Söndag igen

Hej! Här startade vi dagen med ett smile. Om nån timme blir det avfärd till flygfältet:( Sen skall vi till hallen och se dammatch. Vi håller på planera in nästa besök redan före jul, gamla mommo och mommo:D


Mth-århus

Jag tror jag o lilleman borde vara på varje match, för då vinner de. Idag vann de 25-21:) här får ni en bild på lillen som är klar för att fara på match.


Hej bedstemor och bedstefar!

Här myser vi bara. Och så var vi ut och äta idag!
 
 
 
 
 
 
Imorgon skall vi och se på Morsthy -  Århus, skall bli roligt. Hoppas verkligen de vinner, 2 poäng behövs.

3 veckors gamla pojken.

Idag hade vi sundhedsplejersken hit på besök. Allting var bra med vår pojke, och som han hade växt. Den 12.9 vägde han 3,5 kg och var 53 cm lång. Idag vägde han 4,5 kg och var 54 cm lång. Sjukt att han gått upp ett helt kilo sen sist. Vi alla var chockade. Han äter iaf helt tillräckligt med andra ord.
 
 

3 veckor.

Tänk att vår skatt har funnits i 3 veckor redan. Han hade magknip heela natten, så ni kan tänka er hur mycket sömn vi fick... Idag har vi shoppat lite, tack mamma för jackan och tack Jac för skorna. Vi var också på ett cafe.


Fynd

Köpte 2 dräkter av en från mödrabarngruppen.


Godnatt

Nu har vi myst, och sängen kallar. Har haft värsta dagen hittills med ryggsmärtor. Hoppas lite sömn botar.


Shopping

Var till Thisted idag, köpte: tröja, byxor och body till lillen. Han sovde helatiden. Tyvärr verkar det som om min rygg for ännu mer åt helvete då jag steg ut från bilen. Hemska smärtor och vill inte gå. Snälla gud, ge mig min normala rygg tillbaka, amen. Har riktigt svårt att se framför mig att jag skall kunna gå utan smärta igen.:(


Sista babymagebilderna på mig.

Den 5.9 tog vi några bilder på magen, observerna att på den från sjukhuset är jag ganska medicinerad..:) Här är jag i vecka 37+2. + cirka 18 kg. Och massa vätska. Men fick ännu mer vätska dagen efter förlossningen, mina fötteroch ben var riktigt hemska.
 
 
 
Hemma och väntar på att värkarna skall komma igång. Men de kom ju som sagt inte.
 
 
Älskade kulan.
 
 
Precis före jag får värkstimulerande droppet.
 
 

Snälla väderguden.

Jag vill gärna att det är fint väder imorgon på eftermiddagen, så att vi kan fara med Jac till thisted och gå i butiker medan han tränar. Orkar inte göra det om det spöregnar. Idag har babyn varit vaken sammanlagt typ 3 timmar på hela dagen, så hoppas han int tänker vara vaken inatt;)
 
 

24.9

Förra året var 24.9 ett hemskt datum, vi satt på sjukhuset och fick konstaterat missfall. Men i år har det varit ett lyckodatum, det är dagen idag som vår lilla skulle vara beräknad att komma ut. Men istället överraskade han oss alla och kom oväntat den 6.9. Så jag har fuskat och nästan hunnit vara mamma i 3 veckor redan. :)
 
 
Jag är förkyld och väldigt trött, och typiskt en sån morgon väljer den här lilla att inte sova länge. Vi gick och la oss kl.23, så 23.30 sov han. Sedan vaknade han och åt 2.30, och igen 6. Efter det hade han svårt att sova, och lagade sina berömda ljud. Så det var omöjligt för mig att sova då. nu ligger han brevid och sover igen. Jac är påväg på sin första träning för dagen, han är nästan inte alls hemma idag :(
 
Tur så dammsugade jag igår, så behöv jag inte göra nåt speciellt idag. Skall ut ett varv iallafall, och försöka bota flunssan.
 
