Måndag.

Om en timme startar min sista praktikperiord. Skall för första gången vara i en börnehave i Danmark. Kommer nog inte alls att förstå barnen eller de mig, men efter någon dag hoppas jag det går bättre. 3 veckor praktik, och sen 3 veckor skola innan jag får ta påsklov.


Ha en god vecka allihopa!

Lite av fuktskadan. Såhär har vi levt 6 månander nu, utan att hyresvärden gjort nåt med det. Som tur är det jämt 3 månader kvar tills vi flyttar ut idag:)

Jobb.

Fredagkväll såg jag en annons att det skulle öppna en ny "börnehave", så jag skrev direkt ett mejl till dem och visade mitt intresse. ( Mors/thy skall också hjälpa mig, men tycker det är bäst att ta tag i det själv först, då blir det iaf gjort:). 2 minuter efter att jag skickade mejlet ringde telefon, det var han jag skrev mejl till.

Så på lördag var jag på rundvisning, och mina kvaliteter matchade perfekt med det de söker fick jag höra. Men idag har redan 40 andra sökt jobbet, så blir riktigt svårt.

Men var iallafall kul att börja starta med något, dessutom har jag sänt iväg ett 40 tal med mejl, så vi skall se om det nappar något. Positivt är ju att många i kommunen sitter i bestyrelsen för handbollen. Så nu får vi bara hoppas, annars får ja bli hemmafru.


Nu skall vi just ha 6 från Jacs lag hit och äta, så fick skippa träningen idag och ställa mig i köket. Jag skall bjuda på fyllda kycklingfileet och ris. Till efterrätt blir det blåbärspaj!Spännande.

Imorgon på förmiddagen skall jag göra en spännande sak. Tyvärr tror jag nog inte jag får något utav det, men nånstans måste man ju börja. Skall vara aktiv nu i någon månad så hoppas vi det ger mer pengar på konto resten av året.

Berättar mera om det verkade intressant, och om jag själv tror att jag ens har en liten chans att få till det:)

Dag 7: Stockholm 2008.

Har många fina ögonblick, men väljer att skriva om då Jac blev överlycklig.


Efter en lång och hemsk vinter med en ond fot, valde jag och Emma att ta båten till Sverige för att möta Jac där. Jag hade inte sett honom på 2 veckor. Senaste gången jag såg Jac kunde jag inte röra mig utan kryckor, men denna gång hade jag kryckorna som stöd och kunde ta 2-3 steg utan dem. Då jag och Emma stod på Drottninggatan i solskenet och väntade på Jac, var jag nästan nervös. Hade saknat honom så och längtat att få visa att helvetet snart är över. Då Jac såg mig lyste han upp som en sol, och blev väldig glad över tat jag inte hade robotskydd på benet mer.
Den dagen gick vi runt på cafeer och shoppade lite. Så härligt var det. En lyckodag.
Första skolarbetet i september 2008.

http://www.youtube.com/watch?v=X_QOtxIMj4w


Nu skäms jag litet då jag ser. Men vår uppgift måst ha varit att laga en dikt som handlar om troll.

Fullt upp.

Jag har haft fullt upp den här veckan, vi har haft Jacs föräldrar här. Annat som hänt är att Mors-thy förlorade mot Team Tvis, men vann mot HCM. O i den matchen visade Jac verkligen varför han hämtades till DK. Kul att allt går hans väg nu efter julpausen, hoppas de fortsätter så.

Jag fick min iphone igång på fredan, äntligen. Nu skall jag iväg till gymmet på retromix och latinomix. Min familj är i thailand nu, skulle inte sitta helt fel.


6. Min dag

Jag vaknade 9.00, då steg jag upp och lagade gröt. Sedan började vi städa, men vi båda konstaterar varje gång att vi knappt märker skillnad på när vi städat eller inte.


Här märkte vi dock skillnad på före och efter.


