solig dag

idag är det ca. 10c o full sol här, då borde ju min dag bli bra:) skorna är bekväma samt mindre värk inatt. hoppas det fortsätter såhär. Om 1h skall jag träffa en egen läkare o fråga om rehabilitering osv, hemskt att ha 1000 frågor men inga svar. Igår badade jag badkar för första gånget sen jag blev skadad, det var skönt för både skropp och själ. Passade tillika på att sparka lite extra med foten, det resulterar i sjuka muskler ida. snyggt.

17-tiden skall jag och titta på Iselins häst och sedan hem och chilla med henne. 20-tiden söker Jac mig får jag hoppas, om han har hunnit få bilen. Han kommer att få en splitterny bil, eller den är från december 07. Han betalar 3000kr per månad, och får efter sina år här köpa den. Så det tycker han att är perfekt. Hoppas bara att bilen faller in i hans smak oxå.

Idag skulle jag mer än gärna träffa nån kompis där hemifrån, skulle vara skönt. Hemskt ayt int träffas på en tid för då hänger man inte med nånting mera:)

Ha en bra dag! Det skall jag ha, o int tänka på vad som kan hända med foten. För de lovade att det inte sku bli operation, så får hoppas det håller...

puss

torsdag

Då var denna dag undan, en massa tårar har fällts idag. Hur kan jag ha sån värk?klart det gör ont när jag int rört foten på länge men iaf. Det onda har troligvtis o göra med mina nya skor, sula i den tryckte precis mot benet, men det är fixat nu. Imoron till läkaren igen så får ja mer sjukledigt.
På måndag skall en ortoped från finland ännu kika på mina bilder, för de är oroliga att läkaren här har gjort fel beslut. Ber till gud att det rätt, för vill int opereras efter 11v.
Nå enda jag kan göra nu är att prova stöda med foten, o kanske o simma inom 1v.Får trots allt vara glad att jag fick bort gipset. Men det här dröjer 3-9v ännu, och då var det mingen med 6 veckor från början. Är så trött på allting.

En glädjesak är att Runar vann igår sin match med 3 mål, och då låg de under 11-17 i paus. Härligt.
På onsdag kanske jag åker med på bortamatch om värken ha blivi mindre, 4h bussresa dit. Men hellre sitta i en buss så länge än att sitta hemma o glo:)

Får hoppas nu att jag slipper värken, för vill bli glad igen o kunna träna osv. Jag kommer tyvärr att vara en valross på sommaren, men hellre det än att det här skulle ha hänt i maj. Hemskt att gå på kryckor på sommaren, uäk.

Vill nån byta fot me mig? har st. 38. Sku ja kunna videoblogga skulle ni få se hur min fot hänger, halvvägs åt ena sidan, vill it ens tänka på vartåt den e d jag går:D

Har inget att skriva om. Hoppas bara att det var rätt beslut läkaren tog om operation o att jag får gå på den, för nu tammefan skall jag börja rehabilitera den! så är kanske bitterdagarna förbi i april.

Ps. min shoppningglada pojkvän kom hem med en 37 tums LCD tv igår, just nu har ja så mycke elektronik omkring mig, känns som om att bo i typ gigantti.

pussar från gråtlisa

image68


Har någon annan samma problem?

Eftersom jag varit en handikappad person länge nu, så har jag skippat allt smink osv. Har använt mascara ca 5ggr, o varje gång jag just satt mascaran på och är färdig, börjar jag nysa, och mascaran är överallt. Så det är bara att börja om. Har jag månne nåt fel? :D För allergisk är jag int, så vet int vad det kan bero på. Lite komiskt är det.

image66

Kan det inte hållas sådär?:) Ursäkta för bilden, jag tycker den ser hemsk ut. Schevande ögon o turknäsa:D

Bra dag

Det här blir en bra dag tror jag, om inget oväntat inträffat.Solen lyser och jag känner mig glad. _Det är 9c ute o kl. är lite över 10, härligt. Snart skall jag till svenskarnas o duscha sedan chilla lite o laga mat. 17tiden drar vi upp till runarhallen, hoppas runar vinner, då har de silverplatsen i tabellen säkrad.

Mina nya skor stöder jätte bra, men är lite rädd att det klämmet mot det sjuka benet, men jag måste glömma mina funderingar. Skulle bli tokig om de gör min fot sämre. Inatt sov jag utan gips, hade dock ett tunt förband irunt, var rädd först men d kändes inte nånting annorlunda i foten ändå:)

Längtar tills fredagen oxå, då skall vi få se Iselins nya köp, nämligen en häst. Hon är crazy. Jac är smårädd för mina norska vänner, de säger vad som helst o visar vad som helst. Så vi kan inte hålla oss för skratt, o Jac ifrån att bli generad.haha.

hörs senare.

Utan gips

På teknomed gick det bra idag, fick lite svar på alla mina frågor. Så nu får jag inte ha gipset mera och jag måst övervinna min rädsla över att stiga helt på foten. Halva benet måst ju som sagt läkas ännu, men det blir inte sämre av att jag går på foten, men springa o sånt kan jag inte. Spinning kan jag snart prova på, samt på helgen skall jag prova simma. Men det kommer att va obehaglit eftersom jag inte ens kan vicka på foten av mig själv. Men nu måst jag övervinna min rädsla, kom igen malle!

Jag köpte 2000kr sandaler som jag måst ha istället för gipset. Sandalen stöder bra men det är lite obehagligt. Bottnet är som en rung boll, så att jag inte kan belasta nån sida av foten mer än nån annan. Synd bara så är skorna otroligt fula. När jag lämnar kryckorna hoppas jag att människor förstår att jag har dme för att jag måst, inte för att jag tycker de är snygga.



Otroligt fula.men förhoppningsvis håller skon vad de lovar,huvudsaken.

Efter att jag hade varit hos läkaren åkte jag hem till runar mamman o pappan på middag, Jac kom oxå dit en stund. De är super trevliga o tar hand om alla. För tillfället kör Jac med deras bil. snällt av dem. Idag har lilla programmet om Jac kommit på tvn, men vi har inte själva sett det ännu.

Imorgon blir det chill o matlagas o kl.18 till runarhallen. Jac o de har 23poäng i serien nu och ligger tvåa, sen är det 3 lag på 20p som är trea. Så vinner inte Jac lag imoron, så blir det hårt för dem att ta sig till slut spel, inget i deras lag ha fungerat efter julpausen, så hoppas det lossnar imoron! blir arg om de förlorar.

till sist skall jag bjuda en bild på min muskliga vad, den är pårikit bara skinn o ben.usch. ni kan tänka er hur fräscht lår jag har.

image64

Godnatt!



När skall detta ta slut?

Sedan 25.12 har jag bara haft motgångar emot mig. Idag fortsdatte det, hoppas det är sista gången detta år.

Jag skulle sätta på datorn på morgonen, o då säger den att hela hårdskivan e sönder.Alla foton o allt annat ja har på datorn försvinner nu, samt att jag hamnar betala 1000kr för det.. Så efter 30min samtal till både finland o norge, sätter jag datorn i en bk kass o far iväg till en butik. Fan vad tungt det var.

Jag är ju sjukanmäld till 3.3, o ida fick jag veta att min chef inte vill att jag skall jobba före jag kan gå helt o hållet. Så kan hon ju inte göra? Jag klarare av kundbetjäning samt att stå i kassan, så fattar int vad problemet är. Nå har hon inte satt upp mig påå jobb så får hon trygdetaten på sig, för någo pengar måst jag ju få nånstans ifrån. Bu för min chef.

Jag har oxå tappat bort mitt nya kontantkort jag köpte.

Nu skall jag just fara till en ortopediingejör, hoppas iaf att han har nånting bra att komma med. annors gräver jag ner mig. Men det borde inte vara nånting problem mera iaf, halva benet måst växa fast ännu, men jag får ju gå lite så. Skall ta reda på hur det blir med träning o sånt.
Ikväll skall Jac agera filmstjärna i sportmagasinet, han är lite nervös, för han vet ju inte alls vilka delar de har tagit med. som tur är programmet inte så långt, så man tycker han borde ha klarat det.

När skall jag börja få turen med mig igen? haha. blir iaf överlycklig om min fot snart är bra.

måndag

Imorgon skall jag träffa en oropedi ingenjör, vi skall försöka hitta nåt som passar min fot. Skon jag får kommer att vara lika hård som en träsko. Så någo vackra skor får jag bara drömma om. Idag har jag gått lite mer på foten än igår, men är nog alltför rädd ännu.. Ikväll skall jag vara utan gips i 2 timmar å att foten får öva på att själv hållas rak.