 
 
 
Mina planer för veckan är att eventuellt fara på mammabarngrupp på onsdag, och resten av veckan är mina föräldrar här. Har också lust att fara till Thisted medan Jac tränar imorgon, så får se. Och mitt mål är att hålla mig borta från godiset tills torsdag, hmm.... Ha en bra vecka allihopa!

Klar för söndagen.

Hade en trevlig kväll igår hos grannen, med en baby som ville äta helatiden. Just nu är Jac och träna, och sen skall vi ut och gå för vädret är perfekt. Måst också städa lite idag, eftersom mamma och pappa kommer hit på onsdag!


2 veckor efter förlossning.

Såhär ser jag ut just nu! Förresten förstår jag inte varför vår pojke varit gnällig sista 12 timmar. Han vaknar skit hungrig varannan timme och äter massor. Nu är klocksn snart 5 på natten och jag vill bara sova....


Äntligen

Ihår fick jag äntligen tillbaka min älskade iphone. Idag har jag gått på stan för mig själv en stund, skönt att vara ensam ibland. Jag köpte en skit dyr amningsbh, hoppas den är värd pengarna. Har också städat och såklart myst med lillen. Nu är Jac påväg hem, och ikväll blir det nachos.


spyttemannen

idag har vi gjort café premiär. Vår lilla har spytt massor idag, men ögat är bättre som tur är. Nu skall jag ta honom i bärsälen och försöka torka damm samtidigt, vi försöker vänja honom att sitta/ligga där,
 

Första badet hemma.

Då han var en vecka gammal badade vi honom för första gången hemma. Haan tycker det är grymt skönt att bada, man ser hur han njuter av det.
 
 

Senaste dygnen.

Söndag-måndag natt var lilleman så arg, vi fick chock då vår snälla baby blev sådär. Från 23-04 tiden skulle han absolut inte sova, och ögonen var stora och grät på en gång om vi inte pratade med honom. Hjälp. Så på måndagen var vi ganska trötta. Respekt åt er som har det sådär varje natt, men man blir väl van.
 
Dessutom märkte vi igår att hans öga var irriterat och han hade snuva. Så idag då vi vaknade var ögat jätte hemskt, så vi ringde till läkaren. Det var ögon inflammation, så nu får han droppar 6ggr dagligen i en veckas tid. Vi fick också saltvattensdroppar att droppa i näsan, och amningen gick bättre då. Men han är nöjd fast han är lite sjuk som tur är. Jac är iväg på match idag, cupmatch. De hade inte tur i lottningen då de fick BSV emot sig redan nu.
Jac har varit flunssig, och nu är det min tur att ha halsont, men hopaps int jag får något mera än det.
 
Skulle så gärna vilja gå ut och gå en längre runda, men nej. Snälla rygg bli bra denna månad! Är så hemkst då jag knappt vågar bära honom för är rädd att benet inte håller att gå på. Känns som om jag aldrig kommer kunna gå normalt, men som tur tror jag att min känsla är fel i detta sammanhang;)
 
 
Den här tröjan har han fått av ena av mina gudmödrar, hör också mössa och byxor till, men det är lite för varmt för dem ännu. Mössan han har på har han fått av Lotta.
 
 
Här har jag precis tvättat trollets öga, men det kommer bara mer och mer :( Hoppas dropporna hjälper fort. Dessutom har han börjat tycka om tutten!!!

Skön söndag

Vår väckarklocka väckte oss 9.45 idag. Sedan drog Jac iväg på träning, och jag städade medan lillen sovde vidare. Min jobbkompis Vivian kom hit och hälsade på, och hade med sig fina gåvor. Lilleman blir nog för bortskämd! Resten av dagen har vi suttit i soffan, varit ut och gå till stan (aj min rygg) och bara slappat. Ikväll skall vi ännu allihopa i badet, så att vi blir fräscha. Imorgon startar dagen med kiropraktor för min del, hoppas snart det hjälper.
 
 
Till sist skall ni få se en bild på världens sötaste nackhår!
 

Min förlossningsberättelse.

Här kommer en förlossningsberättelse, har dock tagit bort en del detaljer som jag inte vill skriva om. Har också tagit information med tider från sjukhusets papper.
 

