Bröderna Karlsson + flickvännerSå fina bilder mamma tog på oss!

Lördag morgon.

Jag hämtade Jac och René 01.30 i Nyköbing inatt, snällt av mig. Idag vaknade jag 10.30, kommer inte ihåg senast jag skulle ha sovit sålänge! Planen för idag är att snart gå ut på stan en stund och träna lätt på eftermiddagen.

Hur hade ni det på karisnatten? Om ni var där! Skulle gjort allt igår för att få vara hos Martina och Södde. Men förhoppningsvis kommer de på besök den här säsongen :)

Om 13 dagar är Linda och Datte här, super kul att Linda igen vill besöka oss :):)

Fredag

Idag har jag en Malin-dag, dessa dagar blir det en hel del av framöver. Jac hade träning 9.30-12, och sen socialt med laget resten av dagen och kvällen. Jag startade morgonen med Zumba + 30 min crosstrainer. Sen dess har jag gått på stan lite, hittade ett par byxor på H&M jag ville ha, men snålheten tog över. Jag har lagat purjolökssoppa. Nu är klockan 15, så vad skall jag göra resten av dagen?

Skall försöka laga min blomstersamling färdig, städa lite, kanske ut och gå om det slutar regna. Då Jac ringer ikväll/inatt skall jag hämta honom!

Kommer säkert ett inlägg senare.
Detta är vårt nya vrålåk, i november skall vi lämna in bilen och då får vi en annan! Kul att köra in nya bilar :)Hörs senare

Bilder från vår lägenhet.

Nu skall ni få se några bilder från lägenheten, några saker fattas ännu så visar inte allting! Vår lägenhet är lite på 80kvm, och ligger ca. 400 m från själva centrum. Vi har grön område nära och en stor parkeringsplats. Dessutom har vi en källare där vi kan lägga saker i, cykelskur och en liten bakgård. Skönt att hänga upp tvätt!!

Köket. Vårt kök i Sandefjord var mycket mycket bättre. Men köket här går helt okej, men hatar rosa kaklet.

 

Vårt badrum är inget att se på. Det skulle vara nyrenoverat då vi flyttade in, men är långt ifrån det. Tur så tillbringar vi inte mycket tid på badrummet ändå :)

 

 

Stort rum. Fina fönster och älskar när det är högt till tak! Detta rum är större än våre två sovrum tillsammans som vi hade i Sandefjord.

 

Cd-spelaren måste vi hitta på nån lösning för, vill inte ha den där.

 

Vardagsrummet!

 

 

Måste köpa ny kruka till ena blomman.

 

 

Vårt sovrum är riktigt stort, men det visar jag inte bild på nu, för vi har sängkläderna ute. Vi är helt nöjda med lägenheten, ganska mysigt när det är lite gammeldags.  Jag saknar inte snedtaket från Sandefjord!!! :) Bara toaletten och köket ;)

 

 


Godmorgon!

Sov från 11-8, skönt. Jag skall starta dagen med en promenad medan Jac tränar. det bästa jag vet med flytten till danmark är träningstiderna, det är gött, trots det blir en del mer träningstimmar i veckan. Som idag skall jag också röra på mig 2 gånger tack vare Jac, fint!

Mitt största problem idag är om jag skall tvätta all tvätt vi har och hänga det ut, men vädret tycks inte kunna bestämma sig om det blir regn eller inte.

Om ni tittar in senare kanske jag visar några bilder på den 80% färdiga lägenheten!Fotograf: Emma

Marknad.

Igår på kvällen åkte jag, Jac och René iväg till en "sommar marknad" 10 minuter härifrån. Till en början påminde marknaden helt om Ekenäs traditionella höstmarknad. Det fanns karuseller, massor av olika slags tältförsäljningar. Vi smakade även på typ friterade våffelstänger som man doppar i softice. Kommer inte på vad de hette på danska.

Då vi gick lite längre bort, fanns det massor med djur. Jag tänkte bara att det var utställning. Men de stod och sålde djur där, en del människor bjöd pris osv. Tyckte det var vädligt konstigt att stå och auktionera ut djur på det viset, jag har aldrig trott att det kan vara så här i norden. I Turkiet var jag också med om samma sak, men där är allitng annorlunda. Det fanns säkert ett 200-tal med hästar, 50 hundar och massa massa andra djur. Försäljarna satt mest och drack öl. Själv skulle jag aldrig köpa djur på detta vis, man kan ju aldrig veta vad de har varit med om eller om de är friska.Jac o René. tur så står de inte brevid varandra, Jac är 1.86 och René är nästan 20 cm längre.
Otroligt söta.

