Fredag

Idag var vi på julgatans öppning, jag frös!! Mommo och mamma shoppade lite, medan Jac stod utanför butikerna och väntade snällt :) Nu har vi ätit pizza medan vi ser på x-factor, perfekt.


Gamla Mommo

Julian och gamla Mommo.


Onsdagen

Det gick super igår då AnneMette var med Julian. Igår var också första gången Julian kunde ha på hörlurar på match. Matchen var spännande, men i sista 5min drog kolding som väntat iväg, det slutade 23-28. 19-19 var det ännu jämt i. Jac gjorde ingen höjdarmatch i anfall, men var super i försvar. Jag trodde kim andersson skulle skjuta sönder mth, tur så hade han int dagen.


Imorgon.

Imorgon kommer Mommo och Mamma hit. Då Jacs match blev flyttad från torsdag tills imorgon fick vi lite trubbel. Så jag skall åka in till aalborg och hämta dem på flygfältet, medan Jac lånar vår grannes bil och åker till hallen i Thisted med Julian. Där skall en flicka vara barnvakt tills jag kommer. Hoppas det går bra, och att Julian inte blir rädd för henne. Han skall också få mat genom en flaska, så har suttit och pumpat idag.
 
Sen skall vi se MTH - Kolding, blir nog storstryk har jag på känn, men hoppas jag har fel. Så blir en rolig dag, fast jag är lite nervös inför hur Julian skall ta det. Men månne inte det gå bra:)
 
 
Nu har jag packat in alla julklappar, skrivit dopkort, och packat lite utstyr Julian behöv i finland. Så tar mamma färdigt hem det. Nu skall jag bara reda upp lite här hemma, och så är vi klara för besök :D

Lycka.

Tisdags lycka är att få hem en låda med hummelkläder! Tyvärr fick Julian två likadana bodyn i str 68 och 74, samt en "flickmössa". Men det gör ingenting, bodyn behövs. Hoppas Jacs kläder passar.


Biffen.

Vid 11 veckor väger Julian nu 6,3 kg och är 60 cm lång. Kort och tjock;) Han är stark för sin ålder, och motoriskt bra utvecklad! Roligt och höra:) men han har börjat främja för andra, hoppas det inte blir värre. Hans huvudform är lite sned, så vi måst alltid sätta huvudet till andra sidan då han skall sova. Nu skall jag iväg till grannen och äta, Jac skall iväg på bortamatch.


Spännande

Blir spännande och se hur denna natt blir, varje gång han somnat går det 5min före han blir orolig och vaknar igen. Han sov 4h ute på förmiddagen, sen började detta.. Igen en gång är det bevisat, de 7 nätter som varit jobbiga har han inte sovit ordentligt på dagen... "Sövn avler sövn" stämmer in på vår kille. Nu ska jag försöka sova, hoppas jag blir positivt överraskad. Natta

 

 

Update: Kl. 24.05 gav vi upp, han sovde bara nån minut och sen skrek igen. Så då tog Jac honom till vår säng, och kl.24.10- 5.10 sov han snällt brevid sin pappa. Sen åt han, och från 5.30-9 sov han i egen säng. Mat igen, och nu vilar han med Jac ännu. Så det blev till slut riktigt bra natt ändå, men från och med nu så skall han bara sova ordentligt på eftermiddagen också. Fast det betyder att vi måst fara ut och gå i regnväder och blåst. :)

 


Gamla bilder.

Vi hittade alla bilder jag tagit från år 2006 framåt idag, vi hade sparat dem på en hårddisk. Fick många roliga skratt! Skall bjuda på några bilder.
 
 
 
Jag och Alexandra påväg på fest, 15-16 år gamla.
 
 
 
Jag och Lotta i Morrs skär, vi var 16-17 år gamla.
 
 
 
Elin, Sam, Jag och Henrica på en gymnasiefest.
 
 
Haha, jag på min 18-årsfest!
 
 
 
Mina två pojkar, Sam och Jac.
 
 
Emma på besök i Norge år 2009!
 
 
Sjukt roligt och se hur man ändras genom åren. Jag som alltid tyckte jag var småtjock förut, borde ha skärpt mig.
 