Ni kommer ihåg att jag berättade att sportmagasinet var här o gjorde ett progra om jac? Imorgon kommer inslaget om jac i sportmagasinet. De filmade inte mycke från oss, så för mig blir programme oxå helt nytt eftersom jag bara sett den lilla del de gjorde hos oss! Hoppas Elins tavla kommer med:D

Nu har jag just gymppat lite med armarna, är riktigt slut. om 4 veckor SKALL jag sitta uppe på en spinningcykel, det är mitt mål!!

Just idag skulle jag ännu vilja bo hemma o int behöva fundera så mycket på pengar,mat,hushållsgrejjer mm. Har upptäckt att det var en dröm att bo hemma, men ändå så mycket skönare att få ha mitt o jacs gemensamma hem. Finns både fördelar o nackdelar med båda.

Nu skall jag se på Friends, är inne på 7nde säsongen, så har underhållning några dagar ännu!

Detox

Jag kommer att vara ca.3v ännu utan nån form av träning. Idag har jag allvarligt funderat på att börja nån slags detoxkurs eller slimkur. Intressant att se om det fungerar.

Den här har jag funderat på att prova nångång :

image62

Det finns 2 olika kurer av detta märke, en som rensar hela kroppen o en som ska "slimma" kroppen. Har nån någon erfaring av detta? eller rekommenderar ni nånting annat? ( allt förutom att träna går) samt så måst ja få ta nån choladbit nu o då :)

Barndomsvännerna.

Då jag tänker tillbaka på min barndom tänker jag ofta på familjen Kihlstedt. När vi föddes bodde vi i samma område i prästgården,där lekte vi dagarna långa. Finns många minnen därifårn bl.a: kojjan,mopona inomhus,sånger,husvagnsemestrar,skinka skinka pojkarna osv. Jag,Kim, Sam och Lotta var slagbara, vi gjorde allt tillsammans. Fanns stunder då vi tyckte mindre om varandra, tex. jag o sam byggde en kojja, och eftersom jag inte följde hans planeringar så slog han mig med hammaren i huvudet. Aj.
Det som är det roliga med våra familjer är att jag o sam är födda 1988,Lotta o Kim 1990, och sedan skrapelbullarna emma o Lina som är födda 1997.
Då vi fick våra såsystrar behövde båda familjerna nytt hus, och vi började bygga på samma gata igen. På åsvängen har vi också hunnit göra en massa skoij. Vi har även rest till Turkiet och Rodos. Eftersom vi har växt upp tillsammans har vi alltid en massa att prata om, och kan börja strida lite ibland. Men det är för att jag inte ser Sam som alla andra pojkar i gänget, när det gäller så skyddar vi ändå varandra. Oftast.
Nåja, det som jag ville få sagt med det här inlägget är att jag tycker mycket om min gudmor o gudfar samt deras barn! Hur skulle jag vara som människa om jag inte kände dem? Knappast lika, eftersom vi så gott som växte upp tillsammans när vi var små.

Här kommer en liten blick till det förflutna:

image61

Taget från prästgården, såhär såg våra dagar ut för mig och Kim. Sam o Lotta var oftast med:)

Fräscht

Jag älskar färgen på mitt lumene nagellack. Färgen får mig att tänka på sommar o varmt, o jag blir glad av den. Nu lackade jag mina naglar i den färgen, för jag hoppas att allt i mitt liv börjar gå mot det bättre.

image60

Lite otydlig bild.

Så nu när jag har ett nagellack som gör mig glad skall jag se till att få mitt inlägg fixat i skon imoron, blir jag arg på någon, får jag ta mig en titt på min hand o se om det hjälper....ha. Gonatt.

Söndag

Idag vaknade jag kl.11.30 och är på bättre humör. Runars fysioterapeut gav ett tips om vart jag skall vända mig för att få mitt inlägg, så imoron skall jag ringa dit. Tack Alex!
Vi var ute och gick 1,4km (fan va ja e bra), och hyrde en film, hoppas den är bra. Idag lagade jag nått nyt recept på kycklinggryta, helt ok blev det. Jag är välrdens bästa husmor.

Det är meningen att jag skall få gå på gipset nu, men det går inte.. Eftersom gipset e tjockt där under så måst ja lyfta höften så högt o d gör ont. Ja vill att det är påsk nu så kanske jag inte har ont mera!!!

En resa står högt uppe på min "jag vill lista" just nu. Hoppas det blir nån resa före augusti iaf! Får se.
Skrivandet flyter inte alls idag, men hoppas jag iaf får läsa andras bloggar ikväll, så skriv flitigt.

image59

Freias goda friklöver choklad står för min underhållning ikväll. namm.

blä

Dagen har fortsatt i arghetens tecken för mig idag, bl.a resulterade det i att min mus (till datorn) gick sönder. Har nervena så jävla slut att det inte är klokt. Är trött på läkaren som int vet nånting, om ja en gång skall ha ett styvt inlägg borde ju själva läkaren som rekommenderar detta veta var man får tag på ett?! Men nej. Så på måndag skall jag ringa dit, råkar den dä läkaren vara ledig då blir jag tokig. Vet inte hur fan jag skall göra...
Så idag har jag endast skrikit o velat vara ifred. Ha int ens velat vara med Jac, tråkigt.

Nå idag då jag var ut o sökte ett styvt inlägg (fittans skit) passade ja på att klippa sig. såhär blev det:



                                           
            

    Före och efter. I mitt tycke blev det 10ggr bättre. för jac är en sån som int orkar laga sitt hår, så det blir fult då det bara hänger.              

Dåligt humör.

Jag måst ju som sagt köpa ett styvt inlägg att ha i skon, men var fan skall jag hitta ett sånt? ha gått alltför mycke runt omkring i stan idag, o ingen kan hjälpa mig. nice. på måndag måst ja väl ringa till sjukhuset igen. det går inte att stöda på gipset eftersom tårna böjer sig för mycket. kan det inte snart vara över? skulle kunna vara nedsövd 4v frammåt nu.

Några veckor till.

En blogg till Heni o elin o andra som bryr sig om min tröga fot.

Idag då jag vari till läkaren fick jag veta följande:

- Benet hade inte läkt ihop ännu, kan räcka 4 veckor till
- skall stöda på gipset lite nu i 1v tid, sen prova utan.
- Varje kväll gymppa mmed vristen, eftersom det är en fara att nånting går sönder där snart. alltför svag vrist.
- sjukledigt 2 veckor till
- får spinna o simma om 4v.
-springa i mitten av april

Så det var både nagtiva o postivita nyheter. Det som stör mig mest är tanken på att inte kunna fungera normalt på 4 veckor, fatta hur lång tid det är!!! Men efter 2-3v skall jag till sjukhuset igen, så hoppas det harläkt lite mera då iaf. Ett jävligt segt ben är det. Nåja några veckor till skall jag försöka orka.

Nu är det helg, vilket betyder att jag frossar i mig allt i matväg o godisväg. namm. borde it ens få äta nånting, men så sträng kan jag inte vara. förut åt jag massor med godsaker varje dag, o nu e d i snitt ca var tredje, så lite bättre har ja blivit... Trots det är det 5kg övervikt, men tills 1.7 hoppas jag att ja känner mig fräsch igen..

Nu skall jag ta bort gipset (har ett designat gips så det går att göra det) och skrapa löst alla skinn samt tvätta foten. Usch, nån annan får gärna göra det för mig.

image56

här är min snygga fot, har just haft vristjumppa.ajaj. eklagar för att ja har nagellacket från juldagen på, me har inte orkat göra nånting åt det...

Nervös till tuuusen

Helst av allt skulle jag vilja att klockan är halv 5 nu och jag hjälper Iselin att stänga på jobbet, tillika som jag skiner av lycka. Kan det inte bli så när kl. är halv 5?

Om 1 timme startar vi med runarbilen till sjukhuset. Då skall gipset först bort sedan in på röntgen. Hur skall jag riktigt bete mig utan gips? Känns som om benet i foten skulle gå mera av om jag inte har gips på mig. Sedan blir det läkarbesök, hoppas jag får rå snygga svensken igen. Men då är jag generad över mina håriga ben igen. haha.
Hoppas läkaren ger mig ett sånt svar de sa de skulle göra, att jag får börja stöda på foten, o sen efter hand lämna bort kryckorna. Då bord ejag vara färdig att gå normalt efter ca 3 veckor. Men med min tur skiter d väl sig nånting ännu, då vill jag inte ha med någon o göra längre, för kommer att bli en sån bitterkärring igen.

Jac har ledigt idag, skönt. Så nu äter vi lyxmoronmål i form av ny gräddad batong från bageriet.

Huhu, 2 timmar kvar. saaaatan. Låt klockan bli 16.30 nu. Hatar att vara nervös.
 Morjens!

