:)

Från 5.30-8.30 sov Julian med Jac, han orkade inte föra honom tillbaka till sängen efter rapningen. Julian somnade på jacs bröst, och då klockan ringde såg det ut såhär:


Nyaste

Julian har som sagt börjat skratta åt sina leksaker, tack Christa för "uron" ( vet inte vad den heter på svenska,hjälp, men den dom spelar musik ovanför sängen).


Update

På onsdag var vi och se på MTH- Nordsjälland, blev en hemmaseger på 29-23. På torsdag var jag och Jac på direktörens 70- årsfest, medan Julian var hemma med Fammo och Faffa. vi var 2 timmar utan honom, och det gick hur bra som helst. På fredag gick vi lite i butiker och var massor ut och gå. Hela lördagen gick åt till handboll, vi startade 12 till Aalborg och var hemma kl. 19. Morsthy ledde överraskande 55 minuter, men tyvärr räckte det inte helt till slut, blev förslust på 30-28. Jac hade en riktig bra handbollsvecka förra veckan. Som vanligt fick Julian bortskämman Karlsson många presenter från finland, tack tack:)
 
Den här veckan är det landslagsvecka, lite ovanligt att ha Jac hemma då. Men han har valt att stå över just nu, och kan från och med idag se fram emot 4 lediga dagar som han får vara med sin älskade Julian, han har bara varit hemma 3 hela dagar sen han föddes, så skall bli roligt. Dessutom får vi hoppas hans axel blir bra efter lite vila, inte kul med ont.
 
 
Julian hade livskris på helgen. På måndagen sov han totalt 3 timmar på dagen, medan han på natten var sig själv igen. Det vill säga sover 3-4 timmar i sträck, äter 10 minuter och sen i egen säng igen. Igår var han totalt vaken 4 timmar från klockan 8-22. Han hade nog lite och ta igen... Igår satt vi honom som sagt i säng kl.22, så vaknade han 1.30. Sov från 2-5 och igen från 5.30-8.30. Skönt så! Men vi har upptäckt hans huvudform är lite konstig, eftersom han alltid har huvudet svängt till samma sida... Så nu skall vi införskaffa en babysleep. Och hoppas att huvudformen inte blir värre.
 
På tal om sömn, kl. är 9 och han ligger och sover igen. Jac har träning 9-11, mentalträning 12-13 och sista träningen 13.30-15.30. Sen är det ledigt :)

:)

Då har vi vår Julian tillbaka. Natten gick bra, och idag har han redan sovit en lur på 2 timmar och en till på 3 timmar. Han skrattar mycket, och har lärt sig en massa nytt. Nu väntar jag på att han ska bli trött igen så jag kan fara ut och gå med honom!


Hej Tigerspring nummer 2.

CIRKA 8 UGER:

 

Flotte mønstre

Baby begynder at genkende enkle mønstre og former. Han opdager måske sine hænder og øver sig i at kontrollere de små fægtende gevækster. Eller er fascineret af, hvordan lyset danner skygge på væggen. Barnet ser, hører, lugter og smager anderledes nu.
„Babyen kan pludselig få skrigeture, og I vil måske forgæves forsøge at finde ud af hvorfor. Intet virker bortset fra at gå rundt og rundt,” siger Helen Lyng Hansen. „Vær opmærksom på, at barnet kan blive overstimuleret, fordi det har en spirende opmærksomhed mod verden, men endnu ikke evner at sortere i alt det nye.”  Efter springet vil baby måske...

  • ... dreje hovedet bevidst i retning af noget interessant
  • ... lade sig trække op i siddende og/eller stående stilling
  • ... forsøge at gribe om genstande
  • ... have opdaget sine hænder
  • ... være fascineret af f.eks. viftende gardiner eller flakkende stearinlys
  • ... udstøde bevidste lyde

Lidt legetøj at begynde med:

  • Ting, der dingler over barnets hoved
  • Spilledåse med bevægelige figurer
  • Legetøj at skubbe til eller røre ved
  • Tøjdyr at pludre med
 
 
Här är Julian just nu... Blir missnöjd, gråter, sover nästan ingenting, skall underhållas helatiden, börjat prata, äter på händerna och dreglar osv... Hoppas det snart är över, skit jobbigt med en sån här periord. Hoppas verkligen på mer sömn än 3 timmar inatt.

Söndag

Då har johan och gitta åkt hem igen, var kiva och ha dem här. Skriver mera vad vi har gjort en annan dag.
 
En mindre kiva sak är att Julian har blivit mycket oroligare och skriker mitt i allt. Förut har han skrikit max 2 gånger på ett dygn. Hoppas han snart är tillbaka till gamla takter igen.
 
Nu skall jag krama mina pojkar och se på solsidan.
 