 
 
 

Morsö traditionen.

Då vi fick Julian fick vi gåvor från massa fans runt om på ön vi bor på. Ganska underligt, men roligt. Av en fick vi en stickad väst, och ett kort som det står om traditionen med att ge en väst åt nyfödda barn. Det är tydligen en tradition här, vet inte om det är i andra städer i Danmark. Så igår hade Julian sin väst på till hallen, och många tyckte han var så fin. Det är inte något vi själv skulle köpa åt honom, men roligt att de tänkte på honom. Så nu är han en riktig morsö baby. Dessutom öns sötaste och finaste baby!
 
 

Såja!

Idag snurrade Julian för första gången från mage till rygg, och han skrämde sig själv! Duktiga lilla fyr :)

Fredag

Det är alltid extra skönt med fredag, fast varje dag är ledig för mig. Den här fredagen skulle ha kunnat börja bättre än att ha en bedövad käft. Det betyder att jag varit till tandläkaren, 45 minuter, 2 hål och 2000kr fattigare. Nu är jac på träning och lillen skall ut och sova. Har inga stora planer idag, ut och gå och städa lite! Ha en riktigt skön helg allihopa.


Happy.

Så var jag ut och skulle testa min form, satt som mål att jag max får springa 2 km första gången. För då kanske jag undgår att få ont i ryggen. 2,5 km gick super bra, och var inte speciellt trött efter. Nästa gång har jag som mål att springa 3 km. Men får max göra det 2 gånger i veckan. Passar mig helt bra. Nu skall jag fira detta med chips och dipp, vi måste bara köpa då våra favoritchips var på tilbud för 9 kr.
 
Vi skall dessutom se på en film, perfekt.

11 veckor.

Tänk, idag har Julian funnits hos oss i 11 veckor. Det har varit de bästa 11 veckor hittills i våra liv. Det går inte ens att föreställa sig hur det är att få barnet då man är gravid, är en helt märklig känsla. Jag föreställde mig hur det skulle bli, och det blev så till kanske 50%.  Plötsligt står vi med ansvaret över en liten människas liv, som vi skall uppfostra och alltid se till att han har det bra. Jag trodde jag skulle bli en riktigt orolig mamma, men hittills har jag inte varit det. Springer inte ut för att se om han andas och sånt. Klart han andas vår lilla älskling. Allting har bara kommit så naturligt, och det är inte ens en sak som vi tvekat över hittills. Vi börjar ha en ok rutin i vår vardag, men det svänger ibland med 1 timma eller 2. Men vi vet iaf hur han fungerar, vilka signaler han ger oss då han är trött, hungrig eller bara sällskapssjuk. Här får ni en bild av familjen Karlsson-Lindroos. Julian har iaf sin mammas ansiktsform;)
 
 

Hummel.

Mors/thys nya sponsor är hummel. Så igår beställde vi hummel för 7000kr orginalpris (vi får rabatter efter det). Julian får 10 bodyn, mössa och dregellappar. Jac beställde skor, jacka och en huppari. Jag beställde sockor och en tränings t-skjorta. I tillägg beställde vi några julklappar. Älskar hummel kläderna, speciellt åt Julian!
 
 
 

Tisdag

Idag på dagen var vi, eller rättare sagt jag på mammabarngrupp, Julian valde att sova istället för att vara social. På kvällen var vi och besöka en annan som har en lite baby, var väldigt trevligt. Imorgon skall vi bara umgås med jac, han har varit borta hela dagen idag. Jag skall också hitta kläder att ha på dopet. Kan man ha svarta jeans, finare topp och en kavaj? Har inte helt lust att ha klänning i januari.


Resa i vinter.

18.1 sätter vi oss på flyget påväg till Club La Santa på Lanzarote tillsammans med Jacs lag och en del flickvänner. De skall ha träningsläger där nere,så vi åker med. Skall bli skönt. Och roligt då det är sporthotell, så finns allt inom sport man kan tänka sig. Så jag skall också träna 1 pass om dagen där nere, bestämt. ;) Skall bli roligt att pröva en massa nya träningsformer, njuta, äta gott och bo på hotell. Flygresan skulle jag bara kunna skippa, och allt tänkande om vad vi behöver ha med. Hur man skall fixa med vagnen, bilstol osv.
 