Torsdag

Idag väckte Jac mig kl.11 då han kom hem från "handbollsresan", sjukt så länge jag kan sova. Sedan har vi kramats o kl.14 for jag till ett lunchkafe´ med M&I. Dock föll ingen mat de hade mig i smaken, så jag tog ett chokladkex. Även Jac joinade oss en stund, så han fick höra om margarethes roliga läkarbesök, läkaren var en käck man som tafsade o flörtade med henne.

Ikväll skall jag baka chokladbollar till Jac o Eric. Roligt när de beställer med mig, så har jag nånting att göra.Dock har jag en jävla huvudvärk, beror kanske på att jag varken har ätit mat eller druckit vatten som jag annors gör?!

Imorgon skal jag till sjukhuset, usch så nervös jag är. Helgen blir det bara att ta det lungt, samt göra ett besök till gymmet med min älskade. Roligt då han är med så hjälper han mig. Vill dit på helgen eftersom gymbesöket troligtvis int blir av idag, vi har ingen bil:( Så jag får kämpa hemma med det jag kan istället.


image55

Vill nån komma hit ikväll? Ni får äta så mycket ni orkar:)

Ny layout

Eftersom jag i fredag vill bli gamla Malin igen som kan vara glad, så ville jag ändra till en trevliga layout på bloggen. säg till om ni vill att jag byter tillbaka. Fast det gör jag ändå inte.

Runar förlorade matchen med 10 mål, de har svacka. De har råd att förlora högst 2 matcher till om de vill hålla andra platsen i serien, men jag tror inte det kommer att lyckas.
Nu har jag fått onsdagen att gå åt, fort har det gått. Nu är det endast 1 dag kvar, sen får vi se om jag faktiskt blir normal igen eller en bitterfitta som bara vill vara ifred.
Imorgon går dagen fort, kl. 14 ska jag margarethe o iselin o käka lunch nånstans. Kl.18 blir det gymmet med Jac. Alla stirrar konstigt på mig då jag vistas på ett gym, men de får stirra så mycke de vill. Jag kan ju int träna effektivt för 5 penni, men jag njuter ren av att få vara där. :) Sedan skall jag bara chokladbollar till Eric, o sen är dagen jag väntat länge på här.

Nu skall jag snacka med alexa på msn, sedan o bädda sängen, härligt med nya lakan. Mindre härligt att sova ensam.


 image54  

margarethe och iselin. 2 underbara flickor som gillar att festa;)

ingen rubrik

Dagen har jag fått åt att gå med muskelträning,friends,duschande och datorn. tiden har gått fort. Jac skulle vara kl.12 hemma inatt, men nu har flyget blivi inställt så de kommer först imorgon nångång. Blä. Riktigt min tur.
Om 2h börjar deras match, och det harmar som fan att jag inte kan se på den, dumma canaldigital paket. Istället får jag sitta o följa med på nätet, där kommer nog allting upp vad som händer, men lite lättare om man sku se de direkt på tvn.

Snart skall jag efter min jobbnyckel, skulle inte orka ta mig ner för trappan, men jag måst. Sen blir det friends o följa med jacs match via nätet. Hoppas jag får fort sömn inatt, brukar vara lite rädd:(:(

Ett plus idag är nog maten jag tillredde. Grönsaksgryta från findus och så satte jag i lite maletkött, det var värt 9/10 poäng. Så jag är nöjd.  Chokotanden värker som aldrig förr, men får vänta tills fredagen för orkar inte gå 500m till butiken. ha.

Dumma flygplan,canaldigital paketet samt Lindberg som hoppade på min fot. ;) Men om 2 dagar är dte förhoppningsvis bättre. Hade!


Listan om Jac.

Jag har tjatat så mycke på jac om att jag skall få göra en lista om honom, nu fick jag det.Det kanske inte intresserar er, men som sagt så skriver jag för min egen del så att jag har nånting att läsa i framtiden.


1.vad heter du?
Jac
2. vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Jac
3. vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Frank
4. vilket stjärntecken är du? Vädur
5. vilken årgång är du? 86
6. var bor du? Sandefjord
7. bott utomlands? Ja, bor just nu.
8. flyttat antal gånger? 2ggr
9. vart skulle du vilja bo?Spanien
10. Yrke? Kock

UTSEENDE.
1. hur lång är du?
186 cm
2. hur mycket väger du? 78kg
3. hårfärg och frisyr? Ingen hårfräg o ingen frisyr
4. ögonfärg? Blå
5. mest nöjd med? ögonen
6. minst nöjd med? håret
7. skostorlek? 45
8. glasögon? nej
9. har du några piercingar/tatueringar? Nej, vill int ha heller

FAVORITER.
1. filmer?
Knocked up
2. låtar? metallicas låtar
3. årstider? sommaren
4. mat/dryck? mos o ugnskorv o fanta
5. djur? katt
6. färg? mörka färger
7. parfym? hugo boss

8. tv-program? friends.
9. sysselsättning? spela handboll

KLÄDER.
1. vad använder du just nu för jacka?
Runar jackan
2. vad använder du just nu för skor? ett par blend
3. favoritfärg på kläder? mörka
4. vilket plagg skulle du vilja ha just nu? ingenting
6. favoritaffärer? matbutiker
7. för ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? Int en krona
8. vad har du för byxstorlek? 33/34
10. vad har du för tröjstorlek? L

BLANDAT.
1. vad heter din morfar?
Vet inte
2. var har du i din jackficka just nu? ipod,mössa o vantar
3. vad är du beroende av? snus,tv
4. vilket land kommer du i från? Finland.
5. vad tror du på? ingenting
6. vilken religion tillhör du, om du nu tillhör någon? martin luther
8. vad köpte du senast? mjölk,klyftpotatis,choko,morötter
9. har du nåt husdjur? nej.
10. var bor du? norge
11.Framtidsdrömmar: handbollsproffs

PRYLAR.
plånbok:
En som jag fick av malin till födelsedagen
tandborste: el-tandborste
smycken: nej.
solglasögon: jo
underkläder: björn borg

Nu reste jac iväg så jag skall sysselsätta mig själv lite. ha en bra dag!


Jag gjorde rätt beslut

Igår fixade jag mina kläder i ordning, skönt att ha ett redigt klädskåp. snart flyger jac iväg till bergen, så jag blir ensam hemma. Men med friends, diskande, o lite små tränas skall jag nog få dagen att gå åt. Skriver mera senare, eftersom jag vet att jag kommer att lida av rastlöshet och måst få prata av mig lite :D

image71                            

Äntligen

Idag droppade äntligen de första sykemeldtspengarna in på kontot. Från 14.1-31.1 fick jag 2.500kr. (lite mindre än 300e). Alltid bättre än inget. Kommer att få minst 2 likadana pengsummor till. Jag ränade med att itne få nå pengar alls, så är lite nöjd iaf:)


image70

Härlig dag.

11 tiden sökte Margarethe mig och vi drog till Iselin. hon hade städat klädskåpet så vi fick fynda lite. Jag kom hem med lite träningskläder och en svart lädersväska. Även en av Iselins andra kompisar var där, hon var 87 född och hade en baby på 1 månad. Söt baby. Efter det blev det kaffe & bulle mm, sedan följde vi med Iselin till stallet för att se på hästar.
Nu kom jag hem och har städat mitt klädskåp, duktiga mig.
O igen en gång vill jag skika, Jag vill börja träna o svettas!!!! Helvete så ful jag kommer att va i sommar. Cellulit mage o rumppa. Usch satan. Då kan jag hellre stanna här hela sommaren. Vafö ska livet va så orättvist ibland. Satan att d inte hände i oktober så skulle jag redan nu vara i full gång. Blääääääh. Fittan.

Nu ska jag laga mat, det blir klyftpotatis,kokta morötter och stekt korv o köttbullar samt en liten sallad. Plockar ihop allting vad jag hittar. Så måst man göra ibland:)


Imorgon måst jag fördriva tiden, Jac är i uppe i Bergen och jag hatar att va ensam hemma.

Tisdag

Idag är det tisdag, vilket betyder att den efterlängtade fredagen börjar närma sig. Jag är å nervös inför den, tillika som jag aldrig väntat på en dag lika mycket.Vi snackar alltså blandade känslor.
Det är menat att jag på fredagen gör mitt sista besök på röntgenavdelning o ortopediska avdelningen. Den här gången skall jag röntgas utan gips. Efter det skall jag besöka läkaren. De trodde förra gången att benet nästan borde vara ihop läkt, ca 3mm är inte läkt, samt att jag skall få börja stöda på foten. Jag hoppas och tror på detta, trots det kommer att göra ont så in i helvetet. Skulle de igen en gång börja snacka om operation eller att ja måst ja gips ytterligare 2v går jag sönder. Det kan jag lova er. Så jag ber till gud att det är ok, orkar inte mera vara såhär.
Om jag får börja stöda på foten i slutet av veckan, skall jag ännu gå med kryckor ca 3 veckor. Men har jag tur så får jag lite före det gå på nån lugn spinningtimme (finns det ens en sån?).
9 veckor med gips är inte att rekommendera, på köpet får du en super lös mage o stoora "kärleks handtag" på sidorna. Fy vad äckligt.
Men håller den plan som läkarna trodde så hinner även jag kanske känna mig fräschare i sommar Får angst när jag tänker på beach 08. Men känner jag mig ävklig ännu då stannar jag här tills juli, o då blir det resa, så blir det bara 2veckor i karis.

