Januari på bygget

I januari har mellanväggsjobbet fortsatt. De börjar vara ganska långt nu.

På första bilden ser man garaget. Den andra bilden är viktigast på hela bygget, nämligen Julians rum har blivit "färdigt". Det är bara mobilbilder som vi får skickat, så kan vara lite oskarpa. 

Vi är så tacksamma för all hjälp vi får! Snart har de kommit så långt att de kan börja pausa, vi har nämligen inte valt något material ännu. 


Vilken innertak har ni valt? 
Vilken typ av golv? 


December på bygget.

I december var huvuduppgiften golvgjutningen, det hände den 11.12.16. Allt gick bra och det gick snabbt. Efter det har de slipat golvet lite helatiden. Vi fick dessutom låna en torkningsmaskin av min gudfar när värmen kom upp i huset. Otroligt så många liter vatten den suger.

Till julen när vi kom hem så hjälpte Jac till att laga trapptaken. I slutet av december skulle mellanväggarna börja lagas.

Jac hann vara med och laga stolpningen till föräldraenheten som ni kan se på bilden. Samt väggen till köket/hallen. Han tyckte det var roligt. Själv städade och dammsugade jag, inte mycket annat jag kan i detta skede. 


November på bygget.

I november lagades bland annat täckorna, taket, förberedandet för golvgjutning, vvs jobb, eljobb, innertak. Det började likna lite mera ett hus inuti nu. 

På andra bilden kan ni se vårt kommande vardagsrum i vinkeln. Älskar fönstren och att det är högre till tak. Tycker också om utsikten, direkt in i skogen. 


Oktober på bygget

När elementen hade monteras, stod taket i tur. De tyckte vi hade ett besvärligt tak att laga med en massa girar hit och dit. Nu kommer det ännu lite kondensvatten ibland i vinden, men det skall Simons komma och åtgärda. De skall lägga mera ventilation där uppe. 

Vi var hem en sväng i slutet av oktober. Jag målade underbräden och Jac hjälpte lite med att laga "vindfångare" och laga "täkkorna". 

Det var roligt att kunna hjälpa med något. 


Huset

Så fick jag äntligen lite motivation att skriva igen. Det har hänt en hel del med huset det sista halva årstid.


 I september höll våra pappor på med att laga grunden färdig. De hade tur med vädret, bara få gånger det regnade. 

Allt blev klart i tid och så kom den stora dagen 11.10.16. På 3-4 dagar monterade de upp huspaketet. Och de blev som vi hade tänkt oss. 


RSS 2.0