Match

Efter en 2,5 timmars lur för julian är vi nu klara för kamp. Kom så MTH skall vi höra på!


Godmorgon!

Jag älskar lördagar, det betyder ofta att Jac har ledigt från kl 12, om de inte har match. Idag har de som tur hemmamatch, skall bli kul, var 3veckor sen senast. Hoppas de vinner . Julian har börjar prata massor, tyvärr vet jag inte hur man lägger in film på bloggen. Ha en underbar lördag!


Julklappar.

Har fått några frågor om vad vi önskar oss i julklapp. Jag och Jac behöver ingenting, men vet att det finns några som gärna vill köpa till lilleman. Eftersom vi inte kan släpa med så mycket tillbaka till Danmark, så går leksaker och andra tunga saker helt bort. Är så tråkigt då vi inte kan släpa på allting, undrar redan hur vi ens skall få ner våra saker utan julklappar och doppresenter i kappsäcken. Blir spännande!
 
Julian önskar sig:
 
- Kläder i storlek 74 och 80. Gärna mjuka jeans, pyjamas med fötter och bodyn. ( i storlek 68 har vi allt för mycket, ex, 17 par byxor, 20 bodyn, 10 pyjamas..)
 
- Pengar till böcker.
 
Det är de två saker som fattas:) Han har varit så bortskämd och fått allt för mycket av allihopa redan, så han behöver ingenting egentligen.
 Tack igen för alla fina gåvor!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Suck.

2 nätter i rad har Julian sovit som en kratta, och han som minst sover 3 timmar i sträck annars. Vi gick och sovs lite över 22. Han vaknade i sin säng kl 24, 2, 3.30, 5.30 och 8 då Jacs klocka ringde. Jäkla träning!!! Han åt 3ggr inatt, men det skall han inte göra nästa natt, för han är inte hungrig. Så vi måst prova att låta han gråta lite nästa natt, så kanske han somnar om. Är inte ok såhär!!! Om 1 timme skall jag till fysio och kiropraktor, och Julian skall med. Huvudvärk o trött, kan ju bara int bli en super dag, eller?! Men nu är Julian solstråle igen:


Måndag

Idag har Julian sovit mycket ute. Jag har slappat och varit ut och gå. Skön dag!


Julian 9 veckor.

Se så duktig han har blivit på att lyfta huvudet! Vi såg precis på bilder då Julian var nyfödd, helt sjukt så mycket han har växt redan, lilla biffen.
 
 

Jacs första farsdag

Jac fick 3 tavlor på Julian och massa godis. Grattis på farsdagen till min egen pappa också! 3 nätter sov Julian hela natten. Men inatt skulle han ha mat 2.30 och 6, och vaknade 8.30. Så har vi typ alltid bara att han sover lite längre på morgonen. Nu ska jag fara och köpa färskt bröd!


Yes!

Julian gjorde det igen, sov från kl 23-06.30. Lite mat och 1 timme till med pappa. Nu är det morgonmys, kan ju bara bli en bra dag detta. Jac hinner med ut på förmiddagspromenad eftersom de bara har en träning idag! Ha en bra fredag


Vår fina grupp

Idag var dags igen för vi mammor och våra barn att mötas. Vi fick äntligen en bild på alla efter att vi väckt upp julian och en annan. Längst till vänster är hon som är äldst (5 mån) och han som är yngst till höger är 3 veckor. På andra bilden är grannarna!


Vad hände?

Julian var bara vaken typ 1,5 timme från kl. 8.30-15 igår. Sen ville han inte sova på kvällen fast han var sjukt trött, som tur fick vi honom till att sova en timme efter lite kämpande. Så vaknade han då Thomas kom oc satt med honom i 2 timmar. Klockan 23 förde vi upp honom till sängen, så järmade han lite, men 23.15 var det tyst. Vi gick själva i säng kl.24, så förberrede mig på en natt med lite sömn. Men första gången jag vaknade var kl.5, och Julian sov fortfarande! Rekord då jag sovit 5 timmar i sträck. Sen sov jag väldigt dåligt till kl.6.45 då han vakande. Det betöd att han sov 7,5 timmar!!! Vad hände där? Förra rekordet han har haft var på 4,5 timmar. Sen åt han lite, och nu sover han vidare.
 