Nog om det. skulle kunna skriva flera sidor, men nu är det stopp för denna gång.

Till något roligare. Om 1h plockar Margarethe upp mig, vi skall åka till Iselin för att se om vi vill ha nånting av hennes gamla kläder. Jag får de knappast på mig mera ens. Men roligt iaf att lite komma bort hemifrån, samt höra på troligen de 2 sjukaste kvinorna i världen. :D När jag kommer hem igen blir det njutning av nyaste vecko revyn samt matlagas. Ingen aning om vad det blir.

Idag lider jag av träningsvärk från igår, skönt. Lyfte med 6kg på mitt sjuka ben och det är ömt, haha.

3 dagar kvar!!!! Yess. <3<3


List Lisa.

1.vad heter du? Malin
2. vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Nathalie´ eller Isabella kanske?!Men malin e helt ok det med.
3. vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Mikael om jag hade varit en pojke.
4. vilket stjärntecken är du? Stenbock
5. vilken årgång är du? 1988.
6. var bor du? Sandefjord, o karis när jag är i finland.
7. bott utomlands? Ja, bor just nu.
8. flyttat antal gånger? 3ggr
9. vart skulle du vilja bo?Är nöjd så som det är nu
10. Yrke? Det är öppet, men jag har mina planer..

UTSEENDE.
1. hur lång är du?
174,5cm
2. hur mycket väger du? mellan 63-65.
3. hårfärg och frisyr? Brunt hår och har oftast håret uppsatt i en knut, är för lat för att ha det löst.
4. ögonfärg? Blåa. Men enligt Jac bruna,han är konstig.
5. mest nöjd med? Längden
6. minst nöjd med? Tänderna,fingrarna och mitt högra ben just nu.
7. skostorlek? 38
8. glasögon? nep, men kanske dags att skaffa snart?!
9. har du några piercingar/tatueringar? Har haft en i naveln, men min kropp gillade den inte.

FAVORITER.
1. filmer?
Romantiska komedier
2. låtar? Finns många, beror på mitt humör just då.
3. årstider? Maj-augusti
4. mat/dryck? Husmanskost o pizza på söndagar, vatten o mjölk.Dricker inte så mycke annat mera.
5. djur? Häst
6. färg? Tråkig som jag är så måst jag väl säga svart, även tjockrosa gillar jag
7. parfym? Svårt, kanske hypnose från Lancome
8. tv-program? Djurpolisen för tillfället.
9. sysselsättning? Vara med Jac o vännerna, lära mig nya saker,träna,cafeer,jobba,njuta av allting gott.

KLÄDER.
1. vad använder du just nu för jacka?
Min svarta slitna läderrock, dags för ny snart.
2. vad använder du just nu för skor? Min ena vita sko, o stor yllesock på den andra.
3. favoritfärg på kläder? svart o kanske någon grann färg på toppen så blir det inte så tråkigt.
4. vilket plagg skulle du vilja ha just nu? En kjol med högmidja, snaart.
6. favoritaffärer? Gina Tricot eller Vero moda
7. för ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? Beror på, under detta år har jag satt 0kr på kläer, men om nån vecka far det lite mera tror ja.
8. vad har du för byxstorlek? 38 el 40 ibland. 29 el 30. Beror på byxan, o jag har inte köpt nya jeans på 1,5 år. sjukt.
10. vad har du för tröjstorlek? S el M

BLANDAT.
1. vad heter din morfar?
Pentti
2. var har du i din jackficka just nu? Gymkorter,20kr,nycklar.
3. vad är du beroende av? Jac,datorn,att få prata med de jag känner från finland.Samt kryckorna..:/
4. vilket land kommer du i från? Finland.
5. vad tror du på? Kärlek och ärlighet.
6. vilken religion tillhör du, om du nu tillhör någon? Kristendomen.
8. vad köpte du senast? Glass och morötter på Rema1000
9. har du nåt husdjur? nej.
10. var bor du? Just nu bor jag i södra Norge i en fin stad som heter Sandefjord och lever ett handbollsfru liv;).
11.Framtidsdrömmar: Att jag efter ca 4 år har den utbildning jag vill, flyttar till spanien el tyskland och där få mitt första barn.Att jag skall trivas på jobbet. Samt att jag o Jac fortfarande har det bra. Det får tiden utvisa..

PRYLAR.
plånbok:
En fejk LV som är köpt i bulgarien för 3e, har hållit bra hittills.
tandborste: Blå, pepsodent soft.
smycken: Alltid 2 pandora armband,"hjärt" kalevala ringen. Örhängen:Antingen kalaevala el äkta pärlor.Halsband: Elins härliga present eller kalevala halsbanet jag fick av jac.
solglasögon: Ganska stora som jag köpte i bulgarien
underkläder: Beror på mitt humör.

Jag uppmanar mina vänner att göra denna lista:) Gonatt för idag!!

Stefan Kretzschmar

Igår då Drammen spelade mot tyska Magdeburg blev jag rikit till mig. Magdeburgs fysiotränare var f.d tyska landslagsstjärnan Kretzschmar. Fan att jag int ehad emin egna kamera med. Killen såg mycke ovårdad ut i sitt långa hår, som en ledare i nån mc klubb. Så såg förresten alla tyska fans ut, int en som var vacker. Men fiilis saknade inte de iaf, då jag gick förbi dme började de sjunga "alles kaputt", och skrattade :D Så tyskar är bra

Jag tyckte att Kretzschamr var såå tuff när jag var mindre.


 image69

Ny vecka, ny start.

Sådant uttryck hör jag ganska ofta, med nya start menar jag förstås att hålla mig borta från chokon. Men jag tänker ändå äta fruktsallad till morgonnål;)

Mina planer för idag är inte så häva som vanligt, om 1 timme skall jag fara iväg till Spenst Torvet, och träna det jag kan. Sedan kommer Jac efter mig då jag är klar. Efter det blir det lite chillas framför Friends, samt skall föröska städa det lilla jag kan. Matlagning hör förstås till mitt schema, men jag kan aldrig bestämma vad jag skall laga. Idag blir det korvsås eller fiskpinnar. Vill nån byta vardag med mig? Jag håller på att gå bort av all tråkighet.

Även den " röda veckan" har försvunnit, ätnligen. Det betyder att jag har fått lite nerver tillbaka samt att jag kanske inte dreglar över allt ätbart jag ser.

Har fått några önskningar om att jag skall ladda upp nya bilder på pixbox, men eftersom jag bara är hemma så fotar jag inte nånting, och dessutom undviker jag att vara på kort nu.

Nu skall jag gå och göra i ordning ett stooort morgonmål, o sen hoppas på att jag klarar av att gå ner till Torvet.

Idag är det annors good bye för tattarkärran, sista gången jag åkade med den igår. Ha en bra dag!

20tusens kalorihelg.

Hej!

På lördag bjöd min kille mig ut o äta på ett mysigt italiensk ställe. Vi åt pasta bolognese, gott gott. Efter det blev det Tv-tittas hos svenskarna med chips och choklad. Pga. mitt gnäll om hur ont jag har fick jag en helkroppsmassage utav Jac.
Idag vaknade vi 10tiden och åt morgonmål. kl. 14.30 åkte vi iväg med jacs lagkompis rustand till drammen för att skåa europacup match mellan drammen-magdeburg. Fiilis. En massa hitler tyskar var på plats, och ett jävlit liv var det i hallen. Synd så förlorade Drammen med 6 mål, men det var väntat. Efter matchen kom vi hem och lagade ugnskorv och mos, samt fruktsallad. Nammnamm.

Så med andra ord har helgen vari minst sagt lyckad, men åter igen har jag morkkis över allting jag ätit. Men men. Som sagt så har ja ren blivit lösare och värre blir det- Roligt när man kan dra ut fläsket 5cm från magen, nami. Sexig kvinna. Nåja, på freda får ja kanske börja stöda på foten, så snart kan jag göra nånting åt det.
Och gott har det varit. Nu blir det dock karkkilakko tills fredagen igen.

