Går sönder.

Det är värmerekordsvecka nu, 35c i skuggan har det varit på dagen i över en vecka, och nu kl.20 är det 30c i skuggan. Inne har vi också 30c. Skulle sitta bra med regn nu.
Jag orkar inte göra mycket annat än att äta salt och glass. all hård träning får jag glömma, powerwalk är tillräckligt, eller pumpa på gymmet. Riktig konditionsträning går ej.

Nu ska ja äta glass och jordgubbar, och sedan vänta på svalare dagar. Det kan vara fint då vi är i finland istället!

Såja

Blev en kortare arbetstur, pga inget folk i cafeet. Istället drog jag o Jac ner till hamnen på en toast och en glass. Nu har jag sovit en stund, och är allmänt yr. Vi två skall dricka på tumis idag, och sen ut till Pir. Typ lika som alban hemma, bara bättre.Min nya dräkt, den är skön. Borde kanske tagit en nummer mindre, men tycker det är skönt då den är lite lös vid benen.Nu skall jag tillbax till vinet, jordgubbarna och glassen.

2 veckor tills vi är i finland!

Ikea

Vi var som sagt till Ikea igår, efter några timmar på stranden. Skall visa mina två finaste köp, förutom köttbullarna och princesstårtan vi åt.Tack Lisa för inspirationen, nu känns det lite mera som vårt hem då väggarna int bara är vita längre. Och äntligen slipper vi ha fula tvättpulverspåsar på golvet.


Jag kom just hem från 70minuters powerwalk, finndet något tråkigare? Men måste tyvärr träna något, för idag håller inte benet för löpning. Jävla valpsjuka.

Nu äta frukost och sen iväg på 3 timmars jobb, härligt. Skönt att det är så få timmar iaf, men helst av allt skulle jag volja ligga vid stranden...


...

Nog har ni väl alla fått med sig att Michael Jackson har dött?

Förstår att det är tragiskt osv, men nu ha ja hört och sett det för många gånger idag! Nå han var kung, men men. RIP iaf. Hoppas morgondagen kommer med andra nyheter än detta.

Nu sova efter att magen e full av skit mat från Ikea. Vi äter något varje kväll, borde få stryk :D

Imorgon är det först förhoppningsvis en löptur om benet håller, sedan jobb och efter det fest. Låter bra. Gonatt

Frisören & baby

Jobbade 9-15.30. Var på spinning. Klippte Jac. Glass & jordgubbar. Paradise hotel.
Idag skall jag först sitta ute i solen ca. 2 timmar, men så jävla tråkigt att "sola" med kläder på. Det ä ännu till handlarnas dag idag, vilket betyder att det kryllar av människor. Så i parken täcks jag int sitta med bikini. Men men, det skall för faaan vara sol i finland mellan 11-29.7, då kan ja sola varje dag :D

Senare idag skall jag stänga en sista gång cafeet för i sommar. Idag har vi längre öppet, så jag är hemma lite före kl.23, och börjar kl.15. Så det blir ganska mycket pengar. Dessutom har skattepengarna kommit idag, hello 4500kr fast jag inte jobbat mycket i 2008, Jac drog hem 6gånger mer pengar men han har stått på som en dårk.

Imorgon är jag ledig, så skall köra Jac på jobb, sedan dra mig till stranden någon timme. Sedan skall vi till Oslo, till Ikea! Je. Kanske vi int köper så mycket, men kul att göra något. Jag vill ha klistertavlor, såna man kan limma på väggen. D¨å behöv vi int laga onödiga hål i väggarna!

Det är otroligt skönt att Jac numera jobbar ca. 65 %, så det blir 5-6 h per dag. Skönt att ha honom hemma på morgonen. Så imorgon skall vi o träna före han skall på jobb =)

Nu gröt, och sen ut! Vill att klockan är 22.45 NUU.
Ett stort Grattis till föräldrarna Lisa & Rikard, och till storasyster Vilde. De har äntligen fått babyn, en pojke på 4,790g och 55cm lång. Välkommen till världen!!Pappa och gullungen vilde.
Måndag

