Step.

Det blir aldrig mer någon step för mig!!!

Efter 45 minuter in i timmen slutade mina ben fungera och fick otroligt smärta i korsryggen. Som tur råkar hon jag tränar med vara idrotts fysio, och hon kunde direkt konstatera att det är mitt bäcken. Så nu ligger jag hemma och försöker slappna av! Är det såhär på tisdag ännu så blir det ingen skola för mig.


och till slut skriker jag alla fula ord jag kan..

Tur så är det handboll på tv så har ja nåt att göra, och såklart hejjar vi Danmark fram till guld!

Första gången.

Första gången på 5,5 år som Jac har köpt blommor till mig. Det var en överraskning för att ja fick A på examen.

Jac har åkt iväg på träning, var meningen jag skulle åka med till gymmet.. Men här blev jag på grund av att ja har så ont i knä och vaden. Det beror på att ja löpte intervaller igår, det var längesen ja gjorde det. Och jag älskar känslan efteråt, så måst fortsätta med det. Men irriterar mig att ja så lätt skall få ont, och nästa dag är knä och valpsjukan så sjukt.

Istället skall jag ta en promenad till pingstkyrkan (skoluppgift) som ligger 4 km bort, bara det inte startar regna.. :) Sedan måste jag ut på stan och skaffa nödvändigheter som schampoo och tvål.

Ha en god weekend

Glad

Idag är jag super glad, inte ens färjan som nästan är en timme försenad får mig på dåligt humör. I vanliga fall skulle jag explodera.
Orsakerna till mitt glada humör?

- Jag fick de bästa man kan få på sista examen i pedagogikämnet idag. Trots att jag bara läste på 2 uppgifter, score.

- Fick igen gratis business class på färjan.

- Bara 11 gånger kvar att pendla nu.

- En gång penfling till och sen får jag ha semester en vecka. Då kommer Jacs föräldrar!

- För att jag har en kille som älskar mig, det skall bli så bra när jag är färdig med skolan <3 Skall bli härligt att kunna bo tillsammans 100% igen.

- Mina vänner i Norge som alltid gör mig på gott humör då jag pendlar.

- Mamma.

 

En liten önskan, en resa år 2011..

Jee

Idag vid inceckningen sade gubben att jag får åka business class, de har något nytt system då de ibland erbjuder årskorts- kunder det! Så nu blev min resa över till Norge bättre. Dock måst jag försöka läsa lite, och inte hänga på internet.
Hoppas min förmåga att prata håller i sig imorgon då det är muntliga examen, och att jag kan prata fagligt och innehållsrikt. Amen.


Vi hade fått en ny uppgift med skolan, vi skall till någon annan plats än det vi själva tror på. Så en dum fråga, är pingstkyrkan, romersk-katolska och adventkyrkan något annat än mitt trossyn?!Ensamma vargen.

Idag drog Jac iväg på morgonträning kl.8. Och sedan skall de iväg till Fredericia för att spela träningsmatch.


Jag skall förgylla min dag med förhoppningvis lägga ihop ett 10-15 minuters framlägg till pedagogik examen. Eftersom jag är så oförberedd så får jag bara ta det på sparken, och hoppas jag får ett vitsord som ligger typ mitt på skalan.
Ikväll skall jag på bodyfit ( typ som bodypump) och latinmix. Sedan blir det Sverige-Danmark. Måst även packa färdigt tills Norge, men blir en väldigt kort visit. Och imorgon blir det pendlingstur nummer 4 för i år.
Ensamma, osminkade, bleka och slitna vargen önskar er alla en fin tisdag!

kom så kom så kom så drenge!!

Det har vi hört på tv:n den sista timmen. Danmark och Sverige vann idag, och på tisdag möter de varandra. Väntar på det.

En sak som jag har märkt idag, det är att jag förstå danska språket på tv, till och med då kommentatorerna blir tokiga. Ett framsteg.