Imorgon skall jac på jobb igen, och det betyder att det blir ensam för mig enda tills fredagen. Hoppas veckan går fort, hela onsdagen är jac borta de har bortamatch men jag får kolla på friends o tycka synd o mig :P
Jag har ännu träningsvärk frn när jag var till gymmet på fedagen, nätt skick man är i. Imorgon skall jag gå till gymmet i stan o göra det jag kan. Sedan får jag skjuts hem. Kommer att kännas skönt att lite få "träna" när jag ätit som en häst.

5 dagar kvar förhoppningsvis. Mer än det klarar jag inte av längre.


Kramar från malin med 5kgs övervikt.


Lördag

Det var roligt att vara till gymmet igår, men jag får noh hålla mig borta från cykeln tills jag kan trampa med båda. För det var svårt:( Men muskelgrejjerna uppskattade jag, och et resulterar i ganska sjuk kropp idag. Imorgon igen;)

Snart skall jag laga morgonmål, ägg o varma batonger, lite vardagslyx. När det är klart väcker jag min kille. Efter det kanske vi drar ut på stan och sedan skall vi sitta bänkade framfrö våra datrer i hopp om att webb tvn fungerar, kommer nämligen bk-sif där. Roligt att finland nångång satsar lite de oxå.
Efter det skall vi ut o äta nånstans o sen vet jag int?! Är sugen på att gå ut, men det går nog inte tror jag..

Idag är det endast 6 dagar kvar, yess. Kanske jag sedan får börja stöda på foten igen? Annars låser jag in mig i en garderob o stannar där och deppar. Fan med er alla som kan träna inför sommaren. Bläh.

Vad skall ni göra idag?

vardagsprat

Igår var Trine hit igen och hjälpte mig med skolor, trots mitt dåliga betyg sökte jag in till samma linje i 7 olika skolor. Så har jag tur kommer jag in på nån. 3 år tar det, och ifall det händer nånting mellan mig o Jac under den här tiden kan jag ta det som kvarstår av studierna i Vasa, eftersom de borde ha sammarbete med dem. Men allt detta beror på OM jag kommer in. Hoppas.

Vändagen var ju oxå igår, som vanligt kunde int Jac överraska mig med något lite, men sen fick han säkert dåligt samvete när han aldrig gör det, så på lördagkväll skall vi till en mysig italiensk resterurang.

Jacs match igår var bra. Vid paus stod det 13-13. Ända in i 50min låg Runar under med bara 2 mål. Då började de punktmarkera kungarna ( som gjorde ca 3mål per man i denna match) Glenn Solberg och Frode Hagen, Det förstor jag aldrig, eftersom de hade full kontroll på dessa två. Men iaf så var det de beslutet som sänkte runar och de förlorade slutligen med 7 mål. Fan vad irriterande. Men iaf gav Runar dem en match i 50min, vilket de ofta inte får i denna serie. Jac satte inte in straffarna, underligt.
På söndag har Drammen europacup match mot tyska Magdeburg, de förlorade med 5 mål på borta plan, så skulle vara intressant att se matchen. Kaaanske vi far dit.

Snart skall jag bege mig iväg till trygdetaten och fråga varför de inte skickar hem mitt sjukledighetspappaer ige, jag behöv ju pengarna!! Sedan njuta av det fina vädret en stund. Och kl.16 skall jag till nyöppnade gymmet med Jac. Jag skall prova mig på att cykla med en fot. Kan se ganska komiskt ut. Hoppas jag håller balansen bara, genant att ramla där. Sedan måst vi hadla inför helgen och laga ihop någon middag. Äntligen helg så hålls Jac hemma i nästan 2 dagar.

Nu är det bara 1 vecka kvar tills jag skall till läkaren igen, hoppas allting är ok då. Orkar inte ha gips längre, 8v ha gått nu.

image68

Frode ocg Glenn. Jag tycker Glenn är stilig.

14.2.2009

Glad vändag och alla hjärtans dag!!

Idag är det en sån dag som jag gärna skulle vilja gå ut på middag med mina flickor o krama Emma extra hårt. Vändagen har aldrig betytt särskilt mycket från mig, men nu då man inte har vännerna runt sig helatidne skulle det vara extra trevligt att göra nånting.
Tyvärr har jag en mindre romantisk kille, så jag kan räkna med att jag aldrig skulle få nån liten överraskning av honom. Fast jag igår bakade 22 kladdiga chokladmuffins och 15chokladbollar. Efter besök av svenskarna finns ca 2 utav varje sort kvar. Muffinsarna var riktigt goda.

Idag skall Trine komma hit och hjälpa mig med skolor, men jag har 30,07 i medeltal, (satans finska) och man borde ca ha 33 för att slippa in nånstans.. :( Underligt att finskan kan påvrka fast jag söker studieplats i Norge. så det ser ganska mörkt ut, men får se hur det blir. Jag får gråta lite till så kanske jag slipper in;)
Sedan bär det av till runarhallen, skall bli intressant och se om Runar ens lite kan hota Drammen. Sedan vill jag ha massor med kramar o massage.

Ha en fin dag alla, speciellt mina vänner, jag saknar er massor! Fast det bara var 4 veckor sedan vi sågs. Och en kram till min familj, hoppas Emma blev nöjd med min lilla överraskning.Älskar er.


image67

Läs,läs läs!

De 3 orden säger jag till alla abin!!

Själv har jag inte tillräckligt bra betyg till att söka in i norska skolor. Tyvärr.

Onsdag 13.2

Godmorgon!

Jag vaknade för en stund sedan och blev glad att jag lyckades sova relativt länge. Natten var igen en gåg en helvetisk natt.Jac vaknade ca .4ggr inatt  av att Jac hade mitt täcke o att han pajade mig på magen, lite obehagligt då han gör detta i sömnen.

Jag har så ont i axlarna och nacken ännu, pga. kryckorna. Men det är sånt man får ta, över hälften av tiden är undan redan. Idag skall jag kl.12.30 och träffa en tjej som heter Trine, hon skall hjälpa mig med skolor och sånt. Så vi skall se om mina betyg är tillräckligt höga, men det tvivlar jag på.. Klockan 16 kommer Jac hem och då skall han få njuta av mina goda makaronilåda. namnam. Kl.19 har han träning idag, vilket betyder att jag också måst träna det lilla jag kan. Sen är den här dagen undan igen, så vi får hoppas att dagen går fort.

Imorgon är det ju alla hjärtans dag / vändagen, denna dag har jag aldrig firat så mycket på det viset. Och det lär inte bli något annorlunda i år. Men kladdiga chokladmuffins och chokladbollar skall jag baka till fram förallt Jac, men även lite till svenskarna. Och så måst ju tyvärr bagaren själv säkert stoppa ner några i sin mun också. Nå 2v kvar får jag gära nåt åt min mage, som jag nu visat på bild åt mina närmsta vänner, en liten chock kan jag berätta för er.
Kl.19 imorgon har Runar hemmamatch mot Drammen. Den matchen borde de nog inte vinna, eftersom Drammen är överlägsna. Men man skall aldrig säga aldrig. Så vi får se. Det roliga är att runar råkar ha 3/4 tv kamper denna månad, så det är skoij att få se matchen pånytt.

På tal om TV, vårt canaldigitalpaket är försvunner igen, så nu är vi säkert utan kanaler i 3veckor igen, nice. Igår skrev Jac på ett nytt kontrakt med Runar, 2+1 år. Detta betyder om allting går bra att jag borde ha studierna på det klara då och vi kan fortsätta vår framtid. Går allting riktigt som planerat tror jag att det kommer tillökning efter ca.4 år. Skönt. Så när han typ är 25 år ger han sig ut till större ligor, det är heelt okej enligt mig. Och i kontraktet ordnar de dessutom en hyrbil för en billig peng likadant med hyran. Samt att han får lite mer pengar så att det blir lite över i månaden efter alla utgifter. Så han är nöjd :) Och ett jobb får han ju såklart, så killen kommer att bli rik snart. annat är det med mig...
Kan inte nån ge mig en film som visar hur mitt liv efter 4 år ser ut? Vill veta vad jag studerar till, samt om Jac ännu är vis min sida, eller kanske det är nån helt ny? Skrämmande.




image66


Namnam, finns ingen godare frukt just nu.

Jag är konstig.

Eftersom jag inte har någin aning om var på jorden jag befinner mig om 1 år, och vad jag sysslar med, så har jag tackat nej till en 2 veckors semester i Thailand. Min familj+ Kims kompis Basse drar iväg den 9.2 till phuket, karon beach.
Jag trodde aldrig det här om mig själv, men efterosm jag är inne i ett osäkert livsskede just nu, så vågade jag inte chansa. Kommer att ångra mig bitter då de sätter sig på planet om 1 år.
Nå före augusti det här året hoppas jag iaf att få fara på en resa, får se det som en liten kompensering;)

image64

Sungarden Phuket Orchid Resort. :)

Finnar o sommarplaner 08.

