Onsdag

Hejja Jac
Januari har gått så fort. Jac har tränat dubbla pass 5 dagar i veckan och jag har tagit 1 kurs vid sidan av jobbet. Imorgon skall jag till Skive på nästa kurs, så vi har bråttom. Idag kör äntligen ligan igång igen, och Jac har bortamatch mot ett topplag. Julian pratar på och är 2 nya kindtänder rikare. 
 
Hoppas vi alla hålls friska i februari, vi har inte tid med något annat. Och att mitt bäcken bliver stabilt igen.
 
 
 
 
 
 
 

Dansken

Regn är bäst.
Julian är vekligen ingen finne. För några dagar sedan fick vi lite snö på marken, Julian vågade inte gå, han grät och frågade  "va e de?". Som tur försvann snön någon timme senare, och sedan dess har regnet fortsatt ösa ner. Hoppas vi får lite vinter här i år.
 
 

Julian 16 månader

Det var länge sedan jag skrev något om Julians utveckling. Det har såklart hänt en massa.
 
Storlek: Han använder str 86 i kläder. Han är ca. 85 cm lång och väger 12-12,5 kg. Skostorlek 21-22, men vi måst snart köpa nya sneakers.
 
Tänder: 2 (dem fick han i februari 2013) nere, och 6 uppe.
 
Språk:Han förstår det mesta vi säger. På svenska säger han 7 ord: Mamma, Pappa, Mam (mat), tack, mera, Emma, där. På danska använer han uttrycket Hov, mamam (mad), far, mer. Han säger också Juuuja, Julian.
 
Motoriskt: Han är kung på att kasta bollar, springa, försöker hoppa. Grovmotoriken kan han. Med finmotoriken har han inte varit lika bra, men nu äter han allting själv. Det gick från en dag till en annan.
 
Sova: Han går i säng vid 19-tiden, ligger och pratar 10-30 minuter för sig själv. Vi säger bara godnatt och går ut. Han vaknar runt 7, har vi tur 7.30. Nuförtiden sover han bara en gång per dag, hos dagmamman 2-2,5 timmar och hemma 1,5-2 timmar.
 
Favorit leksak: Bollarna och sin hund.
 
Tycker inte om: Kan absolut inte sova i vår säng, har hänt en gång sen vi fick honom. Han vill vara ifred. Han tycker heller inte om dammsugaren, han gömmer sig alltid då vi gör det. Asbjörn från Jacs lag hör heller inte till hans bästisar...
 
Han är fortfarande en väldigt glad kille, så skönt. Då han blir sur är det för att han skall ha mat, så ganska lätt att läsa. Några gånger har han slått huvuet i golvet då han blir arg, då skrattar vi åt honom och han slutar. Så lite mera vilja har han fått sen han blev 1 år, men går nästan alltid att avleda. Han leker riktigt bra själv, älskar att vara med då vi lagar mat. På senare tid har han även börjat komma fram och ge kramar och pussar till oss. Hos dagmanmman är det heller aldrig något problem med honom. Hoppas han för alltid blir lika snäll som han är nu.
 
 
Han har varit totalt Pappas pojke en tid, men denna vecka duger jag också. jippi ;)
 
 
 
 
 
 
 
Skall bli så roligt då Julian lär sig prata ordentligt. Vi väntar :)
 
 
 

Tillbaka till vardagen

Nu är semestern slut, och vi kom hem till Danmark idag. Har haft otroligt sköna veckor, men skall nog bli skönt med vardag igen. Tiden går så fort då, och snart är ju våren här. Jag är tvungen att ha 13 dagar semester före 31.4, så om 4 veckor håller jag en vecka semester igen. Skall försöka bli aktivare på bloggen igen.
 
Gott nytt år till er alla.

RSS 2.0