Hejhej

En liten hälsning till er från hallen. Julian sitter i fammos famn och såg på en skit handbollsmatch!


Lyx.

Lyx med färdig dukat bord och mat. Så skulle vi lätt kunna ha oftare!


Måndag

Så fick vi besök sent igår kväll, kappsäckarna blev tyvärr i köpenhamn. Julian är också klar för en ny vecka! Han sov inne i vårt rum inatt, sov mycket oroligare och rörde på sig massor.


Första tanden.

 
Här fick vi en bild på fredagen på hans första tand, idag är den större än här. Vi tror även att tanden brevid håller på ploppa upp!
 
 
Nu skall vi städa lite, och ikväll får vi gäster!
 

Fondantkaka

 
Idag har jag änligen prövat på att göra fondant kaka. Blev absolut inget fint resultat, men nu vet jag iallafall tills nästa gång vad jag gjorde fel. Skall skriva uppp dem här för min egen del: Jobba fortare med fondanten då den är varm, kavla ut den på siliconunderlaget, gör dekorationerna dagen före, gör 2 olika fyllningar så att det blir lite saftigare, smörja upp kakan bättre lägger så förhindrar det att det blir en massa gropar utanpå.
 
 
Nästa gång en sådan skall bakas är till Jacs födelsedag i april, och då hoppas jag på bättre resultat. Dekorationen är skit ful denna gång, men det skulle bara prövas.
 
 

Tanden

Så bröt Julians första tand igenom, och en till är påväg. Mammas lilla stora pojke. Vi hade honom med till gymmet idag, och han blev så trött påvägen hem, sov nästan 2,5 timmar. Och nu på eftermiddagen sov han 30 minuter, så måst pröva lägga honom snart igen. Vi har inte märkt några andra tecken på tänder än lite röd rumppa och prick i käken. Såhär får gärna varje tandsprickning förbli.


Ögon.

Många säger att Julian liknar bara Jac.Jag håller med om att han liknande väldigt mycket Jac då han var helt nyfödd. Men han har absolut inte Jacs ögon eller ögonfransar längre. Jac har inga ögonfransar;) Julian har stora ögon med långa ögonfransar, så fint.
 
Där emot är det inget tvivel om att han har mina runda kinder, och sin pappas stora huvud. :)
 
 
 
 

Onsdag

Jac har match ikväll igen (riktigt svår match), så är skönt att ha honom hemma hela dagen. Jag har tränat och nu ska vi laga mat åt Julian och frysa in och städa. Vi får besök av julians fammo och faffa på söndag! Imorgon borde vår nya dator komma, den gamla dog. Till sist får ni världens roligaste min på världens roligaste baby


Oj nej.

De två poäng MTH borde ha fått igår, blev inget av det.. Men de spelade så dåligt, så var pinsamt att vara där. Jac fick ingenting gjort, 2 turmål. Likasom resten av laget, förutom 2 stycken som var okej. Målvakterna tog inte en boll, och tekniska fel fanns det många om. Viborg vann förtjänt med 32-27. Undrar hur morsthy skall nå slutspel nu? Inget är ju omöjligt.


Bra lördag

Idag är det en bra lördag. Julian sov från 20.30-6.30 ( 2 gånger skulle han ha tutt) och skulle då äta, sedan somnade han igen. Nu ligger båda mina pojkar och sover, medan jag hör på musiken från världens största idiot på andra sidan gatan. Snart skall jag iväg på mave/balle/lår. Och så har vi helgens höjdpunkt kvar, Viborg - Mors/thy. Skall MTH med i slutspel är vinst nödvändig, så ganska viktig match. Så låt denna fina lördag börja!!


Dagens kaka.

Trevlig vändag till er alla!


Nejnej.

Så kom första natten som Julian var vaken från 00.30- 3. Han somnade igår 20.30. På natten låg han bara och pratade och svängde runt, suck. Så till slut väckte jag Jac och de gick ner en stund, och så somnade han i famnen. Så sov han till lite före 8. Men det är bara så konstigt, hoppAs verkligen inte det är nåt nytt han börjar med. Nästa natt får han bara ligga för sig själv om han är vaken. Men skall ge välling till honom ikväll, bara jag hittar en tuttflaska till det!


Tripp Trapp

Efter några dagars paus på matsmakandet (vi har varit lata) tog vi tag i det idag igen. Vår Tripp Trapp stol som vi beställt kom äntligen, och vi trodde att Julian inte skulle klara sitta i den. Men det gick super fint, och han ramlade aldrig framåt. Julian var super ivrig då han fick mat igen, och skulle bara ha mera.
 
 
Jag har alltid veltat ha en Tripp Trapp stol till mitt barn, jag älskar de stolarna. Skit snygga och super bra. Enda minuset är väl att detta paket gick på några tusenlappar, men Julian kan ha sin stol tills skolåldern.
 