Har aldrig sett så litet föl förut.

 

 

 

synd att inte Linda är här nu, hon skulle trivas otroligt bra!


Resten av frågorna.

Postat av: Emma

Lägenheten :)

 


Ja, jag skall visa bilder på lägenhetenJ

 Postat av: Emilia

Hur länge har ni tänkt stanna i Danmark? Vilket land blir det isåfall sen? Tänker ni flytta tillbaka till Finland någongång?


Nå till att börja med skall vi i alla fall stanna här i 2 år, om Mors/Thy håller sig kvar i ligan. Trivs vi bra efter det, och Jac klarar sig gott på denna nivå så blir vi säkert längre här! Man vet ju aldrig vilket land vi skulle flytta till, beror på hur bra tillbud det kommer.  Nångång flyttar vi nog kanske till Finland igen, svårt att säga nu J

Postat av: Linda

Du kan ha som mål att se/hitta på något nytt varje dag på det nya stället ni bor. Finns säkert massa fina små ställen, butiker, cafeer, stränder osv att besöka. Å sen kan du blogga om de :)


Tack för ideén Linda! Idag eller imorgon skall jag blogga om en konstig sak jag var med om igår, som jag inte tror många andra varit med om!

 Postat av: Amanda

Du har rolig blogg!
Jag undrar om du är lika "glad" som Jac att flytta till Danmark, på något sätt känns det som om du bara flyttar med honom ?
Dessutom undrar jag hur du och Jac träffades?? =)
har du själv spelat handboll nångång?
Tack på förhand :DRoligt att du gillar min blogg! Nå int är jag nu lika glad som Jac, alltid svårt att lämna vänner osv. Men bara jag blir färdig med skolan så blir nog detta riktigt bra! Ja, på ett sätt flyttar jag ju med Jac, men har alltid som mål att göra något för min del. Tex. Skaffa en utbildning! Skulle aldrig bara kunna sitta hemma och vänta på honom, jag är en social människa som behöver ett socialt liv. Annars blir jag galen!

Jag har spelat handboll i 11 år, slutade för ett år sedan pga. Att jag är rädd om min opererade fot. Dessutom tar handboll mycket tid, jag tycker om att själv bestämma vilka tider och dagar jag vill träna. Jacs handboll får räcka!

Vi har nog alltid hängt i samma gäng. Men då jag var 17 år började vi umgås intensitv, och han körde på mig dit jag ville ;) Vi spelade tennis, såg på film på kvällarna osv. Men ingen av oss ville erkänna att det ens var fråga om något annat än vänskap. Lotta sa nog flera gånger att hon vet att det är något mer, men jag skulle aldrig själv kunna tänkt mig med sportnörden Jac. Så kärleken växte väl fram kan man säga, och idag är han min bästa vän och sambo sedan 5 år tillbaka.

Har ni flera frågor är det bara att ställa dem, det är roligt så har jag någonting att göra :)


Titta in imorgon!

Svaren på sista frågorna publicerar jag imorgon, jag har dem på word på min andra dator. Dessutom skall jag berätta om något väldigt speciellt jag har upplevt ikväll! Orkar inte skriva det nu, är alldeles för trött.


Istället kan ni ta en titt på detta som min kusin lade ut på facebook.
Mina vackra familjemedlemmar på Aalborg zoo! Jag tycker inte att jag liknar någon av dem.

tisdag

Startade dagen med 45 min styrka, 15 min löp, 600 m simning och gick hem. Varierad träning skall man ha, inte sant? ;)

Sedan har vi försökt fixa med försäkringar, vilket var lite råddigt. Vi har också gått på stan och letat efter eventuella cyklar vi kan köpa, och tror vi hittat dem! Ikväll skall vi på någon marknad med Jacs lagkompis/kompisar.


Svaren på de andra frågorna skriver jag ikväll!

Svar på frågor.

Jag har valt att svara på 2 frågor nu, dessa har med skola att göra. Svaren blev så långa, borde lära mig att vara kortfattande :)

Laura:

Hur kommer du att göra med studierna, flyttar du till Norge eller tänker du studera på distans eller vad är dina planer ?:) Och vad studerar du igentligen till?

