Jacs födelsedagspresent

Jac älskar kissor, när han var liten hade de ca. 20 st kissor i Tenala, så det är väl därifrån det har kommit. Direkt då han ser en katt blir han rikit kärleksfull, helt underligt. Efter lite googlandes på internet hittade jag en perfekt katt åt honom som han skall få på sin födelsedag.:

image55

Bara jag får tag i den hä katten skulle jag köpa den åt jac;) Då tror jag nog att det är sista gången han säger att han vill ha en katt. själv tycker jag inte om dem, de klöser och man kan inte göra nånting med dem. Men den här katten är ändå lite söt, inte sant? :) Då sku ja int va den enda flodhästen i vår lägenhet.... :)

söta mommo.

Idag ringde mommo till mig, under det långa 15 minuters samtalet grät jag mesta dels. I slutet börja mommo gråta o jag lovade henne att orka med det här för hennes skull... lav ju mommo

Så högst 7v till måst jag må skit, sen är gamal malin påväg tillbaka!! je.

O jag tror ingen vill byta plats med mig just nu, inte en normal människa iaf.

Kärleken är inte alltid en dans på rosor.

Det uttrycket har många hört förr och jag tror varje person som läser min blogg har upplevt det oxå. Visst kärlek är en fin grej, men det finns så många olika sorters kärlek. Min familj älskar mig,likadanrtmin släkt och säkert några vänner. Jac älskar mig, fast han ibland kan vara så kall att jag påriktigt börjar må dåligt.

Visst jag är deppad just nu och allting känns bara jävligt trist. Men är det inte då som killen borde vara ännu mer synlig att han finns där för en? Och någon gång säga en fin kommentar bara för att självförtoendet skall stiga lite? För tillfället får jag tom dåligt samvete då jag äter en smörgås, mår riktit dåligt då jag ser mig själv i spegeln, vet inte senast då självförtroendet varit såhär lågt.

Att vara tillsammans med en handbollskille kan ibland vara negativt. Man kan aldrig planera nånting med honom ifall han har träning,turnering eller nånting annat med laget just då. Man får aldrig känna sig trygg, ett bättre kontrakt och det blir flytt ifrån de vänner man just skaffat till ett helt annat land.

Nu när jag snart måst börja bestämma mig vad jag skall studera till, och framför allt  var på denna jord jag skall studera, så är det 10000 frågor i mitt huvud. Det handlar om pengar,familjen,studiekamrater,lägenheter,skolor men framför allt om vad jag själv vill göra.

Räcker alltid kärleken till för att i mitt fall då studera i ett annat land? Då måst min kärlek börja göra sånt en flicka vill, samt ge mig trygghet. Jag vill int leva i rädslan om att hamna bli här 1 år ensam. jag o jac älskar varandra, många motgångar har vi haft, mn nu skulle jag inte ens tåla hälften av det mera, och det tror jag alla förstår. Det enda killen pårikit ibland saknar är att visa känslor, men dte har inte rikit vari lika i hans uppväxt som me andra, så jag måst ju förstå honom.

Och om jag skulle studera i åbo? hur fans mycke sku jag int sakna jac, o tillika så trist att bo i tråkiga finland?

Efter att jag skrivit det här märker jag nog att jag inte är redo att ta nåt beslut ännu gällande saken. Sorglit men sant. Största problemet är nog vad jag vill bli, har ni nåt förslag som skulle passa mig??

Hoppas jag snart blir mig själv igen, för det tar nog hårt på jac att se mig så som jag är nu. men visst heter det, älska mig mest då jag förtjänar det minst.


ursäkta för alla mina slarvfel i bloggarna, men orkar aldrig rätta dem.


kan bara int nån ordna framtiden för mig? så slipper jag själv :D ses kanske om 2 veckor mina vänner....

positiv?!

Idag när jag steg upp bestämde jag mig för att försöka se positivt på allt gällande min fot. Mamma pratade med Azez igår, han var min ortoped i finland. Han sa att det bra kan dröja ca 6v före det ger nåt resultat, eftersom jag är så ung och benbrottet är på ett jävligt ställe. Och jag röntgades ju vid 4 veckor och 1 dag, så nästa gång jag röntgas har det gått 17 dagar sen förra röntgen, klart det hinner hända saker på den tiden?! Så om 2v får jag hoppas att den lösa kallusbildningen som ligger där har börjat stelna. Snääälllla gud. Gips i 7-8 veckor räcker bra för min del.

Men OM det mot all förmodan inte har stelnat så skall det lägga in en spik där, o då har jag gips 3-4 veckor om operationen gått bra. Så jag får citera min granne: " allt är bonus så länge ja får bort det till sommaren". Synd bara så är jag säkerligen överviktig då, men sne igen tror jag att det inte finns en människa på vår jord som njuter så mycket av att träna som jag gör just då. Så jag får satsa på sommaren 09 iställe:D Men då man har ett benbrott önskar man nog att det blir bra så att man int hamnar lida resten av livet. Träna hinner jag nog göra ännu, är bara 20 år.

Mitt gips har igen en gång blivit för stort, men jag får inte nytt nu iaf, bara om ja opereras... Men det gör jag ju förstås inte... Jag kan int ens tänka mig hur liten min fot är just nu, mindre än emmas är dne säkert snart på bredden.

Så till 1.4 borde är gipset senast borta, då har ja isf hunnit operera osv. Så det hörd inte så farlit, men sen när man räknar hur många veckor d e dit så blir jag tokig. Nå ja fr tro att ja får bort det om ca 3veckor, snääällllaaa fot du får 3000kr av mig om du börjar växa nu!!! Tur så hade jag en svensk ortoped så förstod jag iaf vad hon sade.