 
Måst snart väcka honom för vi skall på mamma-barngrupp. Hoppas han sover lika länge snart igen, och att jag då sover under helatiden;) Men det händer säkert först om nån månad igen!!
 
 
 

Besök

Ikväll har vi leje onkel Thomas på besök! Vi hade en fin dag i Thisted och var så härligt att träffa Camilla igen.


Onsdag

Vi väckte Julian kl 8.30. Efter 9 for Jac iväg på träning och jag fick ut och gå, 11.30 hamnade jag tyvärr väcka lillen igen. Vi skall till Thisted och skaffa bankkonto till J, han måst ju också spara pengar. Vi skall också på ett snabbt besök till min vän Camilla medan Jac är hos tandläkaren!


Julian 2 månader.

Tänk idag är du redan 2 månader vår lilla skatt. Senast jag skrev om dig på din 1 månaders dag hade du precis börjar le lite, du orkade inte träna nacken, du älskade att bada, du sov bra och var en nöjd baby.
 
Vid 7 veckor började du skratta åt dina leksaker. Du skrattar massor åt mamma och pappa, samt andra människor du träffar. Du följer med när man går förbi dig, och är väldigt uppmärksam. Du älskar fortfarande vatten, och gjorde simhallspremiär i mitten av oktober. Vid 7 veckors ålder kunde du plötsligt lyfta nacken otroligt bra och nu har du blivit mycket mer stadig i nacken. Att ligga på skötbordet tycker du är så skönt, och lampor är något som är väldigt intressant.
 
Du sover 2 långa pass på dagarna, och sover bra på natten, tänk att man kan vara sådär trött helatiden? Du äter max 15 minuter i gången med typ 3-4 timmars mellanrum.
 
Du väger 5,5 kg och är 58 cm lång, en kort tjockis:)
 
Du är så glad och nöjd baby, som gör dina föräldrar mer förälskade i dig för varje dag som går. Vi älskar dig Julian!
 
 
Moster Emma tog bilder av dig då du var 6 veckor gammal.

Svenska barnvisor

Denna fina bok fick Julian av Jacs släktingar i sverige. Synd så äger jag ingen sångröst, men Julian skratta så idag då vi sjöng. Härligt att boken spelar melodin också.


Del 1. Flytten från Finland - Norge

Hur var flytten från Finland till norge? Största omställningarna? Vad gjorde vi där?
 
 
I april 2007 åkte min pojkvän till Norge för att kolla in en klubb. Hans önskan var att bli proffessionell handbollsspelare. Efter bara någon dag i Norge, var kontraktet signerat, och han hade halvvägs nått sin dröm, nu skulle han  blihalvtids- proffessionell. Detta gick väldigt fort, och först hade jag inga planer på att flytta med Jac till
Norge. Jag skulle ju till Åbo och studera trodde jag. Men i juni bestämdes det att jag ändå skulle flytta med, och den 25.7.2007 flyttade vi. Kommer ännu ihåg då Jacs föräldrar, mina föräldrar, Mommo och Elin tidigt en morgon stod och vinkade farväl till oss då vi körde iväg med Jacs tattarkärra mot Helsingfors. I Ingå kom vi på att vi hade glömt kokboken, ou shit. Men den fick bli hemma;)
 
Vi tog färjan till Stockholm, körde till Moss i Norge, tog färjan över till Horten och körde till Sandefjord.  Sandefjord är för övrigt världens bästa stad. Då vi kom fram till vår första lägenhet var det många från Jacs lag som tog emot oss. Den 26.7 var vi "norrmän". Första chocken fick vi då vi skulle handla, hur kunde allting vara så dyrt?
 
