Tisdag

Vaknade redan kl.8, skönt. Snart blir det morgonmål, sen en liten morgonpromenad, grupparbete till skolan, wook, köra jac till hallen (de skall iväg ti nord norge), träning på spenst och allra sist skal jag ut  äta med Trine. Oj vad jag väntar, hoppas verkligen de har något gott. Lasagne skulle sitta fint;)

För övrigt vill jag tacka Furat som fixade trådlöst internet till lägenheten, skönt att inte bhöva tänka på alla sladdar mera!

Imoron skall jag till tandläkaren och på kvällen träna handboll. Där emellan skall jag dammsuga och torka golv! Vet att Jacs mamma ändå städar, men känns ändå som om ja måst göra det lite före. Så är det hemtrevligare hos oss.


o så vill jag önska min mommo en trevlig vecka nere i södern, hon var grymt nervös!:)

Bilder.

Hittade några bilder från matchen på www.sb.no. Bilderna är tagna av Olaf Akselsen 28.9.08.



Min stjärna med roligt ansiktsuttryck.




På ena långsidan satt vi. Längst ner till vänster är Margrethe,jag, Jenny och Erics syster med sonen fast i benen.


Jag var ut o gå idag kl.8, borde få medalj. Något man borde göra oftare, blir mycket piggare. Nu skall vi snart o handla färdigt tills vi får gäster, sedan skall jag på spinn45 och Jac ut o springa lite. Hej!

En bra dag.

Igår vann Runar lätt över Stif med 8 mål, därmed fick alla 1200 i publiken se Jac bli planens gigant. Bra seriestart vännen.De har match på osdag uppe i norge, och på lördag hemma, spännande.

Idag skall jag börja dagen med att gå ut o gå 30min, måst vakna ordentligt. Sedan kommer 2 studiekompisar hit och vi skall göra klart vårt grupparbete. Vi har höstlov en vecka nu, skönt. 13-tiden skall jag å lunch med Margrethe, och imorgon skall jag ut o äta med Trine. Passar suveränt då Jac är på bortamatch, så behöv jag int laga mat.

Dessutom skall jag städa den här veckan, för på torsdag får vi besök från finland.




Idag fyller min kära syster år, ett stort grattis till dig min älskling!! Du kan inte förstå hur mycket jag saknar dig, men nu är det bara 25 dagar kvar tills vi ses:):)

 

Här är min lilla snygging som blir 11 år idag, gud så tiden går fort..

Vem är bäst i Sandefjord?

Är det Runar eller Stif? Det får vi veta om någon timme. Gud vad nervös jag är, hoppas verkligen de vinner nu! Jag borde ha öronskydd med idag, orkar inte med allt skrikas. Men den här matchen har jag väntat på hela sommaren, säsongens höjdpunkt helt klart!


Hoppas ,hoppas hoppas Runar vinner, de har så mycket bättre material , bara de kan utnyttja det...


o hoppas jac får bort sin formsvacka gällande straffar. amen.

Natten.

Det var trevligt på lagfesten igår, mitt lag blev 4/4 i dart tväling och blev innehavare av nya fina t-skjortor.Alkoholen sjönk alltför bra, för lång paus antar jag. 23-tiden sökte Jac oss för att köra oss hem till Eric. Där tog vi några stänkaren. Pojkarna hade på nervena.
Sedan gick vi ut, och det var sådär. Slutade att jag sov en stund på toalettgolvet då jag kom hem. Men nu är jag pigg, och hoppas jag fortsätter må såhär resten av dagen!
Tack Jenny för att du följde med!!

Nästa gång jag entrar en krog är det troligtvis europas bästa, jeij.

 

Svenska Jenny o danska Line


  

Jag och äldsta damen på laget som vill visa fram sin klyfta.

Dags för lite party.

Så, då har jag lagat igång mig, tog 20minuter. är så dålig på sånt, tror jag skulle kunna bli 10ggr snyggare om jag nångång skulle få en riktig styling:)

Erics flickvän Jenny kommer med på lagfesten, kul!! 22-tiden hämtar Jac oss, så skall se om jag far till Margrethe då eller om jag är tråkmåns och kommer hem. Men skulle nog vara skönt att fara ut lite grann!! vill dansa. Alkoholen får avgöra vad jag gör.
köpte nya stövlar idag igen, 300kr för ett "ridstövlar". Otroligt bekväma, fleece innuti och utan klack= perfekt för mig.

  

Vad tycker ni?



   

Jag idag. Älskar den här klänningen från gina, men har bara använt den en gång på 7 månader, dåligt. Så nu skall jag använda den minst 2ggr till på fest före julen, so what fast jag använder den varje gång då jag skall ut, för vill inte eller har inte råd att köpa nya helatiden. i ansiktet ser jag ut som en fågelskrämma, men så kan det gå. ha en fin kväll!

