Kvällspyssel?

Nån måst ha haft gott tålamod då de pärlade ihop en 1*1 meters stor morsthy logo. Det skulle jag aldrig göra, skulle du?


Teamwork

Eftersom vi har lite ont om barnvakter och extra bilar osv, måst vi samarbeta till 110% för att vi båda skall få egen tid. Idag körde Jac upp till hallen, och jag gick med vagnen. Kl 17 slutar Jacs träning, och jag hade mage/ryggträning 17-17.45. Så Julian fick vara med i hallen, och duscha med killarna. Då är vi typ färdiga samtidigt och vi alla kan åka hem tillsammans!


Lilla pojken blev stor

Inatt sov Julian för första gå gången i eget rum. Det kändes konstigt igår kväll. Natten gick okej. Sov från 21-1, så fick han tutt, sov vidare tills 3.30 och ville äta. Sov från ca 3.40-7 så fick ha ge tutt igen och så vaknade han 8.15! Nu ska ja packa oss iväg och träffa 2 andra mammor med deras söner. Jac kommer först hem 23-tiden ikväll;(


Kamera.

Som ni kanske ser så är bilderna lite finare, det beror på att jag (vi) fått en systemkamera av Mamma och Pappa. Roligare att ta bilder nu! Tack skall ni ha.

Feriebilder.

Så skönt att vara hemma igen, men det var också härligt och vara på resa. Nu hoppas vi på att vi hittar nån bra resa till maj. Här skall ni få några bilder på ferie Julian.
 
 
Lilla trollet vid poolen.
 
 
Julian såg på oss då vi tränade.
 
 
 
Fin då Danmark spelade VM- semi. Tyvärr fick de stor stryk i finalen, fiasko.
 
 
Var så kiva att vara på ett sporthotell, det fanns allt man kunde önska sig i sportväg. Bara Julian blir lite äldre är det ett perfekt resmål.

Gymnasten

2 gånger vände Julian sig från rygg till mage på La Santa, och nu kan han det. 4,5 månader. Onödig fakta för er, men så viktigt för oss.


Hejdå!

Nu lämnar vi ett soligt la santa, hoppas resan hem går lika bra som resan hit!


Sista dagen

Äntligen en hel dag med perfekt väder. Jac har tränat 8 och sen var de i bergen och cyklade, efter det har vi bara hängt i poolen. Trist att åka hem när de äntligen lovat bättre väder, men som alltid blir det också skönt att komma hem. Speciellt och äta vanlig mat igen..,,.


Onsdag

Update om onsdag morgon. Julian vaknade 7.45 idag, han sover inte lika länge här. Och på dagen tar han bara 1 timmes lurar istället för sina 2-3. Men hoppas det ändras fort bara vi är hemma igen! Vi var ut och gå då han vaknade, men han somnade om. Nu väntar vi på att Jacs första träning skall vara slut så att vi kan gå ner till poolen. Lite sol men mest moln, tyvärr blåser det sjukt mycket.


Måndag

Vädret vänder så snabbt här, igår då jag skrev regnade det, men vi lyckades ändå få 2 timmar sol. Vi låg lite vid poolen och sen hade Jacs lag tennisturnering. Vi såg också på handboll, super lyckad dag. Nu är det lite mulet igen, men 22c. Har just läst boken Pepparkakshuset slut!


1 år sedan.

För ett år sedan var vi i Aalborg och shoppade en fredag. Jag kände mig små konstig, och blev så sur på Jac för att han lovade att vi skulle äta kl.13, och vi fick först mat 13.30. Då Jac körde tog det ont i brösten vid varje guppa. Då vi kom hem på kvällen och skulle och äta till vår granne, jag var så konstig i min kropp och var säker på att jag skulle bli sjuk. Typiskt eftersom det skulle vara en stor fest nästa dag, och jag längtade så efter att festa efter månader av besvikelse under projekt baby.
 
Jac tyckte jag för säkerhetsskull skulle ta det sista graviditetstest före vi gick och sova, så att jag med gott samvete kan festa dagen efter. Vi var säkra på att det skulle visa negativt, jag hade haft missfall den 21.12, så hur skulle den ens kunna vara positiv då. Direkt då jag kissat på testet, blev vi helt förvånade, teststräcket kom upp före kontrollsträcket!!! 2 lika starka sträck. tänk om jag faktist var gravid?
 
På lördag morgon, tog jag förs säkerhetsskull ett clear blue test, och jag var gravid. Tänk vad konstigt och spännande, nu skulle vi tänka positivt, klart vi skulle få barn i september 2012.
 