Ny vecka igen, 2,5 veckor kvar tills Finland. Idag vaknade jag upp med halsont, och är äckligt täppt i näsan. Skall till gymmet med Charlotte, hon skall lära mig någon ny intervall träning, hoppas ja int känner av flunssan då.
Sedan skall jag sitta ute i parken en stund och "sola", roligt att göra det med kläder på, men enda alternativet då man bor i centrum. Blir inte länge ute, för skall laga mat före jag skall på jobb kl. 16.30. Det är min måndag

Tisdag - ledig dag. Skall vara tillgänglig för Lisa de dagarna jag är ledig, ifall hon behöver hjälp och sällskap. Dessutom är det St. Hans afton imorgon, norska "midsommaren". Hoppas på att ja kan träna resten av veckan som vanligt, för sjuk vill jag inte bli.

Onsdag- Extra jobb 9-14.

Torsdag- Jobb 15-23.

Fredag- Ledig. Vi har planerat in ett Ikea besök.

Lördag- Jobb 12-16. Sedan är det party!

Men vi väntar på att lillebror skall hoppa ut snart, gör han det på torsdag får Jac inta papparollen. JAg längtar efter at f se en riktigt färsk baby!!

Ge mig en balkong!!! Men vi skall inte klaga, gillar annors vår lägenhet, ny och fräsch, kostar inget:) Men kan inte ge upp tanken på en balkong, eller en liten gård... Nå om 2 år och då vi kanske är färdiga här skall jag iaf ha det.


Ha en fin vecka allihopa, imorgon skall jag kräva att jag får bilen av Jac så att ja oxå kan njuta av sommarväder!
JAg hoppas alla andra iaf får göra det.En sommardag i Tenala skulle inte vara helt fel nu.. God mat, cykla,simma,golf osv. mumma.


Ge oss ledighet NU.

Jag väntar tills Jacs egen träningsperiord skall börja, så får man se honom lite oftare. Tacka gud för att han skall börja jobba mindre fram över!
Vi bor tillsammans, och jag saknar honom, konstigt! Tur så har de inte träningsläger ofta på helgerna..

Nu blir det min sista vecka på cafeet, sedan jobbar jag 2 veckor på barnehagen. Skönt att ha kvällarna lediga, och jobba full dag!!


Hoppas ni alla haft en bra midsommar? Väntar på att få se lite bilder.

Nu slut tjatat, skall se Makedonien mot Norge, och köpa lite gottsaker.

Torsdag

Blrjade dagen med ett lätt pass på gymmet, sedan blev jag tillkallad på jobb. Jobbade dock bara 2timmar. Hem och laga mat, ut på stan med Vilde och Lisa. Och nu skall jag snart iväg på bodyattack med Charlotte. Sedan skall jag se halva Jacs lag möta Norges juniorslandslag, 88orna.

När jag är har ledig dag så har jag ofta fullspäckat schema. Nästa vecka skall jag bara slappa de dagar jag har ledigt.

Vi hörs på söndag igen, om jag överlever jobb helvetet. Imorgon först jobb på barnehagen kl.9, och jobbandet slutar först för min del då vi stänger cafeet 20.30. Därtill är vi bjudna på midsommargrejjs hos svenskarna, men får se om jag klarar det, tror jag är ganska sliten. Lördag har Jac 2 träningar, och jag skall jobba 12-19. Söndag har Jac 2 träningar, och jag har ledigt. Blir ingen utgång iaf.

Intressant? Javisst.

Men Glad Midsommar på er alla! Tyvärr bor vi i ett land som inte firar denna tillställning, surt när man skulle kunna få 100% tillägg då man jobbar.....


" I sverige firar de midsommar, medan man i Norge kan vinna 20miljoner på lotto"

kvällens roligaste.

Vi åt tidigare chokladkaka och fruktsallad. Vi har ätit nåt gott varje dag den sista månaden, får skylla på minipillren. Synd att man äter upp sig tills sommaren.
Nu har vi inget gott hemma, och Jac är sur. Då hamna han öppna en baileys flaska. Fräscht.


Godnatt / Gottegrisarna.

Hemma igen

Dagen gick bra, men tror faktist jag är mera gjord för att jobba på en 3-6 åringarnas avdelning. Spinning är avklarad, nu skall pasta carbonara i magen, sedan skall vi hejja fram Norge.

Ha de!

onsdag

Godmorgon!