Tack vare mitt chokointag på helgen har ja 2 blommande finnar i ansiktet, känner mig jätte snygg o fräsch nu. Varför skall en sak som är sååå god o som gör mig på gott humör bidra med både övervikt o finnar?

Idag kunde jag inte somna om när Jac for iväg på jobb, vilket betyder att det blir en lång dag för mig. Skall snart äta morgonmål, sedan träna det jag kan och till kl. 14 skall min makaronilåda vara klar. Det är min intressanta dag. Idag har jag föröskt ta reda på vad det är som ger 11e räkning varje månad på mitt finskakort, jag har inte beställt nåt från jamba, så ingen kan hjälpa mig. Rolit att betala pengar i onödan. Idag på morgonen slutade vårt canaldigital-paket fungera, så nu är vi utan det också.Blir ganska tunga veckor för mig eftersom det inte fungerar, va fan skall jag göra på dagarna? Bara positivt hittills idag...

Jag väntar på mina sjukledighetspengar, så vi skall se om det lyckas.

Till en positiv sak :sommaren 2008, såhär har jag planerat den.

I maj kommer jag hem, då skall jag troligtvis jobba på mjölis 2veckor, och kanske 2v i juni. Efter det är jag endast inhoppare. Jag hoppas vädret vill vara på min sida, så får jag o alla andra njuta av sommaren. Jag har jobbat lite hela det här året, så vill int jobba hela sommaren. Nu har jag ändå 3 månader av detta år förstört, så jag måst ju få njuta på sommaren iaf. Jag fattar alla studeranden att de behöver så mycke pengar de bara kan få, men int måst man ju jobba ihjäl sig för det? Satsa på ett veckoslutsjobb hela våren så kan ni oxå njuta av finska sommaren.
Jac kommer troligtvis att vara i Norge hela juni, så kanske jag åker hit över en sväng på midsommaren?! I början av juli skall vi troligtvis ta en sista minuten resa nånstans, för då har vi int träffats på 4v, o Jac tyckte d bra räcker för honom att vara 2v i karis på sommaren. Då hinner han iaf till ettan 2ggr :D
Så denna sommar skall jag njuta av att få vara ledig, simma,festa, umgås me kompisar och ha det skoij. Låter det inte som en bra plan?
I augusti skall jag studera antingen i Norge eller Åbo, så vi skall se vart det bär iväg.


På tal om mitt studeras så måst jag nu börja aktivera mig med allting, men det är så jävla svårt när jag int alls vet vad jag vill:(


image63

Vackra Sandefjord på sommaren, aningen finare än pumpviken;)

Lista

Eftersom jag är en person som gör allt för att fördriva tiden, stal jag den här listan utav Linda (adnil.papper.fi)

Tio första:

Första bästa kompis: sam
Första bil: Vet inte hur länge det skall dröja före jag köper en egen bil åt mig?!
Första kärlek: andreas forse´n i lågstadiet
Första husdjur: Kaninerna Skrållan och Lisa, de första och enda husdjur vi haft.
Första semester: Åland och hälsade på min kusin Nico när jag var 4 månader.
Första jobb:  Kockassistent i Lärkkulla vid åttans sommarlov.
Första köpta skiva: har faktist ingen aning mera
Första riktiga kärlek: Jonas Bilenberg
Första piercing: I naveln, tyvärr finns den inte kvar längre.
Första konsert:  Popkalaset

Nio sista:
Sista alkoholdrycken: Legendariska kossukolan på juldagen
Sista bilfärd: Hem från Jotunhallen igår
 Sista filmen du såg: No reservations
Sista ringda telefonsamtal: Trygdetaten
Sista bubbelbadet: Lojo simhall, förra våren. herregud..
Sista spelade cd: Avskeds cdn jag fick utav antte
Sista kyss: På stan idag
Sista gången du grät: idag
Sista måltiden: Grönsakssoppa

Åtta har du nånsin:

Dejtat en av dina bästa kompisar? jo
Blivit arresterad? Jo, men efter 1minuters snack med poliserna var jag fri igen.
Blivit kär vid första ögonkastet? Nej
Varit på tv? Jo, senast då Runar mötte Stif
Fått ditt hjärta krossat? jo
Sagt att du älskar någon utan att mena det? Nej
Haft ett one night stand? Njo
Busringt till nån? Klart det

Sju saker du har på dig:
1. Ful turkos topp
2. Jacs gamla träningsshorts
3. Trosor
4. Trosor
5. En sock
6. 2 pandora armband
7. Har ingen sjunde sak på mig

Sex saker du gjort idag:
1. Varit o gnällt om sjukledighetspengar
2. Sett på film
3. Lagat mat
4. skrapat skinn från foten, fyyyy satan
5. Tränat det lilla jag kan
6. Hållt mig till min vardagsdiet

Fem favoritsaker (ingen speciell ordning):
1. Mobiltelefonen
2. mina nya äkta pärlörhängen
3. Kryckorna, skulle inte klara mig utan dem
4. Mina fina tavlor
5. Laptop

Fyra personer du kan berätta allt för (utan inbördes ordning):
1. Jac
2. Mamma
3. 2 av mina närmaste tjejkompisar
4. Bomans kissorna

Tre val:
Svart eller vit? Svart
Sommar eller vinter? Sommar såklart, fr.om nu hatar jag vintrar.
Choklad eller chips? Chokomonstret är mitt andra namn

Två saker att göra innan du dör:

1. Skaffa familj
2. Resa till alla spännande länder

En sak du ångrar:
1. Finns många, men te.x att jag for ut på juldagen trots jag nästan var bombsäker på att jag skulle bli hemma.

Nav- krångel.

Hallo!

Nu var jag just och besökte trygdekontoret, typ kela. Där sade de att min arbetsgivare Hanne skall betala 27.12-13.1 lön åt mig, och efter det betalar trygdekontoret allting. Men min arbetsgivare vill inte betala de 16 första dagarna eftersom jag inte var insatt på jobb då. skulle hon betala de första 16 skulle hon ge 3000kr åt mig, men hon vill hellre betala de timmar jag var insatt på i januari, vilket betyder att jag skulle få 6000kr. Nå jag kan int göra nåt mer, är nöjd bara jag får någo pengar redan. Men man märker hurdan person arbetsgivaren är då de kommer till pengar...

Idag fick Jac hem sin bärbara dator, så nu har vi 4 datorer i vårt vardagsrum, snyggt. Efter att ha slutat jobbet ida måst han sätta bort 3st :D

Nu ska ja se på romantiska filmen " No reservations " och äta lite apelsin. Behöv alla vitaminer jag bara kan få. Sedan sklal jag diska o laga korvsoppa, intresseklubben antecknar. Nu är det annors bara 10 dagar kvar tills jag skall till sjukhuset igen, jippi! Sen får jag säkert gå på foten lite igen. aj aj. Synkkä att inte kunna vara ute o motionera ida, 8c o full sol.

Nåja, trevlig vecka till er alla! Själv sku jag helst hoppa över måndag,tisdag och onsdag, nå dagarna går väl fort.

Morsdag

Är nyss hemkommen från jotunhallen, där spelades B-kamp mellan Runar-Stif. Runar vann. Idag har jag ätit 100g choklad o en cheeseburger, härligt med söndagar. Månne jag hinner proppa i mig nåt ännu idag? Måndag-fredag skall denna flicka hålla sig undan allting som är onyttigt igen. Men det börjar gå bra.:) Trodde aldrig jag skulle klara det förut. En ros till mig själv.

Nu skall vi se på en film, spela lite spel o njuta av varandra, 6 dagar tills nästa gång vi hinner göra nåt igen:) Helge har varit härlig, en massa skit ätas o mysas. Jag älskar helger.

Idag firas det morsdag i Norge, så grattis till alla norska mammor!!



image62



Knocked up

Nu har jag blivit lugn sen jag skrev sist.

Igår såg jag o Jac på på komedin " knocked up" eller på svenska " på smällen". Den handlar om en karriärs kvinna som ger sig ut på krogen för att festa loss, efter alla om och men vaknar hon upp med en arbetslös,gräsrökande kille. Detta resulterade i ett barn och många kulturchockar.

Rekommenderar filmen varmt om man vill skratta lite! Passar utmärkt till alla med krapula humor.

image61    

Fegt.

Jag fick en anonym kommentar : "sjukt så du kan bry dig om ditt utseende. visst det gör väl alla.. but you´re obsessed".
Moget att int våga skriva ut ditt namn? Skall föröska få fram vem det var som skev, eftersom min vän här kan ta fram ip adresser ovs;) haha.