Idag är det 10c o full sol här, har jag sagt förut att jag sku vilja ut o springs just nu?:) Istället får ja försöka ta mig ner för trappan o gå till mitt gamla jobb för att äta en delikat lunch, deras kycklingsallad är bäst. Sen har jag nästan ätit mitt för idag igen.Skönt skönt. Igår gjorde jag muskelövningar i lite hårdare takt än förut, d resulterade i att foten känns konstig o musklerna styva. Så av detta lärde jag mig att ta det lugnare ikväll.

Vafö for jag ut på juldagen? annors skulle jag leva ett så perfekt liv just nu. Såhär vill jag att den malin som jag är skall vara: Lycklig och med inga problem i världen! iställer för en bitter fi##a som bara gråter o e arg( vill att tiden går 2 v frammåt nu så vet jag hur allting blir, det som får mig att orka är att om ca 7v har ja gipset borta iaf)image54Om 4 dagar kommer dessutom min familj hit så sen går det fort tills den 11.2:) Be nu alla att foten är bra om 2v. Ha en fin dag, skall försöka utan att gråta så mycket.

fitt i helvete!!!

Ortopeden sa att det inte ser bra ut, så nu skall jag pånytt på kontroll efter 2 veckor. Det betyder gips i ca 8 veckor. Hur fitta kan jag ha sån jävla tur? o vafö läker int mitt ben ihop lika fort som andras? Om det ser likadant ut efter 2 veckor så opereras jag, roligt att isg ha gått 7veckor o väntat på operation, när de lika bra sku ha kunna operera det direkt o det skulle ha räckt 4 veckor.
Om det blir op. får ja bort gipset i slutet av mars, roligt roligt. Kan ni tänka er hur det känns att vara utan träning så länge??? Nej, det kan ni int. Roligt att vara överlägset fetast o känna sig ofräscast på stranden. FITTTTTAAANNNNNN.

Kan hända att ja kommer till karis 5.2.. Tror jag gråter ihjäl mig snart o vill bara boirt bort bort. Är nästan så att jag sku vilja ta till repet.

nervöst.

om 15min är det start till tönsbergs sykehus, nervöst. Då får jag veta hur läget är med min fot, skall bli skönt att få veta det men hoppas inte på dåliga nyheter. Skulle vara lite söndrande då jag redan bärt gipset i 5 fucking veckor. nåja, vi får snart se.

Uppdaterar säkert under dagen om jag int är inne på operation, vilket är ca 2% chans:D


Perfekt väder.

Vi har den senaste veckan haft minst 6 grader ute och full sol. Drömmer att få springa längs en "spånbana" som finns ca 2km från oss.Eller redan att få vara ut o gå med solglasögonen på, glida lite. Johan som är kär upp över öronen tyckte vi hade vår här redan, hoppas vädret håller i sig. Men förstår när ja får bort gipset så är det väl storm o snö.

Om 1 timme skall jag iväg till Runarhallen, skall bli skoij o se dem spela. Sen hejja på Danmark;) Eller ja byter oftast lag mitt under matchen, vet inte varför. Sen skall jag laga min berömda ananas- och kyckling sås. 2 kycklingfileer kostar 6,50 euro här. Det är nog dyrast i matväg, därför är det extra lyx de få gånger vi lagar nånting med kyckling.

Om 17 dagar skall jag på jobb för första gången, hoppas jag är i skick till det. Annors får jag nog glömma allt vad jobb heter på Vita.

Förövrigt var det ganska heta män i Sandefjord då pga handbollsturneringen.... ;) Ha en fin sönda!Handbollsdagar.

Senaste dagarna:

Torsdag

- var jag till sjukhuset för att röntga foten samt besöka en ortoped. Men jag fick inte fara till en sån, så på måndag skall jag till en ortoped pånytt. dock hade benet int växt helt fast, så vi skall se hur det går. Tack Peder för att du körde mig.

- Efter det var dee dags att åka o se på handbollsturneringen som ägde rum i Sandefjord. Drammen,Stif,Skövde och viborg medverkade. Skoij att se ett bekant ansikte, nämligen Johans. Efter matchen hade jag äran att åka med Skövde killarna och äta och sedan vidare in till deras hotell. Däfrifrån gick vi finnar hem till oss. Här blev det handbollskväll med grannarna,Johan samt målvakten Petter, som för övrigt är grannen Erics vän. Både sverige och norge förlorade.

- Fredag började med sovmorgon och sedan lagade jag mat åt mig o sjuklediga Eric. 2-tiden kom johi på kaffe och stannade här o underhöll mig lite. Sedan var det dags för match igen, nämligen Sandefjord-Skövde.  Sandefjord var nog det bättre laget och vann med ca 6 mål. Efter matchen hade vi igen finne samling hos oss, och 12 stupade vi i säng.

- Idag vaknade vi 10tiden och for sedan och se på Skövde.Viborg, då fick skövde stryk med 14 mål tror jag. Nu lagar jac mat, och sedan blir det mera handboll. Skövde hade nog ett lite sämre lag än vad vi hade förvntat oss, men det är så många unga killar där ännu, så de blir nog riktigt hyvä snart.