Lördag

Planer:

-Gå på stan, skicka kort åt mamma,nanne och mommo.
-gå i butiker, försöka hitta skor. o jac skall köpa sopborsta
- Gå till bargården o äta brownies me grädda:)
- försöka komma på vad vi skall äta till middag
- laga igång mig till kick-off partyt med laget
-vara där någon timme, och sedan troligtvis till margrethe på födelsedagsfest
-se om det blir krog eller int

På söndagen skall vi städa lite och sedan skall vi som säkert över 1000 andra i den här staden och se på Runar-Stif. Det är det roligaste som finns, härlig stämning. Hoppas bara runar tar det, så står det bra om de i median nästa dag...




Jacs lag säsongen 08/09

Hur kan det vara så svårt?!

Eftersom jag har en fot som inte är bra ännu, så måst jag helatiden passa lite med vad jag går med för skor. Imoron då jag skall på lagfest vill jag ha någo snygga skor, utan klack, inte sneakers:( För när ja dricker får ja absolut inte stiga snett..


Såna här vanliga enkla, alltför vardagliga stövlar letar jag efter, hoppas de finns i min ägo imoron, men ser dåligt ut.










helgen är snart här.

Imoron har jag min sista pralktikdag för den här gången, skall bli skönt att få ägna sig åt skolan lite igen. Men trivs nog bra på praktikplatsen, men tråkigt att jobba och inte få några pengar alls.

Igår blev jag äntligen nästa frisk, så jag vara med på handbollsträningen. Idag har jag varit på spinningtimme, utan musik!! Det var konstigt, hoppas cdspelaren fungerar imoron igen.

Både jag o jac lider av tandvärk. o mer choklad äter vi för det, vi är slut i huvu som vi säger hemma i karis.

Imoron kväll skall jag träna och sedan chilla med Jac. Är bjuden på födelsedagsfest, men blir nog inget för min del. På lördag blir det lunch o lite butiktittas med Jac, och sedan Kick-off party med laget, yes! Men Margrethe har även fest på lörda, så Jac få hämta mig 22tiden så hinner jag till båda två. så förhoppningsvis tar jag det lugnt med alkoholen, så att jag kan ha på mina fina stövlar, annars måst jag sätta på fula tygskor.

På söndag är dagen jag väntat länge på här, nämligen första seriekampen och derbyt: Runar-Stif. Kommer bli härligt, mycke publik och en het match. Runar har lite bättre spelaren, men det kan gå hur som helst. Hoppas de vinner iaf, för de har tufft program nu, 3 matcher på 6 dagar.
Så helgen kommer troligtvis att bli ganska perfekt.

6 dagar tills gitta o johan kommer:)

Nu har jag svamlat något frutkansvärt igen, men det var dags för en uppdatering på bloggen. till sist skall jag bjuda på en bild från utfärden med barnhagen. Det var en rolig dag! Tack o hej. o låt klockan fort bli 14.30 imoron.





Måndagkväll.

Praktiken idag gick ok. då jag kom hem lagade jag tomatsoppa, och Jac pinade det i sig. Nu har jag lova att int laga det före november pånytt.
Sedan gick jag ut o gå 5km med en klasskamrat , var helt passligt slut efter det och hostade inte ens så mycket. Imoron blir det gymmet, jes!Hoppas jag kan träna handboll på onsdag, de väntar ja på.
Nu har jag ätit mig proppmätt på popcorn, hälsosamma veckan började bra..;) men chokon ska ja hålla mig borta från tills freda. Imoron ska ja laga korvsoppa, väntar på de redan:)
Bra liv jag har.


Till sist skall jag bjuda på en otroligt fin bild,hittade den i nån annans blogg, men kommer int ihåg vilken det var längre..Gonatt o hoppas jag vaknar frisk o kry imoron med massa energi tills träning o lek med barnen.



   

vi.

Det kommer nån final i handboll på tv och jag vill int gå o sova utan jac.Så nu skall vi göra en lista tillsammans. Så det kommer en lista till, ursäkta om jag tråkar ut er. jag utmanar alla i förhållanden att göra den:


fem platser vi har pussats på:

- Rodos

-Bulgarien

-Stockholm

- Finland-sverige färjan

- norge

Fem smeknamn vi kallat varandra:

- Nisse

- Malle

- Pussis

- Kramsis

- älsklingen

Fem ställen vi vill besöka tillsammans:

- New york

- Las Vegas

- Brasilien

- Barcelona

- Milano

Fem saker vi anser är viktiga i ett förhållande:

- Att man trivs tillsammans

- Kärlek

- Ett bra sexliv

- Tillit

- Respekt

Fem djur vi skulle kunna tänka oss att ha:

- Katt

- Hund

- Häst

-

-





Såja. Nu vann Ciudad Real så nu är det dags att lägga sig. Natti

Lista och hälsosam vecka.

Jag fyller igen en gång i en lista, har kanske gjort den förut..