 
På festen satt vi bara och log:) Jag hade snuva, så vi dropg till med att jag hade bihåleinflammation och var väldigt trött. Det fungerade fint.
 
 
Idag 1 år senare sitter vi med vårt troll som var värd alla spyor och smärta i världen. Det är nog en gåva att få vara Mamma till Julian, man förstår nog inte hur det är att vara Mamma före man har sitt eget troll. Jag föreställde mig och trodde jag skulle veta vad det innebär, men nej. Och det är så mycket bättre än vad jag någonsin föreställde mig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndag

Det ser tyvärr ut att bli en kall och mulen dag igen. Och nu började det regna igen. vi har bara haft 3 timmar i solstolen hittills. Hoppas nästa veckas väder är bättre. Medan Jac tränade 8-9.30 idag har vi varit ut och gå.


Ferie

Nu är vi här. Fint sporthotell men slitet hotellrum. Varmt då solen är framme, kallt annars. Solen var framme 2 timmar idag men nu är det mulet.


Billund

Så är vi på hotel svanen. Nu är det nördas med ipad/iphoner och handbolls vm. Måst försöka sova före kl 22, väckning 4.45 imorn.


Äntligen.

Om en liten stund sticker vi ned till Billund och sover på hotell, för imorgon tidigt är det dags för oss att resa iväg till Club La Santa på Lanzarote. Hoppas Jacs tränare är snäll och ger dem lite ledigt ibland. :) Vi hade först 3 kg för mycket packat, men nu har vi tagit bort lite så får vi hoppas det går bra.
 

Tolken.

Språk är inte min bästa sida, men norska, danska och svenska går riktigt bra. Ja, faktist så bra att jag agerat tolk för en dansk firma som skall introducera sina produkter på en mässa i stockholm. Jag fick 25€ per sida, synd så hann jag inte med alla eftersom Jac var sjuk, tur så hittade hon en annan som också kunde hjälpa. Men det var riktigt kul! Kolla in www.ande-morsverden.dk!


Super dag

Idag har vi varit i Thisted och hälsat på en av Julians flickvänner och hennes fina mamma. Är så glad att det ibland finns såna dagar som idag. Har haft det så roligt.


Dopet.

Den 5 januari var det dags för vår baby att få sitt namn, det blev som ni såklart vet Julian Elias. Och hans pappas efternamn.

Vi hade dopet i stora prästgården, super bra val. Är så fint där och lätt att ordna dopet då allting finns färdigt där. Vi var cirka 40 stycken som var där för Julians skull. Sam och Linda är hans gudföräldrar, efter en stund fick Linda sätta sig ned med Julian eftersom han väger ganska mycket. 
Julian hade en dansk dopklänning som vi lånat av vår granne, han hade den för att min gamla är allt för liten åt honom. Tack Tanja! Vi hade turen att få live musik också, Jacs kusin Sofie sjöng Välkommen hem, sången är bara så fin, tänk att jag aldrig hört den innan. Efter dopceremonin minglade Julian bland gästerna, sedan blev han så trött så han somnade på skinnet på bordet.
 
Julian fick en massa fina gåvor, bland annat: Många olika muminbestick, mumintallrikar och mugg, böcker, fotoalbum, kläder, armband, en fin liten mumin sak med hans namn graverat på, första lock och tand askar och pengar. Tusen tack allihopa, gåvorna var helt i vår smak!
 
 
 
 

 
Tack tack tack tack!
 
 
 

Julian 4 månader.

Mellan 3 till 4 månader hände en massa i Julians utveckling.
 
- Han babblar massor.
- Blivit bra på att ligga på magen utan att börja gnälla.
- Upptäckt sina händer på allvar, händerna skall in i munnen
- Hans gripreflex är borta, nu tar han tag i saker och de skall också smakas på.
- Han har börjat äta mera, under jullovet fick han några kvällar modermjölksersättning på kvällen. Efter amning åt han lätt mellan 100-150 ml till.
- Han prövar helatiden komma upp, ser ut som om han tränar sina magmuskler.
- Han vill absolut inte ligga ner, bara då han är trött. Har vi honom i famnen i liggande ställning skriker han till på en gång.
 
Han har sovit från mellan 22-23-5/6 tiden, ätit och sovit vidare. (Annat tycks det vara mellan 4-5 månader;)
 
Annars är han fortfarande en lugn och glad baby, 3 kvällar hade han i finland som han var sur. Men sen förstod jag att ge flaska åt honom och så var det över.
 
Hemma i finland satt han i 10-20 olika famnar varje dag och smilade åt alla. Så det var skönt att han inte främjade.
 
 
Såklart är han ännu världens bästa unge i våra ögon. Är så roligt att följa med i hans utveckling.
 