Inatt har vi sovit på helspänn, väntade att telefonen skulle ringa. Men ingen bebis inatt ännu. Vi får fortsätta vänta idag på dagen. Då skall Jac o Eric agera barnvakt tills jag slutar, ganska komiskt:)

Dessutom kan vi inom några dagar förhoppningsvis fira ett nytt och framförallt bättre 2 årskontrakt.. Grattis Jac, du är välförtjänad om allting går i box. Isåfall är det 2 år till i Norge, och europacup för Jac, och dår får jag min skola färdigt. Sen är vi öppna för vad som helst.

Idag skall jag för första gången i mitt liv jobbapå lilla sidan i barnehagen, är lite nervös måste jag medge. Kl. 16.30 plockar Jac upp mig, då skall jag på spinning och Jac skall o lyfta med laget. Roligt när vi gör det på samma gym. Sedan skall Jac spela en halvlek fotboll med sitt jobb, i smyg förstås. kl.19 börjar Norge-Estland, Rambo skall troligtvis få spela idag så vi skall vara fast klistrade i tvn.

Idag är det 3,5 veckor tills vi kommer hem. Skall bli skönt. Önskar mig soligt väder, trots jag inte innear en strandkropp i år! men jag är kvinna o int 18 år länge;) ursäkt.

Nu morgongröt,sen skall jag via butiken och vidare på jobb.........


Glad midsommar alla, vi firar med att jac har 4 träningar på helgen och jag skall jobba. Vill nån byta med oss?

Sommarlov.

Idag kom sista karaktären från skolan.

Naturfag: A
Matematik: A
Fysisk fostring: B
Pedagogik: A i indivuell och C i gruppuppgift = B.

A är de bästa, sedan kommer b, sedan C..

Så med andra ord kan jag inte ha gjort de bättre. kul att vara från ett annat land o ha lyckats bäst;)

Nu skall jag fira det med högpuls och sedan choklad.H. skrytmåns.

Adidas, dåligt av er.

Jag fick nya adidas joggingskor i ca. november. De kostade 1700kr, så var av de dyrare slaget och hade extra stöd för foten. Nu har de på båda skorna gått sönder vid hälen, finns ingen fodring kvar där. Känns surt, för man kan ju knappt använda dem utan att få ont.

 

Köp ej.

Tisdag

Idag har jag ledig dag, skönt. Det är de sama vanliga vädret, moln och sol, inget solväder direkt. Idag skall jag:
- Städa lite
- Gå på stan en sväng
- Gå till Runarhallen till kl.14, där Jac plockar upp mig.
- Vi skall till Larvik efter gyldiga registreringsskyltar.
- Laga mat
- Träna höypuls med styrka, med Charlotte.
- Vänta ivrigt på vad som blir sagt på Jacs möte.


Intressant dag va? Jag fick 33h jobb den här veckan, det är väldigt bra. Sen återstår 3 veckor med jobb och så är det ordentlig sommerferie, woohoo. Kanske man får lov att bli brun då först?Måndag

Sov tills kl.9, vaknade och hade lätt illamående, hoppas ja int börjar bi förkyld, för det är nämligen han jag bor med.
11.30 var ja på spinning, o nu sitter jag här med magen full av tomatsoppa. Vi äter billig mat idag, men jac tycker inte om det. Men han får lov att äta det bara.

Jag skulle på jobb kl.17, men de ville ha mig dit kl.15 istället, passar mig utmärkt, 2h extra jobb är inte fel. Dessutom skall jag jobba onsdag och fredag på barnehagen, och fredag och lördag på cafeet. Så lite pengar får jag tjäna iallafall.

Vi skall se efter Vilde då lillebror skall komma till världen, så krockar de med mitt jobb, får vi pussla ihop det på något sätt. Eric jobbar ju bara eftermiddagen, så han kan hjälpa... ;) Så får jag ta över då han drar på jobb. Det fixar sig.

Idag visar sig solen bara ibland, tänk att jag bara solat 2 gånger i sommar. Har inte haft lust att göra det mera!

Nu skall jag sticka iväg på jobb, ha det bra sålänge!


Tråkigt.

