Danmarks besök.

Så här ser vår första månad ut, typ mer besök än vad vi hade på 3 år i Norge :D


14.7 flyger Emma med oss till Dk

21.7 Mamma / Pappa

Slutet av juli kommer Thorleif o Berit, o förhoppningsvis Andre och Charlotte!

13-16.8 Kommer Linda o Datte.


Jag är happy!!!

live från åsvängen..

Nu blir det mommos 70-årsdag, sen blir det cirkelträning! hejhej

Vilken härlig dag

Jag vaknade 6-tiden av att det var så ljust. 8-tiden körde jag iväg till Lotta o Linns skären, och där njöt jag tills 13-tiden. Jag blir alltid så glad av att träffa Lotta, finns inte många som du. Det är inte någo fel på hennes syster heller, två riktiga pärlor. Den äldre av dem mådde bra, jag hade förväntat mig något helt annat utifrån hennes blogg! Jag tror det måste bero på mig... ;)

Matheo var en riktig söt prick, vi läste om traktorer, Pekka och Nalle Puh.

Resten av dagen har gått åt till lite slappas på Åsvängen, och sedan till Tennis en timme. Som bäst är Jac på gymmet, jag orkade inte följa med. Tröttheten och solen har sagt sitt för idag.

Snart kör vi vidare till Tenala!

Imorgon på midsommaren skall vi inte göra nåt speciellt, ja skulle gärna ha åkt till någon stuga, men Jac är inte för det. Och dessutom hatar vi att fråga om vi kan komma me, vi borde bara ha en egen skären o bjuda alla dit iställe :) Men det håller nog med festandet för det. För på lördag skall vi vara med världens härligaste par, och vi skall ut på byen, jiihuu. Vi får satsa på att många är utan midsommarplaner så att många är ute ;)

Ha en trevlig midsommar alla mina kompisar!!! Jag har hunnit träffa många vänner denna vecka, och det är ju kjempe göy.
tack pappaI flera år har jag retat pappa för sina asiga jobb t-skjortor. Neon gula. Idag då han kom hem från jobbet, hade han köpt en till mig för 5 euro! Typiskt min fajjas presenter.Tisdag

8.30 Zumba

10.00 Frukost

11.00 Besök hos Millo o barnen

13.00 Soppa

15.00 Bulla

16.00 Fara och golfa 9 hål. Det är riktigt tungt att gå på den bana vi ska spela på, så ja ork int med 18 hål.

Sen har jag inga planer mera, annar än att ja ska på länk med Emma imorgon! Dessutom har jag lust på chips. Mitt liv handlar om mat o slappning, nångång träning. Kanske det är så sommaren skall vara?!

 

Livsnjutarn Malin.

Måndag

Idag vaknade jag 6.45, störande. Skall fara och köpa hostmedicin först, måst prova ta nåt, för slängde bort min triangelmedicin i Norge.
10-tiden skall vi fara till Ekenäs och se litegrann. Vi tänkte även en runda till golfbanan idag, men det är jag inte intresserad i eftersom det är skit väder.

Ikväll blir det troligtvis träning eller bara kos. Det känns som om jag kan träna, för hostar inte under själva träningen. Den försvinner oavsett aldrig..

Vad har ni för planer för midsommaren?
En bild från Sandefjord på våren, i finfina Bugårdsparken!


Nytt utseende

Ser att Emma både har lagat ny header, och dessutom bloggat.

Tycker nog det blev fint, men fast Jac är med på varje bild betyder det inte att jag inte har något eget liv. Så nu är det sagt!

Skön söndag har jag haft idag, cyklat 2ggr in till stan, ätit på knäppen, Serendi med flickorna och Zumba! Natta!

Två bilder till


Bröllop.

Var på ett fint bröllop igår, min kusin som gifte sig. OCh hon var så snygg, man skulle inte kunna tro att hon fött två barn de senaste åren :)


Paret Stolpe med deras söta dotter AngelicaEmma hade ingen normal bild på mig. Men är nöjd med klänningen.Kompisarna.