 

Hur jag skall göra med mina pedagogstudier har varit en bergochdalbana. Vid julen 2009 tänkte vi att vi skulle stanna i Norge ett år till, så att jag skulle kunna utföra mitt sista studieår. Men i januari 2010 kom det tillbud Jac har drömt om sedan många många år tillbaka, nämligen att få spela proffshandboll i Danmark. Norska handbollen är ju också okej, men många killar i den ligan har Danmark som nästa mål, tyvärr även Jac ;) Då tillbudet kom började vi undersöka studiemöjligheter för mig i Danmark. Min skola i Norge godkände då att jag skulle ta höstterminen 2010 som privatist, dvs, bara komma till skolan och skriva prov. Då vi fått detta svar, signerade Jac kontraktet i Danmark.

Det är här det svåra startade. Jag fick i april månad besked från skolan att jag tyvärr ändå inte fick gå upp som privatisk hösten 2010. De kunde heller inte låta mig ta sista året i Danmark, vilket skulle vara lättast eftersom samma utbildning ligger 10 minuter ifrån lägenheten.

Nu har du fått läsa lite bakgrundshistoria, så hela studiegrejjen slutade med att jag kommer att pendla till Norge.:( Detta kommer att kosta ca. 200 euro per gång, så hoppas lärarna är snälla och lägger de obligatoriska lektioner jag måste vara med om nära varandra. Inte måndag och fredag. 3 veckor praktik har jag även kvar denna höst. På vintern har vi 30 stp i fördjupning, och detta skall jag försöka få till genom nätstudier, kommer inte att pendla i ett helt år.

Sedan blir jag färdig förskolelärare/pedagog då detta helvetesår är över J

 

Postat av: Joski

Tycker det är roligt att läsa din blogg då vi är lite i samma situation, är också finlandssvensk men har redan bott några år utomlands pga studierna. Det finns helt klart för få som bloggar öppet om de ups and downs som man har när man inte är här hemma i Finland. Så som sagt kiva att läsa att andra också ibland får den där lilla hemlängtan. Min fråga kan vara att hur tänker du finansiera din vardag där i Danmark nu? Har du tänkt söka jobb och var isf? Ha det fint! :)

 

Tack, det var trevligt att höra att du gillar min blogg. Får jag fråga till vad och i vilket land du studerar?

Jag har alltid varit ekonomisk. Då jag tagit studenten och flyttade till Norge, hade jag sparat några tusen euro, och dessutom jobbade jag 70% mitt första år i Norge. Jag har jobbat vid sidan av studierna i Norge i 1,5 år ca. varannan helg.  Dessutom har jag fått studiestöd. Nu i Danmark kommer det gå åt helt sjuka mängder till pendling, och om jag tar sista halvåret via nätet kostar det flera tusen euro. Så jag tackar Gud att jag har sparat en del pengar, och får studiestöd ett år till. Men efter jul behöver jag nog ”låna” litegrann av mina föräldrar för att klara nätstudierna. Då kan jag även skaffa mig ett extrajobb eftersom jag får lägga upp studierna som jag själv vill. Jag har även en del förmåner via Jacs handboll. Så jag hoppas sista studieåret skall gå utan svält J Hösten 2011 är det meningen att jag skall börja jobba påriktigt, hjälp! Jag skall troligtvis starta med att jobba 70% på ett daghem, intressant.!

Hoppas ni är nöjda med svaren! Resten av frågorna svarar jag på ikväll!

Orsaken till att jag är vaken såhär tidigt är att familjen har åkt iväg hem. Fan vad trist. Dagen skall gå åt till träning och cykeltittande, jag skall få en ny cykel! Tack Mamma o Pappa!Älskar dig Emma. <3


läsning

I väntan på mer frågor och förslag kan jag underhålla? er med denna artikel. Speciellt till Gitta!!

Artikel

Jag behöver er hjälp!

De senaste veckorna har ni blivit allt fler och fler som läser min blogg. Trevligt!

Imorgon drar familjen hem, och jag är ledig i 1 månad till. Kan ni ge mig förslag på vad jag kan blogga om? Eller har ni några frågor om mig och mitt liv? varsågod, ni får fråga och jag svarar efter bästa förmåga.

Har ju inte precis så många vänner som jag kan umgås med ännu :)


Besöksminne från SandefjordDetta var första gången jag testade att laga ett collage, blir bättre nästa gång!

Några av Mammas bilder från dagen..

Dricker mjölk.Apan med babyn.Sover du Emma?


Hejdå för idag!


