Macarons

När jag för en gångs skull är igågn med att blogga om vad jag ätit, måste jag blogga om detta också.
På söndag fick jag smaka på macarons som Annie hade lagat, super gott. Hon hade minkräm innuti, mm.


Lunch - middag

Jag ligger i en riktig matlagningssvacka för tillfället. Därför blev jag super glad då Eva hade skrivitom vad de brukar äta. Så idag åt vi kycklinggryta till lunch, och skall även äta det ikväll.

Recept: http://www.pickipicki.se/2010/06/tarta-pa-tarta-och-sa-lite-kyckling-pa-det/


Prova det! På detta sätt lurar jag också Jac att äta grönsaker:)<3

"Livet handler ikke om, at finde en man kan leve med, men handler om, at finde den man ikke kan leve uden."

 

Här skulle också ordspråket "ingen är perfekt" passa in. Jag har lite för myket former på magen, men vet ni vad, det gör ingenting! Jag är så nöjd över livet och mår bra. Det skall jag fira med en ananasmuffins med min kära.

Weekend.

Idag steg jag upp klockan 7.30 för att skriva på mitt examensarbete. Klockan 9 orkade jag inte mera, och det blev absolut ingen A-uppgift. Men huvudsaken är att den är godkänd. Så iväg till biblioteket och printa ut tre exemplar, tillsammans blev det 120 sidor. Nästa problem var hur jag skulle stifta dem ihop? Det löste de i bokhandeln, och klockan 11 hade jag betalat portot på posten så snart borde uppgiften vara påväg till Norge.


Då jag kom hem drog jag ut och sprang 6km i ösregn och motvind. Det smakade trä, men gav inte upp. Har totalt degat ihop i kroppen (ännu mer än förr), men det finns naturliga orsaker till det! Jac var ut och spelade 9 hål på golfbanan, han har köpt medlemskap dit. Så nu får jag mer tid ensam hemma...


Sedan kl.15 tills nu har vi varit bänkade framför datorn och tvn. Jah har sett 4 olika matcher på tvn, och jag har slösurfat och läst en bok om överlevare från tsunamin. Dessutom har vi ätit 300g chips, duktigt.

Imorgon skall vi starta med att fara till Fitness World, och sedan måste vi städa lite. Dessutom sliter vi med vattenproblem i lägenheten, det kommer inget varmt vatten. Och det är så ltie tryck i duschen att det typ int går att tvätta håret. Dubbel suck.


Om 3 veckor är jag hemma i Finland. Då är jag förhoppningsvis och har skoij på popkalaset.

En liten inblick.

 

Äntligen en egen uteplats. Bara vi kommer tillbaka från Finland skall jag lägga upp lite blommor. Och papplådorna skall bort.

 

Köket.


Idag skall jag förbereda mig till skriftliga examen. Det betyder att jag skall gå igenom två uppgifter, och s eom jag kan göra de ännu bättre. Sedan printa ut allting, och skicka det till Norge. Nu hördes det väldigt lätt ut, men det är det inte. Alla små formaliteter måste vara på plats, så måst ringa min lärare tror jag.

Nørregade byttes ut till Nørrebro.

Hej!

Nu har vi flyttat bort från Thisted, och landat i Nyköbing Mors. Äntligen har vi lägenheten någorlunda på plats, skönt! Imorgon får jag kriterierna till skriftliga examen. Så räknar med att vara klar med den på veckoslutet, är så trött på skolan så känns som om ja int alls bryr mig mer. Borde nog ändå få ett hyfsat vitsord.


Annars är allting super bra med oss, och vi planlägger sommaren och hösten för fullt. Saknar er där hemma!

Onsdag

Idag är det en vanlig torsdag. Våra planer är inte så storslagna som vanligt. Positiva är att Jac är 100% ledig idag, jippi. Nu tvättar vi kläder, sen utpå stan en sväng. Vid 14-tiden skall vi löpa upp till gymmet (så hålls borta regn). klockan 18 kommer vår vanliga matgäst hit på middag igen, denna gång skall jag pröva mig på nachos.

Har även förkorta ned min examensuppgift med 1 sida, och hoppas på att att ja får inskrivet en viktig sak till idag. Dessutom kanske vi får nerpackat en låda till, men vi har så lite saker så i behöver i princip allting ännu. Vilket lyxproblem:)


Dessutom börjar jag vara lite nervös inför morgondagen, då skall jag på försäldramöte till mitt nya jobb. Dessutom får jag träffa de andra som skall börja jobba där, hoppas vi blir ett super team så kommer pendlingen bli super lätt. Allt handlar om att trivas på jobbet.