Nu är denna härliga helg slut. På onsdag till norge igen och tillbaka på torsdag. Då har jag förhoppningsvis kammat hem sista 10 studiepoängen i pedagogik. Men väntar mest på nästa vecka, då kör äntligen Jack&Jones ligaen igång, och hoppas tränarbytet resulterar i fler poäng.Natta!

Söndag

Åhh, härliga söndag! Vaknade 8.30 och fixade frukost. Klockan 12 var det dags för Retromix, det var den roligaste träningen jag någonsin varit på tror jag. Hög puls och discodans till kända låtar.
Sedan var det dags för lunch och efter det drog vi fram och cyklade en runda. Dammsugaren och dammat mattor har vi även gjort. Nu äter vi kex och snart skall jag prova på Lottas kycklingrecept som hon bloggade om för någon dag sedan.

Ikväll väntar också handbolls VM och förhoppningsvis filmen Svinänglorna.

Som ni ser så har det inte blivit nåt läsas idag heller, suck. Men Jac har morgonträning 8-10 imorgon, och då hoppas jag att jag får gjort nåt. Är genant på torsdag om jag bara sitter och svamlar, men borde nog klara detta utan att läsa!


En sak, man skulle aldrig tro att det är 23.1 hos oss, inte med våra ögon iallafall. I danskarnas ögon är ju detta normalt, men vi är i chock och pratar om vädret som två personärer flera gånger per dag. Men en gång snö till skulle det gärna få komma.Happy face.Haha, man ser ecakt var på mattorna vi har bord. Kanske mattorna borde tvättas eller kanske vi borde köpa nya?! Ikea mattor för 249kr känns ganska olönsamt att tvätta..?!


Varför skall alla åka colorline idag?!

Färjan är överfull idag, och alla sitter på golven. Men tur så fick jag sista biljetten till business class, det är jag happy över!! Frukt, internet, flygstolar och dricka. Skulle inte frästa att sitta på golvet med 1000 andra i 4 timmar. Dessutom är jag skit trött, så hoppas jag sover lite, farligt att köra hem på natten annars.


Hur hade jag det i Norge då? Super som vanligt. Träffade härliga människor och barn. Skolan gick perfekt och fort, och jag inser att jag valt en ganska lätt fördjupning i mina ögon.


Helgen startar imorgon med 2 timmar stramopp, sedan skall jag och jag ha kärestetid. På söndag är det 2 timmar latino- och retromix och sedan slappning resten av dagen. Har inte öppnat böckerna till nästa veckas tent, så kommer bli den mest oförberedda hittills.


Guldvärda.Mamma och Mommo.

En stor applåd till mamma som har lyckats gå ner massor i vikt, du är super fräsch nu! fortsätt så morsan!

puss på er!

Igen.

Då är det dags att packa väskan och dra till Norge igen. Färjan är i Larvik kl.16.00, så blir att resa hela dagen. På fredag är färjan kl.22.45 i hirtshals, det betyder att jag är  hemma runt 1-tiden på natten. Hoppas tiden tills dess går fort!

3 gånger pendling kvar nu, sen en vecka ledigt, en pendling till och sen 4 veckor i DK... Kämpa!

Handboll, handboll, handboll.

Nu håller ju handbolls VM på som bäst, riktigt roligt att se lite matcher. Men jag tror jag är glad då det är över också, blir nästan för mycket. dock är det roligt att se Norge (speciellt Rambo då han spelar) och Sverige, men resten klarar jag mig utan! Och nytt för i år är ju att många av VM spelarna spelar Jac mot i ligan, så det är lite småkul att se hur de spelar på landslaget.

Idag tränade Jac handboll mellan 8.30-10.30, där efter har han sett på bandade matcher från lördagen och sedna hade han handbollsträning kl.15.30 igen. Och nu kan ni ju gissa vad han gör, handbollsmatch nummer 2 för kvällen. Morgondagen ser exakt likadan ut för honom, bara att efter andra träningen skall Jac och hålla föredrag om hur hans vardag är för såna som skall söka in på handbollsgymnasiet. Skulle vilja vara en fluga och höra på då han skall försöka göra sig förstådd.


