Fredag

För en gångs skull har jag mått bra idag. Så har städat lite och håller nu på att gå upp till hallen. Helgens planer är som vanligt inte de största. Städa, kanske ut och äta. Vi får hoppas Jacs axel e bra tills onsdag, första gången i hans liv han inte kunnat delta i träningarna på 11 dagar. Kanske lite golf skulle hjälpa;)


Godnatt

 
 
Så söt.

Gissningslek

Har ju som sagt beräknat 24.9. När tror du att vår baby föds? Hur mycket väger han? Och hur lång är han?
 
 

Magen i vecka 36+2

Här har vi magen, stora fokuset i vårt liv för tillfället. Om ni ser noga kan ni tyvärr me mina sträckmärken också.


Hej min gamla mage

Hoppas vi ses snart igen.


Jordmor besök 35+3

Graviditets update:
 
Blodtryck : 134/85. Först mättes det till 148/108. Men med en gammal maskin fick vi det första värdet. Är lite på göre sidan.
 
Urinprov: Blankt
 
 
Vikt: + 15,5 kg. Mycket vätska i min kropp tyckte hon.
 
SF: 32,5 cm. Så tror nog sjukskötaren förra veckan mätte fel, för annars är en stigning på 3,5 cm ganska mycket.
 
hjärtljud: Normalt. Och fin foster aktivitet.
 
 
Han har det super, och har dessutom vänt sig med huvudet neråt. Väluppfostrad från start. Så månne jag kommer klara av en vanlig förlossning?!
 
 
 

Ledsen tjej.

Jag vet tyvärr att sträckmärken hör till i graviditeten för många, och har alltid tänkt före att får jag det så får jag det, det gör ingenting. Men dåjag fick dem på rumpa och lår blev jag jätte ledsen, känner mig skit ful, och kan inte ens tänka mig gå i bikini mer. Och nu tror jag att jag håller på att få en på magen också, hoppas verkligen inte det, för har tyckt massor om min mage hittills. Självförtroendet i botten.
 
 

Människans utveckling.

 
 
Lillen i vecka 8. Han var 2 cm lång typ.
 
Vecka 12. 6 cm!
 
 
 
Vecka 20. Cirka 25 cm lång. För stor för att rymmas på bild.
 
 
 
Färdig baby i vecka 30.
 
 
 
Du får nog börja komma ut nu, vi är klara!

35+0

Idag gick jag in i vecka 36. Gick upp till hallen ( och det tog bara lite ont i ryggen:), blev genom svettig och fingrarna svällde upp. Inte konstigt då det var 28c och sol ute. Här får ni en magbild!


Duktiga Jac.

Idag hämtade vi vagnen. Och vi hade tur. Köpte 2011ans modell 1000kr billigare än 2012ans modell. Men vi fick modellen 2012, jippi! Så det var super. Jac fixade ihop vagnen och så tog vi en prövrunda på gården.


Nålar.

Jac med sina småakador. Nu sitter han med 15 nålar i kroppen och jag väntar.


Fredag

Har blivit lite paus med bloggandet denna vecka, vet inte helt vad jag skall skriva om. Några ideer?
 
 
Igår hade vi en tant från socialen hit och pratade om kommande föräldraskap och sådant, var riktigt trevligt. Var roligt och höra Jacs tankar och funderaingar kring våra roller och familjelivet. Det bästa tips hon gav oss enligt honom var att då vi kommit hem från sjukhuset skall vi inte vänta många dagar före vi tar honom med upp till träning, så att han blir van med visselpipor, och match fick vi också fara på med en gång.
 
 
Min rygg har blivit mycket bättre tack vare kiropraktorn, så skönt. Så idag var jag med upp till gymmet och cyklade. Jac har träning 10-12 och 15-17. Men tydligen ville deras tränare ha ledigt ikväll för de behöver bara träna 10-13. Jippi. Imorgon har de turnering så jag skall åka till Skjern och se. JAc har gjort det super bra i alla matcher hittills, men igår var han arg som ett bi. Han hade fått spela 20min, och han förstår inte varför. Annars brukar han spela typ hela matchen.
 