1. Hur gammal är du om fem år? 26
2. Vem var den sista du träffade? Jac träffar jag som bäst.
3. Hur lång är du? 174,5, exakt.
4. Vilken var den senaste film du sett? Rallybrudarna
5. Vem ringde du senast? Rikard
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? " nej tack, vi har mat hemma som .... bla bla" Lisa
7. Vad är dagens planer? Sova så småningom
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Både och
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta
10. När såg du senast din mamma? 5 maj tror ja?
11. Vilken ögonfärg har du? Blå
12. När vaknade du idag? 9.30, otroligt att ja sov sålänge.
13. Har du någon gång hittat en katt? jepp
14. Vilken är din favoritplats? Hemma o slappa i ett städat hem. Eller ut på stan
15. Vilken plats föredrar du minst? Runarhallen.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? säg de?! Är jag ihop me jac då ännu o han hålls skadefri så vet man aldrig.
17. Vad skrämde dig som barn? Mörka rum
18. Vem fick dig att skratta senast? Lisa
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Vad är det? Ja
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar som fngerar då den själv vill det
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Utan
22. Hur många kuddar har du i sängen? Vi har tre
23. Hur många landskap har du bott i? 2? Finland&Norge
24. Har du någon gång spytt på fyllan? jodå, många.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Skor
26. Är du social? Det kan man lugnt säga.
27. Vilken är din favoritglass? Kingis, många av finska glassarna!! mangomelonchokladnougat. osv..
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Studera färdigt, o söka 50% jobb.
29. Tycker du om kinamat? Har ätit det 2ggr, helt okej.
30. Tycker du om kaffe? nej
31. Vad dricker du till frukost? Vatten, mjölk.
32. Sover du på någon särskild sida? Vänster
33. Kan du spela poker? Har en gång vunnit en turnering mot kims vänner;)
34. Tycker du om att mysa? Skönaste i världen.
35. Är du en beroendemänniska? Jepp
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Elvis,Cassandra.
37. Vill du ha barn? Ja!
38. Kan du några andra språk än svenska? Ja, fast det är inte många.
39. Har du någonsin åkt ambulans? nej
40. Föredrar du havet eller en pool? Havet.
41. Vad spenderar du helst pengar på? Någo fint till mig eller till hemmet. tyvärr är mat första prioritering, kanske därför man sväller.
42. Äger du dyra smycken? Jo
43. Har du någon gång testat narkotika? Nej
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Fazers blå.
45. Vem är den roligaste människan du känner? Kommer inte på?
46. Välj ett ärr på din kropp? knäna
47. Vad har du för ringsignal? Någon vanling samsung grej..
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Det kommer jag inte ihåg?
49. Flirtar du mycket? Ja vet int
50. Vart togs din profilbild för din blogg? Kommer inte ihåg vilken bild jag har?
51. Kan du byta olja på bilen? Nej:(
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej
53. Vilken var den senaste bok du läste? Någon av de 20 tentböckerna. suck.
54. Läser du dagstidningen? På nätet.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Förut fick vi västis hit:) och hade även sandefjords blad några månader.
56. Dansar du i bilen? jepp, och sjunger.
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? P4 tror ja.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Stickord till muntlig examen.
59. När var du i kyrkan senast? På praktiken på barnehagen, vi var dit på besök.
60. Vilka personer utmanar du? Alla som vill.


Nu skall tråk malin gå o lägga sig. imorgon blir det spinning,mat,städ o jobb. Har tagit ätningsrekord i helgen.

Hvalsommer 09

Optimist

Jeg står i mörke og skimter lyset i det fjerne
Det er så kalt jeg ser varme fra en stjerne
Jeg tenker opp når jeg er nede for jeg er en
Optimist

Jeg har et håp hver gang jeg går omkring i bline
Det finnes en sol i oss som snart skal begynne skinne
Som får meg opp når jeg er nede om og om og om igjen

Jeg har en dröm at vi tar vare på hverandre
Og gir det beste i oss selv til alle andre
Jeg tenker opp når jeg er nede om om om igjen

Optimist,jeg vet det går bra til sist
Så lenge jeg lever her er jeg en Optimist
Jeg er en optimist

Vil at livet blir en dans i lyset
En dans for håpet og en dans for gleden
En dans i frihet og en dans for freden
Det skal gå

Optimist,jeg vet det går bra til sist
Så lenge jeg lever her er jeg en optimist!