Lill- goshis väg till världen.

 

Tisdag den 5.9 i graviditetsvecka 37+1 var jag lite nervös, skulle träffa en annan gravid på ett café.  Det gick super bra, och vi hade massor att tala om. Vi bestämde att hon skulle komma till mig på eftermiddagen för att pröva ett bälte som skall stöda bäckenet. Klockan 13 var jag hemma, och satt och slappade med Jac, sedan körde han iväg till Thisted på träning. Jag gick direkt på toaletten, och märkte bara hur det droppade från mig, blev osäker på om jag inte märkte om jag kissade ner mig. För vattnet skulle ju inte gå ännu. Min nya kompis kom över, och det var hon som sade att kanske det är vattnet som gick. Jag ringde till BB i Thisted, och de ville att jag skulle komma dit, min snälla granne körde mig. Väl på sjukhuset hade det droppat igenom mina byxor, så var lite våt. Dock menade barnmorskan att det inte var vattnet som gick, utan endast slem. Det tyckte jag var konstigt, eftersom man såg att det droppade. Nå jag gick till hallen där Jac tränade, och han fick lite chock då jag var där. Påvägen hem i bilen kände jag bara mer och mer hur det droppade, och väl hemma var jag inte i tvivel mera, allt blev genomblött. Ringde igen till BB, och vi skulle köra in, men Jac hade precis satt lasagnen i ugnen så vi väntade och åt först. Tog bb-väskan och bilstolen med i bilen. Vi blev mottagna av en gammal barnmorska som var jätte otrevlig, hon förklarade ingenting vad hon gjorde eller vad som skulle hända, mitt i allt kom en annan in och satt ett armband på mig, jag blev inlagd på sjukhuset. De tog 2 ggr CTG-kurva, jag fick klyx för att hans huvud skulle glida långt ner i bäckenet och barnmorskan sa att vi skulle sova för mina värkar börjar nog på natten eftersom vattnet gick. Jac ringde direkt till sin tränare, och sa att han inte kommer på bortamatchen nästa dag.  Hela natten var jag orolig, och då en ny barnmorska kom in klockan 7 hade inga värkar börjat, och jag var 0,5 finger öppen och hade 1 cm kvar av livmoderhalsen.

Jag fick ett stickpiller kl.8, och sedan fick vi åka hem för att vänta på värkarna. Tog piller kl.12 hemma igen, eftersom jag inte kände något. Var jätte konstig känsla att gå hemma och vänta. Klockan 4 var vi på sjukhuset igen, och jag fick ett tredje piller. Det enda som hade hänt hittills var att livmoderhalsen nästan var borta. Men inga värkar som barnmorskorna hade hoppats på, och det skulle varit bäst för både mig och babyn eftersom vattnet gick dagen före. Jag fick penicillin på grund av det. Vi fick vara inne i förlossningssalens vilorum och vila. Jag fick lite mensvärk, och ont i ryggen. Så gick mest omkring i rummet, samtidigt som jag följde med Mors-Thys match via nätet. Klockan 20 kom världens trevligaste barnmorska Else in, vi tackade gud för att den sura gamla hade ledigt den natten. Hon berättade precis vad som skulle hända, och jag kände mig trygg med den informationen. Kl. 20.45 mätte hon blodtrycket, vilket var 104/150, för högt. Sedan fick jag värkstimulerande dropp, och jag hatar nålar med det gick bra. Var lite ledsen över att jag inte fick vara i badkaret pga droppet och CTG-kurvan som jag helatiden måste ha runt min mage, samtidigt var jag rädd.