 
Och några bilder på vår 4 månaders skatt.
 
 
 
 
 
 

Dagens busunge.

 
Julian 18 veckor gammal.

Julafton.

På dagen var jag och Julian och hälsade på Jacs föräldrar. 17-tiden åt vi hemma med familjen, mommo, Kicke och Kurtte, lite annorlundare i år då Mamma hade kvällstur. Julian sovde medan vi åt, så det passade perfekt. Jag är inte helt ett fan av julmat, men åt köttbullar och potatis.
 
Julian fick kläder, böcker, pengar, hemmasytt täcke av Emma, och lite annat smått.
 
Jag fick: Presentkort, pengar, cd-skiva, krämer, trosor, konsertbiljetter till valfri konsert, mysbyxor och lite annat.
 
Vi fick väldigt fina presenter.
Det enda som fattades på julafton var såklart Jacs sällskap. Men nästa år skall vi fira ihop.
 
 
 
 

23.12

Den 23.12 samlades jag med några saknar vänner och deras fina barn. Var så härligt att se er igen, skulle önska vi alla bodde närmare varandra.
 
 
 
 
 
 
Tänk att vi 3 alla har varit så lyckligt lottade och fått barn, Camilla har dessutom en baby i magen, så fin.

Hipp hipp hurra

Idag blir jag 25 år. Men känns som vilken dag som helst, blir tyvärr inget firas. Julian väckte mig 7.15, men han sovde vidare. Måst iallafall ut och gå idag, har inte gjort nåt på 3 veckor. Nu skall jag fortsätta leka med vår nya kamera!


Såja

Äntligen hemma. Resan gick bra trots att flyget vi skulle iväg med var sönder, vi behövde bara vänta 50 min på nytt flyg. Trollet sovde hela första resan men andra resan var han vaken! Jag blev också en kamera rikare på flygfältet, födis-och julklapp från mamma. Tack


Hej igen.

Bara jag kommit hem och fått mer tid skall jag skriva om jullovet, dopet och Julians vanliga rapport om månadsdagen, idag blir han 4 månader! Och han har lärt sig en massa nytt. Idag blir det slappas och packas, för imorgon reser vi hem igen.
 
 
 
Fin bild som Sofie tagit.

2012.

Orkar inte ännu skriva någon årsresumé men lånade en lista från Ninafotografs blogg.
 
 

Gjorde du något 2012 som du aldrig gjort förut?

Ja, var gravid och födde ett barn. Och spydde frätskador på tänderna.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Ja

Dog någon som stod dig nära?

Nej, som tur är.

Vilka länder besökte du?

Sverige och Finland.

Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013?

Jag vill kunna träna igen och köpa en massa fina kläder. Vill också resa mera.

Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?

6.9.2012 helt klart!

Vad var din största framgång 2012?

Att bli Mamma

Största misstaget?

Köpa för mycket onödigt till babyn, vi har så mycket kläder.

Bästa köpet?

Ipad

Vad spenderade du mest pengar på?

Hemmet.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Mycket.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2012?

scissors sisters, only the horses

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Ledsnare första halvan och mycket gladare sista halvåret.

Vad önskar du att du gjort mer?

Jag önskar ju att jag skulle ha mått bra och kunnat leva mera och röra på mig, men det tyckte inte hormonerna i min kropp.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Ätit mindre godis och stressat över att städa i hemmet.

Blev du kär i år?


Det har jag varit sen 2005 och är fortfarande.

Favoritprogram på TV?

Familjen annorlunda, bonde söker fru och i den stilen.

Bästa boken du läste i år?

Jag minns inte ens om jag läst en bok, och jag som brukar läsa massor.

Största musikaliska upptäckten?

 

Något du önskade dig och fick?

Frisk och snäll baby

Något du önskade dig och inte fick?

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2012?

Jag var hemma i Finland och hade lite kalas med familjen på dagen. Och på kvällen var vi på förfest tillsammans med andra karisbor.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Nej

Vad fick dig att må bra?

Då jag räknade ner dagar i graviditeten och försökte tänka positivt att spyendet snart är över och så har vi en fin baby här. Jac fick mig också att må bra, super kille. Och såklart Julian.

Vem saknade du?

Norge vännerna och finnarna.

De bästa nya människorna du träffade?

Cathrine, Tanja, och resten av mammorna i fina mammabarngruppen.

Mest stolt över?

Att jag som är livrädd för sjukhus och barnafödande klarade förlossningen utan att dö fast jag trodde jag skulle göra det.

Högsta önskan just nu?

Att min bror skall få en stabil axel och att min familj och vänner får må bra.


RSS 2.0