Som sagt så har det bara varit handboll,handboll och lite till handboll för mig nu, men det är bara roligt. Trevligt att träffa Johan och några från hans lag, ha hade ett trevlit lag o alla var snälla. Typiska svenskar.Skall nog försöka fra över till sverige för att se på deras match, men får se hur det blir med den saken.

Imorgon skall jag se träningsmatchen mellan runar-bodö, och sedan finalerna i EM. Samt umgås med min sambo lite. Hoppas jag får bort gipset snart, börjar tröttna.

1 vecka kvar tills mamma,emma o kim kommer. Jihu. Nu makaronilåda. Festa för min dle i affes idag, nästa gång jag visar mig där blir säkert på hösten. Hejhej!

Aktiva Malin.

Idag här jag:

-diskat i 3 omgångar.
-städat ytorna i köket
-tvättat alla lavoarer,speglar o wcbyttan.
-rett upp bokhyllan.
-plocka undan allt det jag kan göra.

Det här var nog väldigt riskabelt, tänkte ramla flera gånger. Men nån måst ju städa när vi för en gångs skull får gäster imoron. När Jac kommer hem från jobbet skall jag pina honom att föra bort allt skit han har här, varöfr måste man ha 2 träningskassar mitt i gången? Samt en massa förpackningar ligger i storrumme, det tycks vara svårt att städa efter sig.
Jag borde ännu laga någon mat, men har absolut ingen fanatasi idag, så jac får säkert sköta det. För jag klarar mig bra utan mat tills 17, så förstår inte varöf han inte kan laga det. Han har det helt enkelt bara för bra, har aldrig i sitt liv behövt göra nånting.


Imoron är dagen jag väntat på här. Först sjukhuset, hoppas allt är ok med min fot. Men har haft lite värk i dn nu igen, o d ha d int gjort på 2v, men kanske d hör till att d skall göra d ibland?! Vet inte.. Nå imoron får ja veta, tar till repet om det är negativt svar igen.
Sen skall jag iväg till Jotunhallen och se Skövde-Drammen, på kvällen kommer Johi hit och hälsar på. skoij skoij. Hoppas Jac får sluta från träningen lite tidigare:)

Nu borde Kim opereras, väntar ivrigt på att mamma skall ringa o berätta hur länge han skall ha gips osv. Hoppas innerligt han hinner spela i vår ännu, o hoppas att handleden återställer sig. För det är ändå en så viktig del i handbollen att d it e klokt, men med dagnes tekniker borde de ju fixa sig? Tycker så jävla synd om honom, träningen hade just börjat ge resultat åt honom o han älskar handboll över allt annat. Handboll är en hård sport, så det kan hända vem som helst. Även Jac fast han tror att det aldrig händer nåt åt honom, men jag tror att han igår fick en lite tankeställare efter att ha pratat med Kim. Får hoppas att min lillebrors höger handled snabbt blir bra, för fattar att det inte är så skoij för en idrottsman som han är:/

Nu skall jag städa lite i vårt sovrum ännu, sen får Jac sköta resten. Man märker bra om killen nångång ha behövt  göra nånting hemma, i Jacs fall märks det iaf bra. Men nu är int mamma här o sköter allt, så han hamnar engagera sig lite:D YES.

   ETT STORT GRATTIS TILL LINN OCH LOTTA PÅ ERA FÖDELSEDAGAR!!


image53

invaliderna kim o elin. kan man vara sötare än kim fast någo fruktansvärt har skett? Tror inte det.


:(

kan man ha mera otut än min lillebror? då han gjorde mål i matchen idag landade han fel och bröt? nånting i handleden. Han skall opereras imoron. Tur att det hände nu iaf , så hinner han ändå få körkortet i tid.

2 från vår familj har gips nu, va e egentligen oddsen för det? med 4v mellanrum:D

funderingar

Nu har jag ätit min morgongröt och solen skiner för fullt ,det är 9 grader ute. Själv sitter jag inne me underkläder och vägrar klä på mig idag. För vad skall jag göra ute egnetligen? När klockan är 19 måst jag klä på mig, för då samlas ett litet gäng från runar här för att kolla på Norge-Polen. så tills dess tänker jag bara ligga o sura på soffan. Det känns förjävligt.

Såhär skulle min dag se ut i normala fall en solig ledig dag:

Först skulle jag bara ut å gå eller springa, beror på vad jag skall träna på kvällen. Sen skulle jag locka någon md mig på ett cafe och efter det gå i butiker och bara njuta. Matlagning o sen vänta på min kille. Sedan skulle jag fara iväg till gymmet då Jac far o träna, o efter träningarna skulle vi tända ljus och bara vara med varandra lite.

När månne jag får en sån dag igen? 1 månad? 3 månader? usch.

Nåja tillbaka till min trevliga verklighet. Igår fick jag veta att min chef inte alls gett timmar åt mig i februari, satan vad trist. Hur fan skall jag klara mig? Jac hamnar betala maten 1 månad till, men det borde nog int synnas i hans ekonomi. Så vi får se om jobbfrågan löser sig för min del, annors är jag varmt välkommen tillbaka till mjölis.

På torsdag skall jag till tönsberg och röntgas samt besöka en ortoped.Hoppas på positivt svar, vill gärna få bort gipset så fort som möjligt, 4 veckor räcker mer än väl till.Jag skall åka dit med Peder från Jacs lag, han går i skola där. Men jag vet inte riktigt hur jag skall slippa hem. Johan Skogberg kommer med sitt lag skövde till Sandefjord för att spela en turnering från torsdag-lördag. Så jag skall se 2 av hans matcher, o sne skall han säkert komma hem till oss o hälsa på. Så vi måst städa lite, vi betyder oftast jag själv fast jag har kryckor. Men skoij skall det bli att se honom iaf:)

Nu är klockan 12 här, ännu 7 timmar tills jac är hemma. Blähh. kommer kanske att skriva ett inlägg till pga att jag har så tråkigt. Ha en fin dag alla!

image52

Underbar bild, men vill att det skall vara Jag o Jac som är på semester NU.

förbannad.