21-tiden börjar droppet verka, och jag får mera värkar som tar ont på en gång, första timmen hade jag 4 minuter emellan värkarna, så det började väldigt intensivt. Värkarna satte sig mest i ryggen, och det gjorde så ont att jag nästan inte fick luft. Kl. 21.45 får jag 4 sterilvattenssprutor i ryggen, det tog så sjukt att det är hemskt. Rekommenderar verkligen ingen annan att ta dem. Jac fick jätte dåligt att vara då han såg hur ont det gjorde. Dock hjälpte de mot smärtorna i ryggen, fick även akupunkturnålar men de hjälpte nog inget. Vid undersökningen visade det sig att jag hade öppnat mig 2 fingrar, jag var inte ens i aktivt födsel fast kroppen jobbade på högvarv. Barnmorskan höjde värkstimulerande droppet till 140 (max var 180), och hoppades på att jag skulle öppna mig mera. Hon tog beslutningen att om jag inte öppnat mig mera före 22.45 så måst de ge mig epiduralbedövning, bland annat för att jag var så trött, hade högt blodtryck och värkarna var starka och kom ofta(2,5- 3min mellanrum) + att jag öppnade mig inget. Inget hände före det, så narkosläkaren kom ner. Han var från Ungern och jag tyckte han var irriterande, för förstod inte vad han sa. Epiduralbedövningen tog inte alls ont, och jag fick en välbehövlig paus från värkarna och fick vila mig 1 timme. Värkarna är då ännu mer intensiva, och barnmorskan undrar hur min kropp kan ha så starka och korta intervaller mellan värkarna, då jag inte alls öppnar mig. Då behövde jag på wc, och skulle stiga upp, mitt högra ben är totalt borta och om inte Jac skulle ha hållit i mig skulle jag ramlat i golvet. Så fick kissa på en potta istället.

Kl. 1 ökade hon droppet ännu mera, och kl.2 började jag märka värkarna riktigt tydligt igen. Och eftersom de kom så tätt så hann jag inte alls med. Så från kl.22 då jag var 2 fingrar öppen tills kl. 2, hade jag öppnat mig 3-4 cm. Barnmorskan började prata om akut kejsarsnitt, eftersom min kropp inte var enligt ”boken” med igångsättningen och de var rädda att babyn skulle börja bli stressad. Dessutom var mitt blodtryck allt för högt.

Kl. 3.45 kom hon och gjorde sista kontrollen, då hade jag försökt andas och överleva, varje gång jag hade en värk hamna Jac riva mig upp från sängen, för det gjorde så ont i ryggen. Till allas förvåning hade jag sista timmen öppnat från 3-4 cm till 8 cm, helt otroligt! Så alla blev glada.  

Kl. 4.10 fick jag en halv dos epidural till, eftersom värkarna var allt för intensiva, de låg nu på 1 minuts mellanrum, och droppet var satt på det högsta 180. Kände ingen effekt av andra dosen epidural, så allt handlade om total överlevelse, och jag satte upp 30 minuters mål för mig själv i gången. 4.50 var jag 9 cm öppen, och äntligen 5.20 fick jag pressvärkar. Jag började pressa aktivt, men 5.30 hamnade barnmorskan fara och hjälpa till en annan förlossningssal (det var 4 förlossningar på gång, och 3 barnmorskor som jobbade), Jac blev lite nervös under den här tiden, eftersom hon före hon farit att man börjar skymta hans huvud, och om jag fortsätter pressa sådär duktigt kommer han vara här om en timme. Jac sa dock att han skulle vara ute kl.6, och jag tänkte jag gör allt som står i min makt att det blir före 6. Barnmorskan kom tillbaka typ 5.40. Kl 5.51 hade jag pressat ut hans huvud, och vid nästa värk var hela han plötsligt ute. 5.53 torsdag 6.9.2012 fick jag en varm, kladdig och skrikande son på magen. Vid sidan av mig stod Jac och han var helt tagen av situation, det är vårt livs finaste ögonblick hittills. Jac klippte navelsträngen, och någon minut senare kom moderkakan ut. Babyn fick sen fara och gosa på Pappas bröst, medan jag blev sydd. Hade 4 stygn och en blodansamling, men var nara 1 gradens bristning som tur.

