskor. Jag får jätte lätt benhinne inflammation, och det är hemskt. Nu blev jag rekommenderad Adidas Salvation, och jag skall ge dem ett försök. Var även jätte nöjd med mina nuvarande Asics, men kanske bra tat prova något nytt. Har någon erfarenhet av dessa joggingskor? Eller har någon ett tips för att slippa benhinneinflammationen??



De kostade ursprungligen 1500kr, men jag fick dem för 900kr pga. att jag köpte 2 par skor:)

Nya.

Eftersom mina gamla sneakers är 2 år gamla, var det dags för nya. Är så tråkig så jag köpte exakt likadana, jag älskar dem. De är otrolig bekväma på foten och jag tycker de är snygga.


Sverige


Då är vi hemma från en övernattning på Strömstad Spa hotell och shopping. Hotellet var fint, och det var skönt att slappa lite. Idag har vi shoppat massor, vi är över 5000 kr fattigare, men många fina saker rikare. Detta var enda bilden jag tog från hotellet tyvärr.

 

Vi köpte lite saker till hemmet. Jag köpte joggingskor, sneakers, träningskläder. Till en summa av 2000kr, älskar reor. Jac köpte efterlängtade sneakers, proteingrejjer och golfklubba. Så vi är båda mycket nöjda, förutom att en butik inte hae kvar bokstäver som man skall ha på hyllor, vi ville ha med orden love.



Se så fint det blev!!! Ignonera att vi har sofforna såhär, men vi har inget soffbord längre så vi har gjort det mysigt.



Nu skall vi fortsätta vara ungdomar och sticka iväg till Edwin på fest!! Jag har druckit 3 smirnoff ice detta år, så skall bli kul o se om jag orkar dricka flera än det idag. Ha en fin lörda!

Aprilskämt.

Kolla in ett av alla tidningars dåliga april skämt. : http://www.sb.no/nyheter/politiet-ser-pornosurfingen-din-1.5141534

Eller kan det stämma?

Påskägg

Då min familj sist var här slog jag och Emma i vad om en sak, vi skulle inte äta choklad eller godis före påsken! Det har gått lite över 5 veckor nu, och nu är påsken här. Men jag skall pina mig själv att hålla ut längre, kan äta nötter och glass istället.

Men idag skulle jag döda för ett mignon ägg. Det bästa jag vet! De är så mycke choklad, så man blir nästan kvalm.


torsdag

Vi steg upp tidigt och åt en asig frukost. Jag är inte gjort för att laga äggröra. Kl. 11 var vi på Spenst, men tyvrr var passet fullt av ca. 45 st ivriga motionister, så jag valde att ha egen träning. 4 km löp och 3 km gång, var skoij att testa en sån intervallträning. Just före man tänker att man inte orkar mera, får man gå hårt istället.

Sen fick jag på nervena me Jac, jävla snusmumrik.

Och nu ska vi iväg till Larvik o se på golfbanan, följer endast me för att jag har skittråkigt. Och ikväll skall vi kanske fara på ett cocktail-party, men blir tidigt läggdags för oss. För vi skall ut på äventyr imorgon!!



RSS 2.0