Låt du hörde: darude-sandstorm, var på handbollskamp..
Film du såg: My super ex girlfriend
Mat du åt: Hamburgare just o korvsås o pasta på dagen.
Kram: jac
Puss: jac
Fest: hmm, uddevalla i augusti!
Känslan: mätt och äcklad över för högt kaloriintag 6 dagar i sträck.
Ilska: igår då jag inte fann min plånbok
Resa: finland på sommaren
Glädje: då jag klarade av att springa 4km förra helgen utan att det tog ont!
Dröm: Att Jac vägra svara i telefonen.
Boken du läste: Nyaste boken i "gömda" serien...
Personen du träffade: Halva runar gänget på matchen
Personen du pratade i telefon med: Iselin
Personen du fick sms av: Margrethe
Gången du åt en 7-eleven korv: för någon vecka sedan
Gången du var utomhus: Var ut o gå tidigare idag,
Gången du sov: förra natten
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Det var i slutet av juli:(


Imoronhar jag praktik och sedan skall jag göra lite uppgifter till skolan. på kvällen skall jag o träna, ha int gjort någonting på 8 dagar nu. Dessutom har jag ätit skit varje kväll, suck. Men ny vecka= godisstrejk tills fredagen. Det klarar jag lätt. Hatar att känna mig klumpig, för jag har gått upp i vikt nu. Får hoppas jag är helt frisk imoron:) Mitt handbollslag förlorade första matchen med 3 mål idag, synkkä.

Har någon någo matideer tills veckan? mina fantasier börjar ta slut, suck. Vi planerar allti i förväg med jac , så är det lättare sen. Såhär ser det ut just nu.
Måndag- tomatsoppa
Tisdag- korvsoppa
Sedan är det tomt, ge oss förlag tack!!


Idag borde man dammsuga här hemma igen, blir skitigt direkt. men finns d någon dårk som orkar dammsuga varje dag?! Då kan man ju int ha så mycke annat i livet. Men jag lyfter på hatten till den som gör d, för jag skulle aldrig orka.mitt nya mål skall bli 1 gång i veckan, iställe för ca 2ggr i månaden:)


Ps. jag har fått fläskiga lår, de dallrar. hahah

Hemma.

Sedan jag skrev sist har jag dammsugit,torkat golvet + damm, delat på vegepizza med Jac, sett handboll på tv och sedan en match live. Nu har vi just ätit salta kex med lite ostar. Jac ser på film och jag nördar.

Serien drog igång för a-lagena i Norge idag. De 4 lag som kommer från nord norge har alltid minst 1000 i publiken, medan lagena här nere har ca 600. Jacs lag hade väl en genomsnittssiffra på ca 500 i år, det är inte mycke. Men i vår stad finns 2 elitserielag. Men dessa två lag möts nästa söndag, så hoppas det minst är 1000 i runarhallen då, mycket roligare att se på handboll då. Idag möttes 2 lag upp i norge, och det var 2500 i publiken, fan va skoij!!! Så skall det vara. Så alla ni släpa er på handbollsmatcher i höst, mycke roligare för allihopa då!!

Nu skall jag nörda en stung till, sen dricka finnrexin o gå o lägga mig. Imoron hoppas jag på att jag kan fara ut och gå, vill ju prova nya joggingskorna.:)

Och emma, det är roligt att du har börjat skriva blogg! Natti

Höstens nya skoinköp.

jag har haft behov av nya sneakers i ett år, resulterade i dessa sköna reebooks,köpta i sverige, 600kr.




Utav Jac fick jag nya joggingsskor som skall stöda min fot bättre. På måndag får jag förhoppningsvis prova dme, bara jag är frisk.De kostade 1200kr från början, men Jac fick 50% rabatt via handbollen.Tack älskling!




Idag då jag tog en liten shoppingrunda på stan, hittade jag ett par stövlar. Jag har ju aldrig varit ägare av skor med någon klack, men det här paret var ganska sköna, och bred klack. Så om min fot tillåter dem skall jag börja använda dem. Vet inte om det är speciellt snygga? Men jag tycker iaf om dem, jag kan ju inte vara så kräsen på skor mera.... Köpta på ökonomi sko, (nästan som dinsko hemma) för 399kr. Billiga!




Så, vad tycker ni? Och mamma, tror du jag kan gå med de sista paret??

Nu skall jag försöka städa lite, och ha på nya stövlarna tillika. Men är bara rädd att stiga snett, men jag har som regel att bara använda fina skor på jag är nykter, vilket är ca 6/7 helger nuförtiden.

Våra framtida barn?

Många har på senare tid visat upp framtida barnen i bloggen, gå in på http://makemebabies.com.

Såhär blir våra barn enligt den sidan:

Chaqline




Junior:




Tycker inte att jag ser någon likhet från oss i något barn. Nu ut på stan och se i butiker, sen hem o städa. Så har jag iaf lite rört på mig idag. Ciao!

Helgen.

