en annorlunda dag.

Ja har haft en helt okej dag idag. Sista gången jag jobbade en hel dag på cafet. wohoo. Efter att jag slutat där lekte jag o Margarethe och Pernille Djurpolisen. En katt hade suttit mitt på gatan i 9h i sträck. Vi tog 3 gamla handdukar o satt katten in i dem, sedan körde vi iväg till veterinären. Katten hade inget chip på sig, så vi får hoppas att någon ägare saknar sin katt o ringer dit. Det var dagens goda gärning, satan vad bra jag/vi är.

Efter det blev det dags för spinn45 för min del. Nu sitter jag med en glanstoning i håret och äter salta nöter, hoppas det blir pikilite färg i det. Sen måst jag diska samt tvätta lite. Bra liv jag har. Inatt kommer Jac hem=) De vann dessutom sin match med 10 mål, jag älskar Runar.

Imorgon är det dags för Sandefjords julöppning, nice. Då skall jag släpa med Jac ut på stan o yra lite. Första kvällen på länge som han är ledig från träningarna:) Måst passa på de 2 dagar vi har chans att göra nåt... För snaaart står jag utanför affes med ett snett smile på läpparna och är överlycklig. Synkkä så tar jag endast 2 festtoppar med, så jag ber om ursäkt till er som tvingas se mig med samma partykläder varje lördag då jag är hemma. Men har int möjlighet att ta med så mycke så:(

Nu skall jag duscha ut skitet från håret och hoppas på det bästa. Jag tror att jag kommer att ha en bloggtorka några dagar till, har inget vettigt att komma med mera.

God gärning av Jac.

En av mina arbetskompisar har en granne som är 9 år och lite utvecklingsstörd, dock gillar han runar över allting annat. Så jac har skaffat autografer av hela laget till lilla gutten. Han komemr ju att vara glad enda till julafton. Det här skulle nog vara en grej som emma oxå skulle vilja ha....

Nu skall jag över till andra hemmet o laga igång tortillas. puss

image37

skit dag

idag har jag varit på konstigt humör hela dagen. huvudvärken försvinner inte. jag skulle på spinn60 kl.20, men fick ge upp. snart skall jag laga tortillas och sedan vänta på att klockan blir 22 så att v får äta. hatar när de har träning så sent, för man borde ju egentligen äta kvällsmål den tiden. men så kan det gå ibland.

imorgon skall jag först till vita på jobb från 10-14, kl 15.30 skall jag ha mitt första jobbpass på Lunden, ett demenshem. kommer att bli intressant, men är jävligt nervös just nu. så jag jobbar hela helgen. tur så får jag iaf på lördagkväll umgås lite med svenskarna o flickvännerna. och jac såklart. längtar efter att få ha en hel dag med honom, men det får dröja tills den 3.12. men det går grejt.

Förövrigt älskar jag svart, jag går oftast med svarta kläder så måst ha nåt stort smycke som piggar upp begravningsmonstret helatiden. men svart hör väl lite till årstiden iaf, hoppas jag... så nu skall jag bjuda på en suddig-asigt smile-nördbild. Förövrigt hatar jag mina valkar som inte vill försvinna. men what to do.

image36

Fullt upp.

Är nu hemma från spinningen, skönt var det. Pratade just med en avdelningsskötare på Lunden, skall dit o provjobba hela helgen. Synd att det skulle vara dne helg då svenskarnas flickvänner komer, men lite ska jag hinna träffa dem med.
Nästa gång jag o jac kan göra nånting tillsammans före kl.22 är den 1.12,haha. Det går bra. Det är synd bara att det blir såhär nu på en gång, men hoppas att vi fortfarande är lika kära för det efter 16.1:)

Jaiks, snart bara 2 veckor kvar här, känns underligt.. Jag som äntligen börjar kalla det här till mitt hem. Före jag far hem får jag iaf njuta av att se Runar spela 2 ggr. Synd så missar jag damlandslaget mot danmark på fredag. Men bättre med pengar förstås.

Jag förstår int ännu varför jag har sån himo på att spara pengar, va ska ja spara dem till?!


Nu o handla. Bye

Tänk..

Vad ett litet samtal på 4 minuter kan göra min dag såå bra?! Sjukt. Pratade med Lotta och det var skoij, så idag har jag tänkt mycke på vad allt jag och hon gjorde förut, vi har haft mycke roligt.
Nåja, 2,5 veckor kvar sen får jag träffa henne och alla andra. :)


Nu skall jag diska lite igen en gång, sen på spinning och sne o handla me Jac:)


image35

Malin och lotta 14 år som skall ut o dåka. Helt rätt...

jag o mig.