Härlig söndag

Idag har vi haft en super härlig söndag!! Vi var först i Aalborg staden och kikade lite, och drog sedan vidare till zoo. Älskar att ha besök då man kan hitta på lite saker. Påvägen hem sov jag en hel del, är inne i någon periord som jag är trött mellan 15-18 just nu.Otroligt vacker stad, kan lätt tänka mig bo i denna stad ifall bollen skulle träffa målet rätt nu  nåt år frammåt;)
<3


Imorgon är det sista dagen med besök för denna gång, känns inte något bra. Men det skall gå fort tills julen!!!

LördagenSystrarna på Jesperhus!Cruisade i Nyköbing i väntan på att Jacs träning skulle sluta. Dessa hästar har det bra.Ut och äta.Vi gick upp till Hanklit igen.


Mamsen o Papsen


Resten av kvällen blir det bara kos hemma. Emma skall laga hemlagad pizza senare. :)Glädje.

Idag då vi vaknade videosamtalade vi med vår favorit familj från Norge. Både jag och Jac blev otroligt glada för att se barnen igen! Om lite över en månad får jag se dem live, hoppas Jac får till att åka över och hälsa på någon dag han med!

Nu blir det frukost, och sedan Nyköbing. 3 dagar kvar med besök, hoppas det går långsamt. Under tiden vi är borta kan ni gå in och kolla in Sandefjords bästa pappa blogg: Rikardshus.Systrarna igår.

Dagens jag vill haDessa skor sponsrade vi Emma med till hennes födis. Men jag vill också ha, som vanligt fanns det inte min storlek. Jag skulle ha behövt 39,5, är de små i storleken dessa skor?


Nu börjar lägenheten bli i ordning, kanske dags för lite bilder snart? Enda som fattas är en skohylla och en spegen som står på ben.

Observera!!!

Idag på morgonen var jag, Mamma och Pappa på powerwalk/ löptur. Det ni skall observera är att Pappa var med!! Jag o Pappa löpte cirka 15 minuter, och gick 30 minuter. Fick peppa honom ;) Mamma har ju blivit träningsnarkoman så hon behövs inte uppeppas.


Resten av dagen går åt till shopping, och det bästa av allt: ikväll blir det köttbullar!!!
Detta ligger ca. 100m från oss, sommarhytter! Vem vill bo såhär under sommaren?! Isåfall fanns det några till salu..

Torsdag.

Jag började dagen med en promenad. Sedan körde vi till en utsiktsplats och var ut och äta. Då mamma och pappa kom var vi ut och gå och hade plättkalas. Var en trevlig dag, härligt att ha många runt omkring sig! Är redan rädd inför då jag blir ensam med Jac här..
Emma och Robin slängde stenar på maneterna.Dit upp gick vi, fin utsikt! På andra sidan bor vi.Robin och JessicaPaus.Plättkalas på kvällen!! Jac slog nytt rekord, 8 plättar! uäk.


Imorgon blir det att gå i butiker, köpa rullgardin osv. Tur att familjen är här, för Jac tränar 9-11 och 15-17 imorgon, där emellan möte osv. SLÖTT!


Godnatt!


Hipp hurra

För mig på min namnsdag! Gitta påminde mig om att det var Malin idag. Skall bli intressant att se vad mamma o pappa har med sig för present ;)


Snabb morgonblogg.

Robin o Jessica anlände 21-tiden igår. Vi såg en Wallander film och sen var det läggdags. Vaknade 7, hoppas vi får upp rullgaadinen snart! Om en liten stund skall jag fara ut och gå, så att de andra får sova. Jac har träning 9.30 idag, perfekt tid!
På dagen skall vi fara till Nyköbing. På eftermiddagen kommer mina föräldrar:)

Igår hände en genant sak. Jac trodde han hade ledigt, men han missade en träning. Stackarn, kul start med nya laget!

Ha en bra dag


Inspiration.

Alla funderar nog ofta på vad man skall laga till lunch eller middag. Dagens inspiration hämtade jag från: eva 

Soppan var riktigt god, och fick fin konsistens! Till och med Jac tyckte om den, och han är alltid skeptisk till nya maträtter.Nu är våra kommande gäster i Aalborg, så snart är de här!


Ps. Första dagen ordentligt sommarväder i Thisted medan vi bott här.

God morgon!