Inledde veckoslutet med kaffe o kaka med Margrethe igår. Efteråt blev det shopping och titta å 3 fyllon i parken. Slutligen kom polisen och tog dem! Sedan kom jag hem och slappade, och fortsatte ätandet.
Idag var meningen att jag först skulle ut och gå, men tror jag får skippa det för har ingen röst och huvudet värker. Ute skiner solen och det är 15c, fin höstdag. Jag måst ha dragit på mig en ordentlig förkylning eftersom jag int kunnat tränat på 6 dagar, för jag brukar nog träna om jag är lite förkyld, men nu klarar jag inte av det. Senare under dagen borde dammsuga här, gå på stan och se om jag hittar någo fint i någon butik.
16-tiden kommer Jac hem fårn dagens golfturnering, och då börjar det topp handboll på tv2. Meningen var att jag skulle ut och festa ikväll, fira åde kiddi o margrethe. Men det ser dåligt ut, för villin riskera att bli mer sjuk.

Förresten, så har min lillesyster skaffat blogg efter att jag sa till henne: http://emmasofialin.blogg.se.

Skriver kanske mer senare, ha d!

handbollskillen

De vann ju "lätt" över Bodö på onsdag, så nu är de vidare i cupen. Idag var min kille på första tidningen i tidningen, men fattar int varför fotografen just har valt den bilden. Den är ganska tråkig.




Selv om lufta, tilsynelatende, gikk ut av ballen, klarte Jac Karlsson og hans lagkamerater i Runar å holde trøkket oppe. Foto: Kari-Anne Børve, sandejords blad

En dag kvar på praktiken den här veckan, hoppas det går bra o att flunssan har släppt lite inatt:) Längtar efter att träffa M imoron. Natti


Grattis!:)

Ett stort grattis Camilla och Mika till er son:)

Kan int fatta att min äldsta och en av de bästa vänner jag har har blivit mamma, väntar otorligt mycket på att se knyttet då jag kommer hem.
Ta hand om er alla tre!

 

Vi två på äventyr för 2 år sedan.

tack mamma!:)

Idag beställde hon tur-och retur biljett hem till mig, så snällt så. Fredag 24.10 kl.15.40 skall jag vara på hemmafronten igen, och återvänder till mitt norska liv den 2.11 tillsammans med min kille som har representerat vårt land inom handboll tidigare den dagen.
Skall bli underbart ljuvligt att få vara hemma över en vecka. Synd så jobbar mamma ganska mycke, men jag måst göra ett inlämningarbete så får nog tiden att gå åt.

Ojj så jag väntar på att bara få vara hemma o njuta på asvängen 16 utan att behöva fundera på vad det blir för mat osv. jag saknar det/dem.

Om 2veckor är Jacs för'ldrar här, skall bli roligt att få visa upp vår nya lägenhet till dem!:)

Nu i säng, får inte luft o mår rotiapa, hoppas verkligen jag orkar ta mig till praktiken imoron, vill inte göra om den dagen senare i höst.

gonatt från en tacksam malin

17.september!!

Idag vaknade jag kl.6, pga att jag int fick luft från näsan eller munnen. Halsen är oxå sjuk. får skippa handbollsträningen idag igen, för då mår jag säkert bättre tills helgen.
Kvällen hos Eric igår var bra, jag äslkar att vara tillsammans med Jac o Eric, de är söta o snälla. Hoppas ni läste detta;)

Nu har jag drucit en kopp finnrexin o skall lägga på jeans och fläta håret, sen är jag redo för planeringsdag på praktiken. Kl.15 slutar jag, så då får jag komma hem o smälla i mig pasta o köttbullar, sedan o hejja fram Jacs lag. Men tror tyvärr att deras trupp inte räcker till idag, dumma skador.

Sist men inte minst, Grattis Margrethe på din födelsedag! " idag vill jeg gratulera, hipp hipp hurra på bursdagen din, ha en flott dag". Kan inte norska bursdagssången...:) Du är en härlig flicka och jag är glad att jag fått lära känna dig! Med dig har man alltig roligt, o lika galna är vi när vi är fulla, så passa er.
Detta är min norska bästis, hon håller på att studera till pilot, stark tjej, int sant?=)

  


Nu måste jag rusa, skall proppa i mig burana,finnrexin o halstabletter 6h frammåt, tråkigt med möte...

ps. Emma läser du det här, skicka bilden på dig pånytt! du är bäst, om 6v får jag krama dig.

Rörande.

För ca en månad sedan skrev Stina-Lee (Stinalee.se) ett blogginlägg där hon nämde en otroligt stark, cancersjuk 20årig flickas blogg. Jag blev fast i bloggen direkt. "madde" har sån otroligt vilja och kämparglöd, jag lovar att hon tänkte mer positivt än vad ni som läser den här bloggen gör tillsammans. Idag har jag läst hennes blogg och fält ganska många tårar.

Madde var en helt vanlig tjej, gillade att vara med vänner, festa hade pojkvän osv, men hon drabbades oturligt nog av en svår o ganska sällsynt cancersort vid 19 årsålder. Så det kan hända vem som helst, alla borde vara tacksamma över hur friska vi är i dagens läge, även fast det är svårt, för alla har ju motgångar.

Nu ber jag er ta del av en snygg o framförallt starks tjejs blogg, http://jagefrisk.blogg.se/. Läs och tänk på hur stark hon var! Vilken vilja. Men sjukdomen tog henne, igår somnade hon in.
R.I.P starka tjej, du var otroligt vacker!