Sedan var det dags för matlagning. Dagens lunch:
Resten av dagens har bestått av biblioteksbesök, löpning och lite andra övningar, hemlagad pizza och nu familjen annorlunda.


Imorgon skall jag en tur till Ikea i Aalborg, och sen och hämta Jacs föräldrar från flygfältet. på kvällen blir det mors/thy- Team tvis Holstebro, en riktigt svår kamp. Men skoij med hemmakamp igen och förhoppningsvis full hall!5. Min definition av kärlek.

Ord jag tänker på då jag hör ordet kärlek:

- Värme
- Glädje
- Vänskap


Det finns ju olika sorters kärlek, jag ha en stort kärlek till mina vänner, min familj och till min sambo. Dessutom känner jag otroligt glädje då jag är med barn.

Kärlek är något som gör mig glad och något som alla behöver. Hur skulle ni defieniera kärlek?! Det är svårt, för allt handlar ju nästan om kärlek i livet.


Dock är jag väldigt glad över att jag får mycket kärlek, och att jag kan ge kärlek till andra människor.


4. Vad jag åt igår.

- 2 rågbröd
- yogurt
- fastelavsbolle
- skinkfrestelse 2 gånger.
- frukt o nötter påse.
- 1 rågbröd o kiwi.


Intressant, javisst.


Tog gårdagens matsedel, för idag har vi startat med kanelstang, och skall fortsätta med hemmalagade hamburgare och chips.


Härliga lördag med 2 jack&jones liga matcher på tv. Dessutom klarade jag och cykla 10 km. Nu går de frammåt:)

3. Mina föräldrar.

Mina föräldrar skall jag nu skriva om.

Mamma: Hon är 45 år gammal. På senare tid har hon börjat träna riktigt mycket, och mistat många överflödiga kilon. Nu är hon riktigt fräsch. Hon vill alltid vårt bästa. Mina humörssvängningar har jag ärvt av henne. Mamma bakar goda bakverk och lagar god mat.

Pappa: Är 51 år gammal och kallas Lutte. Han är en äkta jojo-bantare:) Han jobbar mycket. Han är ganska snål, vilket jag också är. Han är rolig.


Jag tycker såklart om båda mina föräldrar=)Kom till DK snart igen!

2. Min första kärlek.

Min första kärlek var en jämnårig skolkompis i lågstadiet. Vi var tillsammans 360 dagar, och inte ett år som han påstår;) Vi träffades ofta, ringde och sände sms. Jag kommer ihåg att jag blev kär i honom för han hade så fint hår och gullig dialekt.
Vi är ännu idag kompisar, och har hängt i samma gäng sen han flyttade till min hemstad.


Det är iallafall första kärleken jag började tänka på, det fanns säkert många före. Och min största "riktiga" kärlek, som jag trodde då träffade jag 3 år senare.1. Presentera mig.

Jag heter Malin och är 23 år gammal. Efter gymnasiet bestämde jag mig efter många om och men att följa med min pojkvän Jac till Norge. Där började jag på pedagogutbildning, och är klar nu till sommaren. Efter 3 år i Norge var det dags för Jac att pröva en bättre liga (Danska), eftersom uppehållet i Norge gick över alla förväntingar. Så jag blev en pendlare sista året i skolan. Under dessa år har jag träffat härliga människor, som jag tror vi kommer ha kontakt med resten av livet.
Jac är min absoluta bästa vän, fästman och vi upplever massor tillsammans.

Hemma i Finland har jag familjen och släkten, och saknar dem varje dag.

Förr var jag en riktig festprisse, men senaste 4 åren har vi varit ut max 4 gånger per år. Jag älskar hemmakvällar.

Mina intressen är att träna, baka, laga och äta god mat, umgås med vänner, inredning samt handboll. Jag älskar också att resa, men tyvärr blir det inte så ofta nuförtiden.