Så nu är det helg för oss!

Dagens goding

Grannens baby som föddes i vecka 33. Nu är hon 3 veckor gammal och väger 2,5 kg. Höll henne i famnen, och kan inte förstå att ja har nästan en baby i samma storlek inne i magen<3 Nu ska vi se om vår babyboy vänder sig riktigt, annars är det 4 veckor tills han kommer. Men hoppas han vänder om sig och hålls så!


Morotssemlor.

Klarade mitt måndagsprojekt, dock glömde jag salt. Men bra går de att äta dem ändå!


Dagens fynd.

På lördagen såg jag en dräkt på h&m som jag ville ha, men blev snål och tänkte att vi köper den sen om det behövs mera. Idag hitta jag samma dräkt på facebook loppis, som ännu till var helt oanvänd. Fick den för 30kr, så spara en hundring. Jippi. Nu blir det inga fler köp, iaf int byxor. Övredelar har vi inte många av, men vi får köpa mer sen.


En söndagsbild.

 
 
www.min-mave.dk

Lyckad kväll

Det var roligt hos mr. Balling igår. Vi fick mat och måånga goda kakor. Fick också uppleva 25- årstraditionen i danmark, är du inte gift och blivit 25, så hälls först massa vatten på dig. Efter det fick han massor med kanel på sig, och det sved överallt. Vid 30 är det samma grej, bara med peppar. De andra spelade också beer pong, sprit pong passade bättre in. Tydligen tycker de andra Jac alltid är bäst på det spelet, vilken merit och ha i bakfickan... Kl 2.30 körde jag hem, då de andra skulle på byen. Körde Jac och 2 andra den 600m långa vägen till krogen, och jac hade mista sin plånbok. Tur så hitta nån annan den ute. Kl 6.45 vaknade jag att J kom hem, krogen höll visst på stänga då. Tack för en rolig kväll allihopa!


Hurra!

 

 

Hurra for deg som fyller ditt år! Ja, deg vil vi gratulere! Alle i ring omkring deg vi står, og se nå vil vi marsjere, bukke, nikke, neie, snu oss omkring, danse så for deg med hopp og sprett og spring, ønske deg av hjertet alle gode ting, og si meg så, hva vil du mere? Gratulere!

Høyt våre flagg vi svinger. Hurra! Ja, nå vil vi riktig feste! Dagen er din, og dagen er bra, men du er den aller beste! Se deg omkring hvem du vil ta! Dans en liten dans med den du helst vil ha! Vi vil alle sammen svinge oss så gla': og en av oss skal bli den neste - til å feste!

 

Grattis Pappa! Vi skall också på kalas ikväll, Morten B blir 25 år. Så kommer bli en hård natt för mig, kan aldrig sova då jag väntar på att Jac skall komma hem. Och de är oftast ute till 5-6 tiden. Jippi!


Mammaledig.

Nu är jag officiellt mammaledig. Jac hade bara en träning från 10-12 idag, så efter det åkte vi till Skive. Vi köpte det sista till babyn, så får vi köpa efter hand sen då vi vet vad som fattas. Så nu hänger det ute på tork. Vi åt också glass på McD. När vi kom hem var vi ut och cykla, måste göra det typ varje dag. Kiropraktorn menade att låsningen i ryggen är ca 25% bättre idag, det går frammåt:) Hoppss jag snart går utan kryckor igen. Nu ska ja fortsätta fira mammaledigheten med nachos:) Det närmar sig med stormsteg.


Läkarbesök vecka 33+ 5

Då var sista besöket undan.
 
 
Blodtryck : 120/80
 
Urinprov: Blankt
 
HB: Bra. Lönar sig med järntabletter...
 
Vikt: + 14 kg. Så från vecka 23 har det gått redigt upp, borde röra på mig mera, men inte lätt då kroppen inte kan. Äter dessutom inte mycket, och en del hamnar som känt i toaletten.
 