Ursäkta min rubrik, men det ordet stämmer så bra in just nu. Är sur, besviken och jävlir orolig. När skall motgångarna ta slut?

Lördag

Nu är det 7 grader och full sol ute. Skulle göra allt för att få vara ute o svettas, shoppa o bara njuta. Men senare skall vi antagligen fara till någit cafe och chilla, men man vet aldrig hur länge Jac är på gymmet. Otroligt nog så for han, för då när de har egen träning så brukar ibland nog några slöfockar på kongensgate 16 sitta inne o slappa. Det tycker jag att är fel när de får betalt för att träna!

Nyheter/uutiset:

Igår for vi till Tollverket för att kolla upp hur mycket det skulle bli att registrera om bilen till Norsk, svaret vi fick blev lite vöer våra förväntningar. Jacs bil är kanske värd högst 5000kr, o det skule kosta runt 20000kr att fixa allting. Så nu har vi 2v tid på oss att antingen köra hem bilen till finland eller sen skrota den här. Det blir det senare alternativet, för ingen av oss kan komma hem till finland varvet nu. Men om just DU behöver en tattarbil så välkommen till Norge så får du den helt gratis, men du måst göra det inom 2veckor;) Tur så har Runar avtal med Toyota så har vi tur får vi hyra en bil billigt.

Igår var jag första dagen pålänge utan någo ohälsosamt, tror det var 2 år sen sist,haha. Idag skall jag ännu försöka, för jag vill ha min jag-äter-precis-allt-skit-dag på söndagen. Skall försöka hålla dt, skulle vara bra redan om jag gjorde det i 2veckor. Men jag vet nog att en o annan chokobit kommer med våld att ta sig in i min mun även fast det inte är söndag. Men sålänge ja har gips så skall jag ge mitt allt;) haha.

Fast jag är invalid gör jag mer i hemmet än Jac. Underligt.

Om 11 dagar får vi stort besök från Finland. Hoppas jag kan städa hela huset före, för genant om finska folket skall se hur det ser ut, men tillika så har vi int satsat något i vår lägenhet så det är ändå inte så mycket att se. Hoppas innerligt jag inte behöv medverka.

Om 14 dagar kommer Mamma, Emma ock Kim hit, det väntar jag massor på. De kommer hit för att beskåda derbyt i Sandefjor, Runar-Stif. Sist vann Runar med 1 mål fast det borde ha blivit jämt. Så det kan gott hända att det blir stryk nu, sedan väntar ännu 2 jätte svåra matcher för deras del. Jag vill att det är lördag 2.2 nu för vill vara med min familj!!

Jag är så blek att jag nästan är genomskinlig. Hemskt. Jag är vanligtvis alltid blek på vintern, men nu har jag inte varit ute på länge så det är horribelt.

Ikväll kommer det många matcher igen, intressantaste matchen i mina ögon blir frankrike-sverige. O hoppas Norge slår Montenegro imorgon så har de vunnit sin grupp. De är otroligt bra just nu. Ha en fin kväll alla!! Kom hit flickor!!!


image51


Min hemliga bok.

Jag har försökt äta mycket mindre sen jag fick gipset, helt ok har det gått. Idag skall jag ut på stan för att söka efter en "mat o tränings-dagbok". Där skall jag skriva upp det jag äter för varje dag, o föröska ha en dag i veckan då jag får äta precis vad jag vill. Den dagen blir troligtvis söndag. Så vi skall se hur det går, för att det skall lyckas måst Jac vara på min sida, han kan äta gota på jobbet. Så det skall bli intressant. Skulle mer än gärna gå ner 5kg i vikt, men redan om det hålls som det är nu så är det helt okej. Men 6v stilla är en ganska lååång tid:/ Men efter 2v får jag kanske sakta men säkert börja röra lite smått på mig... Hoppas jag.

Men nu i början kommer det nog va svårt att stå emot godis osv, men blir d panik så får ja tråma i mig bara. öh.  Om 2h skall jag på en diskussionstimme me min norksa läkare, genant. 
Önska mig lycka till med att slippa mina chokoproblem. Har nån av er lyckats med det?

Vill kunna vara på beachen i år utan att tänka på att jag har varit 2månader utan träning, hemskt att direkt märka att låren o magen växer. Men bara jag minskar å mitt skitätas så kanske d lyckas, men kan nog bra vara att ja pårikit int kan göra det. svag individ. Hejja malin.planerna är klara.

18.10 Frankrike - Slovakien
18.55 Danmark-Norge
20.10 Island-Sverige
21.45 Tyskland-Vitryssland
23.05 Spanien-Ungern

Så jag tackar gud för handbolls Em just nu. Emellan matcherna skall jag förhoppninsgis hinna äta fruktsallad. Imoron blir det ännu mer handboll på tv, yes. Helgen är oxå räddad. Skulle mer än gärna vara i drammen idag o se danmark-norge, det tar ca 45min dit, men bäst att jag hålls hemma.