Då jag var klar sydd vid 7, så slutade min fina barnmorska Else sitt pass, och då kom sura gamla barnmorskan på jobb, så tack gud att jag var klar där nede. Det första hon sade var att det var underligt att jag fött först nu, jag borde ju fött igår med de mediciner jag fick. Tack tänkte jag. Hon undersökte babyn, och han fick fulla poäng, vägde 3.450 g och 50 cm långJ  Tyvärr glömde de bort att ge oss matbricka, vi såg att de andra hade fått, men vågade inte fråga efter. En dansk flagga fick vi i alla fall. Hela torsdagen var baby mest med Pappa, eftersom jag inte kunde gå. Mitt ben var utan känsel till fredag eftermiddag. Babyn mådde också dåligt eftersom han svalt mycket fostervatten, så de hade full koll på mig och honom.

Det är min historia om när vår fina kille kom till världen.

 

Mina tankar: Hoppas verkligen jag slipper bli igångsatt om jag någongång blir gravid igen, min kropp hängde inte alls med och värkarna kom för tätt. Så om vattnet skall gå igen, hoppas jag kroppen fattar att komma igång med förlossningen. Pressvärkarna var det bästa under förlossningen, för då fick jag och kroppen äntligen arbeta, och efter cirka 30 minuters arbete kom belöningen <3. Något jag aldrig vill göra om, är sterilvattenssprutorna, fy. Är också glad över att kroppen till slut klara att öppna sig, skulle vara hemskt med akut kejsarsnitt då man kämpat som ett djur i många timmar. Epiduralbedövningen var super. Dessutom var Jac super att ha med, utan honom skulle jag aldrig ha klarat det. Han var så duktig och uppmuntrande, och visade inte sin rädsla. Jag blev aldrig irriterad på honom.

 

Jacs tankar: Han tyckte inte det var lika hemskt han hade föreställt sig. Det värsta för honom var då jag fick sterilvattenssprutorna, det ögonblicket vill han glömma. Och det bästa tyckte han också var pressvärkarna, för då fick jag jobba aktivt med min kropp, och inte att medicinerna och kroppen samarbetade utan min hjälp. Dessutom tyckte Jac att jag var så mycket lugnare än han hade förväntat, enda gången jag skrek var av de där dumma sterilvattenssprutorna. Jac tyckte också det var super roligt att få hålla babyn direkt, det är något man annars inte får lov till på det sjukhuset.

 

 

Mina fina killar efter en hård natt:)

 

Vi är så otroligt lyckliga över detta mirakel <3

 

 

 
 

Sköna dagar.

Allt går så bra här (förutom vår granne mitt emot som borde få stryk, hade fest till 9.30 idag). Killen, eller skall vi säga killarna sover otroligt bra. Dock har den äldre av dem blivit förkyld, så hoppas vi klarar oss undan. Vi är imponerade över hur kroppen blir normalare för varje dag, men magen är lösare såklart. Det utan att göra något annat än vila och äta!
 
Har total bloggtorka, så skriv om det är något ni önskar jag skall berätta om. Eller fråga på, så skall jag svara!
 
Bjuder på lite bilder.
 
Hygge tid!
 
Klar för att köra till Pappas match!
 

Såhär ser dagarna ut för lille mannen!
 
Mor- och barn bukett, såna här får alla mammor i DK. Fick den av min mamma! först skickades en flickbukett...
 
En suddig bild på mig. Magen ha nog dragit in sig 10cm på en vecka typ!
 
 

Lilla korven

Man ser nog att vår kille äter bra, tycker han blivit mycket rundare. Idag har han sovit typ helatiden, varit vaken max 2 timmar. Vi var ut på vagnpremiär, men tyvärr blev det inte långt för jag har så ont i ryggen. Tur att jag skall till kiropraktor imorgon.


Gårdagen

Vår lilla kille hade gått upp 250g på 3 dagar, så nu väger han 3,5 kg och är 53cm (!!) lång. Det gick utmärkt på matchen igår, men då vi skulle hem blev han sur i bilen. Då vi kom hem for jag och sova och Jac blev uppe med babyn och vila:) o alt ha gått fint inatt. MTH vann 25-20 mot Viborg, och Jac var super god. Så härligt för honom att få en sån start!