Vaknade kl. 8 idag och har nu ätit frukost. Obsservera svenskans ord för frukost, inte danskans. På danska är frukost lunch.
Om en stund skall jag bege mig iväg till bilbutiken. Medan bilen repareras skall jag gå en timme, kanske även löpa lite. Men då jag ställt in mig på att börja träna hårdare nästa vecka igen, är det svårt att få kroppen att samarbeta före det;) Tur så pinar Jac mig o träna med honom imorgon.

Som jag skrev igår skulle ju våra gäster anlända igår på kvällen. Idag skulle de shoppa i köpenhamn, och sen börja komma hitåt. Så de är väl här ikväll först, och så skall de åka imorgon! Nu hinner vi knappt se dem, men skulle jag vara dem skulle även jag stanna o shoppa lite ;) Skall se vad vi hittar på med dem ikväll!

Det enda som står på schema idag är stäning och tvättning av kläder. Intressant dag! Men imorgon anländer mina föräldrar, jippi!! Då får Jac hjälp med att borra i väggarna, dumma stenväggar!


Nu skall jag åka iväg, jag måste vara världens snällaste flickvän! Sköter om Jacs bil och han får sova.

Mina två favorit gushin.

Tisdagen

Vi gick till simhallen, och plaskade i 30 minuter, inget motionssimmande denna gång. Båda tyckte det höll med 40 minuters pormenad. Efteråt delade vi på en pizza och gick omkring på stan. Jac har brunchat med lagkompisar och tränat bara 4 timmar idag. Bra att någon av oss ork vara aktiva idag.

På kvällen skulle jag och Emma ta en promenad till, men den äldre av oss somnade på soffan. Jag måste verkligen har varit otroligt trött, händer kanske 5 ggr per år att jag somnar före läggdags! Emma ville inte väcka mig, för hon ville bara sitta på soffan. Då jag vaknade gick vi hela 500m och postade ett brev. Nu står muffinsar i ugnen! Får leva slappar liv tills måndag :)Snygg sovställning!


Robin och Jessica skulle ju komma till oss ikväll, men stekarna ville sola på dagen idag istället i Halmstad. Så de kommer imorgon, och blir bara en natt! Tråkigt med så snabb visit, men bättre än ingenting alls!:)


Imorgon börjar morgonen med att föra bilen till bilfirman, vi skall få ny framruta och så skall jag visa en annan lite buckla. Medan den är på verkstad skall jag ta mig i kragen och löpa 30 minuter!  Sedan får vi se vad dagen bjuder på, vi hade tänkt åka ut till Nyköbing och se på nya hallen o lite annat, men det blir inget eftersom gästerna först anländer imorn!


5 dagar till med Emma :(

Trött.

2 orsaker ill att jag inte kan sova ordenligt ännu:

- Vi har ännu ingen rullgardin, så det är för ljus i rummet.

- Både jag och Jac har fått snuva, och Jac snarkar som en gris.


Snart skall Jac iväg på träning, och jag och Emma skall simma 10-tiden. blir dock lungt för oss två sista. Efter Jac har tränat skall han träffa någon av sina nya polare över morgenmad.

På eftermiddagen är det träning igen, så får hoppas han klarar av det och inte är för flunssig.

Ikväll kommer Robin o Jessica!!Måndag

Startade morgonen med en 40 minuters promenad, sedan gjorde jag gröt till oss. På dagen fick vi en lagkompis till Jac hit. Då de for iväg och träna, hade jag och Emma systers tid. Vi shoppade, var ut och gå och lagade chokladmousse.På denna gata bor vi.Såg ut som gatan jag o Jac bodde på då vi var i London.Emma var så nöjd över kavajen hon köpte. Hon är van att posera.Hennes syster är inte lika bekväm med det, det här är inte jag helt enkelt. Och dessutom visar jag nästan aldrig upp kläder jag köper, vem är intresserad av att se dem?! Den här kjolen köpte jag nu, tanken är att ja skall kunna ha den med leggings också i höst, men kanske de ser dumt ut. 100 dk iaf.Hemlagat. väldigt gott, men fy vad jag mår illa nu! Chokladchock? 5 månader sen jag åt "ren" choklad. Äter nog choko om de är i kex osv, men inga chokostänger mer!!Jag bloggar ganska ofta nu, men det är för att bloggcoach Emma är här. Då hon har åkt är det nog möjligt att det inte blir lika ofta. Men skall försöka fortsätta, för då går lite av min tid!
Söndags svammel

Vi började dagen med ett gympass. Sedan drog vi och se till Morsö sparekasse arena, en av Jacs nya hemmahallar, tyvärr var den stängd. Så vi gör ett nytt försök då Robin och Jessica är här.