Var för första gången på en norsk stand up grejj, och efteråt var det allsång. Norska allsånger är faktist bra.


  

Hurra för Hvaltorvet!

fredag

Jag har inte fått sömn sen Jac for på jobb, så blir en lång dag idag. Tur så jobbar inte Jac sålänge.
Det är min första sommarlovsdag!!!! Ja hade prov igår, och det gick lysansde tyckte jag, så får se.
Har ont i bihålorna varje morgon:(

Planer för idag:

- Uppvärming + bodypump
- Köpa vin med mera.
- Städa
- Laga något smått att äta
- Kl. 1530 start till Tönsberg.
- Se resultatet från gårdagens prov
- Klassfest!!

Jac är min kusk idag.

imorgon blir det fest igen, måst ta det lite lugnt båda dagarna. Dessutom kan mina pkaner fort ändras, eftersom nanny- jobbet kan kalla=) det blir en kul upplevelse, mycket gråt men vi fixar det. Tur så har hon lärt känna mig lite nu, så går det lättare sen:)

Nej, kanske jag skall börja tvätta badrummet??

Är irriterad till tusen på vissa grejjer, nu måste det fixa sig!

Måndag

Idag var jag från 8.30-15.30 på biblioteket. sista inspurten nu, men jag orkar inte läsa så mycket mera! Så vi frå se hur de går.
Jag jobba extra 3h idag, andra gången ensam i köket, det är ganska skönt. Sedan var jag på en snabb o oeffektiv träning. Är så trött!!

Imorgon blir det biblioteket samma tid, sedan spinning kl. 17, och sedan får jag hoppas att jag kan se Finland mot Kroatien via nätet. Dåligt om det inte fungerar. Skulle så gärna vilja vara hemma och se denna match, men tyvärr går det inte nu.
Kroatien har alla stjärnor med. så jag får säga som Jacs lagkamrater sa: Kakken Vs. Ivano Balic.

Balic är en av Jacs största idoler i handboll, så hoppas Balic spelar så får Jac möta honom för en andra gång. På bortamatchen sist gjorde Jac en av sina bästa landskamper., o veteranerna i Kroatien var förvånade över att hur en liten spelare som honom kan göra sådana saker som han gjorde. Lilla Jac. Finland är bra om de gör 15 mål.

Får läsa mitt föredrag högt en gång till, så får jag snacka lite.Vi äslkar dig, men tycker tyvärr din tid börjar vara förbi snart. Sluta före du hamnar sitta i rullstol hela livet!

Happy Friday

Idag skrev jag prov 3/4, matematik. Gick helt okej, men blir nog ingen fullpoängare.

Då vi skrivit färdigt har vi fått veta resultatet i naturfag, ni kan aldrig gissa vad jag fick? Jag kammade hem mitt andra A (högsta man kan få) på raken. Vad har hänt med mig? 2 prov 2 An. Jiha.

Det firade jag med att skicka Jac till Oslo, han skall hem till Finaland. Han skall spela hemmamathen mot Kroatien, inte borta matchen. Det är bra;) Han har nog att göra här, ny tränare och missar mycket då man är borta då alla nya spelaren är på plats. Dessutom är det bra att han passar på att jobba i juni, skattefritt, halleluja!

Jag har varit på spinning och plockat bort 5 maskiner med kläder, vi lämnar dem allti o ligga på en stol då de är torra.. Nu skall jag träffa en klasskompis, vi skall äta något gott på ett kafe. Imoron står det jobb 6h på tur, och sedan skall jag ut och gå en sväng på kvällen. Skönt så.

Ha en bra helg alla!!

Måndag

Efter att vi äntligen fick sömn igår var kl. 00.30. Hatar när grannarna festar helatiden...:(

Idag är det lika fint väder igen, så vi skall till stranden nu, men bir en kort stund eftersom Jac har träning i Larvik kl.16. Tcker inte om att allti följa handbollen:S
Kl.18 ska ja på spinning och före det skall jag försöka läsa lite. Kanske på stranden?!

Är det helgdag idag för er andra oxå??? Ha en bra dag!

RSS 2.0