Jag:

- Har en arbetsdag kvar på salt og pepper, trodde aldrig den dagen skulle komma.
- Har hållit mitt löfte sen jag flyttade hit, har tränat mycket mera än i finland.
- har aldrig ordning och reda omkring mig.
- har aldrig varit så här vit i pigmentet som jag är för tillfället.
- har lärt mig en massa nytt under mina månader i norge.
- har lärt känna underbara människor.
- har till stor del levt på spagetti och köttbullar,bananer,knäckebröd och choklad.
- har aldrig varit så här rik förut.
-
- saknar mina finska vänner.
- saknar familjen o släkten.
- saknar att det alltid finns nånting i kylskåpet.
- saknar serendipity och europas bästa.
- saknar att köra våra bilar.
- saknar att det alltid är någn o knackar på dörren: " är emma hemma?"

- älskar mitt liv
- älskar mina vänner, både nya och gamla och min familj.
- älskar min underbara sambo.
- älskar torsdagskvällar: tacos o fruktsallad.
- älskar chilliga lördagskvällar.
-
- skall fortsätta träna hårt, det gör mig att må bra, trots att det int visar resultat på vågen
- skall forstätta äta det jag känner för.
- skall finna ett nytt deltidjobb till vintern
- skall bestämma mig för vad och till vad jag vill studera?
- skall köpa fina julklappar.
- skall bli duktigare på att hålla redigt hemma.
- skall börja unna mig lite fint nu och då, ingen vits att snåla helatiden.
- skall till södern på våren!!!

Jag ville döda lite tid, och det lyckades jag med. Tyävrr så är det knappast nåt intressant för er.


image34


Här är en liten del av vår packning som följde med tattarkärran till norge. Tänk att det har gått 4 månader redan....


-

Lycklig pojkvän.

Jac tror sig själv att ha vunnit över 10000 nkr på tipset, men jag tror först på honom då han visar pengarna. Iallafall så ska vi snart dra ner till första estajet, ett skitdyrt men skitfint cafe&pub. Där skall vi fira med kakao o chokokex. Sedan blir det mos o ugnskorv. Ikväll skall jag iväg på spinning o jac har sin första handbollsträning på en söndag.

Lördagen var även riktigt lyckad. Jobbet gick grejt och handbollsmathen var spännande. vi hann även se hela säsong nr. 2 utav Friends. Jag älskar sånahär helger!!


Skall bli intressant att se om vårt gäng hittar på nåt på nyåret:) Efter 3 veckor vaknar jag upp i min egen säng, tyvärr inte med min älskade... Men det är bra att vi har vi lite veckor fårn och till emellan oxå. Men då han e i karis kommer jag att va fast vid honom har jag på känn:D Förstår att ni alla tycker det är konstigt eftersom jag varit med honom hela hösten, men kan bara säga åt er att ni inte förstår hur det är:)

Nu 1 avsnitt Friends sedan cafe. Puss

Helg:)

Igår var jag på tjejkväll med Margarethe och Iselin. Det var trevligt, synkkä så var jag in 20 år igen en gång. men i slutet av januari e d big fest på kongensgate, skall bli skoij. Kan hända att vi kommer tillbaka en vecka tidigare än planerat fårn finland, eftersom runar har sitt berömda julbord då. Och jag vill höra hur alla nykomlingars första gång de "doppade in den" var. hahahahahaha.

Idag blir det jobb 11-15 och sedan till elkjöp och köpa friends box nummer 2, sedan kolla på Sandefjords europacupmatch?!. Säkert pizza efter det. Det hörs som en bra lördag i mina öron. Här har det blivit lite kallare nu, är oftast på nollan då vi vaknar, usch.

Jag har inte spinnat sedan nångång i våras, igår var jag faktist på det och det var roligare än vad jag kom ihåg. Så imorgon skall jag slita sönder mig igen på en asigt smal sits. När jag kommer till finland skall jag skaffa ett 1 månaderskort till sportfigur, annors blir ja en soffpotatis.Har även funderat på att fara o träna lite med damerna, men det skippar jag nog.

Dagens uttryck: " Han har nog inte alla besticken i lådan". Asigt.

image33

Längtar efter dessa två.

jag skall troligtvis vittna.