På dagen var vi till jesperhus vandpark. Allt för mycke människor, och vi tänkte frysa ihjäl utomhus. Solen och värmen tycks inte tycka om Danmark. Nu på kvällen har vi bara slappat, och om en stund skall vi se på Ondskan och äta glass och jordgubbar. Jordgubbarna är otroligt sura, blä.

Imorgon skall jag börja dagen med att gå ut och gå, och sen skall jag och Emma hitta på någonting. Imorgon startar Jac nya jobbet, på dagen kommer en ny lagkompis till oss och sedan drar de iväg på första träningen. På tisdag är Jac upptagen med handbollen 9-17. Då skall jag och Emma städa så att det är fint tills gästerna kommer, och säkert gå på cafe eller något sånt. Måst börja vänja mig vid att Jac inte är hemma helatiden längre.Lördagen

Vi simmade, shoppade och hade det fint. Här kommer lite bilder på vad vi mer har gjort!Wii spelas.Tortilla till middag.Ut på tur, aldrig sur? Jag lurade med Emma o Jac på en kvällspromenad, efter 25minuter fick de nog. Underbart att ha ett fint grönt område nära hemmet, inte bara en massa butiker som vi hade i Norge! Men det var nog inte fel på det heller, man fick tiden o gå riktigt fort ;)Nätta.

 

Fanns fin konst i parken.Sötnöt.


Ikväll blir det film: Farsan. Och chips o dipp, ursäkten är att det är lördag denna gång. Imorgon skall vi träna tidigt och sen kanske iväg till ett badeland bara vädret tillåter det!


Lördag

Idag startar vi alla dagen med att läsa om Jac. http://www.hbl.fi/text/sport/2010/7/16/d49671.phpSnart skall jag gå ut och köpa färskt bröd till en av de många bagerier som finns i stan. Kl. 10 skall jag och Emma simma igen, det får bli dagens träning för andra dagen irad. Blir dåligt med vanligt lesmills träningar då vi kommer ha mycke besök hela juli månad. Jac skall träna medan vi otroligt praktiskt att ena av Mors-Thys hallar både har simhall, gym och handbollsbana i sig!

Kl. 11.30 kommer direktören hit. Vi har en del frågor gällande lägenheten, försäkringar och annat!

Sedan blir det att varma rester från gårdagen, före vi drar ut på stan och kolla shoppingutbudet!

Vi hörs säkert senare igen!

Första intrycket enligt Emma

Vi har sagt en massa kommentarer om de största skillnaderna på Danmark i jämförelse med  Finland. här kommer Emmas intryck.

- Vi har alltid haft för oss att danskarna är "snygga", majoriteten vi har sett hör inte till den gruppen.

- Massor med vindkraftverk.

- Underlig människor, många alkoholister, mycke öldrickas.

- Man får köpa sprit i matbutikerna.

- Hittade ingen gräddfil.

- De kör hårt på vägarna

- Vägarna är gamla, en väg kallades för hitler-vägen.

- Det är platt.


Några konstateranden på kvällen.

FredagIgår då vi monterade ihop möbler hände en liten olycka. Ja trodde först då jag såg hur mycke det blödde att vi fick åka upp till sjukhuset, men det var inte så farligt. Av detta lärde vi oss att vi inte kan lämna vassa saker kvar på golvet.

Idag är det full sol i Danmark. Klockan 10 skall vi fara till simhallen medan Jac tränar. Och sen fortsätta fixa i lägenheten. Jag är sugen på att sola lite, men det blir nog inte av! Ha fått lite färg i år iaf, fast den far bort nu :)


Annars så har vi bara 2 saker kvar att montera ihop, Jac är kung på det!Torsdag

Idag har vi varit på Ikea samt en sväng till Aalborgs zoo för att träffa våra vänner Charlotte och André. De åker hem till Norge ikväll igen. Var skoij att se dem, vi tycker massor om dem båda två! Kom snart hit så tar vi en fest :)

Sedan var det Ikea, trots vi bommade med 50km hittade vi till slut fram.