Jac jobbade på ett lager och spelade handboll. Jag började jobba på ett café och en sminkbutik. Trivdes super. Efter ett år började jag utbilda mig till förskolelärare/pedagog, och Jac hade fortfarande 2 år kvar av sitt kontrakt. Och jag hade 3 års studier, det var lite stressande. Vid sidan av skolan fortsatte jag att jobba på cafe och jag hade massor med vänner som jag trivdes/trivs med. Då jag var inne på mitt andra skolår, började letandet efter ny klubb. Jac var bestämd, han skulle vara heltidsproffs, och helst i Danmark för att ännu komma lite högre upp i hans karriär, nu kände han den norska ligan så bra så han ville ha nya utmaningar i en annan liga som han inte kände så bra. Sagt och gjort skrev han i januari under ett kontrakt med Danska Mors/thy. Det betöd att jag skulle pendla mellan Norge och Danmark sista skolåret, hjälp.
 

Men  skillnaden/omställningen från Finland till norge var nog:
 
- andra matvaror. Gammaldags matvaror tycker vi, de hade inte så mycket utbud som vi har hemma i finland. Dessutom såldes inte mycket enskilda glassar, allt var nästan i paket. Se nu hemma på våra 5m glassdiskar, det saknade vi;)
- bli van med norska priser, tur så tjänar man mera pengar också.
- Lära sig hur skattesystemen, läkarsystemen osv fungerar där. Det kostade 160 kr för att få en läkartid i vår stad.
- Att Jac började träna mycket mera, så var mycket ensam.
- Studera på norska, i början översatte jag mycket till svenska för att få det helt rätt, men idag läser jag mycket hellre norska än svenska. Tänk så det kan gå.
- I vår stad skulle man vara 20 för att komma in på krog, tråååkigt tyckte jag då.
- 17 mai var otroligt att få vara med om.
 
- Största skillnaden var nu att vi flyttade hemifrån, nu skulle vi verkligen klara oss själva! Vi kunde inte åka hem för att äta då vi inte orkade laga mat. Man blev snabbare "vuxen". Och att vi samtidigt inte hade familjen och våra finska vänner nära. Det tyckte jag var otroligt tufft i början, saknade dem precis helatiden, och ibland undrade jag om jag gjorde rätt val att flytta med. Men efter nåra månader började allting löpa i Norge också.
 
 
Över lag tycker vi båda att norrmän är mycket trevligare än finnar;) Vi kommer nog flytta tillbaka dit ännu har vi stor tro på. Trivdes super bra där, Norge är nog ett så trevligt land att bo i. Och bra då Jac kunde jobba mycket vid sidan om handbollen, så kan man fort spara upp ganska mycket.
 
 
2 Bilder från vår andra lägenhet, har inga på vår första mera...
 
 
 
Vi umgicks massor med familjen Nilsson-Olsson. Här är männen och Vilde, vi var säkert påväg till Mc Donalds.
 
 
 
Jac hann med ganska mycket i Norge med handbollen. Första året blev de andra i serien, och han blev årets nykommer. Andra året vann de norska cupen, minns inte vad de blev i serien, dessutom fick Jac pris för seriens bästa playmaker. Sista året blev de tredje i serien och han fick samma individuella pris igen. Så han gjorde det fint. Därför kände han också att han ville se hur han kan lyckas någon annanstans, men första halvåret i Danmark blev otroligt tufft. Mer om det i del 2 om flytten från norge- danmark.
 
 
 
Vi saknar Norge, Sandefjord, våra vänner, norska ligan, jaaa. Egentligen allting. Vi ångrar oss absolut inte att vi lämnade Finland, har varit/är så kul att få uppleva lite, men samtiidgt är det ibland jätte tufft att inte ha familjen nära, speciellt just nu.

Hjälp mig

Har igen mistat lusten på att blogga, den höll ändå i sig nästan 2 månader nu. Vad skall jag skriva om? Har ni några frågor är det fritt fram att ställa dem! Nu skall jag förhoppningsvis sova, natta!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/330775/images/2012/pic_50959cc5ddf2b33cb200326f.jpg" class="image">


Bilder


RSS 2.0