Torsdag.

Idag är det dags för 24veckors kontrollen hos läkaren. Skall bli väldigt spännande och se vad de gör, hoppas jag skulle få lite mer information om mina värden osv. Skulle också väldigt gärna veta hur höga/låga hjärtljud lillen har. Men har inte för stora förhoppningar, då kan jag iallafall bli överraskad!Boktips.Laura - flickan från havet, skriver av Carolina Gynning.

Hade inga förväntningar på denna bok, men tyckte faktist om den. Skall också läsa fortsättningen då den kommer på pocket.
Askungar, skriven av Kristina Ohlsson. Om ni gillar deckare skall ni definitivt läsa den här. Så spännande och bra historia. Kunde inte vänta mer på att få läsa bok nummer 2 och 3 i samma serie, så de är redan beställda och jag väntar så på dem.


Någon recension orkar jag inte skriva!

Igår.

Först satt jag ute och läste "askungar". Vid 15-tiden gick jag upp till N dagpleje och hämtade honom. Då han såg mig ropade han flera gånger " nu kommer min majin". Vi lekte och lagade mat!
Kommer sakna han.


Grillingen som tänkte skita sig.

Igår grillade vi korv vid 17-tiden. Så kl. 22 skulle jac lägga kolet i soporna, och han trodde de hade kallnat. Så medan kolet låg i plastkassen på gräset och han skulle flytta grillen in i skuret, kom han in löpandes och ropade att det brinner! Jag trodde han skämta, men de brann faktist ganska mycket. Så jag fick slänga en handduk på mig oc så började vi springa ut och in med vatten. Som tur släcktes elden ganska fort. Men vi hade nog aldrig trott kolet skulle vara varmt så många timmar efteråt!

Så nu lärde vi oss något om det. Gräset är helt svart där det brunnit.

Söndag.

Vädret fortsatte som det gjort senaste 8 dagarna. På förmiddagen satt vi ute ic spela yatzy. Och på eftermiddagen drog vi til jesperhus blomsterpark, där var massor med människor. Vi råkade träffa N och hans föräldrar i vimlet.


Söndag

Idag skall vi nog vara ute i solen, och på eftermiddagen till jesperhus blomsterpark! Här får ni också en bild på beach body 2012! Magen i vecka 23! Hoppas mina sammandragningar försvinner, tur så gör de inte ont.


Vilken härlig lördag.

Jag har mått som en prinsessa. Och lördagen har varit perfekt, och ännu är den inte slut.

Började dagen med Mors-thy tour på torget. Jac cyklade som en dåre, jag stekte mig i solen med Anna. Massor med människor på stan, måste nog säga att dte är underbart att bo här från maj-september. Inte som vår hemstad precis.

 

Klar för start.

 

 

Snart färdig...


 

Jag och Anna. Våra smile är lite speciella!Vi har också hunnit sitta ute 2 timmar, och nu skall vi se på CL- handboll. Sedan skall vi iväg och se AGs match och äta till en ny i Jacs lag. Han har en super trevlig flicka, och underbart söt pojke som är 9 månader.


För att ännu redogöra hur fantastiskt min dag varit, måste jag berätta detta. Vi har en blombutik till granne, och då jag kom hem hade hon lagat en super somrig bukett till mig. Tusen tack.
Härlig kväll.

God mat, kaka och kongespill.


Besök hos jordmor.

Idag hade vi andra besöket hos jordmor Janne. Allting såg super ut. Mitt SF- mått låg på 22cm.
Hon pratade typ lika mycket, om inte mer, om Jac och hans handboll.

Så allting var bra, synd bara så skulle jag vilja ha sån information som många andra tycks få. Tex vikt, hjärtljud, blodtryck osv.


Men lillen har det gott och det är viktigast. Nu skall jag laga mat, för vi har avskedsmiddag med en serb + några andra idag.