DETOLF Vitrinskåp svartbrun Bredd: 43 cm Djup: 37 cm Höjd: 163 cm Max. belastning/hyllplan: 6 kg  STRIND Soffbord vit Diameter: 100 cm Höjd: 40 cm Max. belastning: 15 kg  BJURSTA Matbord brunsvart Längd: 218 cm Min. längd: 175 cm Max. längd: 260 cm Bredd: 95 cm Höjd: 74 cm  SOLSTA PÄLLBO Fotpall svart Bredd: 39 cm Djup: 39 cm Höjd: 38 cm  EXPEDIT Bokhylla vit Bredd: 149 cm Djup: 39 cm Höjd: 149 cm Max. belastning/hyllplan: 13 kg  RITVA Stoldyna vit Bredd: 40 cm Djup: 40 cm Tjocklek: 7 cm  ÅRSTID Bordslampa vit Höjd: 56 cm Fotdiameter: 15 cm Skärmdiameter: 22 cm Sladdlängd: 2.0 m  LACK Sidobord svart Längd: 55 cm Bredd: 55 cm Höjd: 45 cm  KASSETT Tidskriftslåda med lock svart, vit Bredd: 33 cm Djup: 38 cm Höjd: 30 cm Antal i förpackning: 2 styck

Detta är lite av det vi köpte. Jac valde vårt soffbord och matsalsstolarna, emma valde den vita lilla lampan. Resten bestämde vi "tillsammans" ;) Imorgon skall vi 'nnu köpa ett nytt tv-bord, och köksmatta. Men badrumme och köket satsar vi inte på, för vi kommer aldrig ändå att trivas där fullt ut.Dessutom hände en annan hände en annan "helt vildt" sak. Kan kanske berätta mer om det en annan dag!!

imorgon är det simhallen på morgonen medan Jac tränar, sen fortsätter vi i lägenheten.


Tack för idag!

Första dagen i DK

- Flygresorna gick super.
- Då vi kom fram var vi och fixade många praktiska saker med direktören.
- Sedan var vi ut och äta.
- Började packa upp alla lådor, smidigt att vara 3 då man gör det.
- Ut och gå på stanh en sväng, glass stopp.
- Ta olika mått och skriva handlarlista till lägenheten.

Och nu sitter vi och myser i ösregn, som jag längtat efter det!! Imorgon skall jag försöka mig på en powerwalk före frukost, men vågar inte lova att det blir av. Sov 4 timmar förra natten, steg upp 3.00 i dansk tid, och nu är klockan 22.00. Bra kämpat.
Sedan drar vi iväg till Ikea och bränna iväg pengar. Lägenheten är helt okej, men hatar badrummet!!! USch, så opraktiskt.

Har även träffat min första danska nabo, väldigt söt dam.

Emma och Jac ställer upp på bild.


Vår lill-bamse vid sin bamsevagn.


Senast om en timme är det läggdags, godnatt allihopa!Försöker få tiden att gå.

Nu sitter vi i Köpenhamn och väntar på flyget till Aalborg!
Jag o Jac får många goda skratt åt Emmas frågor iaf :DHejdå Finland- Hello Denmark

Imorgon är det sista dagen denna gång i Finland. På morgonen skall vi uträtta lite ärenden. Sedan blir det packning på schemat, och på kvällen borde min familj komma hem.

Semestern hemma har varit otroligt skön, vi har inte gjort så mycket speciellt. Skönt att äntligen få umgås med jac, och inte planlägga in varje liten träff. Varit kul att träffa alla här hemma igen.

Det känns otroligt konstigt att det inte är Norge vi åker tillbaka till, tar riktigt ont i mitt hjärta. Vi båda saknar våra vänner där otroligt mycket. Hoppas vi hittar någo vänner i Danmark, så blir vi inte helt ensamma.
De första dagarna i Danmark kommer gå åt till att få köpt nya möbler och laga det fint i lägenheten. Jacs träningar starta den 19.7, så vi har några dagar fri. Tur så är Emma med får vi extra hjälp. På tisdag nästa vecka anländer Robin o Jessy, och på onsdag kommer min familj. Fullt upp :)

Tack o hej Finland, och hoppas vi kommer hem vid jul igen?! Jag skulle nog inte ha råd med det, men int vill jag bli ensam i DK heller. Dumma skola som tar alla mina cash!
Feriebesök

Om det vill gå riktigt bra så kanske vi får vårt första besök i danmark redan samma dag vi flyttar ner. Charlotte och Andre är där nede på ferie, så hoppas vi hinner träffa dem! Saknar alla vänner från Norge otroligt mycket, vi har levt så tätt på varandra i många år. Vi alla är välidgt lika, inga struntsaker som kommer emellan :) Jag är lycklig lottad som lärt känna så många nya, skulle alla jag känner vara samlade i en stad skulle jag ha fullt upp!!
Här är jag o Charlotte efter cupfinalen, då Runar slog Elverum. Superbra och spännande match, och spännande fest :D Kanske vi får uppleva en cupfinal igen någongång, skulle vara nice!