 

Tungt

Igår var jag på ett otroligt tungt pass på gymmet, puls/styrke. Påminner lite om bodyattack. Fast jag tänkte fula ord om tränaren så tyckte jag faktiskt efteråt att det var okej. Så på torsdag skall hag igen. Skulle vara så roligt att kunna gå på mera pass, men det skulle kräva en barnvakt! Så nu tränar jag 3 gånger i veckan, tyvärr allt för lite för att kilona skall försvinna. Iaf då jag äter som en häst! Men jag älskar att ha tiden för mig själv på gymmet och tror nog också att pojkarna njuter då de är ensamma:)


Söndag.

Idag har jag haft en riktig hemmadag, tror senaste gången jag var hemma en hel dag var när Julian precis kommit till vår värld. Vid 12 for Jac iväg på match till Århus, vilket de i övrigt förlorade. På dagen kom min vän och hennes dotter från Thisted hit, vi åt lunch och pratade ifred medan barnen sov. Då de vaknade lekte vi lite, och sen skulle de hem igen. Har också prata med Lisa typ 2 timmar på skype, så härligt. Våra munnar bara babblar på, vi hittar alltid nåt att prata om och tiden flyger iväg. Saknar er så!
 
 
Vi börjar den nya veckan med att ha Jac helt ledig, jippi.

Höjdpunkt

En av veckans höjdpunter är helt klart träff med mammorna och deras barn. Alla är 30 och har flera barn, men vi har det så trevligt ihop. Vi träffas 10 och brunchar turvist hos någon av oss. Väntar redan på nästa veckas torsdag.


Dagens fundering.

Vi har lite börjat fundera över hurdan bilstol Julian skall ha till näst. Så ni som har barn som använder/använt bilstol från 9 kr, hurdan har ni? Bakåtvänd eller framåtvänd? Ge tips! Tack :)

Torsdag

Idag har vi varit på babycafe. Nu väntar vi på att Jac kommer hem så skall han och Julian äta, och jag skall på mage/rygg träning!


Kocken

Idag har jag lagat några smakportioner med broccoli och morot till Julian. Så får vi se om han tycker om det.


Julian 5 månader.

Igen har en månad gått, och vår älskling är nu 5 månader gammal. Helt sjukt att det är 5 månader sen den smärtsammaste, hemskaste och lyckligaste natt/morgonen någonsin.
 
Den senaste månaden har det igen hänt en massa nytt.
 
- Julian har blivit döpt.
- Varit på sin första södernresa.
- Lärt sig svänga från rygg till mage, så nu går det undan.
- Han flyttar sig även då han ligger på golvet.
- Han ligger nästan helatiden på magen nu om han själv får välja, och leker med sina leksaker. Leka betyder bita på dem. Hans favoritleksak är en fjäril från lamaze som han fått av Christa & Mathias.
- Han prövar lyfta upp rumpan då han ligger på mage, lyckas inte helt.
- Flyttat till eget rum på natten.
- Har dessutom börjat somna tidigare av sig själv på kvällarna. Nu somnar han runt 20.30, vaknar och äter runt 4 och säger godmorgon mellan 7.30-8. Han sover dessutom färre timmar på dagen nu också, så säkert därför han är trött tidigare. Han sover 1,5 h på förmiddagen och cirka 2 timmar på eftermiddagen.
- Fått smaka 4 gånger på mat. Min mat gillade han inte, men butikens duger. Får se hur det utvecklar sig.
- Fått 5 månaders vaccinet, och usch vad han/vi hatar det. Julian får helt panik, och vi har sett honom hysterisk väldigt få gånger hittills, så vi alla 3 blir helt skrämda. Han hade feber inatt, men nu börjar det gå över.

Han är fortfarande lika glad som alltid, och har tålamod till 1000 (det har han inte ärvt från min sida).
 
Sundhedsplejersken var hit 30.1. Då vägde Julian 7,7 kg och var 66,5 cm lång. Hennes vurdering av honom är att han är motoriskt längre tvecklad än en 5 månaders baby, och väldigt stark. Vi fick även besked att låta honom smaka lite på mat, eftersom han är klar för det. Skulle bara vara roligt att se hur länge jag kunde mätta honom med min mjölk, men kanske det är lika bra, så behöver han inte bli hungrig och gnällig.
 
Vi väntar ännu på att få börja höra riktigt babyskratt, nu har han såna ljud som låter som han skulle dra in massa luft då.
 
 
Här vägs Julian, gammaldags våg.
 
 
Så äcklig mat som mamma lagat!
 
 
 

Udsalg

Idag har vi varit till babysam på rea. vi köpte ticket to heaven halare, 2 kura handskar med foder, 2 jumprar, dräkt som skyddar kläderna då han äter, leksak, myggnät, impreneringsspary till halare och kurakläder och en ny sängrand för 929kr. Halaren kostar som ny 899kr, så det gjorde vi bra. Före shoppingen var vi till simhallen, Julian älskade det.


Lördag

Vi vaknade 8, och från 10-11 var jag på mave/balle/lår träning. Efter det gick vi på stan och på cafe, super väder ute. På lördagar turvisas vi om att laga någon finare maträtt. Idag är det min tur så blir grisfile och grönsaker + ugnspotatis, kladdkaka till efterrätt. Nu skall vi se danska handbolls final four! Perfekt lördag.


RSS 2.0