Magen v 23

Nu tar jag magen med och far till stan och prova mammaklänning. Skall på dop och konfirmation i sommar, så hoppas jag hittar nån. Har googlat på nätet angående solning då man är gravid, men står bara man skall smörja magen gott, är det faktist ingen fara för bebben??!


Dumt huvud får kroppen lida.

Glömde att smörja mina albinoben och satt ute för många timmar i solen. För första gången i mitt liv har jag bränt mig, och det har plågat min natt. Idag skulle jag vilja sola min rygg lite, men vet inte hur det ska gå till.


Bra granne

Vi har fått en ny granne. Hon har termin 2veckor före oss, så blir 2 små babyn här i höst. Idag kom hon och frågade om jag vill köpa billiga babykläder, super. För 150 kr fick mycket. Blev några plagg i str 56 och mest runt 68-74! Första bilden är 56-62, och andra bilden är de större kläderna!
Efter en uppsummering så behöv vi absolut inga byxor eller sparkdräkter i str 62 mera. Bara övredelar fattas i den storleken. Medan vi i storlek 56 har typ till 2 omgångar av allt, så där fattas mycket!


Hur mycket borde man ha av allt då?!


Ny och bättre dag förhoppningsvis.

Gårdagen slutade med 5 spyor, nice. så blev inget besök till mitt jobb idag, måst tänka på mig själv o försöka äta, äta då jag mår bättre. Och idag skall det bli en bra dag!!

Vi köpte mannagryn då vi var i sverige, och herregud så gott det var med mannagrynsgröt.


Något annat nytt?

Ja, vi har en stor nyhet som nog de mest är bara vi som bryr oss om. Förra veckan tyckte jag att jag började känna rörelser, och den 10.5 kände jag babyn för första gången. Känner bara då jag ligger ner och tar det helt lugnt. Men kul är det. Och overkligt. Kan det faktist vara en baby under mitt skinn/fett?? :D

Skinnet på magen har också börjat vara mer spänt de senaste dagarna, så är väl en tidsfråga tills sträckmärkena kommer. Men vill helst vara utan dem, men får helt enkelt se hur det blir!


ha en bra dag! Det SKALL jag ha har jag bestämt.

Urk.

Hälsningar från sängen. Snart dags för akupunktur igen!


Listan igen.

Senast jag gjorde den här listan var 24.3, då var jag i vecka 14. Så nu blir det en update i vecka 21.


Halsbränna: Ja, fick det för några veckor sedan.

Ryggbesvär: Blir snabbt trött i ryggen då jag rör på mig.

Bäckenbesvär: Lite små besvär här fortfarande, som tur har det ännu inte blivit värre än det var från början.

Muskel och vadkramp: Nej, men det kryper som myror i benen ibland. kanske jag är för mycket stilla;)

Åderbrock: Nej

Hemorrojder: Nej

Nästäppa: Nej

Urinvägsinfektion: Nej

Känsligt tandkött: Nej

Bättre hy och hår: Hyn har blivit bättre än den var första 3 månaderna iaf.

Illamående: Jaa, jaaa. Tisdag-torsdag spydde jag precis allt jag åt, medan nu har det varit lite mer stabilt i 2 dagar. Hoppas så jag helt och håller skulle slippa det, men tror ej det. Som tur är jag sjukledig, har inget och göra på jobbet sålänge jag mår dåligt.

Ömma bröst: Inte som i början mera.

Viktökning: Har gått upp 3 kg typ. Men för 4veckor sedan hade jag gått upp för lite, men igår då jag mådde bättre åt jag som ett svin.

Trötthet: Inte mer än vanligt.

Upp och ner i humöret: Gråter åt allt. Och blir tokig om jag inte får precis det jag skall ha just då.

Strimmor på magen: Nej, inte ännu. skulle absolut inte göra något om jag skulle slippa dem heller....
 
Putande navel: Nej, men dne har nog ändrats.

Svullnader: Ja, ibland.

Yrsel: Ibland.

Förhöjd kroppstemperatur/svettningar: Har en medeltemperatur på 36,8 nu, så högre än förut. men blir nästan aldrig svettig.