Vill bara säga det att du knappast förstår hur jag känner mig. Sitter man stilla i 3 månader pga en sånhär skit sak, så får man till sist fel i huvudet. Hemskt att bara sitta i lägenheten och int kunna göra nånting. Så du skall int uttala dig om saken om du själv int suttit stilla i 3 månader. Okej?  Och är man van att idrotta så vet jag att alla med skador är jävlit ledsna. Kanske du int e en sån? men iaf. Och jag har dessutom blivi kallad en massa fula ord pga  min kropp, så kanske det är därifrån jag blivit så här rädd.
Jag blir bara så arg då jag läser nåt sånt där, du vet ingenting.Hoppas att du själv får sitta stilla 3 månader snart. Så kanske du lär dig :)

För jag bryr mig medelmåttligt om utseende, vill känna mig fräsch. Men jag kan ju berätta tex för dig att jag har sminkat mig 3ggr på 2 månader osv.

Det här fick mig att tappa lusten med bloggen. Visst alla f¨r skriva vad de vill osv, men just det där ämnet är känsligt för mig just nu.

Bläh.

Såhär blev det.

Min lördag har sett ut enligt följande:

-på ett cafe o drack kakao
-Handlat mat
-hyrt 3 filmer.

Nu har jag tråmat i mig massor med chips och är nöjd och belåten. Helgerna är till för att fross, o i vckan blir det strikt igen. Nu vet ja att ni alla tänker : " om du engång oroar dig för din vikt så ät int sånt där då". Skulle vara lätt om int Jac sku tråma i sig. Men men, en chipspåse i veckan e väl int så farlit;) Veckodagarna gäller det sunda för mig. Hoppas jag lan fortsätta leva så helatiden, skulle vara skönt.

Nu ser Jac på rusch hour 3an, men jag är int rikit för såna filmer.. Väntar på mina romantiksa komedier. :)
Eftersom vi har många datorer hemma nu, ha vi spelat en massa spel mot varandra via msn. visst har vi ett bra liv?

Imoron mos o ungskorv, sen o se på B-kamp, Runar-Stif.

Jag skulle vilja vara abi i år igen, bästa året i hela gymnaiset.. Förstår int hur människor bara tycker att det är stressigt... Nu skall jag snacka med Heni på msn, sällan vi gör d :D

Lördag 9.2

Idag på morgonen lite före 7 steg jag upp o kramade mamma adjö. Tråkigt att hon for hem, men skall ändå vara glad att hon stannade längre än planerat. Medan hon har varit här har vi fått njuta av god husmanskost varendaste en dag, samt 2ggr chokokräm. Jac har dessutom sluppit sin plikt med att betala maten. Mamma ha gjort mig sällskap o vi ha gått på lite cafer osv. Det har helt enkelt varit perfekt.

Efter att mamma hade gått somna jag om ca 3 timmar till, o nu sitter jag här o funderar på vad jag skall hitta på idag. Iaf så måst jag ut från denna lägenhet för att få se på människor. Och så måst jag duscha, gjorde det senast på tisdagkväll, nami. Skulle gärna även ha nån myskväll, men blir bara irriterad för att jag int kan ligga hur jag vill osv. Så kanske bäst att skippa det. så vi får se vad jag gör idag, knappast så mycket roligt. Vad skall ni göra ikväll?

Efter 2veckor är det meningen att jag skall få bort detta gips, men konstigt att jag får bort det fast det inte är färdigt läkt. Så kommer det iaf att gå, så ja måst vara försiktig länge. När jag har haft gipset borta ca 4v kan jag börja gå på vanlig spinning, o länkkandet får vänta 6v 2 månader ännu. Men men, det är sånt jag får ta.I och med det här så hålls jag iaf nykter ca 16 veckor, det är positivt iaf.. Men hoppas Lindberg tar dte lungt med spriten när jag är nära nästa gång;) Men att ha suttit stilla i 3,5månader ger synliga spår, både på in-och utsidan. Tyvärr. Är så bitter.

Nästa vecka skall jag iaf bestämma till vad jag skall studera nästa år, samt se på Runar-Drammen. Kanske det är allt jag gör på hele veckan. Och min påbörjade halsfuk skall bli klar, emma smittade mig med att sticka. Sedan är det bara några dagar kvar tills jag får känna på riktigt smärta igen, det sägs att det gör sjukare då man börjar gå lite på foten nä när benet går av. Hoppas det int stämmer.

Ha en fin dag!

Undrar

Kan kroppen ändra en massa på 3 månader? kommer jag att vara fetare än på länge nu till sommaren? Detta funderade jag på direkt på jag fick mitt gips. Det har lixom varit det jag stressat mest över alla dessa veckor.

när jag hade suttit stilla i 2v märkte jag först att låret hade krympt massor, 1v senare hade även vaden "försvunnit". Nu är det endast löst skinn kvar, äckligt. Ena rövklinten är mycket lösare än den andra, kommer att se snyggt ut. Magen har säkert fått en eller två celluliter till. Men faktist märker jag int ännu så stor förändring på den. Jag äter ju mycket mindre än förut, men jag rör mig inget. Så visst kommer jag att märka skillnad om jag ser mig i spegeln då jag får börja träna igen. Jag vill ha en vanlig kropp men men, synd. För träningen hade börjat visa lite resultat tills min julsemester, men det är sånt man får ta... Skulle nästan vilja lägga upp bilder här hur min kropp ser ut, men ta det lungt jag bespara er från det.

Jag hinner träna vanligt ca 6v före sommaren, så kanske jag börjar känna mig fräsch tills dess. Men tvivlar. Men egentligen vad stör sig nån annan på om jag ser tjockare ut i sommar? Det är bara jag själv, skulle jag int vara så fixerad som jag är skulle jag bry mig skit i det. Tyvärr är detta nånting som snart tar kol på mig, jag är helt sönder när jag tänker på hur jag kommer att se ut i sommar. Hatar denna känsla. o självförtroende är på 0. ycker synd om min kille som hamnar se på min övervikt helatiden. usch.

Och jag vill int höra, "nej du e int någo tjock", för det vet nog ingen annan än jag själv. Men får jag höra några fula ord i sommar så flippar jag o önskar att personen får ha gips i 3 månader själv.

Jag vill känna mig smal, snygg o fräsch. Me det kommer väl först till hösten tillbaka.

image60

Hoppas jag ens hinner få tillbaka den här kroppen före augusti, lite småfet men ändå inte som nu...

Nyheter.

Benet hade int läkt ännu, men ingen operation skall det bli för det är i så bra läge. Så efter 2v får ja bort gipset, o efter det kan det dröja 4v innan benet har läkt helt o hållet. Så jag måst vara ganska försiktig. Men efter 6v skall jag så småningom börja få träna normalt osv. Så nu behöv jag int komma hem till finland, utan kan satsa på att jag snart får börja jobba,om 3v får jag tjäna pengar igen.

Jag skall fylla i "krav om sykepenger", fast jag förstår bra norska är det en punkt jag int fattar här. Vet nån av er vad detta betyder? : " Har du dröftet tilrettelegging med din arbeidsgiver?". Jag har ingen aning. Hoppas de ger mig en saftig summa med pengar iaf. 2000kr e ren bättre än inget.

Jac vann ju som sagt 2 pcn i början av veckan, igår hade han köpt en bärbar dator för 2000kr, nu har vi 5 datorer i huset. Nödvändigt, int sant? Men han är nöjd det är huvudsaken, o eftersom han tjänar sinnessjukt mycket pengar nu enda tills sommaren så ska han nog få köpa lite prylar.

Idag är det sista dagen mamma är här, Skall försöka gå ner till Hvaltorvet (shoppingcentret), men dit är ca 600m, så kan bli lite ungt. Jag får pausa som penisonärerna gör påvägen bara. Sedan skall hon laga lasangeo ikväll skall vi väl bara slappa. Igår satt vi hela 2h i matbordet o pratade, tror det aldrig har hänt förr. Mamma o Eric delade på en vinflaska,jag drack litervis med vatten och Jac fyllde magen med öl. Naturligtvis var det ju tortillakväll före, det är ju torsdag så...


Imoron skall jag o jac ut på nåt cafe, kvällen blir det film o mys. Skall bli jätte skönt när han e hemma lite. Ha en fin helg ni med!

image59

2-3 veckor kvar... Gips i 9v räcker för min del :P

tidsfördriv.