 
 

Update om Julian

Idag hade vi sundhedsplejersken på besök. Julian är 7 veckor och väger 5,3 kg och är 58 cm lång. Han har blivit mycket starkare i nacken och lyfter huvudet högt och länge. Så allt är bra med vår älskling.


Morgon

Såhär brukar en morgon se ut då Jac har ledigt på förmiddagen. Klockan 7.30 kom Julian i vår säng, nu är klockan 9 så snart stiger de nog upp. Mina fina.


Barnefri

Nu skall vi iväg på klubbens direktörs 70- årsfest :)


Premiär

Idag tog vi fram babygymmet, men han verkar inte så intresserad ännu. Köpte det för 10€ och det ser ut som nytt.


Ny vecka igen.

Tiden går lite för fort. Såhär ser mina planer ut för kommande veckan:
 
Måndag: Inget speciellt. Ett plus är att Jac bara har en träning, så han är mera hemma.
 
Tisdag: Gitta och Johan kommer på kvällen.
 
Onsdag: Se på MTH- Nordsjälland. Här skall mth ha 2 poäng!!
 
Torsdag: Kiropraktor + fysioterapi. På kvällen skall Julian bli hemma med fammo och faffa medan vi far på Mths direktörs 70- årsfest.
 
Fredag: Tandläkare och så kommer sundhedsplejersken hit. Skall bli jätte roligt och se hur mycket Julian exakt väger nu, och hur lång han är.
 
Lördag: Åka till Aalborg och se på Aab- Mth. Hoppas bilresan dit går bra:)
 
Söndag: Inget speciellt.
 
 
Skall bli kul med besök igen, alltid roligt och se då nån från våra familjer möter Julian för första gången.

 
 
 

Söndag

Vi hade en väldigt skön natt med 3 matpauser på 12 timmar, Julian sov som en kung och vaknade kl 10 med Jac. Vi har bara slöat hemma idag på dagen, och då Jac drog iväg på match gick jag ut och gå. Både bra för mig och för babyn dom bara sovit 1 timme före det. Nu har han snart sovit 2 timmar på eftermiddagen, tur det. Några andra planer har jag inte idag, som vanligt;)


Dagens fynd

1 långärmad body, 2 kortärmade bodyn, 2 par byxor, 1 pyjamas och hummel simdräkt = 100kr. Dock är allting sånt som passar till sommaren. Skall också och hämta senare en hummel body + 3 pyjamasar för 110kr.


Något man tror är så enkelt, och i verkligheten svårt.

19.1 positivt test efter 8 månader, skulle det gå hela vägen denna gång? Herregud så jag var rädd, men efter vecka 18 kunde jag slappna av. Se så fint "julefrokost barn" vi fick. Julefrokost barn kallar man honom i DK, för han blev till under julfesternas tid.


Saknar.

Jag saknar verkligen Sandefjord och Norge i allmänhet. Vi hade skit roligt helatiden där, och ett socialt liv som var super bra. Många vänner, och vi hade alltid något att göra. Jag fick verkligen vänner för livet där.Vi får det också bättre och bättre i Danmark, men det kan nog ännu inte jämföras med Sandefjord.
 
En speciell kväll jag aldrig kommer glömma är då jag hade min tjejpolare Veronika, Charlotte och Trine hos mig. Det var någon vecka före vi skulle flytta till Danmark. Då Jac kom hem nästa dag kunde han nästan inte känna igen vår lägenhet, tänk så vi kunde oreda. Men det är min bästa utekväll någonsin! :) Sen dessa bilder togs har mycket förändrats. Charlotte har blivit sambo med en ny kille, Trine har köpt hus och har en dotter på 1 år och jag har blivit Mamma.
 

Hejdå Emma

En vecka har igen gått allt för fort. Skit känsla då vår Emma lämnar oss imorgon bitti.


Första besöket i simhallen

Julian njöt och bara kikade runt omkring. Nu sover han gott medan Jac är hos tandläkaren.


Bilder från dagen

 
Vi har gått väldigt mycket.
 
 
<3
 
 
 
Kommer sakna dig
 

Fotografen Emma.

 
Emma har tagit super fina bilder på Julian. Så nu vet våra familjer vad de kan förvänta sig i julklappar i år;) Vi skall också förstora många och hänga upp på väggarna här hemma. Här får ni se några bilder.
 
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen

Har Emma fixat en header till mig, visst är den fin?


Måndag 15.10


Godmorgon

Jacs väckarklocka väckte oss 9. Duktiga baby. Elin nu är dräkten perfekt, tack igen:)


Natten

Vi gick i säng 22.30. Då lade vi en vaken Julian i egen säng. Men han tyckte att han behövde lite mat till, så han åt i någon minut före vi somna. 1.30 vaknade jag (trots öronproppar) av hans grymtas, och tänkte neej int ännu. Men vi somnade båda om, 3.50 var det dags för mat och blöjbyte. 4.15 var han i egen säng. 6.30 dags för mat igen. Och nu skall vi vila lite till. Jac har som vanligt sovit hela natten. Men var så glad då Julian tog ett lite längre sovpass inatt. Fortsätt på detta vis min dreng.