Höns mamma

Inatt sov vårt troll fint igen, dock var han väldigt orolig och hade ljud för sig. Men vi la oss kl 23, och han har vaknat med 2,5h mellanrum typ och skall ha mat. Som vanligt steg jag upp 8, och 9 for jag iväg på ärenden. Var orolig att han sku börja skrika me Jac, tyvärr äger Jac inget mjölkbröst;) Men då jag kom hem 10.15, var det helt tyst.


Tack

Tusen tack till familj och vänner för lyckönskningarna och presenterna. Vi har fått en del leksaker, kläder, blommor osv. Vi föräldrar har också fått några fina gåvor.
 
Vi har tur som har så många som bryr sig om oss! Lilla hjärtat har ätit jätte duktigt idag, ändå tror jag att mina bröst spricker snart:)
 
 
 
 

första natten hemma

 
det gick super bra, han sov i liften i sin säng. Väckte honom 2 och 5 för att äta. Såhär skulle varje natt kunna vara, men knappast... ;) Idag har han varit mer vaken samt lite orolig. Nu sover han som bäst, och Jac är på träning. Roligtoxh se hur mycket magen ändras, om man jämför med torsdagen. På onsdag skall vi på match, får se hur det skall gå! Men kommer nog bara stå vid  utgången och  ha hörskydd för lillemannen. Har någon av er snvänt hörskydd till de små? Som tur skall de max vara på 1 timme, knappast ens det, räknar med 15 minuter. Vi börjar försiktigt, och kan sitta i cafe resten. Är bara viktigt att jag vågar mig ut med honom och får lite självförtroende. 

Hej hallo

 

Den 6.9.2012 kl. 5.53 föddes ja nästan 3 veckor för tidigt. Jag var 50 cm lång och vägde 3450 gram. Ni skall få se några bilder på mig, och min mamma skall nog skriva en förlossningsberättelse senare! Jag vill också tacka för alla gåvor och lyckönskningar jag fått.
 
 
 
Skönt att ligga inlindat i massa täcken.
 
 
Det bästa både jag och min far vet är att sova brevid varandra.
 
Klar för att åka hem från sjukhuset, spännande!
 
 
 
 

update.

Blev som sagt mittiallt en førlossning i veckan, vem hade trott det. :) Vi fick inte vår bæsta present på vår 7 årsdag, men torsdag 6.9 kl 5.53 efter en mer komplicerad førlossning, men som gick super ændå. Ni skall få en nærmare presentation bara vi ær hemma! Vi ælskar lilla barnet vårt så høgt, till och med Jac har fått en ny tv, babyn :) 

7 årsdag 5.9.12

Idag har jag varit tillsammans med Jac i 7 år. Dagen ser lite annorlunda ut än den borde.  Hoppas på positiva nyheter nästa gång jag uppdaterar, och att MTH tar 2poäng ikväll. Nu skall vi bara slappa och vänta på vår största present nånsin.

Magen vecka 38 ( 37+1)

Nu tycker jag att magen inte behöver växa mer. Jag är faktist påväg och möta en annan gravid nu, och är till och med lite nervöst. Hoppas hon är super trevlig.


Ordning och reda.

Ja, tänk om skåpen inte är i ordning då babyn kommer? Bra att Jac har styr på det:)


Söndag.

Tycker veckorna går allt för fort, tänk att det är söndag igen. Igår efter Jacs träningar var vi ut och gå, gick på cafe, och städade. Idag blir det lugnt program, och jag skall bara läsa lite. Jac skall till fysion, så kanske jag borde fara med och cykla lite medan han är där, men knappast;)
 
Imorgon går jag in i vecka 37+0, hjälp. Det kan ju faktist börja hända snart. Bara han hålls inne tills torsdag är det bra, för hans pappa skall bort hela onsdagen, ligan kör igång igen. Dock får vi se om det blir med Jac eller utan. Hoppas så han kan vara med och göra det bra ifrån start.
 
Annars borde vi ha allting klart till baby, fattas bara en bärsäle. Vet inte alls hurdan vi skall köpa, så alla tips tas gärna emot!
 
 

RSS 2.0