Igår skulle bussen starta kl. 15.30 från runar parkeringen, bussen hade blivit försenad, så vi trodde att vi int skulle slippa med o se på match. Till all vår tur tog Daniel sin turbo volvo, så vi åkte med honom. Det var bråttom till matchen eftersom de var fösenade. Vi visste inte var hallen var o i oslo var det trafikstockning. Vi trodde vi var i rätt hall, men det var fel. Tränaren hade då redan ringt 3ggr o frågat efter killarna. 17.55 var vi vid rätt hall, o matchen skulle börja 18.30, så vi kom i goood tid;)

Runar förlorade derbyt med 7? mål på hemmaplan, så nu behövdes en vinst, för då kan de lite säkra sin andra plats i tabellen. Ännu vid 22min i andra halvlek, låg de under med 4 mål. Då kontrade jac o eric fic en spelare utvisad, så var de bara 2 mål ifrån. Då satte tränaren in 89an Rambo, o han sköt 3 kanonskott, så de vann matchen med  1 mål :D
Pojkarna var glada som fan, o d var en bra match. Nästa torsdag har de mot Drammen hemma, den förlorar de säkert. T.om Jac kom till läktaren och pussade mig, och det kan jag tala om för er att är ganska ovanligt :P

Nog snackat om handboll.

Om 1h skall vi starta till sjukhuset, är så jävla nervös. Hoppas att det skulle vara ok, o att ja typ behöver gips 2 veckor till. Då skulle jag bli glad. Annors är det väl bara (tyvärr) att sätta sig på flygplanet med mamma på lördagen. Ikväll blir det tortillakväll hemma, och sedan måst ja få massage har ja bestämt.

Förra gången jag skrev att d ca är 2%  att jag skall opereras tar jag tillbaka, nu är jag iställe beredd på operation, då kanske jag slipper den;)
hoppas det här är sista gången  jag skriver i bloggen: Be för att min fot skall vara bra!!
Ha en fin dag alla.


image58

Hejja Jac.

1 dag kvar.

Nu är det äntligen bara 1 dag kvar tills jag får veta hur läget är med min fot. Går sönder om jag måst opereras, då får jag gå först i april. Hoppas jag bara behöv ha gipset 2 veckor till. 100000 tals frågor snurrar i mitt huvud. Tur så kommer mamma med till sjukuset imoron så är det lite lättare. Jag är nervös så in i h.  Jag kanske är lite små ytlig osv, men vem vill itn kunna träna lite innan sommaren? Vill int i år igen ha en av de proppmättaste kropparna på stranden. Blä. Vill ha en snygg figur, o därför vill jag börja träna i april så kanske jag känner mig lite fräschare i sommar. Hoppas bara foten oxå vill det. I sommar är jag int nära Lindberg mer har jag bestämt.

Igår var jag med mamma till gina tricot, de hade en MASSA kläder för 29kr, skulle ha hittat massor om jag varit en storlek mindre, mycke XS o ganska små till storleken S kvar. Men jag köpte en vanlig enkel lila topp,beige längre öppen tröja och en röd jumper. Det blev ca 10 e att kosta, billit billit.

Idag skall jag o mamma åka med Jacs lag iväg in till oslo för att se Haslum-Runar, hoppas de vinner nu, annors blir det 3 förlustar i rad, samt en nedåkning i tabellen. Batterina funkkar int förtillfälle i lägenheten, så det är lite småkallt här :(

Snälla gud, var på min sida imoron, annors bryter jag nog ner mig själv med mina negativa tankar.


Avsked.

... är det värsta som finns!!

Efter 3 underbara dagar med mina syskon,mamma o jac, är dagen här. Mamma stannar till lördagen så att hon kan komma med mig till sjukhuset och jag eventuellt med henne tillbaka till finland. Emma älskar Norge o att vara hos oss över allt annat. Hon är pårikit så bra, o ja älskar henne så. En livlig tjej med myyycket stora drömmar, underbart. Igår då hon sa godnatt åt mig och jac så grät hon helatiden. Idag på morgonen så for vi och väcka henne, hon började gråta igen. Hon ville inte hem:( När Jac skulle iväg på jobb kl.8 så lyfte han upp henne o hon storbölade.Till och med Jac fick dåligt vara:( Efter det så grät hon konstant i 30minuter, nu är de påväg till tågstationen. Satan vad det bränner i mitt hjärta ännu. Får sååå dåligt samvete då jag bor här istället för hemma i finland, hon ser ju (underligt) upp till sin storesyster. Nå är foten min bra nu på torsda så skall vi ordna en resa åt henne hit, hon får resa ensam:)

Kommer säkert en längre rapport om de här dagarna bara jag hinner. Nu skall jag vänta på att mamma kommer tillbaka, men hon har fått ont i ryggen, så hoppas det blir bättre..
Skulle sätta in nya foton på pixbox, men hittar inte sladden:( Imoron skall jag o mamma och se på jacs match i oslo, sen är dagen med stort D här, skall jag opereras eller inte? hoppas int...

Älskar dig Emma!! (o kim)

image57  

Gullungen fyller 10 år. tyvärr missade jag kalaset. skulle kunna äta upp emma:)

lördag 2.2

Igår agerade Jac som sagt filmstjärna. De kunde inte filma så mycke hemma hos oss för det var för mörkt, så onödigt att vi hade städat. Jag slapp oxå delta. Dock filmade de min avskedstavla som jag fick utav Ello. Så tar de me den så är många av mina kompisar med i programmet;)

Igår lottade de ut 2st "hemmadatorer "PC"(eller va det nu kallas) på Jacs jobb. Jac den jävelen vann båda. Det är sjukt. Han kom hem som en solstråle. Nu återstår det att se om datorerna fungerar, och sedan får han skaffa skärm till nån av dem. För 3 datorer behöver vi inte. En annan sak som gjorde mig gladmigår var att Erics flickvän Jenny kom hit, och med sig hade hon nyaste veckorevyn. Bra tjej är hon:)

Idag kommer mamma,emma och kim hit, de borde vara här runt 15-tiden. Vi skall laga en kaka åt emma, hon blir överlycklig. Skall bli skönt med lite besök. Orsaken till att de kommer idag är att Runar möter Sandefjord TIF imoron, faaan vad rolit det skall bli. Förra derbyt vann Runar med 1 mål, så skall bli intressant att se hur det går nu.. :) På tisdag åker familjen hem igen, då är det bara 6 dagar kvar tills jag får veta hur det blir med min tröga fot.

Det negativa med denna dag är att det har börjat snöa här:( Svårt med kryckorna blir det nu. Trots det är nog foten det mest negativa ännu.:D

Ha en fin dag alla! Skulle gärna fota lite, men min kamera har sagt upp kontraktet tror jag, kanske mamma har med sig en ny åt mig;)

image56

Nu får vi njuta av mammas mat i 3 dagar igen. Namm.

smygtittare

jag är en smygtittare. just nu filmar de jac när han sitter på cafe mitt emot oss. det kan int vara lätt att va filmstjärna, 4ggr ha de tagi om då har har satt tänderna in i en baguette. låt mig småle.
snart komemr de väl hit så då vet ja en som gömmer sig. för ja kan int leka naturlig om nån kamera e här. skall bli så skoij att se tvsnutten av honom sen, när han äntligen måst prata! haha. återkommer.

1.2.2008

Ojj, jisses då var februari här, hoppas februari går ännu snabbare än januari, då börjar tåget sakta men säkert vara i mål. Klockan är snart 9, och jag är uppe. Det har inte hänt frivilligt den senaste tiden.
Idag började jag ringa runt till sjukhuset för att försöka få tag på den svenska läkaran jag hade då jag va dit. Jag blev vidarekopplad till ca 4 avdelningar men det gav inget resultat. Men jag gav mitt nummer så hoppas hon ringer mig tillbaka.. Jag blev skickad till en annan stad pga att jag skulle till en fotortoped, det trodde jag ju oxå eftersom jag undersöktes på en ortopedisk avdelning. Men nu visade det sig att flickan "bara" var vanlig läkare. Så ja måst nu föröska få tag på henne. suck.

idag slutar Jac jobbet redan kl.14, det beror på att sportmagasinet skall komma hit och filma. De skall göra någon grej om Jac eftersom han lyckats bra första halvan av säsongen. Hemmet är iaf städat, men det är så tomt här så det ekar:)

Emma har väntat länge på att komma hit på vi hade fint väder i 2veckor, men nu är det andra dagen det regnar. Så vi får hoppas det är fint imoron då hon kommer.

Idag borde det vara sista dagen tattarkärran rör sig på banan, men det beror på om jac har förstått att fixa alting. Annors får han säkert en ganska saftig böter om inte tullverket fått in någo papper på var bilen är...

Kan det inte vara 1.3 nu? koska mä en jaksaa enää. nu skrev jag säkert stavfel.. men iaf så verkar int mina nerver bli något bättre, det bokstavligen bränner i huvudet så arg som jag är. o vill int att sportmagasinet kommer hit. vill bara vara ensam. och somna in tills dne dag jag kan gå igen. för med min tur har benet blivit ännu sämre nu på 2 veckor. och om 2v jämt borde jag göra min första jobbtur på vita, lycka till.bla bla.

Ha en trevig helg alla!

RSS 2.0