Hjälp, var mitt första ord när jag blev tillfrågad om jag kunde vittna. Den är en 17årig ungjente på mitt jobb som oftast tar olika saker till sig själv o väninnorna då hon inte är på jobb, hon betalar inte heller för sig. Det här har pågått hela hösten. Senast fattades 600kr från växelkassan, och hon är misstänkt. Jag har själv endast sett då hon äter o inte betalar för sig.


Kan inte skriva ut allting här, men det är nog värre i verkligheten....

Hoppas bara att det inte råkar vara samma "poliskvinna" som tog fast mig utanför cactus... Btw har runar julbord i slutet av januari, då ska ja trycka upp mitt legg i ansiktet på väktaren.
Nu på jobb, sen tacos o frutksallad!

Puss

Budbäraren Malin.

Idag har jag fått ett ytterst viktigt uppdrag, skall nämligen göra en intervjuv till bk-tidningen av Jac, som Maarit Feldt-Ranta har bett mig om. Förövrigt skall hon komma till norge nåttag för att se på en match... :)

Nu är onsdagen snart slut, en dag närmare helgen igen samt en dag närmare tills jag åker hem. synd bara så blir det lite från och till förhållande för mig o jac i 7 veckor, men det skall vi nog klara av. På nyåret skulle jag vilja åka till nåt spa med honom, men han tycker att det är bäst att vi är hemma. Han har oftast rolit med mina o sams föräldrar.

2 dagar kvar på salt og pepper, härligt... Me sne när det gäller så saknar jag säkert stället igen. jag är aldrig nöjd.Nästa år blir dock min situation med jobb svårare, antingen måst jag finna mig ett nytt deltidsjobb o pussla in det med jobbet på vita, eller söka fastjobb. Tyvärr e fastjobb svåra att få i norge, så ja får väl bege mig till nåt ålderdomshem bara. Lättast så. Skall iaf vara nöjd att jag ens får jobb utan utbildning. Odert utbildning är det värsta som finns i mina öron just nu, det ordet gör ibland min vardag till ett helvete.

Nu skall jag i duschen o tvätta bort all intorkad svett o sedan borde min kille vara hemma...

Kan int nån kompis komma hit o hälsa på?:(

Bra dag

Jag kunde just äta mat utan att det direkt kommer ut från kroppen igen, halleluja. Det skall jag fira med en sväng ner till hvaltorvet, sedan till spenst på en 40min länk samt mys med min kille. Hoppas han har köpt choklad...

Imorgon är det jobb på salt og pepper, sedan träning och inget annat. Jag har ganska likadanna dagar helatiden. Skönt.

Det bästa med en här dagen är att det komemr ner lite snö, det är fint. Då fick jag panik, vi har ju ingen julstämning hemma hos oss. Då drog jag ner till söta Jeanette och köpte ett guldigt ljus! Snacka om julstämning;) haha.

Jumalauta, om 4veckor är jag hemma i karis igen...

babbel

Idag har ja haft ont i magen hela dagen, får ordentliga magkraper:/ Jag har oxå moppat golvet och försökt laga makaronilåda, den blev nog helt bra men inte lika bra som mamma.
Snart kommer Jac hem och stannar 1 timme, han har lång träning idag, 17.30-20.30 tror ja det var. Själv håller jag träningspaus ännu idag, skall dock göra lite muskelövningar hemma. För man kan ju int vara en latmask i 3 dagar.:) Nå viktigaste är att jag rör på mig 4ggr i veckan, annors blir ja ännu mer tjockis eftersom jag äter mig mätt på choko helatiden.haha.
Jag skall oxå stirra mig blind på friends ikväll, skönt.

Uppdaterar säkert bloggen lite senare.

image32

Jag vill bjuda er alla på dessa underbara chokladstänger, fy fan vad de är goda! Jag har redan hunnit äta en blå ida;)

jag mår balle.

Igår övertalade Eric oss att dra huvudet fullt, huhu. Jag,eric, jac började, sedan fick vi ett par andra grannar hit. Vi sjöng och spelade gitarr, samt drack kossukolan. Nu kom min stora flaska som jag fick utav malin tll användning:)
1-tiden sa det stopp för den här flickan, det är it lätt att dricka med grabbarna. Så min kväll sluta i wc byttan, medan de andra krigade vidare till cactus.
På natten vaknade jag av att jac kom hem, någon minut senare kakkade han oxå över läppen, men han gjorde det dock i sängen och på golvet. Fyyyy satan så asigt....

Idag lämnade jag sängen kl.16.30. Har mått ordentligt illa, näsan likadant som dagen då vi åkte iväg på abikryssning. Skönt så fixa jag ledigt åt mig imoron...
Nu skall jag se å flensburg-drammen samt vara nykter till den 25.12.