Jacs lag tippar hela em, såhär ser vår tippning ut:

1. spanien
2. kraotien
3. tyskland
4. Ryssland
5. Sverige
6. norge

Skall bli intressant, vinner vi hela tävlingen får vi en ganska rejäl slant:) men knappast. Nu börjar det, yes! här visar jag en bild på EMs värdlag, själv har jag svårt att tro att Norge skulle få medalj, aldrig...:)

image50

många frågetecken

Måst passa på att skriva blogg nu, Jac är o byter däck på bilen, sen skall vi iväg på en massa ärenden. Nu är jag tillbaka till norge som alla säkert ha förstått, resan gick bra med hjälp av finnairs ypperliga sercive. Skulle aldrig ha klara av att gå alla vägar, långt. Så tack till finnair.Det var nog lite tråkigt att fara hemifrå, kommer att sakna min familj massor, o här blir det lite ensamt. Vet inte om jag skall göra nån lista med vad jag hunnit göra i finland, tror inte den blir intressant för fem penni.
I norge har ja redan hunnit städa lite osv, lite riskabelt men jag kan int ha det o se ut som en svinstia, trivs int alls då. Idag har jag massor av ärenden, och vet int alls vart jag skall vända mig, den här stan e så stor så jag kan int rikit gå och söka efter alla kontor heller.
Mina ärenden att uträtta:

-Ändra mitt skattekort
-Försöka slippa till min läkare i norge o beställa röntgen osv.
-handla
-Till demenshemmet o skiva under arbetsavtalet så att jag får lön.
-Till norges kela, "trygdetaten" heter det här, och ta reda på om jag alls får någon sjukledighetspengar?!

Det är det viktigaste jag måst göra idag. Sen har vi den turen att ALLA EM-handbollsmatcher sänds på våra kanaler, vilket betyder att vi sitter runt 9h per dygn o kikar på handboll. Men va e bättre än det?  Ikväll är det Norge-Danmark, Sverige-island, det blir bra matcher. Många i norge tror att deras herrlandslag skall gå långt nu, så vi får hoppas att de vinner över danmark idag. Har nån av er läsare nåt favorit land att hejja på?

om 15 dagar kommer mamma,emma och kim. det lever jag på nu, och då borde min fot oxå vara bra. :) I norge har de 70% salg på halva butiken i gina tricot nu, jag sku ju int alls vilja fara dit..... öh. Om 3v sätter jag mig på spinningcykeln igen och om 5 veckor får ja fara ut i sandefjord. Gör så att veckorna går fort!!!


Här är det 6c och full sol ida, kiva att sitta inne o se hur alla är glada som är ute.. Själv är jag ett nervmonster idag. Nu skall jag sluta, bara svammel ja har på hjärtat igen o säkert 100000000 frågor som snurrar omkring i mitt huvud utan några svar. jag blir tokig.

Lördag 12.1

Idag steg jag upp lite före 9. Kunde int lyfta min högra axel/arm o högra sidan av reven e blå.Så just nu är jag ännu mer invalid än förut.!4tiden for jag till mina kusiner på kalas, efter det vidare på 50årsfest. Så idag har jag ätit kaka o choko. Bra malin.

På 50årsfesten var det kul, skulle ha varit ännu roligare om jag skulle ha druckit o blivit där o höra på rock n´roll.  Mocki var så söt så, o hade fixat sin fest super bra. 21-tiden kom jag hem därifrån och bänkade mig framför datorn för att höra på finland-bosnien. De förlorade matchen 31-28 tror ja, men de överlevde iaf:) Min älskling blev igen en gång finland bästa spelare, hela 10 mål satte han in med bössan ida;) Så jag är tagen som jac skulle uttrycka det:D

Varje gång jac lyckas i internationella sammanhang så blir jag på lite konstigt humör. Jag vill ha en pojkvän som skall studera osv, int fundera på vilket lag som bjuder mest pengar åt honom. För det känns som om det komemr att ta slut pga vi har olika framtidsplaner nu för ca 5 år frammåt. Int skoij. Men eftersom jag flyttade till norge pga jac så skall han snart få bestämma sig hur han gör inom de närmaste årena. Skriver han på minst 2 årskontrakt med runar så studerar jag i Norge, annors komemr jag hem. Eller om han sku få ett kontrakt i sverige nu till hösten skulle jag kunna studera där. Men det är upp till honom, jag vill iaf börja studera antingen i tänsberg,åbo el sverige. O vill int riskera att bli ensam o studera utomlands. Så satans jobbigt.

Nu borde jag tvätta bort sminket o sne fara os ova, men sitter ändå här o ugglar flera timmar till. Imoron blir d trolitvis chill med elin ( kanske nån till) o vid midnatt kommer kakken hem. Måst även packa lite, eller rättare sagt mamma måst göra det. Min lillebror har sin supersnygga tjej här övernatten... :)

3 dagar till i finland, sen vet man int när jag kommer hem nästa gång. Skulle ha velat träffa vissa kompisar mera, men vad kan man göra. lite besviken har jag nog hunnit ble oxå under min vistelse här hemma pga det.
Ber om usäkt för en massa onödiga slarvfel, men ork aldrig rätta texten.


image49   
En festfixad invalid.


Rekord

Såg just att jag har nytt rekord den här veckan på unika besökare, snitter låg runt 100. Men var e alla kommentarer?=) andra inlägget idag, nörd jag. Gonatt.

kör hårt, livet e kort!