Trygghet.

Julian älskar att vara nära, då sover han så tyst. Men på nätterna morrar han och har otroligt höga ljud för sig i sömnen.


Julian och Emma

Emma tycker om Julian, och Julian tycker om Emma. Tur det ;)


Dagens.

Dagens hummel-baby som väntar på moster. För att inte väntan blir för lång sticker vi nu ut och gå, och solen är framme idag ännu:)


Kläder

Ibland blir det många olika outfits för Julian på en dag. Här kommer dagens hittills!


Godnatt

Nu får vi förhoppningsvis sova gott i våra nya och rentvättade lakan.


Mamma och son.

 
<3.

Tisdag

Idag är vi ensamma hela dagen, förutom 1,5 timme, och ikväll skall Jac ut och äta med laget. Suck. Om en stund skall jag till fysioterapeut + kiropraktor, under tiden hag är där skall vår granne barnvakta Julian. På eftermiddagen måst vi nog fara ut och gå i solen. Idag är det bara 3 dagar kvar tills Emma kommer:)


Söndag.

Jag vaknade runt 8, åt morgonmål och slappade för mig själv en stund. 9 skulle Julian ha mat, och 10 steg Jac upp. Vi pratade på Skype med Gitta & Johan en stund, och sen gick jag ut och gå med vagnen. Totalt har jag gått 22,5 km denna vecka, det är sjukt mycket för mig, och dessutom har jag ännu inte ryggen i skick. Men jag måste röra på mig och stretcha + ett "träningsprogram" för att jag skall bli i bra igen.
 
På dagen har vi inga planer. Men 17 tiden skall vi köra iväg mot Skive, matchen börjar kl.19. Hoppas verkligen MTH vinner idag, för efter detta kommer topplagen emot, så skulle vara bra och ha tillräckligt med poäng före det. Mindre press då.
 
Annars flyter allting på riktigt bra. Nu i veckan har jag mammabarngrupp, jacs hemmamatch,och på fredag är höjdpunkten: Emma kommer! Så blir shopping på lördag, tur så har Jac ledigt så får han komma med och hänga med Julian medan vi shoppar.
 
 
Ha en bra söndag allihopa.

<3

Kos hos pappa på en lördagkväll!


Julian 1 månad gammal.

Jag har alltid undrat över varför nyblivna mammor säger att tiden bara flyger iväg, men nu kan jag faktist förstå dem. Det är redan 1 månad sen vi fick vår skatt till världen. Den här månaden har varitsuper bra och intressant. Det känns som om Julian alltid har funnits, och självklart var det han som låg i min mage och sparkade på oss. På 1 månad väger killen 1,1 kg mera och är 3 cm längre. Stanna tiden någonb, vi vill alltid att han skall vara såhär liten och mysa i famnen!!
 
På 1 månad har det också hänt massa nytt, nu följer han massor med då vi pratar med honom, han har börjat skratta och vi känner hans olika signaler för mat och sömn. Som tur skriker han nästan ingenting ännu, det får han gärna fortsätta med. Något annat han gärna får sluta med är sina ljud på nätterna:)
 
 
Han älskar verkligen att bada och att ligga på pappas bröst. Och att äta såklart... Något han hatar är att träna nacken, då blir han bara slapp och ligger och väntar på att vi ska lyfta upp honom igen.
 
 
Tänk att jag och Jac skapat denna underbara pojke, han får så mycket kärlek av oss och ger också massor tillbaka.
 
 
Nu skall jag baka chokladmuffins dagen till ära, dessutom får vi gäster från Jacs lag.
 
 
 
Så skönt att bada med Pappa.
 
 

Vi är redo

Då är vi klara för att ta enot 5 mammor och 6 flickor. Julian är enda pojken in till vidare i gruppen, men en till pojke borde säga hej till världen inom 2 veckor.


Tisdagen

Igår var vår Julian super trött, var vaken typ 3 timmar totalt, så var rädd att han skulle vara vaken nu inatt. Men vi gick och sova kl 23, och han har vaknat kl 2 och 5.30 för mat. Igår var vi ut och gå på förmiddagen, köpte äntligen en radio. Sen städade jag lite, för ska ha mammabarngruppen hit idag. På kvällen var vi till hallen och se på match, (laget Jac tränar 1 gång i veckan.) Nu har Julian ärit färdigt, så hoppas jag får sova 2 timmar till. Skall slänga in några bilder, jag klassas ju snart för normal i kroppen igen :):)


Oct. 01, 2012


Kvällsmys

Jippi säger jag och Julian, äntligen är Jac hemma.


Låt mig presentera

Julian Elias Karlsson.Idag skall papper skickas in till finska ambassaden, så nu är namnet bestämt.


RSS 2.0