----

Idag har jag skippat hanttisträningen pga flunssan ( tack gode gud för att det bara är d), så imoron räknar jag med att vara tillbaka på planen igen. Imoron är det dessutom fjärde rundan i NM cupen, Runar mot Bodö, hejja Runar.
Snart kommer Jac hem och då skall vi till Erkki poika o äta tortillas o kika på svenska Idol, hurra. Linda, linn, när skall Krista vara med där igen?!

Ha en fin kväll alla!

Måndag.

Praktiken gick bra och dagen gick riktigt fort. Dock var det lite tungt för har lidit av huvudvärk hela dagen.När jag kom hem fick jag raseriutbrott mot stackars Jac, och sedan stack jag iväg på spinning och rensade huvudet lite grann. Efter träningen lagade jag chokladmusse och varma smörgåsar, så nu älskar jac mig mest i världen igen trots mina humörssvängningar som stör ibland.
Har även fått en 100 l snor i näsan igen och är genom trött. Hoppas inte jag blir mer sjuk nu.

Jag såg även på blondinbella på norges tv fem, ganska löjligt program enligt mig. Själva stjärnan pratade ca 10minuter, resten babblade de andra deltagarna. Ämnet var förstås hennes obehagliga övergrepp som skedde i italien.......



bild tagen från google.se / http://blondinbella.se


imoron väntar praktik från 7.30-14, om flunssan blivit bättre skall jag o träna. annors tar jag en riktig slappardag här hemma. Iaf skall det lagas ris och kycklinggryta, tack Linda Pärnänen för den ideen! Det borde städas här oxå, men det skippar jag om jag känner mig själv rätt. Om 2veckor är Jacs föräldrar här, roligt att nån kommer och hälsar på:)

nu skall snor-malle o sova. Nati

Dabbiga MSN

Ett flertal personer har utan att d evet om det sänt en link via msn, i flera veckor. Nu visar det sig att min msn även börjat göra det, vad skall jag göra?
F-secure hittar inga virus.
hjälp.

Långsamt.

Då jag skall in och se på nåns blogg på www.papper.fi, tar det läänge att ladda upp sidan. Men det är det inte alls på de andra bloggsajterna.

Har nån samma problem? För isåfall måste det vara papperbloggarna som är långsamma, och inte min o jacs dator!!

Idag har jag först sprungit och sen gått lite, hem o lagat köttbullar. Just nu är jag mätt på dem och chips. Dessutom har jag fått ordentligt snuva. usch o fy.
Imoron sall jag på praktik, jag är milt sagt nervös.


Kusken.

Jag som trodde att vi skulle stanna ca 2h på evenemanget i hallen igår, tog förstås med ingen alkohol. Där bjöds det på öl och whiskey som jag hatar, vilket resulterade i att alla andra utom jag drack. Halv 12-tiden fick jag köra danskens stora 7 personers bil. Kunde inte ens starta bilen, för hittade inte nyckelhålet, men det visade sig att jag bara skulle trycka på en knapp så startar den sig av sig själv.. Jac for inte ut, det förvånade mig stort, för alltid då han fått lite i sig vill han ut:)

Väl hemma somnade vi direkt, och vaknade idag 11.30!!! sov ju nästan klockan runt. Efter god gröt o smoothie är det snart dags att hämta upp danskarna så att d ekör oss upp till hallen efter vår egen bil. i hallen skall vi löpa, idioter. Mitt mål för idag är 3km, då är jag nöjd. Sedan skall vi laga köttbullar o mos och förhoppningvis se en bra film=)

Skön helg igen en gång.Men snart måst jag nog dricka igen, det är inte tillåtet att vara ut ca 1/6 helger då man är 20 år och bor mitt i centum.

nu kläderna på och iväg:)

jag saknar karis ordentligt.

Jag vill hem o hälsa på NU, men den 25.10 (lörda) så är jag i karis o stannar 1vecka. skall bli underbart. Sedan är det inte läng kvar tills julen!:)

Men en vecka i karis räcker bra till, finns ändå inte så mycket att göra. Men längtar efter att få mammas mat o bråka med emma:) Hälsa på mommo, kompisarna. Kanske spela handboll? Se på wt match, besöka affes (2ggr), se finland-grekland mm.
Enda minuset är att jag blir borta e hel vecka från skolan, får se till att jag är på alla lektioner fram tills dess iaf. Vårt grupparbete får jag sköta via mejl.

  

Jag o min lilla emma som fyller 11 efter 2 veckor..


Nu har jag ätit frukost, så snart skall jag iväg på jobb till Salt&Pepper. 16-tiden slutar jag, då hem o fixa sig lite fin, för skall på sponsormiddag till runarhallen. blir dock ingen lång vistelse där, vill hem o slappa:)
Min kille fixar igång sig till golfturnerningen, han kan faktist vara riktigt snygg när han vill, lilla kakken. Jag har en känsla av att han kammar hem vinsten idag.