Blodbrist/ järnbrist: Nej.
 
Sammandragningar: Nej, tack och lov för det.

Sömnproblem: Ja, ibland.

Nytt konstigt matbehov: Måst äta nåt varje timme för att må så bra som möjligt.


Och imorgon blir det vecka 22. Det går undan nu! om 2 veckor skall jag till barnmorskan ( har endast varit på 1 besök hittills), 3 veckor till min egen läkare och om 4 veckor skall vi på 3 d ultraljud.

Söndag.

Idag väckte Jacs väckarklocka oss klockan 9, så skönt att jag sovit sålänge. Nu är han iväg och golfar, medan jag är hemma. Har ännu inte känt av illamående idag så hoppas jag får må bra lite till.


Idag har jag inga storslagna planer, förhoppningsvis är det lite sol så jag kan sitta ute och läsa. Skall också på akupunktur! Jag hoppas nu att 2-3veckor går super snabbt, så kanske det blir mer sommaraktigt ute igen.

Ett stort grattis till alla mammor på morsdagen, speciellt till min egen mamma =)


 

Mommo, jag och Mamma i Klitmöller april 2011.


Lördag

Vi drog iväg till aalborg. Lunchade på ikea med annie,noah och jon! Sedan åkte vi och såg på då jacs gamla lag spelade paintboll och golf fotboll. Nu har jag skypat med mamma, och hon hadr fyndat fina kläder till lillen. Han kommer bli bortskämd:)


Lunch tips

Spenatplättar med ost och skinka. Kolla mina linkar, och tryck på "annie" så har ni receptet där! Kul att testa något nytt.


Besök.

Idag har vi N på besök. Då han ble trött ville han absolut inte hem och sova. Han skulle sova här. 10 minuter senare såg det ut såhär: ( jac sov inte på riktigt)


Ullared

Det var tyst på bloggen igår, mådde för dåligt! Här får ni se en liten bild på vad vi köpte i ullared, och en bild på fina mumingymmet som jag fyndade för 60kr.


Gnäll.

Igår kände jag mig okej, och bara en spya på hela dagen. Men idag är en dag från helvetet igen, har mått illa precis helatiden och fått besöka toastolen redan 4 gånger idag. Hur fan kan kroppen svänga så? Bra iaf att ja mår såhär idag, så kanske jag har det bättre imorgon då jag skall pröva jobba lite. Annars är det nog bara att lägga jobb så högt upp på hyllan det går.


Ibland är det lov att gnälla lite, fast jag vet att detta beror på något fint vi väntar på. Försöker påminna mig om det  de dagar jag mår helt dåligt. Jag undrar när det skall ge med sig?

På torsdag hade jag det super. Fredag-söndag mådde jag illa på kvällarn och spydde mycket. Igår var som sagt en okej dag, minimalt illamående. Hoppas bara det är över tills juni!


Nu skall gnällkärringen vila. Men tror faktist jag kände lilla herren i magen idag, så det får mig på lite bättre humör.


Vecka 21

Godmorgon!! Magen måste ha växt igen, får int fast min gamla jacka mer:)


Frågan.

Fråga: detta kanske är en för personlig fråga men du skriver ganska mycket om att springa på ultraljud o att ert barn skall vara friskt.. finns det någon chans att barnet inte skulle vara friskt eller? :/


Svar:
Vi började för snart ett år sen "pröva" på att jag skulle bli gravid. Om det hände, hände det. I september fick jag första plusset, men i vecka 7, då hade jag vetat om "graviditeten" i typ 10 dagar, fick jag plötsligt väldigt ont i sidan. Vi åkte in till sjukhuset, och då visade det sig att livmodern var tom, men det satt något på fel ställe. Som hade stoppats utvecklats nästan direkt, så hon sa att ja mest sannsynligt kommer börja blöda snart, och om jag inte gjort det inom någon dag skulle jag in pånytt. Mycket riktigt började jag blöda, o tidigt missfall nummer 1 var då.