Nu är det sol och fint ute, men vi orkar inte ens sola... Vart har gamla jag tagit vägen? Hoppas hon kommer tillbaka, vill inte vara vit och tråkig :)

Ps. Ekenäs nattliv SUGER! Ge mig Pir.

gruppexamen.

Vem vill sitta 16.6 och hålla på med gruppexamen i norsk?? Ingen av oss iallafall. här får ni se mina motiverande studiekamrater.Godnatt!

I en hel tom lägenhet, ligger vi. Jag hatar vår sista examen, noll motivation. Men älskar våra underbara vänner som vi var med ikväll <3Styv och strejk.

För första gången på säkert ett år klarade jag att löpa 60minuter utan att ha ont någonstans. Vilken befriande känsla. Jag löpte dock inte fort, men är nöjd över 9,5 km! Det resulterar till ömma ben idag kan jag lova er.

Nu skall jag på skolan och jobba med norsk gruppexamen, fyy faan. Det är den sista examen jag skulle vilja ha som sista, för då måst du leka att dy bryr sig fler timmar per dag. Har man individuell så är det bara sig själv att skylla om man inte orkar läsa...


Dessutom skall troligtvis alla väktare gå ut i strejk imorgon, det betyder att flygen ställs in!!! FAAAN. Jag skall hem, o vår enda chans att komma hem till ett broöölop vi skall på är med det flyget.. håll tummarna. Annars bir ja sur, för har lagt ut en del pengar på kläder samt sett fram emot det.


Jac kommer hem idag, men är han trött blir ja sur. För han har 1000 saker att göra idag.


ha en fin dag

Nyfiken.

Läsarantalet har ökat, så jag undrar en sak: Vem är ni som läser min blogg?!

Söndag.

Snart är allting klart, är bara svårt att veta vilka kläder ja ska packa ned, men får köpa nytt i Finland om jag missat nåt. När Jac kommer hem imorgon får han tejpa fast alla lådor, får hoppas de orkar bära dem bara, de är otroligt fulla.Detta skall jag försöka få snyggt inpackat..Dessa kläder skall jag klara mig på i sommar. Så hoppas inte det skall blåsa kallt eller regna...
Får nog använda samma kläder helatiden, men tur så finns det tvättmaskin hemma.

En sak har vi iallafall lärt oss, nästa gång flyttar vi själva först till det nya stället, och åker därifrån till Finland på semester!!

Blev en bra lördag.

Jag gick på stan på dagen och köpte väldigt "nödvändiga" ting. Kl.14 åt jag lunch med mina vänner Charlotte & Andre´, du fattades Jac. Till min stora förvåning har vår favorit matplats höjt priserna ordentligt, jag betalade 40 kronor mera för samma maträtt denna gång. Dåligt gjort.

Jag har packat lite, men är långt efter i planerna. Så imorgon skall jag packa, och gå upp till bugårsparken. På kvällen skall jag bara njuta och se på de förhoppningsvis färdigt packade lådorna..

På måndag kör examens helvetet igång för sista gången. Norsk gruppexamen blir det, som skall presenteras på fredag kl.9.00. Jag slapp bli och höra på de andra, eftersom jag skall flyga hem till Finland på dagen.
Tyvärr känner jag att jag lägger noll energi på denna examen, vill int sitta och läsa sista dagarna här, sorry gruppe röd!


Nu skall jag lägga mig, 2 nätter kvar ensam.  Underligt nog har jag int saknat Jac så mycket denna gång, men det är tack vare examen som upptagit all min tid.Nu kan du nog komma hem " handyman". haha, det är verkligen det sista ordet som beskriver Jac.

Natta! ( ps. haka inte upp er på stavnings - meningsbyggnads fel, har blivit riktigt dålig på det i de sista. Alla uppgifter ja skriver skulle nog min gamla modda lärare Eva definiera mig som analfabetiker)

Trist lördag.

Senaste veckan bestod enbart av examensskrivning, skrev mera än 9 timmar varje dag. Det resulterade till att jag vaknade halv elva idag med en jävlig huvudvärk. Idag måst jag packa färdigt lite till, kan på allvar inte finnas nåt tråkigare. Och så måste jag ut och gå i regnet en timme.