Ha en fin lördag!





Sliten

Idag är jag sliten och har skitigt hår. Nu skall jag äta gröt sedan iväg till biblioteket och hoppas på att jag får någonting läst. 14-tiden måste jag vara tillbaka, för måst äta då om jag har tänkt springa före kl.17. Skall även fara in i gjertsem sport och fråga när mina nya joggingskor kommer, vill ha dem nu.

Imoron är det först jobb från 12-16, sedan skall jag kanske fara på runars sponsormiddag, men vågar int fara med om jag blir enda flickvännen som är där. Annors får jag bli hemma och chilla o hämta Jac tidigt hem;) Söndag skall jag bara vara hemma och o träna med Jac. Den här helgen låter bra just nu, hoppas bara jag imoron förstår att vara borta från alkoholen, annors blir det en mindre skön söndag.
På måndag skall jag på 2 veckors praktik till "barnehagen". Kul. Tur att praktikplatsen är ca 1,5km från mig, så jag kan gå dit varje dag.
Om 3veckor är Johan och Gitta här, tiden går fort. Och om ca 6-7veckor sitter jag hemma i Karis o njuter av familjen,affes,vänner o handboll:)

 

Såhär känner jag mig idag, deppig,bitter och arg. Förutom att jag inte har foten i gips, tur det. hoppas jag aldrig behöv uppleva det en gång till..
får nog hålla mig borta från affes på juldagen, är livrädd för det.

Trollet Malin.

då vi var med skolan till Hvasser skulle vi alla låta fantasin flöda och måla ett troll på en sten. Här har ni min:

  

Vi skulle även laga en dikt/rim som är lätta att lära barn, och som har många av våra sinnen i sig. Det filmade vi hemma hos mig idag, på ca 15nde försöket lyckades vi utan att skratta. Tillika får jag presentera mina klasskamrater som kommer från samma stad, Charlotte,Trine och Veronika. Charlotte med svart topp är otroligt bra på handboll, så nu vet ni det.

http://www.youtube.com/watch?v=X_QOtxIMj4w

Vet att jag kommer ångra att jag satte ut linken imoron, men kanske det inte är så farligt.. Vi går ju förskolelärarlinjen så vi måst vara lite barnsliga och låta fantasin flöda lite extra;);)

Imoron skall jag läsa tills kl.14. Sen skall vi med Jac o träna, jag skall löpa och han cykla. Efter det skall vi för första gången tillsammans se på när Jacs lag spelar, han får inte vara med imoron ännu:(:(

Jobbet idag gick bra, 4h på lördag till sen har jag säkert jobba klart för denna månad, 14h har jag lyckats samla ihop op 12 dagar, inte dåligt..

Gonatt allihopa! ps. Jac tycker vi är idioter när vi gör sånt där i skolan:)

väntar på att klockan är 10.

I brist på annat så skall jag göra listan Jasse har gjort (jassmiin.blogg.se)

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 -vad står det där?
Med naturopplevelse mener jeg först og fremst sanseopplevelse, teknikk og spenningsopplevele
2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Soffam
3. Vad var det senaste du såg på tv?
Kongen av Queens på gymmet.
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
08.55
5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Jag hör när de bygger vid sidan om oss, samt kylskåpet.
6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Igår då jag kom hem från handbollsträningen
7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
heh.se
8. Vad har du på dig?
svarta slappbyxor samt en tshirt/tunika från Gina, jag skall på jobb om någon timme..
9. Drömde du något inatt? I så fall -vad?
Att vi flyttade bort från norge och jag var i esse
10. När skrattade du senast?
Igår till Jac säkert?! kommer inte ihåg.
11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Ingenting
12. Har du sett något konstigt på sistone?
3 bilar på 5 minuter som körde på enkelriktad gata.
13. Vad tycker du om hösten?
mysig så länge regnet hålls borta.
14. Vilken var den senaste film du såg?
Terminator, tror jag.
15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Köpa hus till oss, och skänka pengar till familjen och köra en lyxig bil. skulle även stöda bröstcancerfonden.
16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
att jag alltid sover med sockorna på.
17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
att alla har det bra
18. Tycker du om att dansa?
Jo, men man kan int kalla det jag gör för dans. Snarare någon hoppgrej
19. George Bush? 
presedent
20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Chaquline, har aldrig funderat på pojknamn, men kanske Linus
22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?
Jag bor ju för tillfället...
23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Att ja iaf har gjort några saker rätt i livet o att jag har haft ett intressant liv. om ca 60 år.


Såja, nu fick jag 10minuter att gå. Skall snart iväg till biblioteket och träffa min arbtesgrupp, vi skall filma en grej samt fylla i det som fattas i arbetet. 12-tiden skall jag komma hem o äta korvsoppa, sedan förbereda mig för jobb. Hoppas jobbet går bra, för är så flunssig så orkar inte stressa. Ikväll är det troligtvis träningspaus, handbollen gjorde sitt igår.

försöker få tag i nån i bk som skulle kunna sända mina övergångspapper till mig?! skall se hur det går...