                                                    

Här är bilder på några av kvällens gitarrister.

lördag

Idag är det lördag, skönt. Det enda som är mindre roligt med lördagar är att det är söndag imoron = skräck. för ja ska ti salt o pepper o jobba på måndag... så får ingen ro i kroppen på söndagar.
Idag när jag slutar jobbet kl.15 får jag mos och ugnkorv, det äter vi varje lördag, de är vad jag kallar lyx. Sedan vet jag inte riktit vad planen är?
Imoron blir det träning o kanske pizza som vanligt. Det är ganska lätt för oss när vi lever i samma ruitner, man behöver it funera på vad man ska göra på helgerna;)

För övrigt måst jag meddela att mitt kläningsköp är det bästa på länge, jag kan ju för fan använda den till allting:) Jag måst oxå meddela att jag åt så mycke choko,chips o glass igår att jag nästan känner mig tvungen att träna idag. men d blir nog inget av det för d...  Igår sprang jag 6km, jag brkar typ springa 3 hemma i karis, så lite skärpning ha ja gjort. Synkä bara att ja äter choko osv. helatiden, kanske d resulterar i mina överloppskilon på vågen?:D
Nu smink på facet och sén iväg, skönt så är det bara 4 timmar... Men säkert miljoner kunder istället. Men jag jobbar med Iselin, en härli tjej som är 2 år äldre än mig, hon är riktit i min smak;)

Va skall ni göra idag?

Jag älskar närhet.


Mina vänner

Inatt drömde jag om att vi skulle till affes och allt var så perfekt. Hela gänget var lixom så tight, ingen fråga om att någon gillade någon mer en någon annan. Jag hoppas min dröm förverkligas under jullovet, att vi gör en massa skoij tillsammans:)

Nu har vi just ätit mat med Eric, så passade på att plita ner några rader här. Jag saknar er!!

image28   

En del av vårt gäng, Henrica står dock bakom kameran och Elin drog huvu fullt i sverige...Ett litet tips: Har hört så många av mina bekanta klaga osv, kan ni int flickor låta andras killar vara? förstår int att det kan vara svårt. Usch, nästa gång det händer mig spricer jag. Så jag förstår några av mina kompisars frustationer för tillfället.

Ledig dag

Yes äntligen är det fredag så har jag en dag helt och hållet för mig själv. Mna planer var att ja sku fara ut på en springtur då jag vaknade, sedan städa och sedan på höypuls. Dock har de ändrat. Vaknade allt för sent så får skippa länkken, har ju dessutom sprungit 3ggr den hä veckan, o d gör jag på ca. 2 veckor vanligtvis. Snart ska ja laga mat åt Jac sedan ut på stan o ströva omkring bland allting fint sedan till Spenst.

Vår lägenhet ser ut som jerusalems förstörelse, påriktigt. Det är asigt. Så det måste jag ta tag i riktigt snart.
På helgen har ja hört rykten om att Erics flickvän kommer hit, nice. Jag skall jobba på vita imoron o sne ska vi se på Friends samt träna på söndag. Så ser mina helger ut helatiden. Men int klaar jag, när jag bodde hemma var alkohol det enda som gällde.

Va ska vi rikit göra på nyåret?! :D

dagens fråga:

Kan man ha en finare klänning på på juldagen? Sku kännas små lyxigt.

Nu iväg på jobb.

Måndag-torsdag.

Jag har absolut ännu ingen aning om vad jag skall blogga om längre. Så får skriva en legendarisk blogg.

måndag jobbade jag på Salt og Pepper, dagen gick helt bra. då jag kom hem stack jag o Jac iväg till Elkjöp (gigantti) och köpte ett batteri till vårt sovrum och friendsbox nr. 1. Sedan gick vi iväg och tränade. Thya kom med och springa med mig, 45minuterna gick otroligt fort då man är två, och ensam skulle jag aldrig springa så länge.:D

tisdagsmorgonen var jag och pratade med en avdelningsskötare för ett demenshem, allt verka nog positivt så vi får se om de har nytta av mig i januari. Väntar spänt på att hon skall ringa. Sedan sprang jag iväg till vita för att jobba i 4h, där finns massor att göra nu före julen. Ni kan tänka er hudana trallar det kommer som innehåller julgåvor. Ett litet exempel: Av te.x Niveas en kräm + lotion tar vi in 140 packer, vilket är kanske 15 stora lådor.. o vi har allt som allt närmare 200 produkter som vi får:D På kvällen blev det gymmet igen, tog en länk på löpbandet o sen fick det vara bra. Kommer tror jag aldri i hela mitt liv bli någon som lyfter... Sedan såg vi på Grannfejden hos svenskarna, helt sjukt program.