Idag när jag var till citymarket med mamma o min faster marianne satt jag som sagt i rullstol. Först var mamma o buffade på mig, sedan ville jga se på dvdn osv. Så jag bestämde mig för att prova fara iväg själv, det gick rikigt bra o jag tyckte att jag var snabb. Många blickar fick jag dock på mig, men jag skrattade tillbaka. Då jag susade förbi med rullstolen tänkte jag på en gammal legend från prästgården. Arga gubben heter han. Han fick sitt namn efter att han jagade jag,sam o co, för att vi hade skjutit raketer på hans fönster. I 2h höll han på, sjuking. Arg som fan var han. Nån vinter senare kom han förbi vårt hus med sparkkälke och vi blev livrädda, men för första gången var han glad o ropade: "kört hårt, livet e kort". Det uttrycket fick mig att skratta när jag försökte nå upp till hyllorna idag då jag satt i rullstolen. Såg ju int ens hälften av alla rea filmer:D

Efter lojo besöket kom jag hem o lagrade kroppen på en massa mat, satans as jag. just nu känner jag mig som en 2 tons valross. Sedan sov jag 3h. Då ringde Lotta o skulle söka mig för att vi skulle till Serendi. Jag började hoppa nerför trapporna i allt för hård fart.. Slutade med att jag ramlade nerför 5 trappsteg o landade på min fot. Har ännu skit ont + att min axel e åt reven. Nåja, efter gråt o skrikas fick jag massor me värkmediciner sedan begav jag mig iväg till serendi o träffade nåra flickor. Efter det besöket for vi vidare till Sandras, tammifan sån bil dom har, känd mig som en kung när jag åkade till dem. Där blev det lite till skvallras sedan kom jag hem o åt chipsrester... hmm. Nu sitter jag här. Med andra ord har jag haft en bra dag! Enda som saknas i mitt liv är att jag skall få börja röra på mig, kommer inte att sluta bra d här. Nå sen fr ja träna 3månader innan strandsäsonen drar igång, men någon skönhet är jag nog inte då ännu. Men jag vill it vara som en sticka heller, int snyggt!:)

Jac har det bra i Sarajevo sa han, men jag undrar nog. Är orolig. Igen en mamma-varning. Fick just en av emma då jag frågade mamma om det är lämpligt att kim åker med sam sjöman (som har haft körkort i 2 dagar) enda till hangö?! Det börjar ju bli halt.

Imoron har jag "fullt upp". skall ju på mockis 50årsfest kl.18. kommer att bli rikit kiva tror ja, synkkä bara att man int kan dricka eftersom det är rock ´n roll;)

Nu skall jag drömma bort mig till min sambos armar. Dock med kläder på å hans häner runt min hals så at han int känner på mig för mycket. Men jag vet att han älskar mig o bla bla, men denhär känslan kan jag int släppa:(

h. malin med gipsad fot o bedövad axel, men som sagt man ska köra hårt för livet e kort!! Tänk på d nästa gån ni gör något.image48 Skulle gärna stå o gnida i 2 promills fylla imoron...

Torsdag 10.3

Igår förlorade finland med 1 mål mot bosnien, men de spelade superbra iaf. Så ja får ändå säga grattis till finland. Min kille lyckades sätta in många mål igen, 6 den här gången. Efter matchen var han dock sur så det blev ingen dejt med Johan och Elin. En massage lyckades jag iaf få.

efter många mardrömmar på natten o ett evigt lipade i 2 veckors tid var äntligen torsdagen här. Jag,mamma o jac for ner till ekenäs. Var beredd på att det skulle bli operation. När röntgen var klar sa sköterskan att det inte såg bra ut. Jag brast ut i gråt o jac fick trösta tills det blev bra me 5åringen. Sedan gick vi 2 ner till polin o väntade på att ja skulle slippa in till läkaren. Under tiden hade mama fått tag på en läkare från hennes avdelning, som sa att det skulle bli operation. När kl. äntligen blev 12 slapp jag in till svenska läkaren o han sa att det inte skulle behöva opereras = KAOS. vi skickades ut igen o väntade i 1,5h på Asis,ortopeden. Han fick ta slutgiltiga svaret, o han sa till min stora förvåning att jag inte behöver opereras. En stor tyngd föll ner från mina axlar och jag vet inte ens vad jag tänkte. Ett nytt gips fick jag på, det skall jag ha 2-4v. Jac var med när han gipsade o han tyckte det var obehaglit, min fot luktade illa o jag hade hår på benen:) Om 2v skall jag på röntgen o koll i norge, hoppas det är i skick då så kan jag så småningom börja göra nånting med min degiga kropp. Nån löpning blir det nog int på ca 7v ännu. Men spinna får ja börja göra så fort gipset är borta.

Efter 16h fasta for jag o jac till knäppen. Vi fick sällskap av johan o elin. Sedan beställde jag flygbiljett till norge o kramade jac lite innan han reste iväg igen en gång. Denna gång till Sarajevo, usch. Imorgon blir det citymarket,mamma ha ordna rullstol åt mig, genant. Sedan säkert serendi på kvällen eller abc. På lördagne skall jag på 50årsfest, skall bli helt nice:) o söndagkväll e mannen hemma igen. därimellan måst jag börja fundera på packningen lite.. har blandande känslor inför hemfärden.