Bildregn från fredag och lördag.Hangö regattan, en nykter sådan för vår del!Träffade Joona och hans kompisar. Jag vill också ha en båt till förfogande på regattan...Kesätyttö.

Vi var en stund på regattan, hann träffa lite människor och njuta av härliga vädret. Idag är jag glad för att jag inte är där just nu, skulle ha så fan på nervena med ett miffo, synd att han/hon skall bli så då alkohol är med i bilden...På lördag var det dags för stranden, vi var till ormnäs strand i ekenäs.

Gullungarna på stranden.Sedan var det dags för sommarfest i vallarssvedja.Millo o LucaEmma och LinnWhite angels.. Madonna jumper, huhu! men det håret jag hade på huvudet här skulle jag gärna ta tillbaka...Imorgon blir det tenala sista gången, om 3 dagar är vi i Danmark!!!!!!

Dumma älg.

Idag på morgonen lurade jag Jac med på en 25 minuters kort joggingtur. Då vi sprang såg jag en älg på åkern, och blev lite rädd. Jag glömde att se vart jag löper, och steg snett. Nu har jag riktigt ond vrist. Hoppas det blir bättre tills imorgon...


Bu för älgar på åkern!

Ansiktsbehandling

Då har jag besökt Wellness salong i Karis, rekommenderar att ni besöker min nyutexaminerade vän Linda där. Hon var riktigt duktig och proffsig. Var rolig att se henne i sin nya yrkesroll!


Skulle på länk idag, men får inte lov av Linda. Får inte svettas. Äsch vad synd ;)

Om någon timme skall vi iväg till Tenala för kanske en sista gång denna sommar?! Hjälp om en vecka är vi danskar, nytt språk och en ny handbollskultur samt en nhögre nivå på ligan. Jippi. Hoppas bara Jac klarar sig okej, annars får vi fara tillbaka till Norge igen :)

Hittills kör vi med 2 repliker ofta: Hvad laver du? Hold nu keft?


Tacka gud så kan vi norska nu, den hjälper oss otroligt för att förstå danskan. Dessutom kommer vi bli riktigt goda på norska eftersom vi bara pratar det med danskarna.På gjensyn!

:)


Jag bjuder på en bild på mig och min fästman ( det ordet borde vara förbjudet) som fotografen tog på bröllopet!

Imorgon blir det kanske en snabb träning, och sedan ansiktsbehandling för första gången i mitt liv. Besök Linda på Wellness i Karis!
Sedan drar vi till Tenala. Är smårädd, för någon har lyckats skrapa hans pappas bil, och han är så försiktig med sina saker. Hoppas han tar det med en nypa salt :)


3.7.2010 <3

Det är dagen då vi förlovade oss. Det var en skön dag. Nu 2 dagar senare måste jag säga att det egentligen inte känns någonting extra, vi är lika glada i varandra oavsett :)


Några bilder på oss från vår dag, Martina var fotograf.

 

 


Detta togs under förfesten hos mig.Denna bild togs på dansgolvet 7 timmar senare. :)


Var en fin morgon/dag/kväll/natt!


Älskar dig Jac, och hoppas vi kommer att fortsätta va lyckliga tillsammans!

Midsommaren 2010

Då var vi på landet, Tenala. Vi gjorde egentligen ingenting speciellt på midsommaraftonen, blev en otal nykter kväll. Men på midsommardagen fixade jag o Jac härlig grill middag hemma hos mig. Henrica,Antte,Pi,Södde och Martina var på plats. Sedan blev det Alban och många drinkar senare ägde vi Ettans dansgolv;) Var en perfekt kväll, så jäkla roligt. Härligt då krogarna inte är fulla, utan att man kan röra sig hur man själv vill!

Några bilder från midsommaraftonenPåväg till stranden med regnkläder på.Jac vid sommarstuganjag med min första midsommarkrans, jag har lagat den själv!!


Helgen som kommer skall vi också till Tenala, ingen av våra kompisar var sugna på att gå ut. Men vi skall ut o äta till Alban på kvällen iaf! Förhoppningsvis blir lördagen oförglömlig, men ändå vanlig <3

God helg!

RSS 2.0