 

En favoritbild i repris. Jag och älskade J.

Perfekt.

Vi hade en perfekt resa, inte ens regnvädret förstörde något. Vi var glada hela veckan och njöt av att bara få vara ifred:) Är inte ofta vi gör något skoij tillsammans, och det skall det definitivt bli ändring på.
Vi första kvällen. Nu först lägger jag märke till att vi i misstag var ganska matchade i kläderna. Tack för en underbar resa Jac, och tack Mamma och Pappa med:)
Nu lever vi igen en gång i flyttparadiset, många kallar det helvete, men jag älskar att flytta. Vi väntar bara på att andra spelaren tar bort sina saker, så får vi flytta in. Kul!!

Turkiet.

Här har vi det super!! Har haft 2 sköna dagar vid polen, massa promender och tittas omkring. Nu får vi hoppas vädret hålls fint resten av veckan, annars får vi spela massa minigolf:) Igen en gång inser vi att vi måste åka oftare på resa, så jäkla skönt. O härligt med nya upplevelser och mycket öl för Jac;)


Happy face

Hej!

Jag har inte skrivit på lång tid, igen en gång.. Men skall berätta lite om påsken. Då kom Mommo och Mamma hit, det var riktigt kul. Vi shoppade, var ut och gå, tränade, såg på handboll, åt god mat, körde omkring och visade bland annat Flade och Klitmøller. Tack för besöket och presenterna. Fick bland annat en fin klänning som min pappa (!!!) hade valt, en fin topp av mamma och pengar av mommo och mamma. Tack tack.Vi på Saltos.

 

Efter det satt vi ute och solade oss.


Här kommer bilderna fran vackra Klitmøller: 

Ett helt okej hus vid havet.

 

 

 
Det har hänt mycket nytt annars också. Skall dra en snabb listform, för dröjer säkert fre jag skriver nästa gång.

- Det viktigaste, jag har fått jobb!!! 100% fast tjänst som pedagog i Klitmøller fri børnehave og skole. Skall bland annat ha ansvar över det pedagogiska arbetet i förskolan. Skall bli härligt att få jobba i en så vacker miljö, och med en ny förskola som öppnar i augusti. Jobbet börjar 1.8, så hinner ha sommarlov. Enda negativa är att det blir lite längre att köra dit, eftersom vi flyttar till Nyköbing snart. Det är 44 km en väg, medan det från vår nuvarande stad Thisted är 14km. Men jag får ha bilen, och det tar cirka 35 min att köra, bättre än att pendla till Norge;) Genant med fast ställning om vi flyttar nästa sommar, men sånt kan ju hända även de som planerat att bo kvar i thisted resten av livet.

- Jacs lag höll sig kvar i ligaen, så han har tur och får spela i Jack&Jones ligaen ytterligare ett år. Dessutom har han gjort det riktigt bra sen februari, så det är kul.

- Idag skall jag lämna in sista skolarbetet. Sen skall vi rätta upp två uppgifter och de skall lämnas in till examen. Så hoppas int ja har så mycket att rätta upp.

- Om 2 veckor skall vi flytta till "huset". jippi.

- Finlands resan beställd. 22.6-8.7. Och då kommer Emma med tillbaka!


Och imorgon reser vi till Turkiet... Så ge oss en vecka med sol och mycket värme. skall bli super kul!

Neeeej

Langtidsvarsel
Torsdag5. maiFredag6. maiLørdag7. maiSøndag8. maiMandag9. maiTirsdag10. maiOnsdag11. maiTorsdag12. maiFredag13. mai
Klarvær Lettskyet Lettskyet Klarvær SkyetDelvis skyet Regnbyger   Regn Regn
20° 19° 18° 17° 16° 16° 18° 18° 18°
0,3 mm 1,7 mm mm mm 4,9 mm 10 mm mm 1,1 mm 0,3 mm
Lett bris, 4 m/s fra sør-sørvest Flau vind, 1 m/s fra sørvest Svak vind, 3 m/s fra vest Flau vind, 1 m/s fra sør Svak vind, 2 m/s fra sør Svak vind, 3 m/s fra sørøst Svak vind, 2 m/s fra sør Svak vind, 2 m/s fra sør-sørøst Svak vind, 2 m/s fra vest-sørvestDe lovar regn första 5 dagarna på vår semester. Hoppas de inte stämmer. Sån otur kan man väl inte ha?!

RSS 2.0