Men säg mig, är det tillåtet att känna sig så fet o äckligt att man inte vill att nån ska se eller röra i en?! hemsk känsla.

image47

20årings svammel

Här sitter en sliten men ändå liiite gladare 20åring. Fick bra presenter och dagen gick fort.
Nu är det inte ens ett dygn kvar tills jag får veta svaret hur min fot är, är så nervös. Både mamma o jac kommer med till sjukhuset. Blir d operation får jag lika spruta som föderskor får, in i ryggmärgen. Det är jag rädd för.
Imoron får jag klart för mig hur allting blir, om jag skall fortsätta jobba på vita eller int. Om jag får vistas i mitt norge hem nästa vecka. Hoppas det, annors blir det lite för lång tid utan jac.

Idag har jag varit till mjölis efter mina arbetsskor samt tackat en 94årig patient för gåvan jag fick utav henne till födelsedagen. sötis. Kanske d blir jobb för mig där i maj o juni? Återstår att se.

Nu vill jag att 1h går fort, fär då ska vi börja fara iväg till hallen för att se finlands vm-kvalsmatch.Det blit ortoligt tufft för dme idag. Efter den skall jag slänga mig runt jacs hals o stanna där tills imoron kväll el fredagmoron.

På lördag blir det förhoppningsvis 50årsfest, nice. Hoppas jag kan fara dit.

Måst avsluta mitt svammel med en bön: SNÄLLA GUD, GÖR SÅ ATT MIN FOT ÄR BRA IMOROGN OCH ATT JAG FÅR BORT GIPSET OM 3 VECKOR. AMEN.

Uppnåt krogålder

Nu har jag äntligen uppnåt krogålder i norge,je. Får se bara när ja ska dra nytta av den. Den här dagen skulle kunna gå jävla fort, för jag längtar tills morgondagens match i sisu arenan.

Jag har inte ens det där lilla löjliga leende ja brukar ha på mina läppar när ja fyller, håller ja pårikit att omvandlas till ett monster?

Nåja, grattis till mig själv. En dag närmare röntgen o läkaren igen, uuusch.

jag vill sova i jacs armar nu.

klantarsel.

Det är det enda ord jag kan säga om mig själv. Jag har haft nervena mer eller mindre slut nu i 2 veckors tid, trodde aldrig att jag pårikit kan gråta över vad som helst under såhär lång tid, o längre lär det väl bli.

Jag har tappat mitt norska simkort, inte smart. Där har ja alla viktiga telefonnumror osv. Hur fan kan man göra så?! Jag är jävligt dum.

Jag ramlade idag igen på foten, satan. Operationsbordet here I come.

Har ca. 11cm kortare hår och ser ut som en 5åring med grov fetma.

Får s eom det blir Norge nästa vecka, skulle inte orka vänta längre. Imoron fyller jag 20 år, men ja skulle int ens vilja fylla, för jag kan ändå int gra nånting. De som ni kan ge åt mig i present är en bön, be för att bli fot ha läkt ihop bra.

Dra tiden 2 veckor tillbaka så att jag skulle ha blivit hemma fårn affes eftersom min festfiilis var noll. Då skulle jag ha det bra nu.

Efterlängtad dag.

Idag skall jag proppa i mig hundratals värktabletter och försöka att inte tänka på operationen och foten. För idag är det nämligen en dag som jag har väntat på:)

Om ca 2h bär det av till vanda med mamma,gitta o kanske alexandra.Där skall vi hejja finland till ny seger, och hoppas på att det sker. Då skulle vi få extremt glada killar hem. Efter matchen skall jag igen åka en helvetes bilväg, det gillar inte min fot. Men väl hemma i karis skall jag göra ett försök på att bli lite snygg, men jag tvivlar på om det ens går att göra det längre..
Sedan blir det dags för ett litet 20årsfiras för min del, ut o äta, massage o mååånga kramar, kanske mer tom. Ha it rört i min kille på så länge, ha bara haft värk. Hoppas gud är med oss ikväll;)

Tack annors igår för en trevligt liten tortillakväll, kiva att ni ville ha mig med:) Jag önskar er alla en fin helg, det skall tammefan jag ha. Enda som kan förstöra e om spysjukan smittar jac, den går nämligen i laget. Men snäälla, låt mig få en bra dag åtminstone.

Nu skall jag ligga här o vänta lite till, sedan laga igång mig o hoppas att jag får jeans på mig...:)

uppdatering

nu har mitt humör lugnat sig en aning, tror det är för att jag är trött. Så skall skriva en blogg om senaste dagarna.

Igår när jag vakna var jag ivrig på att få fara iväg till sjukhuset, för jag ville veta när jag skulle få bort gipset. Efter röntgen så fick jag vänta på att läkaren skulle ta emot mig, när hon väl gjorde det var det 2 läkare inne i rummet. Det gjorde mig skit nervös, tillika tänkte jag oxå att den ena skulle ta bort gipset av mig medan den andra pratade:) Så var dock fallet inte tyvärr.
Hon visade nya röntgen bilderna, och läget var nästan oförändrat men absolut mot sämre hållet. Mitt ben har inte ännu läkt och det lilla som det har gjort ha vuxit snett. Skulle benet mot all förmodan hållas i dne ställningen det är i nu, klarar jag mig utan operation. Men väldigt chanslöst tror jag att det är, eftersom benet redan börjat växa utåt. Hoppas det ändrar riktning:) Eller jag borde inte ens få sätta ett glatt tecken efteråt.
Den 10.1 skall jag pånytt o röntgas osv, då det kan bra hända att d blir operation nästa helg. Som tur så är jac hemma den dagen så han får komma med som moraliskt stöd. Flippar nog totalt om det blir operation. Varför måst jag gå i 1 hel vecka o oroa mig?? Stackars jac o mamma som hamnar se o höra mig gråta ofta, men har sån jävla värk. Slut pratat om det, men jag vill int opereras!!!! o är nästan säkert på att det går så.