SF: 29 cm. Det är lite under kurvan för tillfället, och i vecka 22-27 var det över kurvan. Så gömmer sig knappast nån jättebaby, men samtidigt sa hon det är helt normalt mått.
 
hjärtljud: Normalt. Och fin foster aktivitet.
 
Tyvärr har inte babyn lagt sig riktigt ännu, men det visste jag. Bekymringen är att jag har nästa koll hos barnmorskan i vecka 36+6, och jag borde ha det i vecka 35. Så måste ringa dit idag och få det ändrat, extra viktigt för att se hur babyn ligger.
 
 
Vi väntar och väntar. Inatt vaknade jag i panik, drömde om förlossningen. Då babyns huvud var ute, så såg han Jac, och då for han in i magen igen. Och vi blev ledsna. Snälla lilla baby, Jac är snäll;) Jac pratar bara om Julian, och det hörs bra ut. Så vi får se=)
 
 
 
 
 

Mavsen

Här är magen i vecka 33+4. Sjukt att jag snart är i 35 veckan :D


Bilstol

Blev en brio primo med isofix. Den verkar super, men trodde babyn mera skulle ligga i den. Kan de faktist sitta så pass bra?:) Men alla stolar e ju så, så e nog bara jag som trott annorlunda. Babyn fick också nya jeans i str 56, så måst vi hitta nån varmare huppari till.


Thisted

Sitter i Thisted och väntar på Camilla, en f.d arbetskompis! Vi skall o äta lunch, får se bara hur det går. För spyttemannen har återvänt med full kraft. Va så skönt förra veckan då jag max spydde 1 gång per dag. Men hej, int många veckor kvar :D sen ska vi ha världens fräschaste toalett;) en annan rolig grej är att en från västis ringde idag, och ville höra hur mitt liv är. Speciellt då ja flyttar runt efter Jac! Så blir kul o se va han skriver av de vi pratade om! Ha en bra dag! Ps. En bonusbild då vi städade pappas klädskåp, såå på tiden att det städades... Hejdå 70-80 talet.


Igår

Igår var jag i hallen 4 timmar. Först var det spelartruppen som presenterades, pressträff och slutligen träningsmatch mot Aalborg. Tyvärr blev det förlust med 4 mål! Jag kan se max 5 matcher till ensam, sen hoppas vi att babyn blir en riktig hallbebis så jag lugnt kan se på alla matcher;)


Söndagen

Igår då Jac tränat färdigt, åkte vi till babysam. Vi köpte de viktigaste hygienartiklar vi tror man behöver. Men usch för "näsfrida", använder man faktiskt en sådan? Vi bestämde också att det mest sansynligt blir stokke my carrier bärsäle. Efter det körde vi till Voripør, och där köpte jag ett billigt bäckenbälte, dock var det för stort men förde det till en sybutik idag. Skulle vara härligt om det hjälpte... Vi åt en glass bland många hundra turister, e nog sjukt vackert där!


Vecka 33

En liten bild på magen! Älskar magen fast det är tungt. Lill-goshi heter lillemannen som bor där!


Jee:)

Mittiallt fungerar tv-kanalerna och internet, det har varit avstängt pga något i 5h. Dessutom visade testet att ja mest sannsynligt int har graviditetsdiabetes, hade 6.5 i blodsocker:) imorgon skall jag träffa min läkare och de skall se på ryggen. Det ordner seg for snille jenter!!


Diabetestest nr 2

Då har jag precis druckit äckliga sockerdrickan, och skall nu sitta 2 timmar på röven och vänta på att ta blodprov. Hoppas det går bra denna gång också! Annat som e typiskt då jag är ensam hemma, idag hade internet och tv-kanaler valt att sluta fungera. Eftersom jag inte kan göra så mycket annat än ligga på soffan så är det kris. Måst direkt ringa yousee då jag kommer hem, och de skall fixa problemet idag!!


Tack libero!

Fick lite gratis produkter från libero, alltid kul. Jag håller på gå sönder, för min dator sa precis upp kontraktet. Tatan!!!


RSS 2.0