Så hade jag bara en mens emellan, före nästa plus kom. Då hade jag mer ont i brösten, så täntke nog att det skulle gå vägen. Igen på den 10nde dagen efter plusset, började jag blöda. Hatar talet 10. Och det var över för denna gång.


Så under jullovet blödde jag ännu lite, men mitt i allt den 19.1 kände jag mig konstig. Vi var i Aalborg och jag hade ont i brösten och väldigt irriterad åd jag int fick mat direkt. Då vi kom hem testade vi på skoij, men vad var oddsen för att ja sku ha kunnat bli gravid? i våra ögon typ en nolla. Men mycket riktigt visade testet det starkaste streck vi sett. 2v senare var det dags för tidigt vul för att se att allt e på rätt plats osv.
Det var det:)

Och på den vägen är vi nu. Men jag är alltid rädd inför ultraljud, men nu ha jag ju fått goda upplevelser med det i det sista. Och nu var ejag extra rädd eftersom jag inte med säkerhet kan säga att ja känner babyn i magen, men tydligen lär det bara vara en tidsfråga tills dess. Babyn mådde super bra och allt såg normalt ut:)

Dessutom gick jag in i vecka 21 idag. sjukt!


Hoppas du nu förstår varför jag alltid är sjukt nervös! Och ni andra som är i liknande sist, så här ser ni att det nog kan gå, fast vi nästan gett upp hoppet!
Grebbestad


Gbg + ullared

Igår var vi först och shoppa i göteborg, men det blev för varmt så vi bestämde oss för att åka till ullared. Inne i stan köpte vi 2 par byxor, ullbyxor, jumper och filt åt lillen. Jac köpte shorts, t-skjorta och sockor, o jag fick ett par mamma shorts. I ullared köpte vi bara nödvändiga grejjer. Lillen fick skötbädd, 2 lakan, 2 byxor, sängrand och 2 gosedjur. De kostade endast 59kr styck där, o i andra butiker 119kr! Ni får se bild sen. Så byxor i str 62 behöver vi inte fler av, skönt. Str 56 har vi också ok av, behövs lite mer.


En liten bild för er.

Men en stor bild för oss. Låt mig presentera denna lilla herre på 316g och 22cm lång! Fullständigt perfekt.

Vi är lyckligt lottade.


Härliga onsdag.

21c i skuggan, ingen blåst, havregrynsgröt med jordgubbar. Perfekt! Nu får jag njuta 1,5h till och sen till sjukhuset. Dessutom ringde min vän idag, blev super glad:)


Förresten.

Blir troligtvis en bloggpaus tills måndagen nu. För imorgon skall vi först på ultraljud och sen iväg till Sverige. Kryssa fingrarna för att babyn är frisk och har det bra! Tycker bara namnet på ultran "misdannelsesscanning" skrämmer mig, vårt barn skall vara friskt.

Under tiden kan ni om ni vill ställa några frågor, så lovar jag att svara på dem alla.Årest första bränna.


Helt sjukt.

I danmark tycker jag att sommaren är sämre än i Finland, det blåser alltid och blir aldrig så jätte varmt. Men vad hände idag? Jo, kl. är 18.30 och vi har fortfarande 20c i skuggan och helt vindstilla. Tur så har vi njutit av dagen, för troligtvis är det lång tid tills det händer igen.Namn till babyn.

Fick ett förslag att jag skall skriva våra favoritnamn på både pojke och flicka. Så skriver 2 av de mest aktuella av varje kön just nu, 1:an är det namn vi gillar mest.

Pojke:

1. Julian 
2.  Elias


Flicka:

1. Iselin
2. Linnea


Sen är nästa problem efternamnet, jag vill att babyn skall ha mitt och Jac vill att babyn skall ha hans. Döps babyn i Danmark kan den säkert få dubbelnamn.

Skriv gärna era namnförslag. Vi vet som sagt med 90% chans könet, men skriver inte ut det riktigt ännu före vi sett det en gång till.


RSS 2.0