Jag har ett häftigt humör, blir sur på 10 sekunder och glad på 10 sekunder igen. Jag gillar även att ha koll på läget, vilket kan medföre stress, så den biten måst jag lugna mig med.

Det var ju svårt att presentera sig själv, haha. Säg om jag glömt något?
Jag och min syster Emma i Aalborg.


Ett försök.

Jag skall göra ett försök på att blogga efter en lista. Med min erfarenhet vet jaga tt jag inte kommer göra det varje dag.

Dag 01 – Presentera dig
Dag 02 – Din första kärlek
Dag 03 – Dina föräldar
Dag 04 – Vad du åt idag
Dag 05 – Din defenition av kärlek
Dag 06 – Din dag
Dag 07 – Din bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblock
Dag 09 – Vad du tror på
Dag 10 – Vad du hade på dig idag
Dag 11 – Dina syskon
Dag 12 – Vad du har i din väska
Dag 13 – Din vecka
Dag 14 – Vad du hade på dig idag
Dag 15 – Dina drömmar
Dag 16 – Din första kyss
Dag 17 – Ditt bästa minne
Dag 18 – Din bästa födelsedag
Dag 19 – Något du ångrar
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett till ögonblick
Dag 22 – Något som upprör dig
Dag 23 – Något som får dig att må bättre
Dag 24 – Något som får dig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Dina rädslor
Dag 27 – Din favoritplats
Dag 28 – Något du saknar
Dag 29 – Vad du strävar efter
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Onsdag.

Var till kiroprakor och läkare igår. (ps. hurra för att de inte kostar att besöka läkaren här, ännu en fördel med att bo i Danmark istället för Norge). Prövar att intala mig att detta land är bättre och bo i..

Kiropraktorn försökte återställa bäckenet, och hon sa själv att hon tyckte att det blev lite bättre. Så vi får hoppas att nästa besök ger ännu mer resultat. Läkaren skrev att jag är sjukanmäld under nödvändigt omfang. Han förklarade att i Danmark skriver de inte hur länge man är, utan man skall gå på jobb/skola då man är frisk igen. Idag har jag startat min kur på 11 tabletter om dagen, och det känns bättre. Kan gå själv (ser ut som gravid kvinna som klunkar på) och kan själv stå upp och klä på mig. Men hoppade såklart över Norge resan idag, skulle aldrig gå att köra bil sålänge. Och perfekt med sjukintyg på det, så kan jag inte få frånvaro. Synd bara för jag ville verkligen dit idag, super intressant i skolan, men får bli frisk först.

Så jag räknar själv med att jag är fin till helgen igen, eller jag hoppas.


Idag har vi (Jac) städat klädskåpen, samt spelat yatzy.. Bör nämnas att vi satt och spela tills 2.30 inatt!!! Snart skall vi upp till hallen, Jac skall träna och jag skall skriva skoluppgift. Måst göra det där, för hemma är jag bara på nätet.


Ikväll har vi inga planer, som vanligt.

Tisdag.

Hela söndagen hamnade jag få hjälp till allting jag gjorde, känns så konstigt att inte kunna styra benen!! Igår var det fortfarande ont, men jag slapp upp utan hjälp fast det tog sin lilla tid. Tyvärr var jag dum och åkade med till träningsmatch, och efter en timme i bil var det kört igen. Matchen förlorade de som vanligt, och jag gjorde ingen höjdarmatch som vanligt. Tyvärr!

Idag vaknade jag 8.30, skönt att vakna ensam då jag vet att Jac tränat redan i 30 minuter. Sällan han är uppe före mig. På dagen skall jag till läkaren, så skall vi se va hon/han säger.


Önskar att jag är bättre imorgon, för borde åka över till Norge då. Jag vill till och med åka, för vi har intressanta saker i skolan.

Har någon som läser min blogg slitit med bäckenet?Trot allt är jag på gott humör, och längtar tills fredagen.


RSS 2.0