Så när handbolls VM är slut skall vi göra det jag vill. Det vill säga spela spel, cykla, gå och baka.


" wooohoo vilket skott" - Jac 24 år.
Slappdag

Vi lagade kyckling och rotfrukter, sedan gick vi ut och gå en halv timme. Efter det har jag luggit på soffan, sovit och varvat med chips.

Planer för veckan som kommer är:

Måndag: Börja se på pedagogik examen, har sagt samma sak i 3 veckor, och nu är de sista chansen. Skall även på Zumba.

Tisdag: Examen , examen! Och bodyfit.

Onsdag: Hirtshals-Larvik igen en gång, och på kvällen skall jag träffas med sandefjordgruppen och vi skall ha vår nya tradition, äta tillsammans på onsdagar.

Torsdag-Fredag: Skola,skola.

Lördag: Stramopp event 2 timmar på gymmet, laga god mat och umgås med Jac. Ser han knappt före lördagen:(

Söndag: Slappa och latinomix. Repetition på examen.

Vet att jag kommer få till alla andra planer förutom läsningen, men då ja vet att jag int behöver få ett topp vitsprd orkar jag inte engagera mig!
Promenad Jac i ett höstigt Thisted. Då vi gick idag skulle vi aldrig kunna tro att det är 16.1. Det är första gången i vårt liv som vi bor i ett land som inte vintern slår lika hårt till. Härligt! +8c och blåst är vi inte vana med 16.1.

Lyckad firmafest.

Som sagt så for vi iväg till Hanstholm igår utan att veta vad som står på programmet. då vi kom fram fick vi veta att det skulle bli bögbröllop. Vi fick olika uppgifter som vi skulle göra, och vi alla fick en roll till brudgummarna. Sedan blev det planering av program i grupperna, och lite simning och bastu. kl.19 startade bröllopet, och det var som ett vanligt bröllop bara mycket skämt. Fick god tre rättersmiddag och skrattade. Vi hade egna servitörer och allt var finemang. Detta var en otroligt rolig temafest, något vi skall lägga på minne om vi någongång skall ordna temafest.


Bilder:
Bror till brudgum 1.Vad skall man säga?Välkomsttal av de som skulle gifta sig.Vem är din man?2 efterfestare.

Såja, det var riktigt roligt igår. Tack o Hej!

middag

På onsdag var vi ut och äta med en del från klassen.
Jag och Veronikas dotter Jenny.  I bakgrunden gapskrattar V.(Säg till Veronika om du inte vill ha bilden här)

Spännande lördag?

Imorgon skall jag förhoppningsvis starta dagen med spinning. Tyvärr är det rätt tråkigt, mycket bättre att cykla utomhus. Idag cyklade jag upp till gymmet, det var underbart.

Kl.15 imorgon skall Mors/thy pojkarna + flickvänner och bestyrelsen samlas på ett hotell. Det enda vi vet är att vi ska käka middag på kvällen och sova över där. Men ingen har berättat vad mer, så det är lite spännande! Hoppas inte det blir tråkigt och stelt. Musik och alkohol skulle vara perfekt.

Nu väntar jag på att mitt nya simkort öppnas, så kan jag börja använda min nya baby. Fredagkvällen blev bättre trots dåliga odds, och humöret är på plussidan igen..


Dåligt humör

Hela dagen har jag plågast av irritation och huvudvärk. Efter träningen blev det bättre, men nu är jag om möjligt ännu mer irriterad och arg. Idag fick vi veta vad vi fick i fysfos examens, och där står det att jag inte mött! Va faan? Ja skrev som en dåre o lämna in de som alla andra. Applåder till högskolan i vestfold igen en gång, tacka gud så behöv jag aldrig mer vara där efter 5 månader.