För den delen vann runar igår, det var bra gjort av dem. ha en bra dag

Ser dåligt ut i cupen för Runar ikväll.

Sjelden har Runar trent med en så redusert tropp siste kvelden før en obligatorisk kamp. Tirsdag var syv sentrale brikker ute av drift før sesongens første obligatoriske kamp som er 3. runde i NM mot Kragerø onsdag.

Ellers håper vi at både Christoffer Rambo (albue) og Jac Karlsson (kne) blir å finne på banen, og ikke tribunen onsdag. Men begge er foreløpig usikre på spill.

De som trolig eller helt sikkert ikke er aktuelle er Peder Trevland (lyske), Jonas Degnbol (strekk), Stian Nøstdahl (brudd) og Tormod Moldestad (strekk). 

Jeg har aldri opplevd maken til situasjon i Runar tidligere. Men det som er sikkert er at vi skal fokusere på de friske spillerne i kveld, og gjøre det vi kan for å avansere, sier trener Einar Veierød.

De skall möta Kragerö som föll ner till div 1 förra säsongen, men kragerö har imponerat och vunnit många träningsmatcher mot elitserielag nu. Runar har knappt ett lag, men jag tror och hoppas att de vinner för det. Cupen är viktig i norsk handboll. Hoppas Jacs överansträning blir bättre:)


tillbax till pedagogik lektionen. vi hörs!!



Hudöy 1-2.9.2008

Vi var med skolan till en holme i börja av september. Vi fiskade och lekte olika lekar. Här kommer lite bilder:




Jag tror jag kan hitta fisk där..



Min grupp fiskar krabbor.

 

Leker "blinde-leker"


Såja. Nu är nästan alla uppgifter klara tills fredagen, skönt. Så imoron skall jag ha pedagogik 3h på skolan, sedan kanske göra på en annan uppgift. och efter det är det äntligen lunch med margrethe, samt bil service. Kvällen blir ägnad åt att laga mat, läsa ett kapitel sam handbollsträning.

godnatt.

jag är stressad.

På fredag skall vi ha 2 grupparbeten inlämnade, så imoron efter skolan hoppas jag att vi får dem gjorda. För på onsdag har vi full dag i skolan och på torsdag är det ledigt, men då skall jag och en annan i gruppen jobba. Så hoppas de blir gjorda imoron!!

Skönt att få jobba 10timmar den här veckan, så får man lite extra pengar. För sedan hinner jag inte jobba mer den här månaden.

Min gubbe har ont i ena knä, så han kom hem 4h tidigare från jobbet och är nu hos lagets fysioterapeut och läkaren.Men tror nog int det är allvarligt, nån försträckning eller nån hård smäll har väl förosakat det, förhoppningsvis. En nygräddad lasagne o namnam sallad väntar på att han skall komma hem, så får hoppas det gått bra för honom.

18-tiden skall jag på träning och efter det måste jag läsa ett kapitel i en bok. Måst börja använda min ruttna kamera igen, så får jag kanske in nån bild i bloggen.

jag förstår inte varför jag är stressad, arbetena rä nästan klara, det återstår bara att få in dem i vår digitala mapp och lite små justeras. Är oxå stressad för att ca 6 från jacs lag har skador, vet inte varför jag stressar för det:) men vet att jac int kommer tycka att det är roligt att spela här om det inte går bra för laget...

Nej nu är det slut svamlat,och jag skall försöka sluta stressa över allt och inget. Men inte så lätt, något tynger mig och jag kan inte sätta fingret på vad som egentligen orsakar det. hejhej

Planer

- skola 8-12.30
- hem och laga lasagne samt läsa lite pedagogik.
- antingen på spinning eller stramopp.
- inte äta godis före fredag, hoppas jag lyckas.

annars mår jag bra men väntar nog igen på fredagen, då skall 2 arbeten vara inlämnade. På lördag skall jag jobba lite och sen säkert slappa som vanligt.Skall bli skönt att få ca 200e extra den här månaden, för studiestödets 298euro kommer inte jag långt med. Det går åt till 2 böcker samt skolavgiften per månad. :D

Nu ös regnar det, och jag skall ta mig till en bensinstation ca 1km bort. hata höstregn.

Heja Runar.

Runar vann gruppen idag, samt kvartsfinalen. Imoron är det semifinal o sen antingen brons eller guldmatch. Dagen började med ett möte i hallen, jag kan danska. Sedan körde Jacs matcher igår. Det gick väldigt bra för honom idag igen, men 89an Rambo imponerade stort idag.
Ikväll har vi ätit pasta o korvsås, samt ätit lite chips. mums.
Imoron är det väckning 8 o iväg till hallen igen, hoppas de vinner matcherna så var det värt att stiga upp 8 på en söndagmoron. Måndag är det skola igen, längtar redan lite på nästa helg, men skall jobba 4h nästa helg, så lite fickpengar får jag.