Detta skolår har varit ett riktigt dåligt träningsår, ha kunna träna 2 månader exakt så som jag vill. Hoppas inte det märks alltför bra på kroppen. Nu äter jag triangel medicin, så får väl ta det med ro igen. Hello Tenala beachen 2010.

Igår vann finska landslaget sin match, så det var ju kul för dem. Men för min del stör det inte så mycket ifall det inte kommer vidare, vi kommer att vara tillräckligt ifrån varandra i höst oavsett.

Men nu börjar huvudvärkstabletten hjälpa lite, så skall äta havregrunsgröt, och sen startar packandet. Måst även ut på stan och se om jag kan fynda något. Sen måste jag ut och gå, dels för att ja inte kan träan och dels för att jag behöver frisk luft efter en vecka med dataskärmen.

6 dagar kvar tills vi reser hem, och stannar hemma någon vecka.

något skoij i min mörka vardag.Detta är Jac i lågstadiet. En svensk kompis nämnde att det här ser precis ut som en finsk klass. Skall vi ta det som en komplimang?  ;)

Synd att jag inte har något på min gamla lågstadieklass, lovar att vi ser minst lika finnar ut.Man ser på bilden att Jac måst ha fått ärva en t-skjorta utav Robin. Sliten.

Blääh.

Sitter med min hemma examen i pedagogik på biblioteket. Har total skrivspärr och kommer inte på något vettigt. Dessutom har jag glömt mina gamla uppgifter hemma, och är för lat för att gå efter dem. Ute regnar det, men hoppas det håller upp ikväll, har golfkurs då!

 

Denna bild beskriver mitt humör. Har inte alls tid med examen nu!!

En härlig lördag.

Fredagnatten var så jävla irriterande, bu för efterfest hos grannen. Lördag var det bara kos och fest. Och idag slappning, packning och golf! :)
Det togs flera bilder igår på oss, men bara en duger. Borde förstå att snus är inget för mig, snus o dubbelhaka kan tyvärr inte bli okej.Min dag.

Strålande solsken har det varit idag, men ingen strand för oss. Vi har blivit för rastlösa för att sola.

Nu drog Jac iväg på avslutningsfest med laget, och jag skall möta några andra flickvänner på bryggan och avnjuta en Smirre. Bra så!

En av Jacs nya hemmahall + huset vi skall bo i.

Tog nästan inga bilder då vi var i Danmark, så har inga spännande bilder att bjuda på.Ingången i Morsö Sparekasse Arena. Här spelas varannan hemmamatch, de har också en äldre hall i Thisted de använder.Ser likadan ut på bägge sidor, och du kan stå på sidorna.Nöddesgade, där skall vi bo!Här skall vi bo, de tre fönsterna som är ovanför scotern är "våra".

plus med lägenheten:

- Inte på de vildaste gatorna
- 2 min till centrum, 5 minuter till ena hallen, 1 minut till grönt område.
- skall få nytt bad och golv. skulle aldrig bo på heltäckningsmattor...
- har en källare som vi kan lägga in extra saker i.
- En liten utegård, inte så värst fin, men där kan man sola lite o eventuellt grilla, samt hänga upp tvätt.
- Fint vardagsrum.
- Fina fönster
- högt till tak
- bara 5 trappsteg upp från porten.

minus med lägenheter:
- 89kvm, men bara ett sovrum.
- Köket var litet, ryms inget bord där, så vi får ha det i utrymmet före vardagsrummet.
- En frys som det nästan inte ryms något i, samt en diskmaskin som det ryms ca. 3 glas o 6 tallrikar.
- Ingen tvättmaskin i lägenheten, måste dela med 6 andra lägenheter. Men det är Jacs jobb, skulle aldrig tagit lägenheten annars.

Med lätta ord, kan jag lätt säga att vi bor bättre i Norge!Lite av gågatan.


Nu skall jag gå ut, och om någon timme kommer jac hem :)


RSS 2.0