Nu är fredagskvällen definitivt förstörd.


Fredag

Nu är pendling 2/6 gjort, sen blir det 1 vecka vinterferie och 3 veckor praktik i Danmark. Väntar sjukt på mycke på detta. Sen är ju nästan halva pendlingen undan, och i slutet av maj och juni får Jac pendla med mig.

Idag skall jag se på lite skola, men 12 tiden skall vi iväg till Nyköbing. Jac skall på fysio, så ja måst följa med eftersom han inte hinner hem och hämta mig före våra träningar börjar.


Nu skall jag fortsätta se om jag kan installera iphonen på egen hand, hoppas nya simkortet kommer idag. Ha en bra dag!

Burret.

Jag borde aldrig gå och sova med vått hår, för håret blir så stort o tjockt nästa dag. Skulle aldrig klara att ha löst hår idag, för de känns konstigt.

Sitter nu o väntar på att Jac skall komma hem. första träningen startade 7.45 idag, och nästa är kl.14.45. Synd bara så är de båda i Nyköbing, blir mycke köras fram och tillbaka. Jag skall me till Nyköbing senare, skall på bodyfit!

Nu skall jag packa färdigt till morgondagens Norge tur, behöv ju nästan inget med då jag bara är en natt. Skönt!Hejdå från burrhuvet med världens skönaste morgonrock.

Grattis!

Dagens skryt fortsätter. Det är nu tredje gången Jac blir årets bästa handbollsspelare i Finland. Grattis till dig vännen.

Happy.

På de två tidigare examen i Naturfag har jag fått A (det bästa man kan få). Idag fick vi veta avslutande karaktären i Naturfag, fick A i den också. Har all rätt att vara happy. Bra jobbat Malin!Söndag

Vilken härlig dag jag har haft!

Vi låg i sängen tills 10.30 och sedan blev det lyxfrukost. Sedan var det dags för Latinomix på Fitness world, mycket bättre än zumba som jag förut gått på. Sen blev det korvsoppa och soffhäng, och nu skall vi äta chips.


Imorgon skall jag och träna, slappa och försöka börja se på pedagogik examen. Skoluppgifterna börjar samla ihop sig igen. Har en uppgift om kosten där jag skall beräkna hur mycket av dagens kost består av fett, proteiner och kolhydrater. Hur gör jag det?!Födelsedag.

Startade morgonen med dunder frukost som Jac lagade och sedan var det bodyfit som gällde. Efter det bakade vi 25 stora muffins, 1,5 plåt blåbärpaj, 40 chokladbollar och 12 marängbakelser. 5 hungriga handbollskillar åt upp allting, jag och Annie tog inte mycket. Helt sjukt att allting gick åt, trodde det aldrig!

De kom vid 16 tiden och var här i 6 timmar, fort gick det. Kul med kalas!! Fick en mascara och en parfym utav Annie med familj, härlig flickpresent. Utav min familj blir det en iphone (kombinerad julgåva) och utav Jac fick jag massage och en cd-skiva jag tycker om. Mommo gav också en del pengar. Tack till er!

23-åringen!

      


Tack för en trevlig kväll!

Kalasfint.

Idag köpte jag rosor hem, för det har aldrig Jac lärt sig hemifrån.
Rosa rosor, en bukett kostade 20kr. billigt och bra!

Drömhus.

Det blev inget tränas för mig idag, har så ont i huvudet ännu. Men promenaden gjorde gott och så fotade jag några av våra faoritvhus som finns längs med vattnet.Huset Strandhöj
Skulle inte vara helt fel att bo i ett av dessa hus och ha denna utsikt.Fredag

Den här veckan har gått otroligt fort. På onsdag drog jag till Norge, och kom hem sent igår. Såhär kommer mina veckor framöver att se ut, så då förstår ni säkert alla att jag väntar på vecka 24.