Igår kväll var vi varvet till Serendi me jac, men jag vann huuton me 1100p så jac ville fara hem efter det. Tur så had ja turen på min sida för omväxlingsskull. Senare blev det duscha o chill.

Idag har jag varit till tandläkaren, noll hål men något fel i min käk. Och så har ja igen en gång sagt hejdå till min älskade.

Idag är planen att chilla, skulle jag ramla skulle det inte finnas en chans mer för min fot att läka för sig själv, så är försiktig. Top model skall jag se på. Mitt o emmas program.

Imoron skall vi ta svärmor med o sen iväg till hesa o hejja på finland. Efter det kommer Jac hem igen, så vi skall fira min födelsedag, tänk jag blir faktiskt 20år. Tror han har tänkt att vi skall fara ut o äta osv. Så det ser jag framemot just nu.

Ingen människa kan ju ha missat att finland vann sin första macth på 18st nu på onsdagen, mot litauen. Det var glada pojkar som kom hem därifrån. Får igen en gång vara stolt. Hoppas de slår dme imorogn igen, det är ju på hemmaplan så det är en stor fördel:) På onsdag är det match i karis. Nu skall jag vänta på att mammas mat blir klar o sen tänka igen, o kanske gråta.


image46 

Tänk så tokiga saker man gör när man är full...

Blääh

jag trodde pårikit att motgångarna skulle vara förbi nu, men det blev bara värre. Mer än så ork jag int skriva idag.


Året 2007

Jag skall försöka göra en lista på det jag kommer ihåg från 2007:

- Jag fyllde 19 år
- Abifest i serendi, resulterade i en nykter abikryssning för min del...
- slutade splea handboll i bk
- började träna i sportfigur
- skulle skriva studentskrvningar, var nervös, men till slut gick det ändå sin väg.
- Jobbade på mjölbolsta 6v efter skrivningarna
- Åkte till Rodos med min älskade kille 1vecka.
- Tog studenten, jag o alla mina vänner var överlyckliga.
- Sommarjobbade på mjölis 6v på sommaren.
- Midsommaren spenderades i Tallnings skär.
- Regattahelgen campade vi i husvagnen på silversand.
- Jac fick kontrakt med norska runar, efter många om och men bestämde jag mig för att förlja med till Sandefjord.
- 22.7 samlades kanske 40-50 hos mig på avskedsfest. Kvällen var lyckad, trots att det blev för mycket sprit.
- 25.7 startade vi med tattarkärran för att fara till norge.
- Har jobbat på ett cafe, kosmetikaffär och i ett ålderdomshem.
- Kom hem i oktober för att hälsa på mina kompisar
- 8.12 kom jag hem på jullov.
- Hann till affes några gånger före julen
- julafton samlades en del av släkten och det var rikit roligt.
- juldagen var ett helvete, resulterade med foten i gips för min del. helvete
- Nyktert nyår hemma, människor kom o gick.

Det här är några saker jag minns från 2007, har så dåligt minne. Men definitvit finns det massor med mera. Jag vill tacka mina kompisar för underbara gymnasie år samt lördagkvällar o chillkvällar. Vi har upplevt mycke roligt, synd att det inte blev nån södernresa med er då när vi tog studenten. Hösten 2007 flyttade många till nya platser, iaf min kontakt med er har blivit aningen sämre, men gissar att det blir så då man helt o hållet kommer in i en ny miljö. Iaf så önskar jag att vi hinner göra lite saker nu före jag far tillbaka:)

Med Jac har allting blivit super sedan vi flyttade till Norge, trodde vi skulle gå varandra på nervena helatiden men det blev inte så, som tur är. Vi flyttade in i 90kvm stor lägenhet, vi hade nästan inga möbler från början så det såg lite komiskt ut. Vi hamna bli självständiga, köpa vår mat själv osv. och det har varit skit rolit. Språket var lite underligt i början, men nu förstår vi nog allt de snackar om. Jag hittade lätt jobb där så det var tur. Jac trivs ypperligt i sitt lag, så vi får se om han kan bli där 3 år till eller int. Hans lagkamrater är härliga, alla är mycket öppnare där. Jag tackar gud för att jag vågade flytta ivg, annors skulle jag aldrig ha fått lära känna: Eric,Daniel + deras flickvänner, Iselin, Margarethe osv. Jag tycker alla borde ta chansen o fara lite utanför karisgränserna:) Och är glad att jag gjorde det tillsammans med den människa som betyder mest för mig, Du är bäst Jac, älskar dig.

Såklart har jag saknat min familj o mina vänenr under hösten, men det är smällar man får ta. Jag skulle kunna räkna upp en minus lista med år 2007 oxå, men det orkar jag int emed. Kan bara säga att gipset var onödigt o det förstör jävla mycke av dne tid ja har kvar före jag reser hem till Sandefjord igen.

År 2008 kommer att bli ett intressant men jobbigt år. Det valet jag står mellan nu är om det blir studier i Norge eller "hemma" i åbo. Usch, sku va lätt om man bara sku ha ett alternativ. Nu skall jag avsluta för den här gången, annors svammlar jag bara en massa skit till.

Nu for finlands bästa handbollsspelare iväg till Litauen och lämnade sin krycksambo hemma, så vill nån göra nånting med mig??? Jag har tråkigt.

image45Gott nytt år 2008, ö. invaliden med värkande armar.

RSS 2.0