Igår jobbad jag på S&P igen, sedan bar dte av till veckans höjdpunkt, nämligen Runar-Fylligen. Alla trodde att matchen skulle bli otroligt jämn, o många trodde nog att fyllingen skulle ta det.. Men runar vann lätt löver dem, 40-29 blev slutresultatet. Jac fick 3 stjärnor och gjorde 8 mål, bara 2 på straff. Han gjorde dessutom väldigt fina mål, så igen en gång får jag vara en stolt flickvän.

Som bäst sittr jag o äter havregrynsgröt, finska havregryn;) Kl. 14.20 skall jag på jobb, före det har jag planerat in lite butiksbesök samt gymmet, hopaps verkligen jag får iväg mig dit... Idag är det torsdag viket betuder Tortillas o. fruktsallad i runar kollektivet, jag hjärta torsdagar.

Usch, hu fan kan nå sånt dä hemskt hända i finland? Hoppas det inte väckte nya ideer åt andra finska dårar.. Igår i hallen kom en tant o krama mig o sa att hon lider med oss. Det var konstigt, för ja visste it exakt vad hon pratade om då ännu.

1 månad kvar, sen blir det finland, om man alls vågar komma dit mera;) Nu ska jag sluta uttråka er o laga mat åt jac. Ajjo, till sist, ett stort plus är nog runars hejjarklack, det borde finnas såna överallt.

Malin är kär.

Nu är den här ljuvliga söndagen snart över. Idag har vi suttit på ett cafe o druckit kakao/kaffe, lagat mat och bara hängt med varandra. En riktig Jac-dag. Jag trivs så bra i hans sällskap. Eftersom vi knappt ses i veckorna får vi ta igen det på söndag alltid.

Ikväll blir det "ensam mamma söker" och Wimbledon hos svenskarna, de är i sverige så vi får vara själva där. Påtal om grannar, så är det en riktig "grannfejd" i huset nu. Packisarna som bor ovanför oss har söndrat massor me ölflaskor i trappuppgången. så igår gick jag ch sa åt dme att de skulle städa efter sig. Men de skyllde ifrån sig. Under 1 årstid har alla andra i huset försökt få bort dem härifårn, men hyresvärden har int tagit det på allvar. Jag är livrädd när jag är ensam hemma, för de grabbarna är inget att leka med. Förra vintern hade dom slagit en fårn jacs lag. snyggt.

Nu skall jag lämna datorn o vara med min kille. skall bjuda på några bilder oxå.                 image26                         

Funderingar igen...

Jag kom just upp ur badkaret och före det var det film som gällde. Riktit mys med andra ord. Men plötsligt slog det mig: Är det verkligen här jag vill befinna mig just NU? Eller på europas ästa dansgolv med en drink i handen omringad av mina vänner? Hjälp. Det här är skrämmande...

Godnatt.

bla bla bla

Jag har inget vettigt att skriva om längre så skriver bara ointressant. Nu är min arbetsvecka över, samt hemmet rent o ledigt imoron, nydligt. För tillfället är en av våra grannar, fotbollshuliganen Orry här och ser på när sitt älskade fotbollslag troligvtis åker ut serien. Han är ett riktigt fan med spelskjorta och halsduk på sig. Efter fotbollen blir det kanske att fara ut på nåt cafe o dricka kako och sedan se på film.

Idag trilla lönen in på kontot, det är bra. Fick tom lite mer pengar än vad jag hade trott, så helt ok, om man tänker på att jag endast jobbade 100h i oktober. Den 21.11 slutar jag på Salt og Pepper, så endast 6 turer kvar, det gläder mig:) 

Efter ca.5 veckor är jag tillbaka till finland. Kan int bestämma mig om jag skall komma den 8.12 (lörda) på dagen  eller sen den 10.12.. Om jag kommer på lörda så hinner jag ti affes;) men tillika sku jag vilja bli här och se på jacs kamp den 9.12. så vi får se. Skall se om jag lyckas lura jac me ut den 15.12, men det kan se dåligt ut, han har ändrats lite. Men jag skall föröska mitt bästa. Så nu skall jag kolla flygpriser.

Kom igen nu BK!!! Den 16.12 ska ja komma o hejja på er...:)

RSS 2.0