Idag har vi varit och handlat till MITT kalas imorgon. Jag fyller ju år! jippi. Vi har bjudit alla våra kompisar hit, det blev 8 stycken;) Så jag skall baka muffins, chokobollar, bakelse och blåbärspaj med vaniljsås. Det får hålla!
Idag blir det ingen träning, men skall gå ut och gå en timme i solen för har hemsk huvudvärk. Och ikväll skall René bjuda oss på mat.

Dessutom har jag blivit medlem i ett nytt gym, så nu får jag träna med människor i min egen ålder och på ett topp modernt gym. Skall starta med två timmar nu på helgen, ser fram emot det. Annat nytt osm har hänt är att Jac har fått ny tränare igår på grund av att de sparkade den gamla. På tiden kanske?!
Emma, poteten och jag.

Gigantium Arena

I december var vi i Gigantium Arena för att filma in en snutt om Jac, samtidigt fick vi se några handbollsmatcher. Vi såg Finland-Israel och sedan höjdpunkten Danmark-Spanien i EM.

Det var en härlig upplevelse, men vi drig redan i slutet av första omgången, fast vi borde stannat längre och gjort en intervjuv till. Men jag fick nog tillräckligt av handboll den dagen för det.En sak som är bra med danska handbollen är att nästan alla lag spelar i otroligt fina arenor.
Finlands match. Vet inte helt vad jag skall säga om den, de vann iallafall och det var bra! Och då jag såg dem ville jag igen börja spela handboll.
Före Danmark-Spanien. Härlig stämning!Och till sist är linken om Jac om någon är intresserad: http://svenska.yle.fi/nyheter/artikel.php?id=203629

Jag vill.

Jag vill så mycket, nu då jag såg på gamla bilder vill jag gå upp i norska fjället en gång till. Dessutom vill jag se Line och Marius.
Berit, jag och Line.

Måndag

Sov som en prinsessa över 8 timmar, skönt. Snart skall jag packa ihop allting och sedan checkar vi ut. Jag hoppas det är lika fint väder i Köpenhamn idag, för vi skall vara ute tills 17-tiden. Flyget går först 20.30 ikväll. Och imorgon är det bara att packa upp allting och sedan skall jag packa ner till norge istället. Ge mig fredag nu, då får jag ha ledigt i 5 dagar!! Och dessutom fyller ja år på lördag:)

 

Här har Jac nästan redan tappa nerverna på Ströget.


Ha en bra dag, och gud vad jag längtar efter hemlagad mat...

København

Igår kom vi till Köpenhamn, vi hittade super bra till hotellet. Hotellet är helt okej, och ligger cirka 500m från centrum. Igår gick vi omkring lite grann och var ut och åt.


Idag gick vi ut klockan 10, och kom tillbaka till hotellet kl. 16. Vi har gått, gått och gått. Har ont i fötterna och benen nu, men det är det värt. Dessutom har vi haft vädret på vår sida.

Vi startade med att gå på Ströget, och där efter har vi gått till de flesta turist attraktioner, ätit kinesisk mat och druckit god kakao. Till slut skulle vi försöka hitta en matbutik, vilket inte är det lättaste i denna stad. Men efter lite mer gående hittade vi favorit butiken Føtex, som levererade som vanligt.
Ikväll skall vi gå ut och äta, och säkert gå lite till.
Vackra Tivoli, tyvärr var det stängt.RådhusetSmurfen JacVackra Nyhavn 

AmalienborgOtroligt vacker plats, synd så fick vi inte gå in nånstans!Carlsberg Glyptotek. fin skulpturSå detta plus mycket mera har vi sett idag. Har haft en otroligt fin dag med mycket skratt!

Köpenhamn är en fin stad, men inte en av våra favorit städer!
Tack

Tack för ett härligt jullov hemma i Finland.
Kram från oss!

Året 2010.