Nåja nå, nu och sova så att jag orkar imoron! Nu är alla andra dårkar säkert svinfulla på affes eller cactus. Bra så, men ja har inget behov av det nu. Ciao!

Handbollshelgen är i gång.

Dagen var skön igår, gjorde skolarbeten,jobbade och sedan iväg till Tönsberg och heja på Runar i Skjärgårdslekene. Runar har från förut 2 av lagets nyckelspelare skadade och igår kom en stor smäll till:( Lagets bästa och enda målvakt spräckte lårmuskeln efter 3 minuters spel. Hoppas de bara är fiska till seriestarten och derby uppgöret, det är då det bevisas ve som är bäst i Sandefjord:) Men runar lyckades iaf vinna med 3 igår, så det var bra. Min kille var bra som vanligt, och efter matchen skedde en ny,spännande men tillika skrämmande sak, om 2timmar skall vi vara tillbaka i hallen för att prata om det.

Ida har de match 13.30 mot ett elitserielag, jag tror det förlorar eftersom de har 3 av nyckelspelarna borta, och nu är det bara juniorer kvar typ. Ikväll skall vi ut och äta eller äta god mat hemma. Jag är även bjuden på fest, men jag undrar vart faan mitt fest humör har tagit vägen?! Nästa helg skall jag skärpa mig Margrethe.

Imoron är det handboll igen, och då skall även jag försöka hinna och träna lite. Sen blir det en ny skolvecka, bara 1 vecka kvar till första praktiken, jag väntar:)

En gammal och en av de bästa vännerna ringde tidigare i veckan, jag väntar ivrigt på nästa samtal, då vet jag att en liten knott har kommit till jorden. Den 30.10 kommer jag troligtvis hem, då skall jag iaf få se en liten o känna hur det river i äggstockarna lite grann. Lycka till baby!!

På tal om hemkomsten, är nån med till Affes 1.11? Skall även se om jag skulle hinna till Åbo, hinner väl om jag landar där. annors får jag ta det i december.Och 2.11 får man beskåda topphandboll, Finland-Grekland. Som vanligt är jag lite nervös för att komma hem, det har altid hänt så mycket nytt, nån ha blivi konstig o en annan ha blivi så, det är saker jag allti fått höra, men sen då man kommit hem är det det samma igen enligt mig iaf:) Men ingen bor ju typ i Karis mera, men hoppas alla e hemma den helgen=)

Nu ska ja koka ägg o sen väcka Jac. ha en fin dag

Malin + Jac 3 år.

Vår 3 årsdag ær egentligen imoron 5.9.2008, men skriver redan idag før har fullt upp med jobb och handboll imoron.


Før 3,5 år sedan hade Lotta rætt om att det skulle bli jag o Jac till slut.
Idag ær jag øverlycklig før det, vi bor tillsammans och det kænns otroligt bra. Jag tror inte det kan finnas en mænniska (førutom familjen) som vet hur de skall handskas med mina nervsammanbrott osv. Allt detta kan Jac. Han kan æven få mig att skratta och tillsammans har vi en oslagbar humor. Roligt då våra familjer kommer bra øverrens med varandra dessutom.

Igår pratade vi om hur Jac tror att min framtid kommer att se ut, såhær sade han: " Nu går du 3 år till i skolan, sen flyttar vi bort från Norge och førsøker skaffa en baby". Hørs ganska bra enligt mig.


Jac har ændrat sig massor sedan jag blev tillsammans med honom, och det sista året har varit en helvændning før honom. Han har utvecklat sig massor inom handbollen men æven sin sociala førmåga. Det trodde ni inte.

Han har inte ænnu køpt 20-års present till mig, så han slog på stort nu. Fick nya joggingskor och en mixer, blev vældigt glad:) Jag har køpt åt honom så mycket under årena, så imoron får han endast pussar o choklad. Jag skall jobba 4h imoron, och sedan skall jag o hejja på Jac nær de har turnering i Tønsberg. Så någon 3 årsdags firning blir det inte, men på lørdag kvæll får vi mysa till det.

Jag har vældens bæsta pojkvæn, slå det ni;) o många sæger att man inte borde binda sig nær man ær ung, men jag trivs så bra med Jac så skulle aldrig ens tænka tanken på att int ha flyttat ihop med honom. Vet att många ser det som negativt nær jag "gav upp" mitt liv i finland och kom hit, men slæng er i væggen!!! Nu ær jag många erfarenheter rikare, kan stå på egna ben utan att åka hem till mamma o æta varje dag,och har lært kænna massor med nya mænniskor! Men jag saknar alla dær hemma, det kan int hjælpas.

Några gamla kort på oss dagen till æra.



 

bæstisarna på fest


 

Ca. 6 år senare, sambon. Vem skulle ha trott det?


Ælskar dig grabben

Hjälp mig.

Var kan jag ansöka om stipendier då jag studerar utomlands? Har varit in på en massa stipendssidor och sett, men har inte förstått var det står nåt som kan intressera mig.


 om nån annan av er som studerar utomlands som råkar läsa det här, hjäälp mig!

RSS 2.0