Listan stal jag från Linns blogg.

1. Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?

Sov utomhus under bar himmel. Eller skulle iallafall sova, men sov max 1.5 timme under hela natten.

2. Höll du några av dina nyårslöften?

Jag avlägger aldrig sådana, skulle aldrig hålla dem ändå. Jag gör det som faller mig in just där och då.

3. Fick någon du känner barn?

Ja

4. Dog någon som stod dig nära?


Nej

5. Vilka länder besökte du?

Danmark, Norge och Finland.

6. Är det något du saknade 2010 som du vill ha 2011?

En resa söderut skulle vara trevligt.

7. Vilket datum kommer du alltid att minnas?

3.7.2010

8. Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?

Jag och Jac har förlovat oss, det är stort för oss. Men litet för er. Dessutom är jag glad för att jag fortsatte skolan, nu får vi hoppas att ja har en utbildning tills sommaren, då är jag stort.

9. Vilket var ditt största misstag?

Har inte egentligen upplevt något stort misstag detta år, inget som jag absolut kommer på.

10. Vilket var ditt bästa inköp?

Nya möbler!!

11. Vad spenderade du mest pengar på?

Pendling och möbler.

12. Vad gjorde dig riktigt glad?

Att jag igen kunde ha en sommar helt ledig utan att tänka på ekonomin, bra att ha pengar sparade sommartider.

13. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Småsjuk, och en operation i bihålorna. Inget värre tack och lov.

14. Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2010?

Medina- vi to.

15. Mådde du bättre eller sämre under 2010 än vad du gjort tidigare år?

Jag hade det riktigt fint!

16. Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?

Resa, träna och skolan.

17. Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?

Att stressa.

18. Hur var din julafton?

Lugn och fin hemma hos min familj. :)

19. Blev du kär?

Jag blev kär i samma kille som tidigare år. Och i iphonen..

20. Vilket program har varit det bästa på tv?

Idol, trots att det inte var bra detta år. Det är allvarligt sagt enda programmet jag följt med i år.

21. Hatar du någon som du inte hatade förut?

Nej, men blev mer irriterad på vissa.

22. Vilken var den bästa boken du läst under året?

Svår fråga, men Liza Marklund böcker har jag läst, och gillat dem alla.

23. Vilken var din största musikaliska upptäckt?

Danska artister, Rasmus Seebach och Medina. 

24. Önskade du dig något som du fick?


Mycket. Bra vitsord i skolan, snäll kille, få nya bekanta.

25. Önskade du dig något som du inte fick?

Fortsätta skolan i Danmark, så skulle jag slippa pendlingen.

26. Vilken var årets bästa film?

Ser väldigt sällan på filmer, tyvärr.

27. Vad gjorde du på din födelsedag?

Vi var i Norge tror ja, men minns ju inte ens det...

28. Vilka var de bästa människorna som du träffade?

Annie, Marco och René

29. Hur skulle du beskriva din klädstil?

Jag bryr mig väldigt lite om kläder. Har helt vanliga kläder, inte så mycket extra.

30. Vad fick dig att må bra?

Kompisar, se nya platser och mina kära.

31. Vilken kändis var du mest sugen på?

Ingen.

32. Vem saknade du?

Min familj, och mina nära vänner.

33. Vilken var din bästa månad?

Juli, vi var i Finland och sedan började ett nytt kapitel i vårt liv. Emma kom med oss till Danmark, och det var riktigt spännande att igen flytta.

34. Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?

Jag är nöjd med det jag gjort, men jag älskar lesmills timmar och att röra på mig, tyvärr har jag ett dåligt gym nu och pendlingen sätter stopp för mitt intresse. Så jag hoppas jag får göra mera som jag vill 2011.

35. Hur kommer nästa år att skilja sig från det här?

Jag kommer förhoppningsvis att ha en bachelor utbildning, jippi. Även tror jag att något annat spännande kan hända!RSS 2.0